reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
helo helo
Witam z mega katarem :no:
zdrowka zycze

Witam i ja :-):-):-)
Wczoraj wróciłyśmy do domu, siostra też wczoraj rano do Włoch wyleciała więc pora wracać do szarej rzeczywistości :tak::tak:
Wczoraj już nie zdążyłam nic napisać bo jeszcze wieczorem z Mają do dentysty jechaliśmy no a potem wiadomo mycie i spanie :baffled::baffled:
A dzisiaj porządne sprzątanie mnie czeka bo zostawić chłopa samego w domu to jest równoznaczne z tym że chałupa będzie poprzestawiana do góry nogami :cool2::cool2:
ta:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

W?a właśnie mam pytanie do ciebie i do As bo wy się kobietki znacie ..mojej Julce znów sie zatyka ucho i gorzej słyszy jak dmucha to mówi że jej w uchu strzela:szok::szok: co ja mam robić?????????

Kamcia 100 LAT DLA VI W DNIU JEJ 1 URODZIN ZDRÓWKA RADOŚCI I JAK NAJWIĘCEJ CIERPLIWOŚCI DO NOWEGO CZŁONKA RODZINY :-):-):-)

U nas stara bieda:-D:-D:-DToni sika do nocnika i nie ma wpadek :tak::tak::tak::tak::tak: no na noc pampka zakładamy i jak idziemy po Julkę do szkoły:tak::tak::tak::tak: Julka skarży się na uszy:confused:tzn znów mówi że gorzej słyszy :-:)-:)-:)-(Adam tfu tfu żeby nie zapeszyć ale jest ok :tak::tak::tak: zachowanie normalnie diametralna zmiana wróciło moje dziecko radosne wesołe dziecięce :tak::tak::tak::tak::tak: a Pietruszka próbuje umówić się do lekarza bo ma jakieś dziwne bóle najpierw bolało go lekko z prawej strony na wysokości sutków ...przeszło na lewą stronę i boli strasznie do tego stopnia że traci czucie w dłoniach :-:)-:)-:)-( normalnie na nfz do lekarza jest termin na przyszły tydzień:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cholera i za co my płacimy te składki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale on w pracy ma opłacony pakiet signal i duna i mam nadzieję że tam go gdzieś wcisną dzwonił pani powiedział że postarają się go umówić na dziś poszedł narazie do pracy i czekamy w ostateczności jak wrócę z pracy to pojedzie na ostry dyżur a tam musza go przyjąć :confused: a ja jestem zdrowa i wsio ok tylko jak zawsze kasy mało a tu rachunekj za prąd przyszedł 307 zł butów zimowych brak i śmigam w adidasach ...jeszcze ja mam big stopę i ciężko mi dostać coś dla mnie w przystępnej cenie ech życie:-:)-:)-:)-:)-:)-(]

gratki dla Antosia
tak jak dziewczyny mowia-najpeirow sprobuj jej zapuscic parafine do ucha a jak nie przejdzie to lpiej isc do laryngologa
zdrwoka dla Piotrucha,oby nie mial nerwicy sercowej,bo znajmoy mial podobne objawy i tak sie wlasnie dorobil
a ja tez w adidasach bo kasy brak,ale chybe bede musiala cos z wyplaty wyskrobac bo przy -10 nozki zmzrnza:baffled::baffled::baffled::baffled:

b
mam pytanie dziewczyny czy moge zrezygnowac zmacieżynskiego jeśli znajde jakąś pracę:confused:
czy musze ten macierzyński wykorzystać:confused:
chyba nie co?
prosze jak któraś wie to odpiszcie:tak::tak:
bardzo ważne;-)
nie pisze wiecej co by nie zapeszyc;-)

nie wiem dokladnie ale chyba trzeba wykorzystac te 14tygodni macierzynskiego
najelpiej jakbys do zusu zadzwonila

O
A jutro w szkole wielki dzień:-) dyskoteka:happy2: pierwsza w życiu mojej córki.
W ogóle się zdziwiłam że nic pani nam nie pisała o żadnej składce ale się okazało że poczęstunek na tą dyskotekę funduje szkoła więc my nie musimy nic robić.
u Pauliny w szkole tez jutro disco

