reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
MH my z Kubą też chcemy pieska :tak: trzeba tylko M przekonać :-p a ja bym chciała doga niemieckiego ale niestety nie stać mnie na niego :-( więc może chociaż labrador albo owczarek niemiecki :tak:
...

U nas to będzie najprawdopodobniej York mini :-p

A ja miałam do reala się przejść bo to niby tylko 15min drogi ale jakoś na ten mróz nie chce mi się wychodzić i chyba podskoczę tylko do pobliskiego sklepu :-p:-p
...

A mi się trafiło, bo brat wpadł na trochę i zawiózł mnie do sklepu :-p

...Chyab sama zaczne nosic jakies rajstopki jak dalej beda takie mrozy:no::no:
...

Ja się dzisaj nie zastanawiałam, założyłam od razu leginsy :tak:

Domek to sie chyba kazdej z nas marzy hehe;-):-)

A my się z M zastanawiamy czy nie lepiej było by w bloku :-D:-D:-D w szczególności zimą.

Niedługo muszę spadać po Helenkę, ale mi się chce :baffled:

MH jak dla mnie zimą mieszkanie w bloku jest super, nie musisz palić no i odśnieżać :tak::tak:
ViKamcia mi się podoba to łóżeczko z Dorą ale jak chcesz żeby mało miejsca zajmowało to ta ostatnia sofka :tak::tak:
Mróz nadal mrozi ale nie miałam wyjścia i musiałam wyjść i do sklepu i po Maję do przedszkola :tak::tak: ale teraz już się z domku nie ruszam :no::no:

A my się z M zastanawiamy czy nie lepiej było by w bloku :-D:-D:-D w szczególności zimą.

Oj my też się nie raz nad tym zastanawiamy. Zwłaszcza jak trzeba na łopacie zasuwać.

:-(
ja widze że są dziewczęce a nie dziecinne ;-)
przeciez to mają być dla dziecka... a nie dla mnie.....

Vika mi najbardziej spodobała się ta ostatnia sofka. Tej przedostatniej nie polecam. Martynka ma podobne łóżko i z niecierpliwością czekam na remont żeby je wyrzucić.
A najbardziej praktyczne są niestety typowe drewniane łóżka. Kupujesz fajną kolorową pościel i też jest piękne dziecięce. No i nie masz problemu jak po kilku miesiącach mała zamiast kochać jak dotychczas np. barbi zapała miłością do kubusia puchatka;-) Ale to tylko moje skromne wynurzenie:blink:

MH jak dla mnie zimą mieszkanie w bloku jest super, nie musisz palić no i odśnieżać :tak::tak:
ViKamcia mi się podoba to łóżeczko z Dorą ale jak chcesz żeby mało miejsca zajmowało to ta ostatnia sofka :tak::tak:
Mróz nadal mrozi ale nie miałam wyjścia i musiałam wyjść i do sklepu i po Maję do przedszkola :tak::tak: ale teraz już się z domku nie ruszam :no::no:

My sobie dzisiaj przedszkole darowałyśmy bo rano było -22:-(

Witajcie. Nie odzywałam się ostatnio bo jakoś nie było weny ani czasu:zawstydzona/y:
Czytałam że As już szaleje z porządkami. Ja powoli też zaczynam. Na razie zrobiłyśmy porządki na półkach z zabawkami i z częścią zabawek dziewczynki się pożegnały:tak:

A dziś moje panny rozbiły skarbonki i musiałam policzyć ten ich dobytek. Całkiem niezły wynik im wyszedł bo nabierały 150 zł. Już postanowione że jak tylko je wymienimy na jakieś grubsze nominały to kupuję sobie "Barbi modną paryżankę z pupilkami" i "Barbi królową balu" z 13 sukienkami (akurat obie w biedronce)

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków i ciepełka:-)

m chrapie na wersalce a ja mlodemu skladam zoo z papieru tak mnie to wciagnelo ze coraz ciezsze figury i nawet narazie wychodzą:tak:
zobaczymy dalej teraz ide zrobic słonia :-D
a w chalupie zrobilam dzien dziecka i tylko zupe ugotowalam i nic nie ruszylam:no:
wieczorem do kokardek zasiede czyli zaraz trza dupcie zawinąc;-)

Natali gratulację ząbka :tak:
Dowikla mi dzisiaj w domu też było zimno choć wcale zimno nie było :tak: ten wiatr takie wrażenie sprawiał :tak:
MH mi się jakoś yorki nie podobają :sorry2: no ale wiadomo kwestia gustu :-) ale ja to na psa narazie nie mam co liczyć :tak: może na przyszły rok :tak:
Lidka witamy w klubie ja też dzisiaj coś bez humoru :no:

Witam wieczorem :tak: M wrócił wcześniej więc się wybraliśmy na zakupy :tak: opłaty się zrobiło, zakupy też jeszcze tylko za mieszkanie trzeba zapłacić i większość wypłaty poszło :sorry2: ale za to kupiłam sobie dzisiaj w końcu czapkę i rękawiczki bo wszystko u mamy w żarach zostało :tak: dzisiaj z mycia żyrandoli nic nie wyszło bo jakoś nie miałam jak :sorry2: Kuba nie spał w dzień więc musiałam go czymś co chwilę zajmować :tak: no ale o 20,00 dostanie kolację i pójdzie od razu spać :-) mam nadzieję że zaśnie szybko :tak: teraz ja muszę sobie kolację zrobić, omlety za mną chodzą ale nie chce mi się smażyć i ciasto robić :sorry2: lenistwo się szerzy :-)

Witam i ja
U nas tez taka pizdzica ze szok:no::no::no:Na termometrze jest -10,ale przez ten mega wiatr jest odczuwalne jak -20:no::no:
Dziewczynki ubralam dzisiaj w spodnie od kombinezonu i dzielnie szly do przedszkolka:tak::tak::tak:Ale zajeło nam to ponad 20 minut hehe,no ale spacerek zaliczony:tak::tak::tak:I nawet nie marudzily ze Im zimno:szok:
A Dominik po w-f nie zalozyl juz rajstop i wracal do domu w spodniach i skarpetkach:szok::szok:Cholera a mnie jzu nogi szczypaly pod dzinsami:no::no::no:Chyab sama zaczne nosic jakies rajstopki jak dalej beda takie mrozy:no::no:
Miałam z mlodym jechac do siory ale nawet mi sie nie chce:no::no:Siedze sobie i pije herbatke z cytrynka a Dominik odrabia lekcje:tak::tak::tak:
Dowikla to Twój mały się wyletnił...:baffled::baffled:
Oby tylko nie chorował. :baffled::baffled:

as masz racje nie do mieszkań, ale ja chciałabym tez domek;-):-D
i do tego domku psa:tak:
i właśnie bernardyna:tak:
Jak do domku to bernardyn jak najbardziej,ale to już naprawdę z wyszukanej hodowli.
:tak::rofl2::rofl2:

Normalnie siedze w chacie i jest mi zimno:szok:Ogrzewanie mam oczywiscie rozkrecone no i wypilam przed chwilka goraca herbatke:tak::szok:
A tak wieje ze slysze jak ten wiatr obija mi sie o szyby:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No to ładnie. :szok::szok::szok::szok:

czesc kobietki!!!

witam sie i ja z wami w ten brzydki,zimny mrozny dzien.masakra co za pogoda aż sie z domu nie :no:chce wychodzic.:wściekła/y:
moje dzieci spią,krystian sie bawi,m w pracy a ja pranie nastawiłam,obiad juz zrobiłam,posprzątane mam wiec teraz mam chwilke czasu wolnego.;-)
wczoraj mnie nie było na bb bo m miał wolne wiec pojechaliśmy na zakupy "mikołajkowe":tak:
masakra jest cos kupic.....już zabawki sa poprzebierane i cieżko cos znależc:-(, ale sie udalo i już dla wszystkich mamy upominki.:tak:

wybaczcie ze nie nadrobie wczorajszego dnia ale mam dzis zły dzien,wszystko mnie wkurza :wściekła/y::wściekła/y:jakaś taka jestem przybita i jak by tego mało było to jeszcze tesciowa mnie tak w.....a :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:że masakra!!!!!!!!!!!!

dowikla-mam nadzieje ze dominik Ci sie nie rozchoruje.
ale mu musiało być zimno.:-:)szok:

natalineczka-gratuluje ząbka!!!

vikamcia-zgadzam sie z as jak dla mnie są te łożka za bardzo dziecinne.
Daj na luz...
I tak Twoje nerwy tylko są Twoje...
Ja już staram się nie wkurzać ,bo to sensu nie ma... :baffled::baffled::baffled:

U nas to będzie najprawdopodobniej York mini :-p

A mi się trafiło, bo brat wpadł na trochę i zawiózł mnie do sklepu :-p

Ja się dzisaj nie zastanawiałam, założyłam od razu leginsy :tak:

Niedługo muszę spadać po Helenkę, ale mi się chce :baffled:
Dla mnie york to za mały stworek .
Ja bym mogła zdeptać przypadkiem. :-D:-D:-D:-D

Oj my też się nie raz nad tym zastanawiamy. Zwłaszcza jak trzeba na łopacie zasuwać.

