reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie kobitki
ja tez w biegu
moj p teraz okupuje komopa rano i wieczorem z racji tej 2 zmiany:crazy: no i ja nie bardzo mam czas,ale po niedzieli bedzie mial nocki wiec sobie odbije:-)rano musze ogarnaic wszytsko bo poznij z mala do przedszkola
tak a 1-1,5godz bo czesniej jakos sie wyrobic nie oge:-)
mala ok,chce chodzic do przesdzkola ale adal czuc jej dystans do rowiesnikow
widac ze wsrod dzieci szkolnych penij sie czuje
wczoraj bylam z Paulina u ortodonty na kontroli i wszytsko fajnie,ale jak juz dojechlysmy spowortem o mrozo to zlapal nas niezly deszcz:wściekła/y: no i troch zmklysmy,
dzis tez do przedszkola,zupka juz sie gotuje,pozniej do bratwoej na przekoczowanie bo dziacikai maja basen
ale sasiadka ich odbierzez iwec ja nie bede musiala 3razy ganiac:-)
a jutro Pauline terapeutka odbierzez wiec bede mialaluzik
mam w palnei wiekze porzadkiw iwec am nadzieje ze ie bedzie padac

dzis tylko 5 stopni ale za to jest paskudna mokra i zimna mgla brrrrrrrrrrrrrr

mala jeszcze spi,ale niedlugo bede ja budzic

reklama
witam :-) ja pomalu przyzwyczajam sie do nowej pracy ,jutro mam pierwsza zmiane musze wstac o 5 mysle za ja spioch jakos dam rade ogólnie kase mam opanowaną towar tez umiem dokładac nie moge jeszcze zapamietac cen chleba no i krojenie wędlin jakos mi juz idzie reszte umiem Dziewczyny sa wesołe dobrze mnie przyjęły mysle ze nei bedzie zle :tak:Dziś męza wygonilam zeby zaprowdził Gabi do przedzszkola teraz poszedł do bankomatu bo kasiorki brakło jamam troszku na koncie to wyciagnie :tak:mglisto i wilgoc Bylismy z Wojtkiem u psychologa ma mieć biostymulacje czy cos no iokazlosie ze jest lęn no iokres dojrzewania sie zaczal ktory my rodzice mam jakos przetrrwac bo on taki bedzie bo sam nie wiem co chce aaaa niektore odpowiedzi mial na poziomie gimnazjum Zuzia okej ale musi pracowacnad ortografia Ide co porobic w domku bo na 12.30 do pracy .MIŁEGO DNIA :-)

As no szpital w dechę ale drogo jak cholera :szok:
Luna miłej pracy Kochana :-)
Meduska oby poszło po Twojej myśli :tak:

Witam. Zimno jak na Alasce :baffled: masakra co za pogoda :no: aż się nie chce spod kołderki wychodzić :tak: rano padało ale na szczęście już nie pada :tak: miałam na zakupy jechać i chyba zaraz skoczę póki nie pada :tak: chociaż oczywiście jak tyłek ruszę z fotela to pojadę :-p
Pati wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!!!!!!!!!!!!!