To fakt - szaro i ponuro a ja zaraz po Maję mykam, na dodatek coś mnie rozbiera na dobre i nawet podwójne dawki gripeksu nie pomagają :-:)-(
Macie może jakieś domowe skuteczne środki na przeziębienie bo ja do soboty muszę być zdrowa :tak::tak::tak:

zdrokwa

Dzwoniłam do laboratorium .
Beta hcg = 1
Czyli powinno być wreszcie dobrze.:tak:
Markery nowotworowe CA 125 mam jutro do odebrania po 15 :baffled:

no tak
ciekawe kiedy beda moje
wczoraj robilam

Natalko nie wiem czy mnie dobrze zrozumialas, ja nie robie wyrzutoe Tobie ze zastrzepilas chore dziecko...tylko ja juz przewrazliwiona bo u nas jak jest katar to na pewno i beda oskrzela

As
dobrze ze przynajmniej jedna wiadomosc dobra, teraz trzymam za jutrzejsza &&&

A ja bylam z chlopakami u lekarza i...no Maciej oskrzela i antybiotyk a Krzys zatoki i antybiotyk...oj mam ja z tymi chorowitkami!

PS i co z tym majerankiem?????

oj duzo duzo zdrowka

prosze oto fotki o które prosiliście i jedna dodtkowa z naszym futrzakiem:-):-):-)

2d8q8hs.jpg

ru9ngo.jpg

11l5vle.jpg

55iftk.jpg

2dsnxg0.jpg

ale modelka mala:-)

zima zima zima:-)
sypie ale zaraz sie topi,ale dopewiro wieczorem zaczal padac snieg
smiejscie sie ze mnie ale ja lubie pierwszy snieg,bo jeszcze taki nieopatrzony:-)

Weronika poki co bez zmian,gada troche przez nos ale nic nie leci
w przedszkolu nie spala,ale pani powiedziala ze sie saamaprzebrala i bez placzu sie polozyla i tak lezala te 2godziny:-)
ale ze jutro znow ja o 7 obudze to juz druga bedzie miala nidospana to moze jutro usnie:-)
dumna z niej jestem
a ja-no w koncu musialao mi wyjsc do ciagle mokniecie i chlop z katarem w domu bo czuje ze mnie cos dogania:wściekła/y:
ale wzielam teraflu,wapnorutinacee i mam andzieje ze sie nie rozwinie b nienawidze miec katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No, nadrobiłam, jeju jak miło zastac tyle do czytania nawet jak oczy bola , głowa pęka, to widzę ze w końcu się ozywio, chorobowa kurde co prawda, no ale w koncu zaglądacie i wytęzacie paluszki, hihihihihiiiihi
No i witam, odpisuję

Wlasnie zauwazylam ze jestem pierwsza:szok::szok::szok:ALE JAJA:szok::szok::szok::-D:-D:-D
zapiszmy w kalendarzu hehee

Majeranek
Kupujemy torebkę majeranku najzwyklejszego w świecie w spożywczym, do kubka sypiemy dwie mega czubate łyżeczki, jesli koniecznie, to osłodzić troszkę, zalać wrzątkiem do pełna, przykryć żeby sie zaparzyło. Wypić jak najcieplejsze i do wyrka pod kołderkę.

esentualnie ciepło się ubrac ale raczej nie wychodzić.

Malinuś tak to te mebelki, ale czy je kupimy to się okaże może już w tym tyg, zależy czy teściowa dostanie kasę na ekstra wydatki.
Ciesze się ogromnie że Adaś jak nowy, wesoły- tez kamień z serca zgubił biedaczek, zapamięta sobie to na przyszłość.
No i gratuluję stołu kochana, jak mi się marzy, ale miejsca brak:-(

As no popatrz a miałą m złożyc zamówienie, hehe, no się spóźniłam:-)

Pati macieżyńskiego nei musisz wykożystywac do końca, mozesz pzrerwac w każdej chili podobnie jak wychowawczy, tylko jeśl masz z wychowawczego wrócic do pracy to musisz upzredzic pracodawcę odpowiednio wczesniej.

As w końcu jakieś dobre wieści!

