reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć kobietki :tak:

Poczytałam, a raczej pooglądałam posty :-D Katarn nie odpuszcza :no:

Dowikla, młody fajnie wygląda :tak:

As, rozmumiem, że już wychodzisz na prosta? Super :tak:

Anabuba zdrówka :-)

Lunka, dzięki za instrukcje duzymi literami :tak:

Natali, jak mała po szczepieniu ??

Zdróka dla wszystkich chorowitków :tak:

Obiecałam wczoraj Helence, że dzisaj może juz iść do przedszkola. wyobraźcie sobie, że nie spi od 5.30 :szok: Sama naszykowała sobie ubranie i się ubrała :-D:-D:-D Tylko, kto ją odbierze :baffled:

reklama
Witam i ja :-):-):-)
U nas troche śnieżek poprószył i jak tylko Maja go zobaczyła to w podskokach do przedszkola poszła :tak::tak::tak:
Ja nadal kiepsko się czuję ale zamierzam dzisiejszy dzień spędzić pod kołdrą to może trochę przejdzie :tak::tak:
Agnes super Oliwka w kolczykach wygląda :tak::tak:
Dowikla oj to musiał się fryzjer napracować przy takim cieciu, ale najważniejsze że Dominik zadowolony :tak::tak:
As oby teraz już było u Ciebie wszystko w porządku :tak::tak::tak:
Anabubka dobry kozaczek na zimę to podstawa więc oszczędzaj na czymś innym a buty kupuj i to szybko :tak::tak::tak:

Witam i ja
Mlode juz nie spia i chyba zaczynaja sie ubierac:szok::szok:
Na dworze zimno ale juz mniej wieje niz wczoraj:tak:Popadalo troszke sniezku ale widac go tylko na autach,dachach i plotach:tak:Mlody jaka mial frajde w drodze do szkoly:tak::tak::tak:

AS
Napisz dokladniej o co chodzi z ta suszarka:confused:bo bardzo mnie to zaciekawilo

MH,ANACONDZIA
Zdrowka babeczki:tak::tak::tak:

Ktoras tu pisala o chomiczku dzungarskim:tak:Ja tez takiego mailam i byl cudny:tak::tak:Malutki i pachnacy:tak::tak:I tez kupowalam Jemu trocinki jablkowe albo cytrynowe:tak::tak::tak:

Witam i ja
Mlode juz nie spia i chyba zaczynaja sie ubierac:szok::szok:
Na dworze zimno ale juz mniej wieje niz wczoraj:tak:Popadalo troszke sniezku ale widac go tylko na autach,dachach i plotach:tak:Mlody jaka mial frajde w drodze do szkoly:tak::tak::tak:

AS
Napisz dokladniej o co chodzi z ta suszarka:confused:bo bardzo mnie to zaciekawilo

MH,ANACONDZIA
Zdrowka babeczki:tak::tak::tak:

Ktoras tu pisala o chomiczku dzungarskim:tak:Ja tez takiego mailam i byl cudny:tak::tak:Malutki i pachnacy:tak::tak:I tez kupowalam Jemu trocinki jablkowe albo cytrynowe:tak::tak::tak:

Dowikłą a czy Twój też wolał wcinać trocinkę niż karmę? Bo ja nie wiem czy temu naszemu się w łowie poprzewracało czy sobie ząbki ściera.

U nas troche śnieżek poprószył i jak tylko Maja go zobaczyła to w podskokach do przedszkola poszła :tak::tak::tak:
Ja nadal kiepsko się czuję ale zamierzam dzisiejszy dzień spędzić pod kołdrą to może trochę przejdzie :tak::tak:
Dowikla oj to musiał się fryzjer napracować przy takim cieciu, ale najważniejsze że Dominik zadowolony :tak::tak:
Anabubka dobry kozaczek na zimę to podstawa więc oszczędzaj na czymś innym a buty kupuj i to szybko :tak::tak::tak:

Anaconda owocnego kurowania życzę.