Hej laseczki moje :happy:
Za oknem mglisto deszczowo i jakos tak....a ja jeszcze nie wyspana :no: chłop mi dziś rano mówi ..."malina a z jakim ty robertem się po nocach umawiasz??" ja :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: z Robertem....ja nawet nie mam kontaktu z żadnym Robertem:baffled::baffled::baffled:kiedys dawno temu i nie prawda to jakiś był ale to big czasu temu...a on mówi tak budzi go w nocy rozmowa:szok::szok::szok::szok: ja nawijam jak najęta sama ze soba ale to wyglądała jak rozmowa przez telefon:-D:-D:-D no i się twardo umawiam na randkę po pracy że Pietrucha z dziećmi zostanie a ja nadgodziny pociągnę niby :-D:-D:-D:-D:-D:-D no mówił że teraz ma na mnie patrzenia tym bardziej że u niego na dziale jest Robert który mu zawsze mówi że on by się ze mną na kawę chętnie umówił ..:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: boziu żebym ja jeszcze pamiętała sen...ech ...może był fajny....... wstaje ostatnio non top zmęczona...jakoś się wyspać nie mogę :no:zasypiam koło 1-1.30 a juz o 6.30 budzik dzwoni a mi się wtedy chce tak spać .......ech...
Lunka powodzenia w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Medea jak to nie mówią o zarobkach na rozmowie:szok::szok::szok::szok:jakieś dziwne:sorry:
MH ty też nie wyspana :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Pati wy macie roczniceślubu dziś??????????????jeżeli tak to BIG MIŁOŚCI JESZCZE WIĘCEJ CZUŁOŚCI A TO WSZYSTKO PRZYPRAWIONE NUTKĄ ZAUFANIA ...WYROZUMIAŁOŚCI....I CAŁĄ TONĄ DOBREGO SEXU:happy:
As kochana trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& musi być dobrze :tak::tak::tak::tak: klinika super ale ceny:szok::szok::szok::szok::szok::szok:kurcze kosmos:szok::szok::szok::szok:
Joasiu super że w pracy ci się podoba że atmosfera fajna :tak::tak::tak: a ty kochana gdzie teraz pracujesz?????????super że macie jakiś szerszy obraz co do Wojtka:tak::tak::tak:ja muszę czekać nadal na wizytę u psychologa ale czuję że pójdziemy prywatnie bo terminy odległe a ..mus jest coraz większy :-(
Anabubka to Wicia jest przedszkolakiem :-D:-D:-Dale super:tak::tak::tak::tak::tak::tak: u mnie za domem dosłownie otworzyli przedszkole dla dzieci od 1.5 do 5 lat i super podobno sąsiadka mówiła ale ceny:eek::eek::eek:mniej fajnejak dla mnie:eek::eek::eek::eek: 600 zł + 8 zł dziennie wyżywienie+130 zł m-cznie angielski+ rytmika itd....to tak około 1000zł m-cznie wyjdzie a godziny od 6 do 17:eek::eek::eek::eek: kurcze ile człowiek musi zarabiać żeby go na takie przedszkole było stać :baffled::baffled::baffled::baffled:
Justys no i cię wywołałam :-D:-D:-Dkochana pisz co u ciebie :tak::tak::tak::tak::tak:
Kamcia kochana powiedz mi jak ty to zrobiłaś że masz tyle suwaczków bo mi przy 4 potrafi sie pokazać że jest ich za dużo :eek::eek::eek:

Po dzisiejszym pobycie w szpitalu jestem na nowo wyedukowana. :tak::-D:-D:-D:-D
Witam Was dziewczynki.
Jestem chwilowo w domu,i obym już nie musiała wracać do szpitala .
Sprwa ma się tak.
Po pierwszym dzisiejszym USG na normalnym sprzęcie potwierdzili ciąze pozamaciczną ,ale beta była zbyt niska i coś im nie pasowało.
Było konsylium z 3 lekarzy i podjęli decyzję ,że zrobią kolejne USG i się wstrzymają do czwartku.
Tak miało być do godz.14.
Potem znów wzięli mnie w obroty ,:-D:-D bo w szpitalu pokazał się niespodziewanie guru od USG klasy mercedesa :-D:-D:-D:-D:-D:-Di znów mi zrobili USG zupełnie innymi głowicami .
Okazało się ,że to co uznali za ciążę pozamaciczną wygląda raczej jak polip ,a podobnej strukturze echogeniczności i fałdach ciążowych.:szok::szok::szok:

Efekt taki.
Uznali,że to bardzo wczesna ciąża i nie mogą jej zlokalizować.
W takiej sytuacji są 3 możliwości.
Może być obumarła
może być pozamaciczna
może być gdzieś zakopana w endometrium w jamie macicy i jeszcze nie widać.

Teraz rokowania:
W czwartek rano ponowne badania u nich w szpitalu.
Jeśli beta prawidłowo przyrośnie to ciąża jest 100% też prawidłowa i musi być w macicy
Jeśli przyroście 10-15 % to może być pozamaciczna
jeśli będzie nieznacznie podwyższona w granicach błędu to ciąża obumarła naturalnie i czeka na spłynięcie razem z okresem.

