reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam i ja :tak:

Helenka w przedszkolu. tak zasypało, że ledwo sanki z na ciągnęłam :szok:A, że nogi sobie wczoraj obtarłam od traperów to dzisaj w adidaskach :sorry2: Chłop chory i to chyba bardzo bo do lekarza poszedł :szok: czekam az wróci :sorry2:

...
Dziś chyba znowu darujemy sobie przedszkole bo szkoda mi ciągnąć dziewczyny na taką pogodę tym bardziej że Nati mi się zakatarzyła:-(

...

No ja Helenkę zaprowadziałam do rpzedszkola tylko dlatego, ze nie musiałam Niki ze sobą ciągnac.

Witam i ja :-):-):-)
U nas też wiatr pizga jak diabli, w nocy co mocniej śniegiem w okno zakurzyło to Maja się budziła przestraszona więc w związku z tym jestem niewyspana :crazy::crazy::crazy:
Do tego mam mały problem bo dzisiaj czwartek a jeszcze nie było listonosza z przesyłką mikołajkową, i co ja zrobię :szok::szok:
As żyrandol naprawdę ekstra :tak::tak::tak:

Kurcze, oby zdążyła, jeszcze ma dzis czas i jutro :tak:

As piękny masz ten żyrandol :tak:
Anaconda nie martw się listonosz na pewno dotrze :tak:

Witam w zasypany czwartek :tak: w nocy tak wiało i padało że chyba z dobre 15cm śniegu spadło :szok: i mało tego nadal pada :tak: okna w kuchni i u Kuby ma trochę na dole zasypane :tak: M znowu poligon dobrze że dzisiaj ostatni dzień :tak: a ja wczoraj miałam kupić Kubie sanki i zapomniałam :sorry2: no cóż mama sklerotyczka :-D obiadek mam ze wczoraj więc dzisiaj wolne :-) tylko pranie nastawie i tyle będę robić :tak:

U mnie tak nawiałao w stronę domu, że sie z poł metra uzbierało, drzwi rano nie mogłam otworzyć :no:

A mnie starsznie plecy bolą od ciągnięcia sanek :no: o odśniezniu nawet nie myyśle bo nadal sypie :sorry2:

reklama
Witam w czwartkowy ranek! W końcu i do mnie zawitała zima :tak:. Ma to swoje plusy, wszędzie czysto, biało i oczywiście odrobinkę cieplej (-7). Szkoda tylko, że jak spadnie trochę śniegu, to następuje totalny paraliż komunikacjyjny. Byłam rano w sklepie i się okazało, że chleb nie dojechał. Miałam przyjść po godzinie, bo niby miał już być, de facto chleb przywieźli po 3 godzinach :szok:. Wiedziałam, że mieszkam na wsi ale nie myślałam, że jest aż tak źle;-). As 76, prześliczny masz ten żyrandoal ale tak jak napisała Natalineczka555, nie zazdroszczę jego mycia. Powiem Wam, że dopiero teraz (gdy spadł śnieg i wszędzie jest biało) nabrałam ochoty na świąteczne porządki:-). Szkoda tylko, że jeszcze nie zdążyłam się dorobić żadnego cdka z kolędami ale to tylko kwestia czasu. Już czekam kiedy wypuszczą jakieś świąteczne gazetki :happy:.
Mam dla Was link, jak znajdziecie chwilkę czasu to możecie ze swoimi pociechami podejrzeć św. Mikołaja :-) http://www.santaclauslive.com/main.php?link=santa_claus_live&kieli=eng. Sa dwie kamerki (jedna znajduje się w domu, a druga na zewnątrz), oprócz tego macie na tej stronce adres i możecie zmotywować dzieciaki do napisania listu. Maluchy się ucieszą, a Wy będziecie miały trochę spokoju.

Ostatnia edycja:
Witajcie czwartkowo. Dziś już na szczęście nie ma takiego mrozu ale za to wieje niemiłosiernie. A my do tej pory jeszcze węgla na zimę nie zakupiliśmy:baffled: całe szczęście jeszcze z tamtego roku nam ponad tonę zostało więc na razie jest czym palić.
Dziś chyba znowu darujemy sobie przedszkole bo szkoda mi ciągnąć dziewczyny na taką pogodę tym bardziej że Nati mi się zakatarzyła:-(

As żyrandol piękny no ale roboty przy nim nie zazdroszczę:sorry2: U mnie na szczęście od mycia wszelkich lamp i żyrandoli jest mężowy:tak:
Zdrówka dla małej.

