reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No i jesteśmy z powrotem. Przedpokój w połowie zrobiony, jutro dokończymy, bo teściowa na cmentarz musiała lecieć. Zjaedliśmy obiad i do domku. Planowałyśy z Wicią plac zabaw, ale 35 w cieniu-nie da rady-zero wiatru. A tak siedzimy sobie w chłodzie w pokoju, przy big wiatraku i jakoś się żyje. Ale co wyjde na balkon to aż dech zapiera taka duchota, powietrze nagrzane. U tesciowej jak na nagrzanym balkonie stanęłam gołą stopą, to skakałam jak po żarach! Młoda maial ubaw:rofl2::rofl2::rofl2:

kurcze od dwoch dni mnie brzuch pobolewa tak jak na miesiaczke i kregoslup:sorry2::baffled:
Kurcze, kochana, może Ty w ciąży jesteś???:-D:-D:-D
A tak poważnie-leżeć-leżeć-leżeć!

Lidka, bo ja w cale taka szczuplutka jak się wydaje to nie jestem:-):-):-)Ale to nic, grunt to potrafić się maskować, hehehe, gorzej w łóżku:-D:-D:-D

Malinuś, no to koleżąnka świetną pracę sobie załatwiła! Bombowa wręcz! Jak mi nie wypali komornik sądowy to i ja tak poszukam, hehe.

Anka to na samo ochłodzenie przyjedziesz, burze-deszcze-no ale będzie przynajmniej czym pooddychać.
Szerokiej i spokojnej drogi!

Kamcia akwa śliczne, wesołe... Moje troszkę większe, ale inny biotop i w porównaniu z Twoim spokojniejsze w kolory

Pożarłyśmy z młodą arbuza, brzuchy aż nam porosły, ale taki zarąbisty zimniutki, aż nam mordki zmroziło:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mój poszedł walczyć z autem, młoda koloruje, a ja nie iwem co ze sobązrobić, nudzi mi ise, a i siły na nie wiadomo co też nie mam. Pranei sie skończy, to trzeba bedzie wyjsc na balkon w ten piekarnik-jak Witusia mówi, hehe.

reklama
beata bo moj wlasnie lubi kolorki..
wspolczuje robactwa w domu.. to chyba najgorsze co moze byc:baffled:

patrycja dziekuje za opinie:-)

luna pokaz swoje :tak: ja lubie zywe kolory, zauje ze kamienie kupilam czerwone a nie pomaranczowe jak rozgwiazda:-D ale juz za pozno:-p dokupie nastepnym razem :-)

Ostatnia edycja:
Witam po pracy.
Jestem padnięta.
Wyobraźcie sobie,że ja w ten upał (u nas 36 w cieniu) oprowadzałam dziś przez 5 godzin dzieciaki na koniku.
21 osób czyli 21 km na piechotkę + przyprowadzenie i odprowadzenie konia do stajni to jakieś 3 km.:szok::szok::szok::-D:-D:-D
Powiem szczerze PADAM na pysk.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Byłam dziś u przyjaciółki zobaczyć jej synka.
Słodziak niesamowity.
Urodził się 16 lipca z wagą 4 kg i dł.58 cm.,przynajmniej jest co na ręce wziąć.:tak::-D:-D
Lekarze musieli źle wyliczyć termin porodu ,bo urodziła go w 44 tygodniu ciąży.:szok::szok::tak::tak::baffled::baffled:
Na szczęście wszystko w porządku i już w niedzielę wyszli do domku.:tak::-):-)

hej mamuski wieczorkiem.:-)
ja tak na chwilke wpadam zobaczyc to tam u was.
moje dzieci spia m mecz oglada a ja sie nudze ale zaraz zmykam pod prysznic i spac bo jakas taka padnieta jestem.u nas sie troche ochlodzilo,nawet cos tam popadalo i fajne takie powietrze,az milo na dworze teraz posiedziec:tak:

ania-to fanie ze imprezka sie udala i że lali z prezetów zadowolona.:tak:
szczesliwej podrurzy życze,i moze uda nam sie spotkac jak bedziesz na podkarpaciu.

malinus-gdybys mieszkała bliżej to na 100%byla bym u Ciebie na tej wódeczce:tak::-D

kamcia-akwarium super:tak:i tatuaż zaje.....:tak:

as-tak patrze na twojego sówaczka i wydaje mi sie ze klaudia ma dzis urodzinki:tak:
wszystkiego naj naj najlepszeszego,
100lat!!!!!!!!!!!!!!!!!dla klaudi z okazji urodzin.

Dziewczyny zapomniałam Wam napisać,że miałam dziś mały wypadek.
Koń w stajni mi nadepnął na nogę ,a byłam w sandałach.:-:)crazy::crazy::crazy:.
Skóry na dużym palcu przy paznokciu nie mam prawie wcale i paznokieć naruszony.
Boli jak cholera.:crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled::baffled:

Tak Lidka moja Klauduśka ma dziś 14 urodzinki.
Dzięki za pamięć.

Teraz jej nie ma,ale jak wróci to zrobimy wspólną imprezkę,bo ja 17 miałam imieniny i ich nie wyprawiałam.
Będzie podwójna okazja.:tak::-D:-D:-D

Przejrzałam z grubsza posty,bo tylko tyle czasu mam.

Kamcia fajne Akwa.
Ja też mam ,ale tak samo jak Luna inny biotop.
Zdecydowanie mniej kolorowe.:tak::-):-)

lunka fajnie spędziliście dzionek.
pracę na pewno znajdziesz,tylko cierpliwości.

Patrycja zdrowia życzę.

Malinka gdyby nie ta praca w weekend to miałabyś raj na ziemi.:tak::-):-)
:-)
Co do tatuażu to ja się nie wypowiadam,bo ja nie lubię :no:

Ania dobrze ,że impreza udana.
Uciekam dziewczynki,bo sprzątanie i prasowanie czeka.
Tylko jak ja będę robić z tą rozwaloną nogą?:crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled:

as wiec zycze corce 100 latek:-) duza dziewczynka :tak:
as pewnie boli jak cholera:baffled: moja ciotke kiedys krowa kopnela prosto w klatke piersiowa a ta znalazla sie na drzwiach od wejscia:baffled: od tamtej pory sie bala wchodzic do obory:sorry2:

Witam wieczorkiem
Moja ferajna spi,w tv nic juz nie ma wiec wlazlam na chwilke na BB:tak::tak::tak:na dwor wyszlam z mlodymi dopiero jakos przed 20 i troszke posiedzielismy bo zrobilo sie przyjemnie i troszke popadalo:tak::tak::tak:

AS
A wiec wszystkiego najlepszego dla Klaudi:tak::tak::tak:

KAMCIA
Super akwarium:tak::tak::tak:
ja to moglabym miec najwyzej jakas mala rybke w kuli bo nie mialby kto mi tego akwarium sprzatac hehe;-):-)

Witam i ja
U nas tez mega upal bo na termometrez w cieniu mam 39 stopni:szok::szok::szok:