reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ha ,ha ja też zamiast spędu rozwrzeszczanej dzieciarni w domu wolałabym ugościć ich gdzieś indziej:tak:
Jeszcze nigdy nie organizowałam dzieciom urodzin ,zeby kolezanki i kolegów zapraszali,a bardzo moi by chcieli:tak:

reklama
Natali ty nadal z kokardkami szalejesz:-D:-D
no wlasnie juz drugi dzien nie szaleje bo miala mi wczoraj przywiezc nowe a sie małpa nie pojawila:sorry2::cool:
nie wiem czy zapomniala:eek:
zaraz do niej zadzwonie:tak:
" life is brutal and full of zasadzkas":-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MADZIULKA
Ale mi narobilas smaka na herbatke z cytrynka:tak::tak::tak:Musze sobie cytryne dzisiaj kupic bo nawet nie mam:szok:
A te urodziny to dla kolegow i kolezanek no i kuzynostwa:tak::tak::tak:Kawke i torta dla ciotek robie w domku:tak::tak::tak:
dzieki za przypomnienie trza cytrynki nakupic i mlodemu herbatke z cytrynka bede robic na wzmocnienie:tak::tak:

o wreszcie od wczoraj nta nie bylo dopiero jak przyszlismy ze spacerku to byl:tak:
zaraz trza jakas zupe wstawic na obiadek
m pojechal dzis o 6:-(
narazie jest spokój zobaczymy co bedzie dalej a dzis podwojny test maminej sprawnosci bo musze sie na jakies zakupy z dzieckami wybrac oczywiscie zalicze same dyskonty bo tam ich do wozka wsadze i bedzie spokój:tak:
chyba:sorry2::eek:
mam nadzieje:tak:
mala zaczyna kwekac:sorry2:
mlody jeszcze sie bawi zaraz do spanka i mama bedzie miala spokoj chyba ze mala mi da popalic:sorry2::-D:-D:-D:-D
rano posprzatalam sobie wiec jako taki porzadek mam ino u czarka rozpiździaj no ale tam to mi sie nawet sprzatac nie oplaca:sorry2:
ok spadam zupe wstawic;-):tak:

witam , wpadam się wprzywitać , ja mam trochę zabiegania... i nie za bardzo wchodzę...
zdąże na majówki bo na samej górze... i tam odpisze a tu już tylko czytam was....

ale jak unormujemy wszystkie sprawy z kasą , rybkami..:/ roczkiem Vi , i wogóle to będę znów wchodizła regularnie jak do tej pory:tak:
jeszcze tylko troche....

miłego dnia dziewuszki... jutro D ma wolne więc może będę miała chwilę dłuższą zeby poczytać i wam popisać conieco...

buźka dla was...:)

Dzieki kobitki :tak::-)

Mój brat wpadł, bo obiecał mi, że tujki poprzesadza, bo to już osatni gwizdek, a ja przez lato zmieniłam zdanie co do ich położenia :-p:-D Zrobił to w 15 min :eek: ciekawe co z tego będzie :confused2:

Anka, w sumie nic tym klockom nie dolega, ale my mamy duplo i w porownaniu to tandeta :eek: Spodziewałam się czegoś lepszego :sorry2: aczkolwiek, mojej Helenie nic nie przeszkadza :-D:-D:-D

A ja niedawno wróciłam z tesco - taki dłuższy wypad sobie zorganizowałam i kupiłam Mai super czapkę na zimę i rękawiczki takie ekstra cieplusie :tak::tak::tak:
Jak Maja wróci z przedszkola to zrobię jej zdjęcie i wam pokażę bo jestem super zadowolona z tego zakupu :tak::tak::tak:
Dowikla to możemy sobie ręce podać co do naszej nerwowości bo ja też ostatnio wysiadam :eek::eek:
Wiolami witam nową mamusie i zapraszam do pisania :tak::tak::tak:
Anka i jak tam prasowanko? Ja muszę pralkę nastawić ale od wczoraj jakoś mi nie po drodze :-p:-p
Natalineczka jak tam wyprawa z dwójką rozrabiaków?

czesc kobietki!!!
ale u nas w rzeszowie jest piekna złota jesien.:tak:słoneczko od rana swieci i jest cieplutko.oby tak było jak najdłuzej.oczywiscie spacerek juz mamy zaliczony.teraz moje dzieci spia,krystian koloruje a ja zasiadłam z kawka przed kompem.obiadek mam juz zrobiony(dzis barszcz czerwony z uszkami)a dla krystiana mialam nalesniki bo on barszczu sie :no::sorry2:nie tknie.a mojego krystka cos choróbsko dopada :wściekła/y::-(od wczoraj ma chrypkę i dzis mi kaszlec zaczoł,mam nadzieje ze mu to minie i nie rozwinie sie z tego jakies cholerne choróbsko.:wściekła/y::-(

anaconda-czekamy na fotki.:tak:

mh-życze zdrówka.:tak:

wiolami-witaj!!!!:-)

dowiklus-to widze ze mega urodziny szykujesz!!!:tak:
super!!!dominik bedzie zadowolony.

