reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam w deszczowy smutny poranek :-):-)
Niestety chyba piękne słoneczko skończyło się i nastała słotna jesień :-:)-(
Wczoraj popołudniu byłam jeszcze u pediatry i poprosiłam o lek od robaków, bo tak profilaktycznie chcę Majkę odrobaczyć, całe lato bawiła się z kotami i psami a ostatnio cos często na brzuszek się skarżyła :-:)-(
Iwcik cudne zdjęcia ze chrzcin, a świniaczek widać pokaźny :tak::tak::tak:
Agnes to piękne chwile - występy naszych dzieciaczków w przedszkolu, mnie też zawsze za serce ściskają jak widzę swoja Maję :tak::tak:
A co do Oliwki i jej scen przed zasypianiem to nie wiem ale mam wrażenie że ty jej czasem ulegasz i mało konsekwentna jesteś a ona to potem wykorzystuje (nie obraź się za te słowa :zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
As trzymam kciuki, oby wszystko poszło jak najmniej boleśnie
A oto obiecane zdjęcia moich wczorajszych zakupów

Witam,

Mojeo cos dzisiaj w d od rana ugryzło, dobrze, że juz pszedł :-p

Anaconda, Agnes, Iwcik, super fotki :tak:
As, &&&&&&

...

MH myslalam ze to cos z nimi nie tak heheh ale w sumie chce zamowic duplo wiec bede miala porownanie;-)A jak cwiczenia?

To zamów duplo, poczujesz rożnicę :tak:
A co ćwiczeń to świcze nadal :tak: z tydzień będzie :-D ale róznicę czuć :tak: Ja miałam tak sflaczały brzuch, że mogam go wypiąc i spokojnie udawać 7 miesiąc ciąży :szok::no: Ale teraz juz sie nieda :-p No i odusciłam sobie troszke odchudzanie, na wadze nić nie ubyło, a w pasie 2 cm mniej :-) Dzisaj juz cwiczyłam, niewiem czy nie zacznę dwa razy dziennie :-p

Witam drogie panie:tak:.

witajcie kochane:-):-):-):-):-)
adwni mnie nie bylo...
w weekend mialam problemy z netem znow:wściekła/y:podobn jakas ustareka na centarli,no a wczoraj pierwszy dzien w pracy i do tego musialam pozniej przy garach stac wiec sie zeszlo,a wieczorem padlam.
tak wiec w pracy super.wszyscy mnie milo witaja:tak::tak::tak:
pracuje od 8 do 14 wiec nie jestem znudzona praca ale tez odrrywam sie od zycia codziennego;)
podroz do pracy zajmuje ok 14-16 mimut;)odcinek 4,5km i pod 2 spore gorki;))))))))
wiec sie wyrabiam i nie jezdze na full,poza tym mam za malo przerzutek;)
spworotem wiadomo jakies zakupy itd wiec dluzej:-p
ale ranoi sie wyraniam na 8 jaksim cudem:szok::szok::szok::szok::szok:

ale mala chora,znow katar paskudny wrocil a znim kaszel,wiec chyba w piatek kontrol u lekarza znow.... :/ no i oczy jej zaczynaja ropiec czyli jkaies paskudztow,tym razme cos czuje ze bez antybiotyku sie nie da i mala bedzie kolejny tydzien w domu siedziec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a co rano chce isc do przedszkola...w koncu jej sie odmieni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mi juz przwie prsezlo,teraz Pauline katar meczy ale z nia jaso lepiej

o tyle dobrze ze p ma teraz urlop i siedzi z mala.n dzis jego sostra z nia siedziala od 8 do 15 bo z ojcem drzewa obrabial,wiec chociaz mam czym palic w zime bo pare ladnych metrow mam;)

no i tak po krotce co u nas;)

Bubka no to masz krzepę;-):-).
Zdrówka dla małej:tak:.

Witam dziewczyny i witam nową mamuśke. Mi do prasowania sięńie spieszyło-wkończyłam je po 4 tygodniach zbierania i zalegania, hehe.