Witam i ja :-):-):-)
U nas też wiatr pizga jak diabli, w nocy co mocniej śniegiem w okno zakurzyło to Maja się budziła przestraszona więc w związku z tym jestem niewyspana :crazy::crazy::crazy:
Do tego mam mały problem bo dzisiaj czwartek a jeszcze nie było listonosza z przesyłką mikołajkową, i co ja zrobię :szok::szok:
As żyrandol naprawdę ekstra :tak::tak::tak:
Jeszcze ma dziś i jutro .Na pewno zdąży.:tak:

żyrandol fajny ale nie zadroszcze jego mycia:-D:-D:-D

ja juz na nogach mlodemu mleczko zroilam i na rozbudzenie na bb
pozniej trza troszkę ogarnąc i obiadek sobie ugotowac bo faceciki maja kapusniak ze wczoraj:tak:
u nas śniegu co nie miara a zimnoooooooooo brrrr
chyba bede musiala grzejnik podłaczyć i troszkę sie wspomóc te zasrane okna nieszczelne i tak zimno ze szok:baffled:
a firanki powiewają:sorry2:
To jak firanki powiewają ,to rzeczywiście masz mało szczelne okna.:baffled::baffled::baffled:

Witam i ja :tak:

Helenka w przedszkolu. tak zasypało, że ledwo sanki z na ciągnęłam :szok:A, że nogi sobie wczoraj obtarłam od traperów to dzisaj w adidaskach :sorry2: Chłop chory i to chyba bardzo bo do lekarza poszedł :szok: czekam az wróci :sorry2:

No ja Helenkę zaprowadziałam do rpzedszkola tylko dlatego, ze nie musiałam Niki ze sobą ciągnac.

Kurcze, oby zdążyła, jeszcze ma dzis czas i jutro :tak:

U mnie tak nawiałao w stronę domu, że sie z poł metra uzbierało, drzwi rano nie mogłam otworzyć :no:

A mnie starsznie plecy bolą od ciągnięcia sanek :no: o odśniezniu nawet nie myyśle bo nadal sypie :sorry2:
Kochana to nieźle się załatwiłaś z tymi butami. :baffled::baffled:
Zdrówka dla Twojego M

Witam w czwartkowy ranek! W końcu i do mnie zawitała zima :tak:. Ma to swoje plusy, wszędzie czysto, biało i oczywiście odrobinkę cieplej (-7). Szkoda tylko, że jak spadnie trochę śniegu, to następuje totalny paraliż komunikacjyjny. Byłam rano w sklepie i się okazało, że chleb nie dojechał. Miałam przyjść po godzinie, bo niby miał już być, de facto chleb przywieźli po 3 godzinach :szok:. Wiedziałam, że mieszkam na wsi ale nie myślałam, że jest aż tak źle;-). As 76, prześliczny masz ten żyrandoal ale tak jak napisała Natalineczka555, nie zazdroszczę jego mycia. Powiem Wam, że dopiero teraz (gdy spadł śnieg i wszędzie jest biało) nabrałam ochoty na świąteczne porządki:-). Szkoda tylko, że jeszcze nie zdążyłam się dorobić żadnego cdka z kolędami ale to tylko kwestia czasu. Już czekam kiedy wypuszczą jakieś świąteczne gazdtki :happy:
Fanta no nieźle z tym chlebem. :baffled::baffled::baffled:
Kolęd masę masz na necie.
Ja też często z neta słucham,ale najcześciej tej,CD ,którą parę lat temu nagrała moja Klaudia.
Do tych kolęd i pastorałek mam największy sentyment.:tak::-):-)

Witam czwartkowo.
Widę ,że żyrandol się podoba ,ale żadna z Was nie chciała by go mieć. :-D:-D:-D:-D
No coś za coś .
Mi się też bardzo podobał :tak:,a myję go średnio 2-3 razy w roku ,więc da się przeżyć :tak:;-)
Mały jakby trochę lepiej .
W poniedziałek pewnie do szkoły pójdzie.:tak:
Mąż właśnie w tej chwili do pracy wychodzi .Mam nadzieję ,że za jakieś 2 godziny dotrze na Sadybę ,bo na wcześniej nie liczę przy takiej pogodzie.:baffled::baffled::baffled:
A ja zaraz z małym do łamigłówek siadam ,bo Darek wczoraj mu 4 książeczki przywiózł.
Posiedzimy troszkę i trzeba się dalej za sprzątanie brać..:tak::-):-)

hej laski

wkoncu oddali mi prad nie wiem jak długo ale klikne wam ze mnie zasypało nawet maks nie poszedl do szkoly bo drogi nie przejezdne :baffled::baffled::baffled:
Maz moj tez jeszcze od poniedzialku nie dotarł dobrze ze miał wiecej kasy w portfelu, c:baffled:iekawe kied:baffled:y dojedzie??????????????