Agnes ależ ona dumna z tych kolczyków, no i świetnei wygląda. Futrzak śliczny! No mężuś też:-D

Dowikla fajnei to wygląda

No i tyle

Piotr w pracy, młoda spi, kaszle jak nie iwem, jutro nei idzie do przedszkola, aj do pracy a P po nocce będzi emiał służbę, za to w piątek raczej przymusowe wolne mnei czeka, bo z młodą bede musiałą zostać, bo P na popołudniu po nocce.

EDOT:
Ana no nie mów, ze sie rozłożysz...

Ostatnia edycja:
A ja zmykam zaraz spac chyba
Mlodzi spia,to co mialam obejrzalam:tak:

LUNKA
Ten majeranek to ja sobie chyba zrobie kiedys:tak::tak::tak:A nie jest to jakos mega oblesne:confused:Bo ja to raczej jestem uczulona na takie copki i zaraz mam cofki nawet po febrisanie:no:
Zdrowka dla mlodej:tak:

Lunka bronie sie jak moge
kurcze a Wiki znow kaszle,a Ty masz tego grzyba w domu,moze od tego
a moze banki znowu co?na weekedn akurat
no grzyb jeszcze nie wyszedł, moze nie wyjdzie, się zobaczy, no i pokój całymi dniami wietrzony, grzany i wietrzony, chata tez, wiadomo, ale je pokó wyjątkowo ostro.
Bańki odpoadają, nei da osbie postawić, tzn postawic luz, ale nei poleży nawet minuty, a gdzie tu 7-10 minut?

A ja zmykam zaraz spac chyba
Mlodzi spia,to co mialam obejrzalam:tak:

LUNKA
Ten majeranek to ja sobie chyba zrobie kiedys:tak::tak::tak:A nie jest to jakos mega oblesne:confused:Bo ja to raczej jestem uczulona na takie copki i zaraz mam cofki nawet po febrisanie:no:
Zdrowka dla mlodej:tak:
Kochana w cale nie takie złe, a jak nie lubisz, to posłodź. Ja lubie i tez słodze:-)

Spać spać spać...
papa

Ostatnia edycja:
Natalko nie wiem czy mnie dobrze zrozumialas, ja nie robie wyrzutoe Tobie ze zastrzepilas chore dziecko...tylko ja juz przewrazliwiona bo u nas jak jest katar to na pewno i beda oskrzela
a ja nie napisałam kontry:no:
poprostu co o tym myślę :tak:
prosze oto fotki o które prosiliście i jedna dodtkowa z naszym futrzakiem:-):-):-)

2d8q8hs.jpg

ru9ngo.jpg

11l5vle.jpg

55iftk.jpg

2dsnxg0.jpg
oliwka przesłodka księzniczka:tak:
a tatus ile ma lat? ma bardzo młoda buźkę taką dziecięcą (nie biorąć pod uwagę zarostu;-)) ino nie pomysl ze wiesz;-):-p
Witam wieczorkiem
Kurde,ale jestem padnieta:szok:Czekam tylko az mlodzi pojda spac i sama mam zamiar tez sie polozyc;-)
Na zakupkach bylo ok i w sumie to jestem zadowolona:tak::tak::tak:Dziewczynkom kupilam w h&m takie kapciuszki domowe z hello kitty oczywiscie:tak::tak::tak:Mlodemu fajny i dlugi szalik w h&m i sam sobie powybieral jakeis *******y a ja sobie kupilam fajna bielizne w reserved i tuniczke i rekawiczki w new yorker:tak::tak::tak:No i oczywiscie to co bylo potrzebne do chaty:tak::tak::tak:A i jeszcze moim siostrzencom kupilam juz prezenty na mikołajki:tak::tak::tak:
Bylismy tez u fryzjera i zaraz wstawie fotke jak mlody sie obcial:tak::tak::tak:
Moze byc niewyraznie wiec napisze ze jest to pajeczyna i z drugiej strony glowy jest taka sama:tak::tak::tak:

AGNES
Ale ladnie Oliwce w tych kolczyczkach:tak::tak::tak:
A futrzak tez niczego sobie;-):-)

ale świetna fryzurka a ty sie zakupkami czemu nie chwalisz:confused:

As świetnie super ekstra:tak:
a teraz tłumacz;-):-p:-D:-D:-D:-D

ok karton skończony mam nadzieje ze jutro mi tego gówna nie przywiezie:no:
kurde al zimno w chalupie chyba zaraz pojde dzieciaki poprzykrywac kocami dodatkowo:tak:
ok spadam do juterka;-)
tzn dzisiaj;-):-D

As wiesz co? My z jej panią już próbowałyśmy przeróżnych sposobów. Przez jakiś czas skutkował pomysł że jak czuje że chce jej się płakać to ma szybko mrugać oczami. Tłumaczę jej że jak jest się smutnym to się przytula do mamy albo do zuzi, jak się coś nie udaje to trzeba próbować do skutku albo poprosić o pomoc a jak ktoś zwraca uwagę że coś robi źle to przestaje się to robić i przeprasza jeśli się rozrabiało. I ona to wie tylko jest taki raptus że zamiast pomyśli co akurat można by zrobić to szybciej jest się rozpłakać.

A wspólnie śpiewać to i my lubimy. Tylko ja zwykle pamiętam tylko jakąś część danej piosenki. No ale od czego są strony z tekstami;-)
Wiesz co? Ten nasz nie śmierdzi w ogóle. To jest chomik bengalski czy jakoś tak. A no i ma ściółkę o zapachu jabłkowym. I w ogóle jest strasznie fajny i taki wesolutki. A Natalka pierwsze co zrobi po otworzeniu oczu to idzie zobaczyć czy chomik śpi:tak:

My już posprzątałyśmy, zupka ugotowana. Miałyśmy iść do szkoły ale zaczęło padać i ogólnie zrobiło się chłodniej niż rano więc babcia nam przywiezie Martynkę:tak:

A jutro w szkole wielki dzień:-) dyskoteka:happy2: pierwsza w życiu mojej córki.
W ogóle się zdziwiłam że nic pani nam nie pisała o żadnej składce ale się okazało że poczęstunek na tą dyskotekę funduje szkoła więc my nie musimy nic robić.
A to nie przypadkiem chomik dżungarski ?:-D:-D:-D
Z tym przekierowaniem to nie taka łatwa sprawa. :no:
Dziecko trzeba wyuczyć ,a nie powiedzieć.
Skąd dziecko może wiedzieć ,że narozrabiało?
lub ,że robi coś źle?
Ona przez doświadczanie świata się uczy.
Ty jesteś od tego,żeby jej powiedzieć co dobre,a co złe ,ale i wytłumaczyć jak to wygląda,bo ona sama nie wie.
Nie rozróżnia jeszcze takich wartości. :no:
Jeśli mówisz ,że nie wolno to opowiedz dlaczego.
Czym to grozi,jakie konsekwencje itp
Tak długo by można ,ale czasu nie mam ,bo spać trzeba iść.
Ja bym ją przekierowała ,albo uwarunkowała na zabawkę .;-)

As
dobrze ze przynajmniej jedna wiadomosc dobra, teraz trzymam za jutrzejsza &&&

A ja bylam z chlopakami u lekarza i...no Maciej oskrzela i antybiotyk a Krzys zatoki i antybiotyk...oj mam ja z tymi chorowitkami!

PS i co z tym majerankiem?????
zdrówka dla Was.

2d8q8hs.jpg

ru9ngo.jpg

11l5vle.jpg

55iftk.jpg

2dsnxg0.jpg
Fotki są super !!!
Oliwka bardzo Ci wyrosła.
Dużo poważniej wygląda w tych kolczykach.:tak::-):-)