ania-i jak???udało Ci sie poprasowac??;-)

natalineczka-na długo twój m wyjechał?:confused::confused:

Witam i ja
Wlasnie wrocilam z zakupkow i popijam sobie capucinko:tak::tak::tak:Bez ciacha:szok: i zamiast ciacha zjadlam sobie jogurcik o smaku pieczonego jabluszka:tak::tak::tak:Mlody zaraz bedzie odrabial lekcje to bede miala chwilke dla siebie:tak:
Dzisiaj pani od angielskiego oddawala Ich sprawdziany i Dominiki dostal 14/14 punktow a wiec zaliczyl ten sprawdzian w 100% pozytywnie:tak::tak:No jestem mega dumna:tak::tak::tak:
Na zakupkach nic szczegolnego nie kupilam bo w sumei to nic nei bylo hehe az tak fajnego:no:No i bylam z siora a Ona sie z lekka spieszyla:tak:Dziewczynkom kupilam w h&m rekawiczki hello kitty ale takie z jednym paluszkiem bo te pieciopalcowe to same duze byly,tzn za duze na moje dziewczynki:tak::tak::tak:Ale te sa fajne bo ocieplane w srodku polarkiem:tak::tak:

ANACONDZIA
Ja tez czekam na fotki zakupkow:tak:

KUpilam sobie jakas herbatke uspokajajaca-to jest mieszanka ziolek,jestem ciekawa czy bedzie dzialala:tak:

LIDUS
Zdrowka dla Krystina:tak::tak::tak:Oby nic sie z tego nie wyklulo

Witam nowa mamusie i zapraszam do pisania:-)

NATALI
I jak tam zakupki z dwojka dzieciaczkow:confused:
ja pamietam ze jak moje dziewczynki byly takie male to moglam zakupy robic bez problemu:tak::tak::tak:One sie najdaly i spaly pozniej jakies 5 godz bez wzgledu na wszystko:tak::tak::tak:Tylko tylko ze musialam cala trojke ciagnac ze soba

Dziekuje za mile przyjecie kochane :)

ja tez mam 3 pralki prasowania :/ i tak mi sie chce :/

Mi tez się nie nudzi z dziećmi wręcz przeciwnie czasem nie wiem w co ręce włożyć ....

reklama
Witam i ja
Wlasnie zjadlysmy sniadanko:tak::tak::tak:Humor mam dzisiaj do dupy a do tego pogoda fatalna:no::no:Wieje i pewnie bedzie padalo:wściekła/y:
Dziewczynki od dzisiaj w srody beda chodzily na 12 do przedszkola bo najpierw beda mialy rytmike:tak::tak::tak:Takze dzisiaj czeka Je debiut:tak::tak::tak:
W piatki maja tez angielski ale na razie Ich nie zapisalam bo w sumei One umieja cosik po angielsku:tak::tak:Napewno po angielsku licza lepiej niz po polsku hehe;-):-)
Dominik konczy o 12;25 wiec jak Go odbiore to chyba skoczymy na jakies zakupki tak na poprawe humoru:-);-)

ANACONDZIA
Wspolczuje porannych ekscesow:no:
Ale moj Dominik tez co rano doprowadza mnie do szalu:wściekła/y::no:Co dzien wyje nie wiedzac o co,wymysla jakies cuda ze co to On by chcial lub czego nie chce:no:Albo nie moge Go dobudzic,albo wstaje po 6 i robi taki halas ze szok:no:No juz mnie pomalu szlag trafia:wściekła/y::wściekła/y:Co ja sie Go nawyzywam dzien w dzien ,poznije tego zaluję no ale moja cierpliwosc do Niego sie juz dawno skonczyla:no::no::no:Wieczorami potrafi byc milutki,grzeczny i Kochany ale wyjscie do szkoly to istny koszmar:no:
Albo sie grzebie jaks slimak ze poznije jestemy na ostatnia chwile,albo zasuwa tak ze sie za Nim kurzy ,no i dzisija zalozyl letnia czapke,bo stwierdzil ze ta na teraz ma w rekawie drugiej kurtki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No to sie wygadalam