I jutro do pracy, ech... fajnie, nie mogłam się doczekac-kasiorkę zarabiac, z ludźmi pogadać, ponarzekac na kiepska płacę:-D:-D:-D. Młoda dziś wyjątkowo upierdliwa była, przy kąpieli o mał sąsiadów nie zalała ale w końcu śpi, więc i ja isę zara zpryzmierze-szybki prysznic i spadam. AAAAA hehehe-nie pochwaliłam się, ze ostatnio jak byliśmy z P na zakupach pyta mnie mój luby-nie chcesz włosów farbnąć sobie-eeee, no nie iwem-to ja Ci wybiore :-D:-D:-D
no i wybrał, wieczorem f:-Drbnął i wyszło super, jużnie jestm blondynkąlecz ciemnym kasztanowcem z połyskami jakiejś nie wiem-bordodzizny, czy cuś, hehe, nie n fajnie-co za tym idzie będę mogła się mocniej malować do tego, co mi pasuje, hehe. Jestem ciekawa reakcji mojej mamy, jak źel spojrzy to i czarne zobaczy, hehehehe.

No dobra na szybki seks już siły nie mam to zadowole się przysznicem. Dobranoc.

Lunka prysznicem mówisz:-p:rofl2::laugh2::laugh2:
No mężowy bezbłędny:-) Tylko pozazdrościć:tak:
Mój owszem w wyborze koloru podpowie ale malować nie chce i muszę prosić albo siostrę albo przyjaciółkę

No to ja tez z dowcipem :-p

Dlaczego nie należy denerwować kobiet przed okresem?
Gość chciał rozweselić żonę przechodzącą właśnie TE DNI, zadając jej żartobliwie pytanie: Ile kobiet, ze stresem przedmiesiączkowym jest potrzebnych by wymienić przepaloną żarówkę?

Odpowiedz żony :
- Jedna! Tylko jedna! A wiesz DLACZEGO? Ponieważ jest jeszcze ktoś w tym domu, kto wie JAK wymienić przepaloną żarówkę! Ty nawet byś się nie zorientował, że jest PRZEPALONA! Jak każdy mężczyzna siedziałbyś w ciemnościach TRZY DNI zanim by do ciebie dotarło, że coś ***** jest nie tak! Tacy wszyscy jesteście! Nawet, kiedy już dotrze do was, co się stało, nie jesteście w stanie znaleźć w domu zapasowej żarówki, pomimo tego, że od 17 lat żarówki SĄ ZAWSZE w tej samej *******onej szafce! A jeżeli już stałby się CUD i w jakiś niewytłumaczalny sposób znajdziecie w końcu te *******one żarówki, to przez dwa ****** dni problemem nie do pokonania będzie POSTAWIENIE KRZESŁA pod żyrandolem i WYMIENIENIE tej *******ONEJ ŻARÓWKI. Kolejne DWA kurewskie dni zajmie wam ODSTAWIENIE tego ******go KRZESŁA na miejsce! A tam, gdzie ono stało i tak na podłodze zostanie *******ony, PUSTY, ZGNIECIONY KARTONIK po wkręconej żarówce bo wy nigdy *****, ale to NIGDY NIE POTRAFICIE po sobie posprzątać! Gdyby nie my, to do usranej śmierci brnęlibyście po pachy w śmieciach i dopiero gdyby zginął wam *******ONY PILOT DO TELEWIZORA zatrudnilibyście (pod hasłem: AKCJA RATUNKOWA) całą *******oną armię do tego ******go sprzątania! I TAK ***** DO ZA****NIA, CAŁE ŻYCIE Z KRETYNAMI!!!!...