Witam wieczorkiem
Kurde,ale jestem padnieta:szok:Czekam tylko az mlodzi pojda spac i sama mam zamiar tez sie polozyc;-)
Na zakupkach bylo ok i w sumie to jestem zadowolona:tak::tak::tak:Dziewczynkom kupilam w h&m takie kapciuszki domowe z hello kitty oczywiscie:tak::tak::tak:Mlodemu fajny i dlugi szalik w h&m i sam sobie powybieral jakeis *******y a ja sobie kupilam fajna bielizne w reserved i tuniczke i rekawiczki w new yorker:tak::tak::tak:No i oczywiscie to co bylo potrzebne do chaty:tak::tak::tak:A i jeszcze moim siostrzencom kupilam juz prezenty na mikołajki:tak::tak::tak:
Bylismy tez u fryzjera i zaraz wstawie fotke jak mlody sie obcial:tak::tak::tak:
Moze byc niewyraznie wiec napisze ze jest to pajeczyna i z drugiej strony glowy jest taka sama:tak::tak::tak:
Widzę,że zakupki udane i fryzjer zaliczony.:tak:
Sorry ,ale obcięcie mi się nie podoba :no:,ja po prostu tak nie lubię :zawstydzona/y:

helo helo

zdrowka zycze

gratki dla Antosia
tak jak dziewczyny mowia-najpeirow sprobuj jej zapuscic parafine do ucha a jak nie przejdzie to lpiej isc do laryngologa
zdrwoka dla Piotrucha,oby nie mial nerwicy sercowej,bo znajmoy mial podobne objawy i tak sie wlasnie dorobil
a ja tez w adidasach bo kasy brak,ale chybe bede musiala cos z wyplaty wyskrobac bo przy -10 nozki zmzrnza:baffled::baffled::baffled::baffled:

zdrokwa

no tak
ciekawe kiedy beda moje
wczoraj robilam

oj duzo duzo zdrowka

smiejscie sie ze mnie ale ja lubie pierwszy snieg,bo jeszcze taki nieopatrzony:-)

w przedszkolu nie spala,ale pani powiedziala ze sie saamaprzebrala i bez placzu sie polozyla i tak lezala te 2godziny:-)
ale ze jutro znow ja o 7 obudze to juz druga bedzie miala nidospana to moze jutro usnie:-)
dumna z niej jestem
a ja-no w koncu musialao mi wyjsc do ciagle mokniecie i chlop z katarem w domu bo czuje ze mnie cos dogania:wściekła/y:
ale wzielam teraflu,wapnorutinacee i mam andzieje ze sie nie rozwinie b nienawidze miec katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Gratulki dla Weroniki a dla Ciebie dużo zdrówka.

No, nadrobiłam, jeju jak miło zastac tyle do czytania nawet jak oczy bola , głowa pęka, to widzę ze w końcu się ozywio, chorobowa kurde co prawda, no ale w koncu zaglądacie i wytęzacie paluszki, hihihihihiiiihi
No i witam, odpisuję

zapiszmy w kalendarzu hehee

Majeranek
Kupujemy torebkę majeranku najzwyklejszego w świecie w spożywczym, do kubka sypiemy dwie mega czubate łyżeczki, jesli koniecznie, to osłodzić troszkę, zalać wrzątkiem do pełna, przykryć żeby sie zaparzyło. Wypić jak najcieplejsze i do wyrka pod kołderkę.

esentualnie ciepło się ubrac ale raczej nie wychodzić.

Malinuś tak to te mebelki, ale czy je kupimy to się okaże może już w tym tyg, zależy czy teściowa dostanie kasę na ekstra wydatki.
Ciesze się ogromnie że Adaś jak nowy, wesoły- tez kamień z serca zgubił biedaczek, zapamięta sobie to na przyszłość.
No i gratuluję stołu kochana, jak mi się marzy, ale miejsca brak:-(

As no popatrz a miałą m złożyc zamówienie, hehe, no się spóźniłam:-)

Pati macieżyńskiego nei musisz wykożystywac do końca, mozesz pzrerwac w każdej chili podobnie jak wychowawczy, tylko jeśl masz z wychowawczego wrócic do pracy to musisz upzredzic pracodawcę odpowiednio wczesniej.

As w końcu jakieś dobre wieści!

Agnes ależ ona dumna z tych kolczyków, no i świetnei wygląda. Futrzak śliczny! No mężuś też:-D

Dowikla fajnei to wygląda

No i tyle

Piotr w pracy, młoda spi, kaszle jak nie iwem, jutro nei idzie do przedszkola, aj do pracy a P po nocce będzi emiał służbę, za to w piątek raczej przymusowe wolne mnei czeka, bo z młodą bede musiałą zostać, bo P na popołudniu po nocce.