pokoik maksi gotowy tylko czekam na meble bo tez:baffled: nie dowioza lipaaaaaaaaaaaaa

Fanta słodziak z Twojego synka :-) a jaki ma fajny fryc :-D
As mi się takie żyrandole podobają :tak: kiedyś sobie taki sprawię :tak: i pewnie nie będzie mi się chciało go myć :-D
Dowikla z tego śniegu to chyba tylko dzieci mają frajdę :-)

Mi się już właśnie drugie pranie skończyło prać :tak: zaraz powieszę i Kubek pójdzie spać :tak: nie chciał zupy tylko żeby mu butlę zrobić :sorry2: no to mu zrobiłam jak chciał :tak: teraz właśnie zjadł i zaraz spać :tak: wyszłam na balkon żeby ten śnieg trochę zgarnąć jak otworzyłam drzwi to większość śniegu do domu mi wpadło :szok: tak zawiało że szok :no: Kuba jak wlazł w śnieg to miał po tyłek :-D

hej mamuski!!!
ale mamy zime,wszędzie mnóstwo śniegu i zimno jak cholera:wściekła/y:.ja to nawet dzis z domu nie:no: wychodziłam(i nie mam zamiaru)
własnie głowe sobie umyłam,paznokcie pomalowałam,obiad już zjadłam i teraz odpoczywam.;-)
dzieciaki spią krystian bajki ogląda, m na dworze auto odsnieża,bo przez te dwa dni co sypalo to samochodu nie widać.:szok:

czekam na dr.bo ma do dzieci przyjechac bo cos ten katar im nie :no:chce przejść.:-(

aha pisala wczoraj kerna że strasznie sie nudzi,zabiegów nie ma za dużo,ćwiczą tylko, ale jak na razie postepów brak.ogólnie fajnie,dziewczyny też.:tak:

as-piękny masz ten żyrandol.:tak:

dowikla-fajnie dominik musiał wyglądać w tej zaspie.:-D:-D:-D

fanta-slicznego masz synka.

iwicik-masakra,:wściekła/y:od poniedzialku jeszcze twojego m nie:no: ma.szok!!!!:szok::szok::szok::szok:

anaconda-mam nadzieje że paczka dotrze na czas.:tak:
a dzwonilas do tego sprzedawcy?????
bo ja rok temu tez miałam stracha bo przesylka nie mogła dojśc, tydzien do mikolaja a tu nic.... dzwonie do tego sprzedawcy a on mi z tekstem że jeszcze nie wysłał.:wściekła/y::wściekła/y:

As 76, nie pomyślałam o tym, żeby w necie poszukać :-) ale ze mnie gapa. Wklejam Wam zdjęcie mojego roczniakaZobacz załącznik 305633Zobacz załącznik 305636
fajny słodziak.:tak::-):-)

hej laski

wkoncu oddali mi prad nie wiem jak długo ale klikne wam ze mnie zasypało nawet maks nie poszedl do szkoly bo drogi nie przejezdne :baffled::baffled::baffled:
Maz moj tez jeszcze od poniedzialku nie dotarł dobrze ze miał wiecej kasy w portfelu, c:baffled:iekawe kied:baffled:y dojedzie??????????????

pokoik maksi gotowy tylko czekam na meble bo tez:baffled: nie dowioza lipaaaaaaaaaaaaa
To ładnie zastał się w korku. :szok::szok::baffled::baffled::baffled:

Fanta słodziak z Twojego synka :-) a jaki ma fajny fryc :-D
As mi się takie żyrandole podobają :tak: kiedyś sobie taki sprawię :tak: i pewnie nie będzie mi się chciało go myć :-D
Dowikla z tego śniegu to chyba tylko dzieci mają frajdę :-)

