Mama Helenki
i Aniki :D
Kurcze, zazdroszczę, ja chodzilam ociężała Bolały mnie nery i notoryczne zaparcia Nie jest to dieta dla mnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
MH , anakonda nie mam żadnych niepokojących objawów , wręcz przeciwnie.:-)
Miałam 5 dni uderzeniówki i dalej lecę trybem 5/5. 5 dni protein naprzemiennie z 5 dniami proteinki + warzywa. Jest dobrze, nie chodzę głodna. Czasami nie mam gdzie kolacji zmieścić.
Na P jem galarety z kurczaka, naleśniki z serem, bułeczki ( wg. Dukana- mam sprawdzony przepis od koleżanki ;-)) z wędliną, sernik, śledzie, rybki które kocham, mięsko wołowe, pulpety, owsiankę.... dużo tego.:-)
A na P+W to samo + warzywka. Tak więc wtedy dopiero zaczyna się szał w kuchni - od gołąbków ( bez ryżu) po leczo, zapiekanki z ryb i warzywek, sałatki....
Tak więc kochana jest dobrze. A najfajniejsze jest to , że jesz ile chcesz a waga spada.
No i kochane najgorsza jest monotonia. nie powinno się do niej dopuścić.
Tutaj macie kilka ciekawych linków : https://www.babyboom.pl/forum/staramy-sie-f66/staraczki-na-diecie-dukana-43692/
Ogólnie polecam ten blog : Dieta Dukana . Moje przepisy i moje poczynania
U mnie właśnie ten problem ze nie chce mi się zbytnio eksperymentować i przy garach stać dlatego szybko mi się nudzi, a do tego miłość do słodyczy nie daje mi długo bez nich wytrzymać ale jak na razie daję radę, nawet chlebek sobie upiekłam
Skąd ja to znam. Mój jak się ze mną zetnie to też ucieka w pracę. No ale chociaż potem kaska dodatkowa.A te znowu o ćwiczeniach ja bym musiała tylko kondycję sobie podnieść bo zdecydowałam się iść na policję na przyszły rok :-)
Iwcik ale ta Twoja mała słodka a po Tobie nie widać żebyś urodziła
Agnes zdjęcia super z pasowania :-)
Anaconda zakupki udane, Maja super wygląda
Dowikla ale mi ochoty na ciepłe lody robiłaś
Witam w pochmurny dzień raz pada raz nie i wieje jak nie wiem co dobrze że obiad mam ze wczoraj to nic nie muszę robić ale sobie chcę kuchni dzisiaj posprzątać jak mi się uda :-) łazienkę już sprzątnęłam, poodkurzałam i jest git M ma wolne do wtorku ale już dzisiaj się pokłóciliśmy i sobie wziął służbę na jutro i niedzielę za kolegę no cóż może być i tak teraz idę zupkę podgrzać dla Kuby i się za cisto wezmę bo chodzi za mną chyba ze trzy tygodnie zajrzę później Laseczki :-)