A my się zabieramy z ogarnięcie chaty i obiadek bo nam prowadzenie Martyny do szkoły odpadło - babcia się zlitowała i po nią przyjechała.

KOKUSIA
Moj zdecydowanie wolał zarelko:tak::tak::tak:
W trocinkach to sie glownie zakopywał:tak::tak::tak:

Ja tez planuje na dzisiaj odgruzowanie chatki:tak::tak:Ale jak duzo i czy wogole mi sie uda to zobaczymy:tak::tak::tak:Na obiadek robie spaghetii,w sumei zaczelam je wczoraj wieczorem wiec zostaje mi tylko dokonczyc:tak::tak::tak:

prosze oto fotki o które prosiliście i jedna dodtkowa z naszym futrzakiem:-):-):-)

2d8q8hs.jpg

ru9ngo.jpg

11l5vle.jpg

55iftk.jpg

2dsnxg0.jpg
jaka oliwka juz duza :szok::-D
sliczna jest, a futrzak swienty, tez mi sie podobaja szynszyle :-D

Na zakupkach bylo ok i w sumie to jestem zadowolona:tak::tak::tak:Dziewczynkom kupilam w h&m takie kapciuszki domowe z hello kitty oczywiscie:tak::tak::tak:Mlodemu fajny i dlugi szalik w h&m i sam sobie powybieral jakeis *******y a ja sobie kupilam fajna bielizne w reserved i tuniczke i rekawiczki w new yorker:tak::tak::tak:No i oczywiscie to co bylo potrzebne do chaty:tak::tak::tak:A i jeszcze moim siostrzencom kupilam juz prezenty na mikołajki:tak::tak::tak:
Bylismy tez u fryzjera i zaraz wstawie fotke jak mlody sie obcial:tak::tak::tak:
Moze byc niewyraznie wiec napisze ze jest to pajeczyna i z drugiej strony glowy jest taka sama:tak::tak::tak:

zakupki widze udane pochwal sie zdjeciami :tak::tak::tak:szybciutko :-p:-p:laugh2:
a dominis no ma mega odjechana fryz, bosko:tak::tak::tak:
zima zima zima:-)
sypie ale zaraz sie topi,ale dopewiro wieczorem zaczal padac snieg
smiejscie sie ze mnie ale ja lubie pierwszy snieg,bo jeszcze taki nieopatrzony:-)

Weronika poki co bez zmian,gada troche przez nos ale nic nie leci
w przedszkolu nie spala,ale pani powiedziala ze sie saamaprzebrala i bez placzu sie polozyla i tak lezala te 2godziny:-)
ale ze jutro znow ja o 7 obudze to juz druga bedzie miala nidospana to moze jutro usnie:-)
dumna z niej jestem
a ja-no w koncu musialao mi wyjsc do ciagle mokniecie i chlop z katarem w domu bo czuje ze mnie cos dogania:wściekła/y:
ale wzielam teraflu,wapnorutinacee i mam andzieje ze sie nie rozwinie b nienawidze miec katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
obys i ty ise nie rozlozyla, zdrowka za wczasu zycze :-D
Pati macieżyńskiego nei musisz wykożystywac do końca, mozesz pzrerwac w każdej chili podobnie jak wychowawczy, tylko jeśl masz z wychowawczego wrócic do pracy to musisz upzredzic pracodawcę odpowiednio wczesniej.
hehe kochana natalineczka pytala o to :-p:laugh2:

witam i ja,
dzis troche pozno bo bylismy z m na zakupach, dzieci musialam dac mamie na te pol godz, bo nie mielismy fotelikow bo zostaly u tescia w aucie a on jechal z tesciowa do lekarza,
dzieci sie bawia ale niki za niedlugo pojdzie spac
ja juz chate po lekszu ogarnelam
potem obiadek,
ogolnie to dzis nawet ladna pogoda, siweci slonce ale pizdzi troche...:dry:

Co mam wytłumaczyć?
Wyniki badań?
Bety to chyba tłumaczyć nie muszę,ale...
Tak niska beta świadczy o tym,że nie jest to torbiel skórzasta ,a to już trochę wyjaśnia .
W torbieli skórzastej rozwijają się pewne elementy dziecka np: włosy ,paznokcie ,kości ...
Beta wtedy rośnie podobnie jak przy ciązy :baffled::baffled::baffled:
Ca 125 to marker nowotworowy -
Poziom CA-125 może być podwyższony w przebiegu określonych chorób nowotworowych – przede wszystkim raka jajnika[1], ale także raka endometrium, jajowodu, płuc, sutka i przewodu pokarmowego.
Podwyższenie poziomu CA-125 w osoczu towarzyszy również innym schorzeniom ginekologicznym, takim jak:

To tyle w kwestii tłumaczenia...
Idę spać ,bo pobudka przed 7 :baffled::baffled:
ja z tego co napisałaś wczesniej zrozumiała tylko ze ciazy nie ma bo beta=1
ale dzieki za wytlumaczenie teraz juz rozumiem i szczerze ci moge powiedziec że się ciesze:tak::tak::tak:
Natali, jak mała po szczepieniu ??

Obiecałam wczoraj Helence, że dzisaj może juz iść do przedszkola. wyobraźcie sobie, że nie spi od 5.30 :szok: Sama naszykowała sobie ubranie i się ubrała :-D:-D:-D Tylko, kto ją odbierze :baffled:
mała dobrze dzięki ani goraczki nie miała ani nic:no::no::no:
no mała towarzyska dziopa a co bedzie w domku siedziec:tak:;-):-D
u nas tez katar nie chce odpuscic ja juz mam strupy pod nosem i nie wiem w jaki sposob mam sobie go wycierac zeby nie bolałao:no:

zdrówka kochaniutka:tak::tak:

i juz:confused:
cos mało mi się wydaje

no wiec witojcie moje drogie chalupa juz ogarnieta ino łazienka jeszcze cała praniem zawalona no ale cóz to:-p:-D
obiadek mam jeszcze ze wczoraj ino pomidorówke zrobie z rosołku,
mlody poszedl spac pozniej jak wczesnie wstanie to moze na jakis spacer w koncu pojdziemy bo daaaaaaaawno nie bylismy:no:
tzn dzieciaki nie były:no:
kurde zaczynam chyba pokarm tracić:-(
mała sie nie najada dziomka i dziomka i sie denerwuje
słysze jak łyka ładnie ale jej nie starcza nawet z dwóch cyców albo ona taka pazerna albo trace:dry::-(
a ja chce ja karmic jeszcze chyba jakies herbatki bede musiała kupic:baffled:

pyałam sie lekarki ale stwierdziła że nic jej nie jest i katar nie jest przeszkodą:no:
tez się zdziwiłam ale zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć to małą juz kłuli
mam nadzieje że jej nic nie będzie:baffled:
jesli wiesz cos o konsekwencjach takiego szczepienia to proszę cie nie pisz mi bo bede sie bała:baffled:
:szok::szok::szok: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A łóżeczka fajne, a materace jakie, z czego? bo ja czegoś szukam, a z Ikea na żywca sobei nie pooglądam i nie podotykam. Materace gąbka czy na sprezynach? A cena, jesli mozna jeszcze?
:-D:-D:-D sto pytań do..:-D:-D

a musze się Wam pochwalić ze Oliwka posżła sobie wczoraj przebic uszy :tak::tak::tak::tak::tak: super wyglada,strasznie mi się podoba z kolczyklami i na daodatek sama wybrała kolczyki i to mim zdaniem najładniejsze.ma dziewczyna gust od małego :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
jedno ucho bez problemu ale jak Pani szczeliła pistoletem to zaczął sie ryk :-D:-D:-D:-D i drugieucho to trzeba było na siłę,pani fryzjerka pomagała mi ja trzymac a kosmetyczka przebijała.ale sama chciała chodziła za mną2 tyg że chce kolczyki to niech ma.
teraz mam pannice w domu :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

