reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Beatko a od czego sa tampony-gdybym miala możliwośc wymoczenia się choćby na godzinkę czy dwie nic by mi na drodze nie staęło, hehe.

Malinuś no dasz rade kochana, jakoś czas zleci, no i w pracy, to tez inaczej. A na ccc sie nie konczy-wiem , ale do rozpakowywania, raz kiedyś, kiedy im sie zachce, na telefon, za grosze-to wole na kuroniu siedzieć i lepszego czegoś szukac.

Patrycja jak na moje, to powinnaś dalej poleżeć, a nie na zakupach sie nadwyrezac. POdzwigasz, odbierzewsz sobie sil i oby nie-ale wieczorem bedzie gorzej. No nie siedze w twojej skorze-wiadomo-ale bym wstrzymala sie jeszcze z 1 dzien. No sam zakupy chyba potrafi zrobic-z listą ewentualnie go wyslij.

My juz wyszykowane, zaraz wychodzimy do tesciowej. Bylam na balkonie-o matko-tyle tylko powiem.
Tylko z moim problem jest taki że nawet jak go wyślesz z lista to i tak wszystkiego nie przywiezie.. :/// A dziś jeszcze póki co gorączki nie mam... Juz prysznic cieplutki wziełam .... i sprzatam :)

As przykro z powodu dziewczynki,
no i super ze juz na łóżku spicie;-):tak::tak:

malina na dlugo dzieciaki nie jada i do babci w dodatku wiec bedzie ok a ty sobie odpoczniesz:tak::tak::tak::tak:

patrysia kurcze zdrowka zycze poki co i kuruj sie kochana za duo lekow nie beirz na zbicie bo w koncu przestana dzialac:tak::tak:
jak juz to chlodna kapiel i kompresy:tak::tak::tak:
i kuruj sie kochana oby ci juz przeszlo:tak::tak::tak:

hej hej
jestem i ja
m przyjechal po 22 mlody juz nynal posiedzielismy sobie i pogadalismy
i poszlismy spac probowal sie dobierac ale jakos mala mi sie tak wiercila ze nie dalam rady:baffled::no:
no niestety:no:
moze dzis:-p:-D:-D
smial sie ze mnie bo o 6 mnie glodek obudzil i poszlam do kuchni przynioslam sobie banana bulke i delicje:-D:-D:-D
zjadlam i poszlam spac:-D:-D
mlody baje oglada a pozniej po chlopow do roboty mus jechac :tak::tak:
ale to jak zadzwonia:tak::tak:
kurcze od dwoch dni mnie brzuch pobolewa tak jak na miesiaczke i kregoslup:sorry2::baffled:

ja wczoraj na gorączke nic nie brałam cały czas zimne kompresy z zamrażalnika :p ja ogólnie nie lubie tabletek brać... biorę już tylko w ostattecznośći...a wczoraj nawet ich nie miałam....
Kochana z tym bolącym brzuszkiem to może poleż trochę....

reklama
hej laski!!!!
u nas dzis sałna soluszyn za darmo:-Dupał taki ze ja przed kapem w samym staniku i spodenkach siedze.
moje dzici poszly spac a ja posprzatalam,głowe umyłam teraz kawke popijam i czekam na moja siostre bo ma dzis do mnie przyjechac.na obiad nie mialam pomysłu wiec tak na szybko zrobie warzywa na patelnie z piersia kurczaka.
wczoraj jak m wrucil to pojechalam na miasto bo już dłuszy czas polowalam na posciel satynową albo atlasowa i kupilam fioletowa:tak:kąplet 6 czesciowy troszke dużo za nia dalam ale warta tych pieniedzy.

patrycja-duzo zdrowia życze.
a ta goraczka to od jajnikow?

malinus-kochana,tak sobie mysla ze szkoda ze tak daleko od siebie mieszkamy bo powiadasz ze bedziesz miala chate wolna to chetnie bym wpadla do ciebie na pogaduchy przy lampce winka;-)
ale tak poważnie to sobie odpoczniesz-należy Ci sie:tak:

natalineczka- brzuch i kregoslup cie boli bo mala sie rozpycha:tak:nie przemeczaj sie tylko odpoczywaj.