EDOT:
Ana no nie mów, ze sie rozłożysz...
Lunka ,aniołka chciałas?
No pomyślę ....:tak::-):-),ale nie obiecuję ,bo roboty przy tym sporo.;-):-):-)
Zdrówka dla Wikusi kochana.

no grzyb jeszcze nie wyszedł, moze nie wyjdzie, się zobaczy, no i pokój całymi dniami wietrzony, grzany i wietrzony, chata tez, wiadomo, ale je pokó wyjątkowo ostro.
Bańki odpoadają, nei da osbie postawić, tzn postawic luz, ale nei poleży nawet minuty, a gdzie tu 7-10 minut?

Kochana w cale nie takie złe, a jak nie lubisz, to posłodź. Ja lubie i tez słodze:-)

Spać spać spać...
papa

Zamiast baniek klasycznych można zrobić kurację suszarkową .
Taki sam efekt i bez żadnego problemu dzieci wytrzymują.;-):tak::-):-)
a ja nie napisałam kontry:no:
poprostu co o tym myślę :tak:

oliwka przesłodka księzniczka:tak:
a tatus ile ma lat? ma bardzo młoda buźkę taką dziecięcą (nie biorąć pod uwagę zarostu;-)) ino nie pomysl ze wiesz;-):-p

ale świetna fryzurka a ty sie zakupkami czemu nie chwalisz:confused:

As świetnie super ekstra:tak:
a teraz tłumacz;-):-p:-D:-D:-D:-D

ok karton skończony mam nadzieje ze jutro mi tego gówna nie przywiezie:no:
kurde al zimno w chalupie chyba zaraz pojde dzieciaki poprzykrywac kocami dodatkowo:tak:
ok spadam do juterka;-)
tzn dzisiaj;-):-D
Co mam wytłumaczyć?
Wyniki badań?
Bety to chyba tłumaczyć nie muszę,ale...
Tak niska beta świadczy o tym,że nie jest to torbiel skórzasta ,a to już trochę wyjaśnia .
W torbieli skórzastej rozwijają się pewne elementy dziecka np: włosy ,paznokcie ,kości ...
Beta wtedy rośnie podobnie jak przy ciązy :baffled::baffled::baffled:
Ca 125 to marker nowotworowy -
Poziom CA-125 może być podwyższony w przebiegu określonych chorób nowotworowych – przede wszystkim raka jajnika[1], ale także raka endometrium, jajowodu, płuc, sutka i przewodu pokarmowego.
Podwyższenie poziomu CA-125 w osoczu towarzyszy również innym schorzeniom ginekologicznym, takim jak:

To tyle w kwestii tłumaczenia...
Idę spać ,bo pobudka przed 7 :baffled::baffled:

Witam się porannie. Kurde niech ktoś wytłumaczy mojemu młodszemu dziecku że w czwartki możemy sobie dłużej pospać

2d8q8hs.jpg

ru9ngo.jpg

11l5vle.jpg

55iftk.jpg

2dsnxg0.jpg

Agnes Oliwka przepięknie się prezentuje w kolczykach.
Ja wczoraj robiłam porządek w pudełku z biżuterią i wygrzebałam jakieś stare klipsy i jak założyłam je Martynie to stwierdziłam że już z miejsca bym jej uszy przebiła bo tak ładnie w nich wyglądała. Ale moje dziecko stwierdziło że nie chce dziurek w uszach bo to będzie bolało. Cóż na siłę nie można nikogo uszczęśliwiać. Ja przebijałam uszy jak miałam 13 lat i też żyję.

Agnes zauważyłam na zdjęciach że Oliwka ma liczydło. Bawi się nim? Ja wpadłam na pomysł żeby Martynce kupić na mikołajki liczydło bo ona ostatnio zawzięcie wszystko dodaje ale Super Niania mi odradziła twierdząc że to zbyt trudne urządzenie dla tak małego dziecka i lepiej liczyć na przedmiotach lub kupić liczmany.