No to taka mądra jestem.:-D:-D:-D:-D
Dziewczyny Medicover to bajka nie szpital.:szok::szok::szok::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Nawet krew pobierają w łózku u pacjenta.
Cały zabiegowy przyjeżdża do łózka :-D:-D:-D:-D:-D
Cena niestety porażająca.750 zł za dobę :crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled:

W związku z tym,że ja leżałam tak krótko moja lekarz zrobiła system w konia.:-D:-D:-D:-D
Przepisała mnie na hospitalizację 1 dnia czyli 300 zł a USG poszło w ramach konsultacji za 150 zł.
Zrobili mi wszystkie możliwe badania łącznie z grupą krwi i poziomem progesteronu.

W sumie zapłaciliśmy za całość ok.800 zł.
no to trymam kciuki zeby to byla 100 % ciaza!
trzymaj sie kochana
nie daje rady;/ co siądę to Maks mi wyje:/ dopiero teraz usiadłam w spokoju, ale juz padam na pysk...

Dzieki Kamciu że przekazałas dziewczynom info!!:*

byłam dziś na tej rozmowie, nie wiem nic specjalnego, jedyne co mogę Wam powiedzieć ciekawego to że były 2 babki i ciągle się w 3 śmiałyśmy;-) najpóźniej za tydzien mają mi dac odpowiedź,
niestety w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej nie odpowiedziały mi na pytanie o zarobki, więc nie wiem nawet czy chcę tą pracę:eek: jak zadzwonią, że mnie chcą to ja im powiem, że za to ja ich nie chce jak mi dadzą za mało:rofl:

nic spadam, bo zasypiam na siedząco...:baffled:

As trzymam kciuki!
pewnie kryly fakt ze malo zarabiaja :sorry:
witam :-) ja pomalu przyzwyczajam sie do nowej pracy ,jutro mam pierwsza zmiane musze wstac o 5 mysle za ja spioch jakos dam rade ogólnie kase mam opanowaną towar tez umiem dokładac nie moge jeszcze zapamietac cen chleba no i krojenie wędlin jakos mi juz idzie reszte umiem Dziewczyny sa wesołe dobrze mnie przyjęły mysle ze nei bedzie zle :tak:Dziś męza wygonilam zeby zaprowdził Gabi do przedzszkola teraz poszedł do bankomatu bo kasiorki brakło jamam troszku na koncie to wyciagnie :tak:mglisto i wilgoc Bylismy z Wojtkiem u psychologa ma mieć biostymulacje czy cos no iokazlosie ze jest lęn no iokres dojrzewania sie zaczal ktory my rodzice mam jakos przetrrwac bo on taki bedzie bo sam nie wiem co chce aaaa niektore odpowiedzi mial na poziomie gimnazjum Zuzia okej ale musi pracowacnad ortografia Ide co porobic w domku bo na 12.30 do pracy .MIŁEGO DNIA :-)
widzisz, dajesz rade... super oby tak dalej :tak:
Hej laseczki moje :happy:
Za oknem mglisto deszczowo i jakos tak....a ja jeszcze nie wyspana :no: chłop mi dziś rano mówi ..."malina a z jakim ty robertem się po nocach umawiasz??" ja :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: z Robertem....ja nawet nie mam kontaktu z żadnym Robertem:baffled::baffled::baffled:kiedys dawno temu i nie prawda to jakiś był ale to big czasu temu...a on mówi tak budzi go w nocy rozmowa:szok::szok::szok::szok: ja nawijam jak najęta sama ze soba ale to wyglądała jak rozmowa przez telefon:-D:-D:-D no i się twardo umawiam na randkę po pracy że Pietrucha z dziećmi zostanie a ja nadgodziny pociągnę niby :-D:-D:-D:-D:-D:-D no mówił że teraz ma na mnie patrzenia tym bardziej że u niego na dziale jest Robert który mu zawsze mówi że on by się ze mną na kawę chętnie umówił ..:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: boziu żebym ja jeszcze pamiętała sen...ech ...może był fajny....... wstaje ostatnio non top zmęczona...jakoś się wyspać nie mogę :no:zasypiam koło 1-1.30 a juz o 6.30 budzik dzwoni a mi się wtedy chce tak spać .......ech...
Lunka powodzenia w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Medea jak to nie mówią o zarobkach na rozmowie:szok::szok::szok::szok:jakieś dziwne:sorry:
MH ty też nie wyspana :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Pati wy macie roczniceślubu dziś??????????????jeżeli tak to BIG MIŁOŚCI JESZCZE WIĘCEJ CZUŁOŚCI A TO WSZYSTKO PRZYPRAWIONE NUTKĄ ZAUFANIA ...WYROZUMIAŁOŚCI....I CAŁĄ TONĄ DOBREGO SEXU:happy:
As kochana trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& musi być dobrze :tak::tak::tak::tak: klinika super ale ceny:szok::szok::szok::szok::szok::szok:kurcze kosmos:szok::szok::szok::szok:
Joasiu super że w pracy ci się podoba że atmosfera fajna :tak::tak::tak: a ty kochana gdzie teraz pracujesz?????????super że macie jakiś szerszy obraz co do Wojtka:tak::tak::tak:ja muszę czekać nadal na wizytę u psychologa ale czuję że pójdziemy prywatnie bo terminy odległe a ..mus jest coraz większy :-(
Anabubka to Wicia jest przedszkolakiem :-D:-D:-Dale super:tak::tak::tak::tak::tak::tak: u mnie za domem dosłownie otworzyli przedszkole dla dzieci od 1.5 do 5 lat i super podobno sąsiadka mówiła ale ceny:eek::eek::eek:mniej fajnejak dla mnie:eek::eek::eek::eek: 600 zł + 8 zł dziennie wyżywienie+130 zł m-cznie angielski+ rytmika itd....to tak około 1000zł m-cznie wyjdzie a godziny od 6 do 17:eek::eek::eek::eek: kurcze ile człowiek musi zarabiać żeby go na takie przedszkole było stać :baffled::baffled::baffled::baffled:
Justys no i cię wywołałam :-D:-D:-Dkochana pisz co u ciebie :tak::tak::tak::tak::tak:
Kamcia kochana powiedz mi jak ty to zrobiłaś że masz tyle suwaczków bo mi przy 4 potrafi sie pokazać że jest ich za dużo :eek::eek::eek:
o Ty... Roberci Ci sie marza :-D
moj to Robert :-p dzieki za zyczenia