lunka-a ty dla czego w takich ciuchach nie mozesz chodzic przecierz ty chudzinka jestes.

hej laski!!!!
u nas dzis sałna soluszyn za darmo:-Dupał taki ze ja przed kapem w samym staniku i spodenkach siedze.
moje dzici poszly spac a ja posprzatalam,głowe umyłam teraz kawke popijam i czekam na moja siostre bo ma dzis do mnie przyjechac.na obiad nie mialam pomysłu wiec tak na szybko zrobie warzywa na patelnie z piersia kurczaka.
wczoraj jak m wrucil to pojechalam na miasto bo już dłuszy czas polowalam na posciel satynową albo atlasowa i kupilam fioletowa:tak:kąplet 6 czesciowy troszke dużo za nia dalam ale warta tych pieniedzy.

patrycja-duzo zdrowia życze.
a ta goraczka to od jajnikow?

malinus-kochana,tak sobie mysla ze szkoda ze tak daleko od siebie mieszkamy bo powiadasz ze bedziesz miala chate wolna to chetnie bym wpadla do ciebie na pogaduchy przy lampce winka;-)
ale tak poważnie to sobie odpoczniesz-należy Ci sie:tak:

natalineczka- brzuch i kregoslup cie boli bo mala sie rozpycha:tak:nie przemeczaj sie tylko odpoczywaj.

lunka-a ty dla czego w takich ciuchach nie mozesz chodzic przecierz ty chudzinka jestes.

U nas tez sauna... siedze tak samo jak Ty przed kompem i sie dosłownie roztapiam....
Wiesz co niewiem z czego ta gorączka.... jajniki mnie też bolały wiec to może od tego.... Ale mam nadzieje że nie.... Jutro sie wszystkiego dowiem... mam jednak nadzieje że te torbiele nie popękaly...

Witam i ja
U nas tez mega upal bo na termometrez w cieniu mam 39 stopni:szok::szok::szok:Rano posiedzielismy z ggodzinke na balkonie bo dluzej sie nie dalo:no:A pozniej wzielam sie za mega sprzatanie i w ten oto sposob mam wysprzatana prawie cala chate:szok::szok::szok:Zostala mi tylko kuchnia:tak::tak::tak:Ale to na bank nie dzisiaj;-)Jedno pranie sie pierze a drugie juz czeka w kolejce;-):-)
Bylam wczoraj wieczorkiem na chwilke u mamy i juz lepiej wyglada:tak:Zaczyna kojarzyc niektore fakty i juz nei wszystko co mowi jest bez sensu:tak:No ale na tym oddziale polezy jeszcze minimum tydzien a pozniej to pewnie przeniosa Ja na inny.Tyle trwa leczenie tyli lekami ktore dostaje

MALINUS
No to fajnie ze bedziesz miala wolna chate:tak::tak::tak:A ze bedziesz tesknila za malym to mnie wcale nie dziwi:no:

Jesli chodzi o porody to Dominik urodzil sie w 36 tyg ale ze mialam maly brzuch i jakiejs mlodej lekarce wyszlo na usg ze dziecko ma 1,5 kg to dawali mi fenoterol do czasu kiedy przyszedl ordynator i kazali mi lezec:szok:Ordynator przyszedl jakos przed 12 i kazal wszystko odstawic a Dominik urodzil sie o 13;53 po 3 skurczach partych i praktycznie bez boli:tak::tak::tak:
Z dziewczynkami bylam na podtrzymaniu 2 tygodnie przed porodem,urodzily sie w 34 tygodniu,gdzie po trzech bolach krzyzowych mialam rozwarcie na 6 cm:szok:Wiec gdybym byla w domu to nie zdazylabym dojechac do szpitala i bylaby tragedia bo ja musialam miec cesarke ze wzgledu na ulozenie pierwszej dziewczynki i za maly brzuch z brakiem mozliwosci przepchniecia sie dzieci:no::no:
Obydwa porody wspominam milusio:tak::tak::tak:I naprawde zycze kazdej kobiecie takich lajtowych porodow:tak::tak::tak:

LIDUS
Ja tez chodze po domu w samym staniku i za chwile ide sie wyprysznicowac bo jest masakra:no:

hej laski

Wybaczcie ze mnie ostatnio małao ale czasu mi brak podczytuje was tutaj ale ciągle cos mnie ostatnio goni , wczorajszy dzien byl cieżki dla mnie bo od rna do wieczora na nogach latałam i wszystko zalatwiałam no ale opłaciło sie , dzisiaj zreszta to samo rano do miasta bo musialam zas tesciowej po tablety i pampersy pozałatwiac ijeszcze zlecenie na taka laske do chodzenia dla tesciowej bo zaczyna sie przewracac i z tym zleceniem jeszcze musze pojechac do Rzeszowa do NFZ , masakra no i zakupy zrobic , teraz siedze przed wiatraczkiem z laptopem i tez tylko w staniku i majtkach:-D:-D:-D bo gorąco no i na 16 umówiłam sie jeszcze z dyrektorką tego osrodka co tam bedzie tesciu wiec musze jeszcze tam pojechac , dobrze ze mama ugotuje obiadek przynajmniej ja juz nie musze stac przy kuchni , no i dzisiaj umyła mi okna :tak::tak::tak:jak byłam w miescie dobra jest :-D:-D:-Dja na zaku:-Dpach a ta mi trach firanki posciagała i okna 4 umyła:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

MALINKA dzieki ze myslisz o mnie :-) nogi masakra ale co zrobic mam nadzieje ze w poniedziałek jak do niego pójde na kontrolne badania to powie mi ze w 38 tygodniu zrobi mi cesarke i nie bede musiała sie juz meczyc a Lenka bedzie sobie leżeć z mamusia na łóżku i odpoczywac :-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:

Kochane chłop w domu równa się dezorganizacja planów :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pati dużo zdrówka i oby to nie pęknięta torbiel :no::no:
Dowikluś normalnie pracuś z ciebie :szok::szok::szok:u nas też upały i tym sposobem siedzimy w domu:sorry2:ale jak strych sprzątnięty no glanc pomada :-D:-D:-D:-D:-D
Liduś kochana to nie aż tak daleko wpadaj zapraszam :tak::tak::tak::tak::tak:to która chętna na piwko no nawet wódeczkę z malinką??????:-D:-D:-D
Iwcik kochanaa macie z Anią mamę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:normalnie złota kobieta :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: taka mama to skarb :tak::tak::tak::tak:super że z teściem udało ci się wszystko załatwić pomijam fakt że akurat nie ty to powinnas załatwiać ale trudno zawsze tk jest że doradców tysiąc ale jak trzeba coś zrobić konkretnie to się każdy rakiem wycofa :angry: patrzą na twój suwaczek i oczom nie wierzę :szok:kochana ty niedługo zaczynasz 36 tydzień czyli już bardzo bezpieczny dla ciebie i Lenki ale super :tak::tak::tak::tak::tak:byłas może kochana w netto???mają śliczniusie kocyki dla dzidzilów ale takie cieplejsza za 19.99 ale śliczne na allegro są po 39.99 a naprawdę jakościowo super :tak::tak::tak::tak:
lunka ja myślałam że to wykładanie towaru to wiesz tak na codzień bo u nas w ccc widzę że są dziewczyny codziennie co układają towar wykładają z magazynku przecieraja półeczki pomagają klientom myślałam że u was też kogos takiego potrzebują:tak: moja znajoma dostała pracę w aptece takiej koło Juliny i Adama szkoły i normalnie mnie zazdrość wzięła że to nie ja :rofl2::-D:-D:-Dcodziennie od godziny 18.30 do 21 a w weekendy od 12 do 16 w sobote i jedna niedziela w m-cu od 10-15 układanie leków segregowanie zamówień i sprzątanie i wiecie ile na rękę ?????1300 zł :szok:jak dla mnie bajka :tak:ona tez ma maluszka i to takiego malutkiego bo 4m-ce i tak z ciekawości w aptece zapytała o pracę z myślą na potem a babka jej to zaproponowała :tak::tak::tak:pracuje tam już 1.5 m-ca i jest zachwycona :tak::tak::tak::tak:nic muszę i ja w aptekach pytać a nuż cos się trafi:baffled::tak:

Czesc

Dziekuje w imieniu Laury za wszystkie zyczenia:-)
Oczywiscie przed chwilka jej wszystkie odczytalam :)

Urodzinki udane balowalismy do 1. Byl tort, balony, szampan i tance:tak:
Laura bardzo zadowolona z prezentow:tak:
Powoli dochodzimy do siebie.Ja robie obiadek bo wstalismy o 12:sorry2: Kuzyni Laury pomogli mi w nocy w sprzataniu i wielkie dzieki im za to:tak:

Jutro jedziemy do Polski a ja robie jeszcze pranie a gdzie prasowanie i pakowanie:baffled: uuuu troche bedzie trzeba sie sprezyc:tak:

urodzinki trzecie ma córeczka nasze ani 26.07:tak::tak::tak::tak:
w takim razie 100 Latek dla malej:tak::-)

az wspolczuje wczorajszego dnia:baffled:
Kamcia ja również czekam na foteczki tatuażu i koniecznie zarybionego już akwa. Też jestem akwarystką, nawet bardzo bardzo:-)
tu zdjecia akwarium
DSCF0264.jpgDSCF0263.jpg

co do tatoo to od razu mowie ze to przykry :)wka innego tatuazu ,i sa male przeswity, i bedzie jeszcze poprawiany troche (kolory odswierzane) ale ogolnie to wyglada tak ,
ps zapomnialam dopisac jak dumnie pozowal wiedzac ze to na bb idzie hihihihih
DSCF0243.jpgDSCF0244.jpgDSCF0246.jpgDSCF0248.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
Kamcia tatuaż fajny, tylko mi się podobają jakoś czarne nie kolorowe :tak: no i akwarium super :tak:
Ania to imprezka udana :-D super :-) to szerokiej i bezpiecznej drogi :tak:

A u mnie duchota jak nie wiem. Co otworzę okno albo balkon to od razu osy muchy do mieszkania wlatują :baffled: Kuba szaleje, aj nie wiem jak on tak może w taką duchotę :sorry2: a my na jutro umówieni jesteśmy z kolegą. Kubę do babci i będzie można odetchnąć chociaż przez jeden dzień, no noc :-p no a ja zaraz idę sobie paznokcie jakoś zrobić :tak:

reklama
w takim razie 100 Latek dla malej:tak::-)

az wspolczuje wczorajszego dnia:baffled:

tu zdjecia akwarium
Zobacz załącznik 267376Zobacz załącznik 267375

co do tatoo to od razu mowie ze to przykry :)wka innego tatuazu ,i sa male przeswity, i bedzie jeszcze poprawiany troche (kolory odswierzane) ale ogolnie to wyglada tak ,
ps zapomnialam dopisac jak dumnie pozowal wiedzac ze to na bb idzie hihihihih
Zobacz załącznik 267378Zobacz załącznik 267377Zobacz załącznik 267379Zobacz załącznik 267380
pencil.png
hahaha tatoo super podoba mi sie strasznie a co do rybek to też mam w planach kupno akwarium bo seba przepada za rybkami :))

Kamcia tatuaż fajny, tylko mi się podobają jakoś czarne nie kolorowe :tak: no i akwarium super :tak:
Ania to imprezka udana :-D super :-) to szerokiej i bezpiecznej drogi :tak:

A u mnie duchota jak nie wiem. Co otworzę okno albo balkon to od razu osy muchy do mieszkania wlatują :baffled: Kuba szaleje, aj nie wiem jak on tak może w taką duchotę :sorry2: a my na jutro umówieni jesteśmy z kolegą. Kubę do babci i będzie można odetchnąć chociaż przez jeden dzień, no noc :-p no a ja zaraz idę sobie paznokcie jakoś zrobić :tak:

ja tez mam pełno tego robactwa w domu.... dzis nawet szarańcza mi wlazła.... ja jej nie tknęłam na szczeście mój tata był w pobliżu i mi ja wywalił na trawę :/// błłłłłłeeee nie nawidze robactwa :///////////

Do góry