Witam wieczorkiem

AGNES
Ale ladnie Oliwce w tych kolczyczkach:tak::tak::tak:
A futrzak tez niczego sobie;-):-)

O ła jaki fryz. Normalnie laski będzie wyrywał. Mój brat też zawsze sobie jakieś wzorki na włosach wycina

helo helo

zdrowka zycze

gratki dla Antosia

zdrokwa

no tak
ciekawe kiedy beda moje
wczoraj robilam

oj duzo duzo zdrowka

dumna z niej jestem

Gratki dla Weroniki. A Ty się kobito nie wygłupiaj tylko supłaj kasę na kozaki bo od nóg się najłatwiej przeziębić

A to nie przypadkiem chomik dżungarski ?:-D:-D:-D
Z tym przekierowaniem to nie taka łatwa sprawa. :no:
Dziecko trzeba wyuczyć ,a nie powiedzieć.
Skąd dziecko może wiedzieć ,że narozrabiało?
lub ,że robi coś źle?
Ona przez doświadczanie świata się uczy.
Ty jesteś od tego,żeby jej powiedzieć co dobre,a co złe ,ale i wytłumaczyć jak to wygląda,bo ona sama nie wie.
Nie rozróżnia jeszcze takich wartości. :no:
Jeśli mówisz ,że nie wolno to opowiedz dlaczego.
Czym to grozi,jakie konsekwencje itp
Tak długo by można ,ale czasu nie mam ,bo spać trzeba iść.
Ja bym ją przekierowała ,albo uwarunkowała na zabawkę .;-)

zdrówka dla Was.

Fotki są super !!!
Oliwka bardzo Ci wyrosła.
Dużo poważniej wygląda w tych kolczykach.:tak::-):-)

Widzę,że zakupki udane i fryzjer zaliczony.:tak:
Sorry ,ale obcięcie mi się nie podoba :no:,ja po prostu tak nie lubię :zawstydzona/y:

Gratulki dla Weroniki a dla Ciebie dużo zdrówka.

Lunka ,aniołka chciałas?
No pomyślę ....:tak::-):-),ale nie obiecuję ,bo roboty przy tym sporo.;-):-):-)
Zdrówka dla Wikusi kochana.

Zamiast baniek klasycznych można zrobić kurację suszarkową .
Taki sam efekt i bez żadnego problemu dzieci wytrzymują.;-):tak::-):-)

Co mam wytłumaczyć?
Wyniki badań?
Bety to chyba tłumaczyć nie muszę,ale...
Tak niska beta świadczy o tym,że nie jest to torbiel skórzasta ,a to już trochę wyjaśnia .
W torbieli skórzastej rozwijają się pewne elementy dziecka np: włosy ,paznokcie ,kości ...
Beta wtedy rośnie podobnie jak przy ciązy :baffled::baffled::baffled:
Ca 125 to marker nowotworowy -
Poziom CA-125 może być podwyższony w przebiegu określonych chorób nowotworowych – przede wszystkim raka jajnika[1], ale także raka endometrium, jajowodu, płuc, sutka i przewodu pokarmowego.
Podwyższenie poziomu CA-125 w osoczu towarzyszy również innym schorzeniom ginekologicznym, takim jak:

To tyle w kwestii tłumaczenia...
Idę spać ,bo pobudka przed 7 :baffled::baffled:

No ja wiedziałam że jakiś taki "arski"
No my od zawsze dziewczynkom tłumaczymy dlaczego czegoś nie wolno robić i jakie mogą być tego konsekwencje. Dla mnie "nie rób tego bo tak" w ogóle nie wchodzi w grę bo wiem sama po sobie że wtedy zawsze się ma ochotę na bunty.
Mam nadzieję że te wszystkie tłumaczenia z naszej i pani strony w końcu przyniosą efekt. Jakaś tam minimalna poprawa już jest bo na początku roku jak się jej pani pytała dlaczego płacze to zwykle odpowiadała "bo muszę" albo "bo mi się chce płakać" albo "nie wiem" teraz przeważnie jak już się wypłacze to potrafi powiedzieć co ją wyprowadziło z równowagi.Jest to potem wyjściem do rozmowy.
Jak się bardzo postara to potrafi przez cały dzień w szkole nie płakać tylko to musi wyjść od niej.

reklama
Do góry