No samo życie:rofl2::laugh2::rofl2::-D

Hej babeczki

Oczywiscie poprasowalam ale nie ma co sie cieszyc bo kolejne pranie czeka na automat:-D:-D
Bylam w tym przedszkolu robic latarnie na poniedzialek i zobaczylam troche jak Laura zachowuje sie w przedszkolu.Pani troche ja chwalila a ja obroslam w piorka:-D:-D
Zeszlo mi 2h a potem kawka u kolezanki.Wrocilysmy o 18:30 szybka kolacja, mycie i lozeczko.
Jutro ide na sniadanko do kolezanki wiec obiad z paczki heheh mam makaron z pieczarkami wiec w sumie nie musze sie martwic:tak:

MH myslalam ze to cos z nimi nie tak heheh ale w sumie chce zamowic duplo wiec bede miala porownanie;-)A jak cwiczenia?

Gratulacje dla zdolnego przedszkolaka:tak:

hej laski

witam na poczatek nowa mame :-):-)

wpadlam jak po sól ale miałam dzien zalatwien z papierami i kobitki jutro zawoże tesciowa do carotasu beda tam razem z tesciem miec pokój wkoncu bo czasem juz myslalam ze szybciej sobie krzywde zrobi bo ostatnio czesto sie przewracala i to prosto na glowe upadala raz to nawet pogotowie wzywałam wiec ciesze sie ze od jutra nie bede musiała sie bac ze jak jade na zakupy to mysle czy nic sobie nie zrobi:tak::tak:takze dwa razy bylam w caritasie i dwa razy w opiece bo to gmina bedzie im dopłacac brakujaca czesc kasy bo niestety sporo licza sobie za pobyt :tak::tak::tak:

a tak na szybko to jeszcze wrzuce wam fotki z chrzcin lenki:-):-):-)i swiniaczka byl pysznyyyyyyyy:-D:-D:-Dtrzy dni go jedlismy i jeszcze boczki mam z niego zamrozone :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 297414Zobacz załącznik 297412Zobacz załącznik 297410

Iwcik Lenka przecudnie wyglądała:tak: taki aniołeczek:-)

Nasze fotki z pasowania na przedszkolaka :tak::tak::tak::tak:

czyz te dzieciaki nie sa słodkie???? :-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D

wejście pszczółek
dn2bko.jpg

śpiewamy piosenkę o przedszkolaczku
103stw4.jpg

29d7abp.jpg

z ta czapke pszczółki wygląda jak papież :-D:-D:-D:-D:-D:-D
2lnv19l.jpg

moja pszczółka dłubie w nosie :-D:-D:-D:-D
2vsnvjm.jpg

z kolezankami z przedszkola '

2iho0t4.jpg

2ik4l84.jpg

Śliczne pszczółki:tak:
U nas niestety tylko pasowanie na pierwszaka jest:-( Ale jedną akademię już zaliczyliśmy. Z okazji dnia nauczyciela.
W ogóle to my mamusie byłyśmy w szoku bo nasze panny ustaliły sobie że zrobią pani niespodziankę na dzień nauczyciela i każda w domu narysowała dla niej śliczną laurkę i potem po akademii wręczały. Nie podejrzewałam że pięciolatki mogą się tak fajnie zgrać.

Dziewczynki rano klinika.
Trzymajcie kciuki,bo czuję coś,że nie jest dobrze...:-:)-:)-(

As trzymam mocno kciukasy. Oby było dobrze.

Witam w deszczowy smutny poranek :-):-)
Niestety chyba piękne słoneczko skończyło się i nastała słotna jesień :-:)-(
Wczoraj popołudniu byłam jeszcze u pediatry i poprosiłam o lek od robaków, bo tak profilaktycznie chcę Majkę odrobaczyć, całe lato bawiła się z kotami i psami a ostatnio cos często na brzuszek się skarżyła :-:)-(
Iwcik cudne zdjęcia ze chrzcin, a świniaczek widać pokaźny :tak::tak::tak:
Agnes to piękne chwile - występy naszych dzieciaczków w przedszkolu, mnie też zawsze za serce ściskają jak widzę swoja Maję :tak::tak:
A co do Oliwki i jej scen przed zasypianiem to nie wiem ale mam wrażenie że ty jej czasem ulegasz i mało konsekwentna jesteś a ona to potem wykorzystuje (nie obraź się za te słowa :zawstydzona/y::zawstydzona/y:)
As trzymam kciuki, oby wszystko poszło jak najmniej boleśnie
A oto obiecane zdjęcia moich wczorajszych zakupów