Vika mi najbardziej spodobała się ta ostatnia sofka. Tej przedostatniej nie polecam. Martynka ma podobne łóżko i z niecierpliwością czekam na remont żeby je wyrzucić.
A najbardziej praktyczne są niestety typowe drewniane łóżka. Kupujesz fajną kolorową pościel i też jest piękne dziecięce. No i nie masz problemu jak po kilku miesiącach mała zamiast kochać jak dotychczas np. barbi zapała miłością do kubusia puchatka;-) Ale to tylko moje skromne wynurzenie:blink:

My sobie dzisiaj przedszkole darowałyśmy bo rano było -22:-(

Witajcie. Nie odzywałam się ostatnio bo jakoś nie było weny ani czasu:zawstydzona/y:
Czytałam że As już szaleje z porządkami. Ja powoli też zaczynam. Na razie zrobiłyśmy porządki na półkach z zabawkami i z częścią zabawek dziewczynki się pożegnały:tak:

A dziś moje panny rozbiły skarbonki i musiałam policzyć ten ich dobytek. Całkiem niezły wynik im wyszedł bo nabierały 150 zł. Już postanowione że jak tylko je wymienimy na jakieś grubsze nominały to kupuję sobie "Barbi modną paryżankę z pupilkami" i "Barbi królową balu" z 13 sukienkami (akurat obie w biedronce)

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków i ciepełka:-)
To ładnie nazbierały kaski hihiih.
Ja też jestem właśnie tego zdania.
Dl kolasycznego łóżka można dokupić disneya pościel i już bajecznie i kolorowo.
One przede wszystkim są najwygodniejsze .:tak:;-):-):-)

m chrapie na wersalce a ja mlodemu skladam zoo z papieru tak mnie to wciagnelo ze coraz ciezsze figury i nawet narazie wychodzą:tak:
zobaczymy dalej teraz ide zrobic słonia :-D
a w chalupie zrobilam dzien dziecka i tylko zupe ugotowalam i nic nie ruszylam:no:
wieczorem do kokardek zasiede czyli zaraz trza dupcie zawinąc;-)
Ale Cię wzieło na te Zoo .
Zaraziłam Cię origami :confused::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D:-D:-D
A ja posprzątałam na samej górze ostatni pokój taką graciarnię.
Darek jak w nocy przyjedzie to jeszcze tam stary regał Kubusia ustawimy i zabawki z kartonów się tam poustawia,te którymi się młody jeszcze bawi.
Będzie miał tam pokój zabaw ,a ja święty spokój z bałaganem w salonie. :-D:-D:-D:-D
Firanka z sypialni się pierze .
Bagatelka 10 metrów firanki do prasowania.
Jak ja ją kocham... :baffled::baffled::baffled::baffled:
Okna też już prawie pomyte.:tak:;-):-):-) i jeszcze pół aniołka zdażyłam zrobić. :rofl2::rofl2::rofl2:

Witam wieczorkiem
Juz sie wykapalam i umylam wloski:tak:Mlodzi poki co sie bawia i mam luz:tak:
Dominik juz prawie nauczyl sie zawiazywac buty:tak::tak::tak:
Wlasnie mowili w tv ze jest u nas -10 a odczuwalne nawet jak -25:szok::szok::szok:
Kurde a na moim stadionie dzisiaj moj Lech gra z Juventusem i mam tylko nadzieje ze mi nie odwolaja tego meczu:tak::tak::tak:Bo juz na niego czekam z niecierpliwoscia:tak::tak:A z drugiej strony to wspolczuje tym pilkarzykom,bo biedni nie beda mieli łatwo:-(

AS
Daj mi kobieto troszke tego powera:tak::tak::tak:
Ja to ostatnio robie tylko to co musze,albo nawet nie:-p
Jakos tak nei czuje jeszcze tych swiat:no:

BEATKO
No to poszaleliscie na zakupkach:tak::tak::tak:

LIDUS
No nie gadaj ze juz sa poprzebierane zabawki:szok:No ale dobrze ze udalo Wam sie cosik kupic:tak::tak::tak:
A moj mlody to raczej chory nie bedzie;-)Bo moje dzieci to sa takie dziwne gatuny:tak::tak::tak:
Oni to najchetniej spaliby w nocy w samych gaciach:szok::szok:Ale ostatnio juz na szczescie coraz rzadziej zdarza Im sie sciagac pizamki

Dowikla ja nawet na pogodę nie patrzę nie chce się bardziej dołować :tak: a teraz patrzyłam przez okno i sypie u mnie jak nie wiem co :no: jutro rano będzie masakra na drogach :no:
As ja chcę zdjęcie tej firanki :tak:

reklama
No bo wlasnie zapowiadali mega snieg:szok::no::no:Ja juz widze co to u mnie bedzie:no:Az strach sie bac:no::-D:-D:-D
Dobra ja zmykam bo musze zagonic moje mendki do sprzatania i koniecznie napic sie czegos gazowanego

Do góry