reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Fajny jest -już go oblukałam.;-)

Widzę ,że tak jak ja zaczynasz.

Ja się jeszcze w nocy uczyłam angielskiego .
Kładłam się przed 5 ,a wstałam po 9 ;-).
jak chodziłam do szkoły to nie wyobrażałam sobie nauki w dzień:no:
zawsze na noc a mam sie na mnie darła że prad tylko czerpie:-p:-D
i tak siedziałam jak ty do 4 z tym ze nie codziennie bo o 6 pobudka na autobus:tak:
Jeśli chodzi o origami na choinkę ,to umiem zrobić łabędzia,który skrzydłami rusza jak go za ogon się ciągnie i świetnie udaje ozdoby choinkowe .Z origami modułowego możesz zrobić również bombki-kwiaty (są cudne) itp:
Wklejam przykłady:
origami modułowe - Szukaj w Google

Zdrówka dla Was.
Ty pół kuchni ,a ja pół salonu. :tak::-D:-D:-D:-D
o własnie modułowe, a zapomniałam jak sie to nazywa:tak:
pamietam kuzynce na wesele robilismy takie dwa łabedzie do kąta:tak::tak:
a mlodemu dzis rano robilam aniołka, żabkę skaczącą i ptaka co skrzydłami macha ale miał frajdę:-D
As 76, poprostuśliczne. Wygląda to dosyć skąplikowanie ale mam nadzieję, że dam radę. Muszę tylko poczytać trochę na ten temat i zabieram się do roboty:-)
jest bardzo proste:tak::tak:
dasz rade;-)
MH my z Kubą też chcemy pieska :tak: trzeba tylko M przekonać :-p a ja bym chciała doga niemieckiego ale niestety nie stać mnie na niego :-( więc może chociaż labrador albo owczarek niemiecki :tak:
As daj zdjęcie tego żyrandolu :-) nie pamiętam czy go wrzucałaś kiedyś ale chce go zobaczyć :-D a to origami super co wrzuciłaś :tak: dzisiaj będę w sklepie to chyba sobie jakiś blok kupię i się wezmę :-) jak byłam mała to uwielbiałam to układać :tak:

No zupka się już kończy gotować, sos do spaghetti zrobiony i mogę posiedzieć trochę :tak: się ostatnio wycwaniłam i kupuję gotowe zupy z mrożonek :-p najlepsza ogórkowa z hortexu :tak: normalnie pycha, spróbujcie sobie :tak: dzisiaj sobie obiecałam że wszystkie lampy pomyję bo w dużym pokoju aż jakieś pajęczyny są, aż wstyd :zawstydzona/y:
mi sie marzy bernardyn bo ja uwielbiam takie kudłate:tak:
ale m w zyciu sie nie zgodzi bo mówi ze sie strasznie ślinią:-D
beata w tym problem ze u nas nie ma "prywatnie"
każda ciężarna ma takie samo traktowanie i takie same wizyty..
ogólnie w Irlandii ciężarne nie płacą za wizyty ani u kelarzy ani w szpitalu .. i to jest norma...

ale za tydzień jade do pl gina na połówkowe badanie..więc będę wiedziała wszystko co będę chciała wiedziec ;-)

a tak przy okazji..
jesteśmy na etapie kupowania łóżeczka dla małej...
bo nie widzi mi się żeby spała na dużym cały czas bo jak zacznie się wiercić to moze spaść a łózeczko już schowane...poradźcie mi które z tych byłoby najlesze:
chcę żebuy nie zajmowało zbyt dużo miejsca i było ładne :-)
DISNEY PRINCESS Łóżko Łóżeczko Księżniczki (1333857011) - Aukcje internetowe Allegro
DORA Łóżko drewniane Łóżeczko Super prezent (1341260685) - Aukcje internetowe Allegro
Meble dziecięce BabyBest - Łóżko Romantic (1337967096) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO DZIECIĘCE - ALA KWIATEK ! TANIO !! (1330806232) - Aukcje internetowe Allegro
SOFA, ŁÓŻKO DLA DZIECI STAŚ, GWARANCJA!!! (1335458687) - Aukcje internetowe Allegro