Anakonda Maja ślicznie wygląda w czapce:tak::tak:. My też się zastanawiamy nad taką patrolówką. Na razie Martynka sobie kupiła taką fajną wełnianą z długim pomponem i daszkiem. Wygląda jak mały krasnoludek:-D

Witam,

Mojeo cos dzisiaj w d od rana ugryzło, dobrze, że juz pszedł :-p

Anaconda, Agnes, Iwcik, super fotki :tak:
As, &&&&&&

To zamów duplo, poczujesz rożnicę :tak:
A co ćwiczeń to świcze nadal :tak: z tydzień będzie :-D ale róznicę czuć :tak: Ja miałam tak sflaczały brzuch, że mogam go wypiąc i spokojnie udawać 7 miesiąc ciąży :szok::no: Ale teraz juz sie nieda :-p No i odusciłam sobie troszke odchudzanie, na wadze nić nie ubyło, a w pasie 2 cm mniej :-) Dzisaj juz cwiczyłam, niewiem czy nie zacznę dwa razy dziennie :-p

Gratulacje. Skoro to daje takie rewelacyjne efekty to chyba czas się skusić:baffled:

Maja tu i Maja tam. :-D:-D:-D
Pszczółki śliczne , zwłaszcza ta jedna w czapeczce papieża .:-D Oliwka bosko wygląda.:-D
Maja w czapce barbie również urocza.:tak::-D:-D:-D:-D:-D

Iwcik piękna z ws rodzinka.:tak: miło popatrzeć na was.:tak::-)

As będzie dobrze, bądz dobrej myśli. Trzymamy za Ciebie kciuki.:tak:

Ale się uśmiałam wchodząc tu wczoraj wieczorkiem.:-D:-D:-D

Anaconda, 2 cm :tak: Ale 2 dnia myślałam, ze mi wywie brzuch jak mnie na kichanie wzięło :szok::-D

Justa, jak twoje nerki ?? Ja wytrzymałam, 3 tyg, więcej nie dałam rady :no:

Justa i jak ci idzie ten Dukan? Nie wydaje ci się monotonne to jedzenie? Ja właśnie trzeci dzień jestem na tej diecie, ale znając siebie to zapewne po tygodniu jak już mi kilka kg spadnie to ja zakończę. Byłam już na tej diecie na wiosnę ale też chyba koło 2 tyg tylko wytrzymałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale fakt faktem ile chciałam zrzucić kg tyle zrzuciłam :tak::tak::tak:

reklama
MH , anakonda nie mam żadnych niepokojących objawów :no: , wręcz przeciwnie.:-)
Miałam 5 dni uderzeniówki i dalej lecę trybem 5/5. 5 dni protein naprzemiennie z 5 dniami proteinki + warzywa. Jest dobrze, nie chodzę głodna. Czasami nie mam gdzie kolacji zmieścić.
Na P jem galarety z kurczaka, naleśniki z serem, bułeczki ( wg. Dukana- mam sprawdzony przepis od koleżanki ;-)) z wędliną, sernik, śledzie, rybki które kocham, mięsko wołowe, pulpety, owsiankę.... dużo tego.:tak::-)
A na P+W to samo + warzywka. Tak więc wtedy dopiero zaczyna się szał w kuchni - od gołąbków ( bez ryżu) po leczo, zapiekanki z ryb i warzywek, sałatki....
Tak więc kochana jest dobrze.:tak: A najfajniejsze jest to , że jesz ile chcesz a waga spada.:tak::-D

No i kochane najgorsza jest monotonia. nie powinno się do niej dopuścić.:no:

Tutaj macie kilka ciekawych linków : https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-na-diecie-dukana-43692/

Ogólnie polecam ten blog : http://dietadukanaprzepisy.blogspot.com/

Ostatnia edycja:
Do góry