pozbylismy się królika bo straszne nam szkody robił tzn oddalismy go do sklepu :tak::tak::tak::tak: a mój mądry mąż przyniósł do domu kolejnego zwierzaka myślałam ze o udusze.:crazy:
zgadnijcie co wymyslił przyniósł szynszyle.w nocy dała popalić,piszzcała ,szczekała prawie jak pies:-D:-D:-D:-D śmiać mi się chciało ale póxnej się uspokoiła .cały dzień dziś jest grzeczna.

ale ja mam już dość zwierząt
brawa dla Oliwki!!!
No a m ma pomysły:-D

Płaciłaś za szczepionkę.

Napiszę tylko tyle.
Katar = osłabienie
Szczepienie = bardzo duże osłabienie

Resztę opracuj sobie sama.:crazy::crazy:

Gratulacje dla pannicy. :-D:-D:-D
Agnes jak ja młodej przebijałam to było tak:
Kosmetyczka powiedziała dla Klaudii.
Na 3 przebijamy uszko.
Było raz,dwa ,trzy i ryk.
Potem szok i ponowna próba .
I było tak raz,dwa i Klaudia chciała zamknąć oczy i krzyknąć i już nie zdążyła ,bo na dwa ucho było przebite.:-D:-D:-D:-D:-D
Też potem chodziła dumna i blada. :-D:-D:-D
:-D:-D:-Dgrunt to dobre podejscie;-)

Serio wszystkie myslicie ze Dominik urosł?Tak dla sprostowania to ON to jest ten najmniejszy hehe;-)Ale chyba naprawde wydoroslał,ale widze to glownie w zachowaniu:tak::tak::tak:
Pamietam jak jeszcze niedawno pisałam co ja z Nim mam a teraz (odpukac)widze duuuza poprawe:tak::tak::tak:Mysle ze to w duzym stopniu zasluga Pani wychowawczyni jtora non stop wpaja Im co dobre itd ale rowniez treningow:tak::tak::tak:
Jesli chodzi o wyrka to nie byly drogie bo za 2 placilam ok 650 zł:tak::tak::tak:
Materace sa piankowe-chyba ale takie jakby wyprofilowane,tzn z jednej strony sa gladkie a z drugiej nie wiem jak to opisac hehe:-D:-D:-DAle jak dla mnie wypasione;-):-)

A Ojca mojej tesciowej znowu wzieli dzisiaj do szpitala:-:)no:Tym razem stan jest jeszcze gorszy,bo mial silne krwotoki z przewodu pokarmowego:no::no:W sumie to nic wiecej nie wiem ale jest neiciekawie,lezy na intensywnej i jest na okraglo monitorowany:no::no:
współczuję..oby było lepiej...

Agnes zdjęcia koniecznie pięknej pannicy:-)
Młoda isę uczy w przedszkolu na przedstawienie i chciałam jej pomóc. Alez z siebie dumna, ja nie mogę. Za brawa odemnie i PIotra mówi gośno
-dziekuję!, dzięuję wam bardzo
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
I głowa pod sufit normalnie
- jesteście bardzo mili
no ja z niej nie moge!:-D:-D:-D:-D:-D

A żołądek mi zaraz do krzyża przyrośnie, jeszcze poszczułam sie gołąbkami iteraz nie moge doczekac się aż sie zagrzeją.
:-D:-D:-Dno padam:-D:-D Aktorka rosnie:tak:

Wklejam Wam moje aniołki :rotfl: :rotfl:

Będę oryginalan jak też złożę zamówienie:confused::-D Aniołki super, szkoda że dużo przy nich roboty..ale suuuper:tak::tak::tak:

Wlasnie zauwazylam ze jestem pierwsza:szok::szok::szok:ALE JAJA:szok::szok::szok::-D:-D:-D
nie możliwe:szok::szok::szok::-D:-D:-D

Anabubka i jak dziś mała maruda????????a właśnie mam pytanie do ciebie i do As bo wy się kobietki znacie ..mojej Julce znów sie zatyka ucho i gorzej słyszy jak dmucha to mówi że jej w uchu strzela:szok::szok: co ja mam robić?????????
Dowikluś ty pierwsza :szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-Dno nie cuda i dziwy się dzieją :-D:-D:-D:-D a łóżka laseczek są naprawdę świetne i to takie na lata łóżeczka :tak::tak::tak::tak: pochwalę się że my zamówiliśmy sobie do pokoju stół i krzesła :tak::tak:i wreszcie wypieprzę z pokoju rozwaloną ławę i mega krowie fotele :tak::tak::tak::tak::tak:
U nas stara bieda:-D:-D:-DToni sika do nocnika i nie ma wpadek :tak::tak::tak::tak::tak: no na noc pampka zakładamy i jak idziemy po Julkę do szkoły:tak::tak::tak::tak: Julka skarży się na uszy:confused:tzn znów mówi że gorzej słyszy :-:)-:)-:)-(Adam tfu tfu żeby nie zapeszyć ale jest ok :tak::tak::tak: zachowanie normalnie diametralna zmiana wróciło moje dziecko radosne wesołe dziecięce :tak::tak::tak::tak::tak: a Pietruszka próbuje umówić się do lekarza bo ma jakieś dziwne bóle najpierw bolało go lekko z prawej strony na wysokości sutków ...przeszło na lewą stronę i boli strasznie do tego stopnia że traci czucie w dłoniach :-:)-:)-:)-( normalnie na nfz do lekarza jest termin na przyszły tydzień:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cholera i za co my płacimy te składki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale on w pracy ma opłacony pakiet signal i duna i mam nadzieję że tam go gdzieś wcisną dzwonił pani powiedział że postarają się go umówić na dziś poszedł narazie do pracy i czekamy w ostateczności jak wrócę z pracy to pojedzie na ostry dyżur a tam musza go przyjąć :confused:
No to czekam na fotki mebelków...a fotele krowie mnie powaliły:-D:-D:-D:-D
Zdrowia dla Pietruszki, oby tylko nerwobóle:tak:
Dobrze, że tobie kochana przeszło..ufff ile można chorować! zycia szkoda ;-):-)
super, że Toni już nocnikuje! U nas niestety wpadki nadal, pielucha w nocy nadal i nawet na drzemkę w dzień..nawet na spacerze potrafi się posiurać i nie zawoła. musi mieć dzień żeby myślećo sikaniu..a ja juz nie nadążam prać po nim! Dobrze, że chociaż śmierdzielki robi do kibelka:tak: Jak urodziła się Laura to zaćżął znouw walić kupy do pampka! Nawet w majtasy! Ale ufff minęło...

Dzwoniłam do laboratorium .
Beta hcg = 1
Czyli powinno być wreszcie dobrze.:tak:
Markery nowotworowe CA 125 mam jutro do odebrania po 15 :baffled:
no to dobrze, mimo, że drugiej częścia nie rozumiem ale doczytałam wyjaśnieni....ciesze sięrazem z Tobą:tak::tak:

prosze oto fotki o które prosiliście i jedna dodtkowa z naszym futrzakiem:-):-):-)

2d8q8hs.jpg

ru9ngo.jpg

11l5vle.jpg

55iftk.jpg

2dsnxg0.jpg
Jej nie mogę się napatrzeć na Olwikę! jest śliczna!!!!:tak: Po cichutku zazdroszczę Ci takeij pannicy i nie mogę siędoczekać aż ja z moją niuńką będę chodziła wybierać kolczyki:-)
No a M...ciaaaachooooo:-D

