Mama Helenki
i Aniki :D
Kurcze, zazdroszczę, ja chodzilam ociężała
Bolały mnie nery i notoryczne zaparcia
Nie jest to dieta dla mnie 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
MH , anakonda nie mam żadnych niepokojących objawów, wręcz przeciwnie.:-)
Miałam 5 dni uderzeniówki i dalej lecę trybem 5/5. 5 dni protein naprzemiennie z 5 dniami proteinki + warzywa. Jest dobrze, nie chodzę głodna. Czasami nie mam gdzie kolacji zmieścić.
Na P jem galarety z kurczaka, naleśniki z serem, bułeczki ( wg. Dukana- mam sprawdzony przepis od koleżanki ;-)) z wędliną, sernik, śledzie, rybki które kocham, mięsko wołowe, pulpety, owsiankę.... dużo tego.:-)
A na P+W to samo + warzywka. Tak więc wtedy dopiero zaczyna się szał w kuchni - od gołąbków ( bez ryżu) po leczo, zapiekanki z ryb i warzywek, sałatki....
Tak więc kochana jest dobrze.A najfajniejsze jest to , że jesz ile chcesz a waga spada.
No i kochane najgorsza jest monotonia. nie powinno się do niej dopuścić.
Tutaj macie kilka ciekawych linków : https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-na-diecie-dukana-43692/
Ogólnie polecam ten blog : Dieta Dukana . Moje przepisy i moje poczynania
U mnie właśnie ten problem ze nie chce mi się zbytnio eksperymentować i przy garach stać dlatego szybko mi się nudzi, a do tego miłość do słodyczy nie daje mi długo bez nich wytrzymaćale jak na razie daję radę, nawet chlebek sobie upiekłam
![]()
Skąd ja to znam. Mój jak się ze mną zetnie to też ucieka w pracę. No ale chociaż potem kaska dodatkowa.A te znowu o ćwiczeniachja bym musiała tylko kondycję sobie podnieść bo zdecydowałam się iść na policję na przyszły rok :-)
Iwcik ale ta Twoja mała słodkaa po Tobie nie widać żebyś urodziła
Agnes zdjęcia super z pasowania :-)
Anaconda zakupki udane, Maja super wygląda
Dowikla ale mi ochoty na ciepłe lody robiłaś
Witam w pochmurny dzieńraz pada raz nie i wieje jak nie wiem co
dobrze że obiad mam ze wczoraj to nic nie muszę robić
ale sobie chcę kuchni dzisiaj posprzątać jak mi się uda :-) łazienkę już sprzątnęłam, poodkurzałam i jest git
M ma wolne do wtorku ale już dzisiaj się pokłóciliśmy i sobie wziął służbę na jutro i niedzielę za kolegę
no cóż może być i tak
teraz idę zupkę podgrzać dla Kuby i się za cisto wezmę bo chodzi za mną chyba ze trzy tygodnie
zajrzę później Laseczki :-)