Mi się już właśnie drugie pranie skończyło prać :tak: zaraz powieszę i Kubek pójdzie spać :tak: nie chciał zupy tylko żeby mu butlę zrobić :sorry2: no to mu zrobiłam jak chciał :tak: teraz właśnie zjadł i zaraz spać :tak: wyszłam na balkon żeby ten śnieg trochę zgarnąć jak otworzyłam drzwi to większość śniegu do domu mi wpadło :szok: tak zawiało że szok :no: Kuba jak wlazł w śnieg to miał po tyłek :-D
Fajny to on jest ,ale wycierać to Ci go się nie będzie na pewno chciało.
Tego żyrandola nie wolno myć ,tylko lekko przecierać do połysku .
Myję się go w bawełnianych rękawiczkach. :-D:-D:-D:-D

hej mamuski!!!
ale mamy zime,wszędzie mnóstwo śniegu i zimno jak cholera:wściekła/y:.ja to nawet dzis z domu nie:no: wychodziłam(i nie mam zamiaru)
własnie głowe sobie umyłam,paznokcie pomalowałam,obiad już zjadłam i teraz odpoczywam.;-)
dzieciaki spią krystian bajki ogląda, m na dworze auto odsnieża,bo przez te dwa dni co sypalo to samochodu nie widać.:szok:

czekam na dr.bo ma do dzieci przyjechac bo cos ten katar im nie :no:chce przejść.:-(

aha pisala wczoraj kerna że strasznie sie nudzi,zabiegów nie ma za dużo,ćwiczą tylko, ale jak na razie postepów brak.ogólnie fajnie,dziewczyny też.:tak:

as-piękny masz ten żyrandol.:tak:

dowikla-fajnie dominik musiał wyglądać w tej zaspie.:-D:-D:-D

fanta-slicznego masz synka.

iwicik-masakra,:wściekła/y:od poniedzialku jeszcze twojego m nie:no: ma.szok!!!!:szok::szok::szok::szok:

anaconda-mam nadzieje że paczka dotrze na czas.:tak:
a dzwonilas do tego sprzedawcy?????
bo ja rok temu tez miałam stracha bo przesylka nie mogła dojśc, tydzien do mikolaja a tu nic.... dzwonie do tego sprzedawcy a on mi z tekstem że jeszcze nie wysłał.:wściekła/y::wściekła/y:
Teraz nie będzie postępów.
Postępy po takim wyjeździe są po powrocie.:tak:
Możesz jej tak napisać.:-)
Zresztą razem z nią jest teraz mama Franka z Frankiem.:tak::-):-)
Wiem ,że są właśnie na tym turnusie.
Napisz jej to może jakoś się spotkają.:tak:
Franiowa mówiła ,że właśnie po turnusie kiedy przerywa się na 2 tygodnie rehabilitacje dla odpoczynku widać największe efekty .

A ja korzystajac z powera od AS posprzatalam sobie chatke,wypralam i powiesilam pranie i prawie wszystko co mialam w pufie wyprasowalam:szok:Zostalo mi chyba z 5 ciuszkow ale juz mi sie tak nei chcialo stac nad tym zelazkiem ze szok:no::no::no:No ale tyle prasowania naraz to dla mnie sukces:tak::tak::tak:
Teraz koncze obiadek,mlody je jakas surowe i oglada mini-mini:tak::tak::tak::tak:
U nas tez nadal sypie ,ale nawet moje dziewczynki chodzily po mega wielkich zaspach w drodze do przedszkola takze po dojsciu to snieg mialy wszedzie:szok::tak::tak::tak:Mlody kulal sie po sniegu jak wracalismy,rzucalismy sie sniezkami:tak::tak:A za oknem mam -8:tak:

IWCIK
To czekamy na foteczki pokoiku mlodego:tak:

FANTKA
Ale sweet ten Twoj roczniaczek:tak::tak:

LIDUS
Daj znac po wizycie lekarza.Oby to nie bylo nic powaznego

reklama
As ja dopiero taki sobie sprawię jak będę miała własny kąt :-)
Dowikla to trzeba było i do mnie zawitać i sprzątnąć trochę :-D ja mam za oknem prawie -15 :szok:
Iwcik czekamy na fotki pokoiku :tak:

A ja czekam na M aż przyjedzie :tak: powinien już być ale taka droga to się nie dziwie :sorry2: mam nadzieję tylko że cały wróci :tak: trzeba będzie na zakupy skoczyć a nie chce mi sie jak cholera :-p no ale jak mus to mus :-) jeszcze do apteki muszę zajechać bo wczoraj z głowy mi wyleciało :sorry2: mam do sprzedania nokię 6650 tylko telefon bez pudełka, ładowarki itd. Sam telefon bo tak też go kupiłam :tak: jak któraś będzie zainteresowana to niech wali na gg :-) tu nr daje 9522879 :tak: tylko proszę się podpisać :-) M właśnie wszedł do domu idę mu obiad dać i na zakupy :tak: zajrzę później :-)

Do góry