Witam wieczorkiem
Kurde,ale jestem padnieta:szok:Czekam tylko az mlodzi pojda spac i sama mam zamiar tez sie polozyc;-)
Na zakupkach bylo ok i w sumie to jestem zadowolona:tak::tak::tak:Dziewczynkom kupilam w h&m takie kapciuszki domowe z hello kitty oczywiscie:tak::tak::tak:Mlodemu fajny i dlugi szalik w h&m i sam sobie powybieral jakeis *******y a ja sobie kupilam fajna bielizne w reserved i tuniczke i rekawiczki w new yorker:tak::tak::tak:No i oczywiscie to co bylo potrzebne do chaty:tak::tak::tak:A i jeszcze moim siostrzencom kupilam juz prezenty na mikołajki:tak::tak::tak:
Bylismy tez u fryzjera i zaraz wstawie fotke jak mlody sie obcial:tak::tak::tak:
Moze byc niewyraznie wiec napisze ze jest to pajeczyna i z drugiej strony glowy jest taka sama:tak::tak:

no to zakupy peirwsza klasa!!!!! maży mi się shopping..bez dzieciaków pod pachą i z pełnym portfelem:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:

a co to..więcej postó się nie zmieściło..
Jak pominęłam cos ważnego to przepraszam, ale chce zdążycodpisać zanim się moja dziadyga obudzi:-)
U nas sypie śnieg..wrrr nie znosze zimy:wściekła/y:
Czekam na kuriera bo zamóiliśmy z ikei stolik z krzesełkami pod choinke i nie ma go i nie ma...:dry::dry:

No to w nowym poscie juzdopiszę
Natali a moze smaruj czymś pod nosem. Coś łagodzącego i przyspieszajacego gojenie..może coś z lanoliną. A na katar polecam vick waporub:tak::tak: albo olbas oil:tak:
no i sie obudziła maruda...ehhhhh

natali MH pewnie cośtu dopisze ale co do pokarmu to nie jest tak, że z dnia na dzień pokarm przestaje być produkowany. Po prostu dziecko nagle potrzebuje więcej przez skoki rozwojowe. Musisz i tak przystawiać często, choćby non stop a dwa dni i wsio wróci do normy, bo cyce zaczną produkować więcej. tyle ile teraz niunia potrzebuje!! Ja juzmiałam dwa takie kryzysy i wygrane!! tzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
reklama
No to w nowym poscie juzdopiszę
Natali a moze smaruj czymś pod nosem. Coś łagodzącego i przyspieszajacego gojenie..może coś z lanoliną. A na katar polecam vick waporub:tak::tak: albo olbas oil:tak:
no i sie obudziła maruda...ehhhhh

natali MH pewnie cośtu dopisze ale co do pokarmu to nie jest tak, że z dnia na dzień pokarm przestaje być produkowany. Po prostu dziecko nagle potrzebuje więcej przez skoki rozwojowe. Musisz i tak przystawiać często, choćby non stop a dwa dni i wsio wróci do normy, bo cyce zaczną produkować więcej. tyle ile teraz niunia potrzebuje!! Ja juzmiałam dwa takie kryzysy i wygrane!! tzymam kciuki!
smarowałam bepantenem i nic musze cos innego wykombinowac:dry:
a co do karmienia juz miałam jeden kryzys i wyszłam bez szwanku :-p:-D
ale teraz to juz którys dzien z rzędu od kąd m nie ma:no:
kurde zrobie jak mówisz może poskutkuje:tak:
tyle ze dziadyga mała cały czas najchetniej by przy cycu siedziała a ja musze kokardki robic:tak:
teraz ją nakarmiłam i leży w łóżeczku może sie najadła:confused:
ok zabieram sie za kokardki poki jeszcze mogę:-p

no i juz cmoka:rofl2:
zaraz pewnie mnie zacznie wzywac

Do góry