ANKA
Widze ze Ty jednak poprasujesz dzisiaj:tak::tak::tak:Ja na bank nie hehe
Tak wogole to najpierw musze posciagac pranie z balkonu bo stoja tam dwie suszarki i pewnie juz dawno to pranie jest suche:szok::-DNie mowiac o tym ile prasowania mam w pufie:eek:
Ale mam takiego lenia ze szkoda gadac

MH
Zdrowka dla dziewczynek
Oby nic sie z tego nie rozkrecilo

Ja wczoraj dzwonilam do sali w ktorej chce robic Dominikowi urodziny i w sumie to wczoraj mialy mi wyslac maila z kosztorysem i scenariuszem tej imprezki a do dzisiaj ni hu hu:szok::wściekła/y:Mam nadzieje ze dojdzie ten mail do mnie dzisiaj a jak nie to wynajde sobie inna salke:-p

Może mały z jakiegoś powodu nie lubi szkoły albo tylko danych zajęć skoro piszesz że czasem to mu się aż za bardzo spieszy:confused:

Witam ,witam
za oknem wypizgawica,ale jeszcze nie pada,obskoczyłam kawke z kolezanką ,ona pojechała a ja szybko miesko na pulpety zarobiłam ,ziemniaki obrałam i teraz raczę sie herbatką z cytrynką:tak:

Kokusia ,no faktycznie mało rozsądnie ,ze sie nie ubezpieczaja ,w końcu wypadki chodzą po ludziach niestety:shocked2:

Ba ,mój m jest obrotny ,pracowity i uparty jak osiołek:-D:-D:-D:-D ale mu nie bronie rozkopywac podwórka ,ma zapał i chęci ,niech równa:tak:

Ja do pracy na 13
" life is brutal and full of zasadzkas":-D:-D:-D

Dowikla ,u mnie prasowanie zalega na dnie szafy,ale nie mam ciśnienia ,ze muszę,jeszcze krótko leży:-D
Co to za impra ,duzogości sie szykuje do Dominika na urodziny ,ze w lokalu robisz??
Mój Ksawek to mała guzdrała,taki jego urok.

To zupełnie tak jak ja:tak:. Ja po praniu tylko składam i segreguje a prasuję dopiero przed założeniem i to też nie wszystko bo jak coś dobrze wygląda to w ogóle nie spotyka się z żelazkiem

MADZIULKA
Ale mi narobilas smaka na herbatke z cytrynka:tak::tak::tak:Musze sobie cytryne dzisiaj kupic bo nawet nie mam:szok:
A te urodziny to dla kolegow i kolezanek no i kuzynostwa:tak::tak::tak:Kawke i torta dla ciotek robie w domku:tak::tak::tak:

No to kroi się niezła imprezka:-)
U nas w tym roku się jeszcze upiekło bo dziewczynki jeszcze niezbyt zgrane. Więc w domu była impreza dla rodzinki a do szkoły Martynka zaniosła cukierki a zamiast tortu babeczki- każda podpisana pierwszą literą imienia danej dziewczynki więc przy okazji miały trochę zabawy z wybieraniem które ciastko dla kogo.

no wlasnie juz drugi dzien nie szaleje bo miala mi wczoraj przywiezc nowe a sie małpa nie pojawila:sorry2::cool:
nie wiem czy zapomniala:eek:
zaraz do niej zadzwonie:tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dzieki za przypomnienie trza cytrynki nakupic i mlodemu herbatke z cytrynka bede robic na wzmocnienie:tak::tak:

o wreszcie od wczoraj nta nie bylo dopiero jak przyszlismy ze spacerku to byl:tak:
zaraz trza jakas zupe wstawic na obiadek
m pojechal dzis o 6:-(
narazie jest spokój zobaczymy co bedzie dalej a dzis podwojny test maminej sprawnosci bo musze sie na jakies zakupy z dzieckami wybrac oczywiscie zalicze same dyskonty bo tam ich do wozka wsadze i bedzie spokój:tak:
chyba:sorry2::eek:
mam nadzieje:tak:
mala zaczyna kwekac:sorry2:
mlody jeszcze sie bawi zaraz do spanka i mama bedzie miala spokoj chyba ze mala mi da popalic:sorry2::-D:-D:-D:-D
rano posprzatalam sobie wiec jako taki porzadek mam ino u czarka rozpiździaj no ale tam to mi sie nawet sprzatac nie oplaca:sorry2:
ok spadam zupe wstawic;-):tak:

Natali i jak tam po zakupach? Żyjesz?

witam , wpadam się wprzywitać , ja mam trochę zabiegania... i nie za bardzo wchodzę...
zdąże na majówki bo na samej górze... i tam odpisze a tu już tylko czytam was....

ale jak unormujemy wszystkie sprawy z kasą , rybkami..:/ roczkiem Vi , i wogóle to będę znów wchodizła regularnie jak do tej pory:tak:
jeszcze tylko troche....

miłego dnia dziewuszki... jutro D ma wolne więc może będę miała chwilę dłuższą zeby poczytać i wam popisać conieco...

buźka dla was...:)

W takim razie czekamy:tak:

Hej, mogę dołaczyc ??