beata dzieki za zyczenia

no i witam sie ja moje drogie
wiec tak m przyszedl z pracy, a tu ciemno procz zapalonych swieczek
usiedlismy zrobilam golabki bez zawijania
wypilismy troche winka szampana
pogadalismy troche o naszych planach przyszlosci
no i amory nas wziely potem
tak wiec poszlismy spac o 3 :laugh2:
troche niewyspana jestem ale coz :sorry:
ok ide
potem wejde

iwcik wszystkiego naj z okazji rocznicy slubu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joasiu fajnie że w pracy dobrze :tak: cierpliwości do Wojtka :tak:
Malina a Ty co gadasz przez sen :-D nie wiesz że przez sen mówi się prawdę :-)
Pati nie ma za co :-D no to wieczór super mieliście :-) oj jak ja bym chciała żeby mój Mąż tak się postarał :sorry: ale ja na takie coś nie mam co liczyć :sorry: prędzej mój przyjaciel tak by mi zrobił niż własny mąż :sorry:
Iwcik STO LAT Z OKAZJI ROCZNICY!!!!!!

Kubek poszedł spać i mam spokój :tak: zupka już zrobiona, drugie pranie się kończy :-) i jakieś słoneczko u mnie wychodzi :tak: oby wyszło bardziej bo tylko 5 stopni :sorry: oj jak ja bym chciała już chociaż marzec :-) M mi pisał że podobno poligon się przedłuży :sorry: mają ileś tam rakiet do wystrzelenia a jeszcze ani jedna nie poszła :sorry: i to się nazywa wojsko :-D kilka dni temu wszystkie wyrzutnie im się zepsuły :sorry: nie mam pytań :-) dlatego ja chyba pójdę do policji :tak: tylko tam dłużej to wszystko trwa :sorry: no zobaczymy na przyszły rok :tak:

czesc wszystkim!
ponadrabialam was i juz polowe zapomnialam, co mialam komu napisac...

patrysia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu !!!!!

as : 3mam kciuki za wczesna ciaze w dobrym miejscu zlokalizowana! :) a szpital ceny wysokie, ale czasem warto zaplacic i miec pewnosc ze opieka dobra, sprzet nowoczesny no i profesjonalne podejscie do problemow, szybkie, a nie zbywanie pacjenta i r obienie po lebkach...

mama helenki : a co dlubiesz na allegro ??

medeuska : moze jednak niech podadza jaka pensja :) wypadaloby wiedziec hehe

reklama
Do góry