mi osobiście sie sofy nie podobaja zwłaszcza dla dzieci bo sa niewygodne na łaczeniach:tak:

ok dziopy teraz moja kolej bo nie wytrzymam wczoraj m zauważył u lenki "coś" w buzi a dziś po dogłebnym obejrzeniu tego czegos dochodze do wniosku że to ząb:-):-):-)
al tak dziwnie bo 3 a nie 1:confused::-D
juz wiemy dlaczego sie gadzina darła

a teraz dla was :
fajna piosenka
YouTube - Coca-Cola® Christmas Song by "Melanie Thornton - Wonderful Dream (Holidays Are Coming)"
i jeszcze świetniejszy filmik nie wiem czemu ale te ciężarówy zawsze ze świetami mi sie kojarzą i moim marzeniem jest zobaczyc taki pochód na zywo:tak:
YouTube - Coca-Cola Classic Christmas 90's TVC

a teraz zmienili reklame i mi sie nie podoba:no:
ok spadam obiad konczyc bo mlody sie glodny obudzi:baffled:

reklama
jak chodziłam do szkoły to nie wyobrażałam sobie nauki w dzień:no:
zawsze na noc a mam sie na mnie darła że prad tylko czerpie:-p:-D
i tak siedziałam jak ty do 4 z tym ze nie codziennie bo o 6 pobudka na autobus:tak:

o własnie modułowe, a zapomniałam jak sie to nazywa:tak:
pamietam kuzynce na wesele robilismy takie dwa łabedzie do kąta:tak::tak:
a mlodemu dzis rano robilam aniołka, żabkę skaczącą i ptaka co skrzydłami macha ale miał frajdę:-D

jest bardzo proste:tak::tak:
dasz rade;-)

mi sie marzy bernardyn bo ja uwielbiam takie kudłate:tak:
ale m w zyciu sie nie zgodzi bo mówi ze sie strasznie ślinią:-D

mi osobiście sie sofy nie podobaja zwłaszcza dla dzieci bo sa niewygodne na łaczeniach:tak:

ok dziopy teraz moja kolej bo nie wytrzymam wczoraj m zauważył u lenki "coś" w buzi a dziś po dogłebnym obejrzeniu tego czegos dochodze do wniosku że to ząb:-):-):-)
al tak dziwnie bo 3 a nie 1:confused::-D
juz wiemy dlaczego sie gadzina darła

a teraz dla was :
fajna piosenka
YouTube - Coca-Cola® Christmas Song by "Melanie Thornton - Wonderful Dream (Holidays Are Coming)"
i jeszcze świetniejszy filmik nie wiem czemu ale te ciężarówy zawsze ze świetami mi sie kojarzą i moim marzeniem jest zobaczyc taki pochód na zywo:tak:
YouTube - Coca-Cola Classic Christmas 90's TVC

a teraz zmienili reklame i mi sie nie podoba:no:
ok spadam obiad konczyc bo mlody sie glodny obudzi:baffled:
To ,że one się ślinią to mały kłopot.
Większy to taki,że te psy absolutnie nie nadają się do mieszkań :no:
Mają dużą tendencję do dysplazji stawów biodrowych i nie lubią ciepła w domu.
Ciężko jest im w mieszkaniu ,bo potrzebują dużo przestrzeni i ruchu.

Gratuluję ząbka.:-D:-D:-D:-D

beata w tym problem ze u nas nie ma "prywatnie"
każda ciężarna ma takie samo traktowanie i takie same wizyty..
ogólnie w Irlandii ciężarne nie płacą za wizyty ani u kelarzy ani w szpitalu .. i to jest norma...

ale za tydzień jade do pl gina na połówkowe badanie..więc będę wiedziała wszystko co będę chciała wiedziec ;-)

a tak przy okazji..
jesteśmy na etapie kupowania łóżeczka dla małej...
bo nie widzi mi się żeby spała na dużym cały czas bo jak zacznie się wiercić to moze spaść a łózeczko już schowane...poradźcie mi które z tych byłoby najlesze:
chcę żebuy nie zajmowało zbyt dużo miejsca i było ładne :-)
DISNEY PRINCESS Łóżko Łóżeczko Księżniczki (1333857011) - Aukcje internetowe Allegro
DORA Łóżko drewniane Łóżeczko Super prezent (1341260685) - Aukcje internetowe Allegro
Meble dziecięce BabyBest - Łóżko Romantic (1337967096) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻKO DZIECIĘCE - ALA KWIATEK ! TANIO !! (1330806232) - Aukcje internetowe Allegro
SOFA, ŁÓŻKO DLA DZIECI STAŚ, GWARANCJA!!! (1335458687) - Aukcje internetowe Allegro

Powiem szczerze,że dla mnie za bardzo dziecinne te łózka.
Ja wolę takie drewniane klasyczne.
Rosną razem z dzieckiem.:tak:

Witam i ja
U nas tez taka pizdzica ze szok:no::no::no:Na termometrze jest -10,ale przez ten mega wiatr jest odczuwalne jak -20:no::no:
Dziewczynki ubralam dzisiaj w spodnie od kombinezonu i dzielnie szly do przedszkolka:tak::tak::tak:Ale zajeło nam to ponad 20 minut hehe,no ale spacerek zaliczony:tak::tak::tak:I nawet nie marudzily ze Im zimno:szok:
A Dominik po w-f nie zalozyl juz rajstop i wracal do domu w spodniach i skarpetkach:szok::szok:Cholera a mnie jzu nogi szczypaly pod dzinsami:no::no::no:Chyab sama zaczne nosic jakies rajstopki jak dalej beda takie mrozy:no::no:
Miałam z mlodym jechac do siory ale nawet mi sie nie chce:no::no:Siedze sobie i pije herbatke z cytrynka a Dominik odrabia lekcje:tak::tak::tak:

Normalnie siedze w chacie i jest mi zimno:szok:Ogrzewanie mam oczywiscie rozkrecone no i wypilam przed chwilka goraca herbatke:tak::szok:
A tak wieje ze slysze jak ten wiatr obija mi sie o szyby:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a ja właśńie chciałam taki dziecinne:-D w miarę żey miała do np 7 latek.. a później już normalnie klasyczne;-)
no a jeszcze nie wszystkie natalineczko mają składania, bo do tego 1-wszego to jest normalny pojedyńczy materac:tak:

reklama
czesc kobietki!!!

witam sie i ja z wami w ten brzydki,zimny mrozny dzien.masakra co za pogoda aż sie z domu nie :no:chce wychodzic.:wściekła/y:
moje dzieci spią,krystian sie bawi,m w pracy a ja pranie nastawiłam,obiad juz zrobiłam,posprzątane mam wiec teraz mam chwilke czasu wolnego.;-)
wczoraj mnie nie było na bb bo m miał wolne wiec pojechaliśmy na zakupy "mikołajkowe":tak:
masakra jest cos kupic.....już zabawki sa poprzebierane i cieżko cos znależc:-(, ale sie udalo i już dla wszystkich mamy upominki.:tak:

wybaczcie ze nie nadrobie wczorajszego dnia ale mam dzis zły dzien,wszystko mnie wkurza :wściekła/y::wściekła/y:jakaś taka jestem przybita i jak by tego mało było to jeszcze tesciowa mnie tak w.....a :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:że masakra!!!!!!!!!!!!

dowikla-mam nadzieje ze dominik Ci sie nie rozchoruje.
ale mu musiało być zimno.:-:)szok:

natalineczka-gratuluje ząbka!!!

vikamcia-zgadzam sie z as jak dla mnie są te łożka za bardzo dziecinne.

Do góry