Jestem mamą dwojki maluchów siedzacą równiez w domku.

Ja również witam nową domową mamę

A ja niedawno wróciłam z tesco - taki dłuższy wypad sobie zorganizowałam i kupiłam Mai super czapkę na zimę i rękawiczki takie ekstra cieplusie :tak::tak::tak:
Jak Maja wróci z przedszkola to zrobię jej zdjęcie i wam pokażę bo jestem super zadowolona z tego zakupu :tak::tak::tak:
Dowikla to możemy sobie ręce podać co do naszej nerwowości bo ja też ostatnio wysiadam :eek::eek:
Wiolami witam nową mamusie i zapraszam do pisania :tak::tak::tak:
Anka i jak tam prasowanko? Ja muszę pralkę nastawić ale od wczoraj jakoś mi nie po drodze :-p:-p
Natalineczka jak tam wyprawa z dwójką rozrabiaków?

Super że zakupki udane. Ciekawe czy spodobają się Mai?

czesc kobietki!!!
ale u nas w rzeszowie jest piekna złota jesien.:tak:słoneczko od rana swieci i jest cieplutko.oby tak było jak najdłuzej.oczywiscie spacerek juz mamy zaliczony.teraz moje dzieci spia,krystian koloruje a ja zasiadłam z kawka przed kompem.obiadek mam juz zrobiony(dzis barszcz czerwony z uszkami)a dla krystiana mialam nalesniki bo on barszczu sie :no::sorry2:nie tknie.a mojego krystka cos choróbsko dopada :wściekła/y::-(od wczoraj ma chrypkę i dzis mi kaszlec zaczoł,mam nadzieje ze mu to minie i nie rozwinie sie z tego jakies cholerne choróbsko.:wściekła/y::-(

anaconda-czekamy na fotki.:tak:

mh-życze zdrówka.:tak:

wiolami-witaj!!!!:-)

dowiklus-to widze ze mega urodziny szykujesz!!!:tak:
super!!!dominik bedzie zadowolony.

ania-i jak???udało Ci sie poprasowac??;-)

natalineczka-na długo twój m wyjechał?:confused::confused:

Zdrówka dla Krystka:tak:

Witam i ja
Wlasnie wrocilam z zakupkow i popijam sobie capucinko:tak::tak::tak:Bez ciacha:szok: i zamiast ciacha zjadlam sobie jogurcik o smaku pieczonego jabluszka:tak::tak::tak:Mlody zaraz bedzie odrabial lekcje to bede miala chwilke dla siebie:tak:
Dzisiaj pani od angielskiego oddawala Ich sprawdziany i Dominiki dostal 14/14 punktow a wiec zaliczyl ten sprawdzian w 100% pozytywnie:tak::tak:No jestem mega dumna:tak::tak::tak:
Na zakupkach nic szczegolnego nie kupilam bo w sumei to nic nei bylo hehe az tak fajnego:no:No i bylam z siora a Ona sie z lekka spieszyla:tak:Dziewczynkom kupilam w h&m rekawiczki hello kitty ale takie z jednym paluszkiem bo te pieciopalcowe to same duze byly,tzn za duze na moje dziewczynki:tak::tak::tak:Ale te sa fajne bo ocieplane w srodku polarkiem:tak::tak:

ANACONDZIA
Ja tez czekam na fotki zakupkow:tak:

KUpilam sobie jakas herbatke uspokajajaca-to jest mieszanka ziolek,jestem ciekawa czy bedzie dzialala:tak:

LIDUS
Zdrowka dla Krystina:tak::tak::tak:Oby nic sie z tego nie wyklulo

Witam nowa mamusie i zapraszam do pisania:-)

NATALI
I jak tam zakupki z dwojka dzieciaczkow:confused:
ja pamietam ze jak moje dziewczynki byly takie male to moglam zakupy robic bez problemu:tak::tak::tak:One sie najdaly i spaly pozniej jakies 5 godz bez wzgledu na wszystko:tak::tak::tak:Tylko tylko ze musialam cala trojke ciagnac ze soba

Gratulacje dla zdolniachy:tak:

Uf w końcu skończyłam pisać tego posta:tak: Ciągle mi ktoś w tym przeszkadzał:eek:

Do góry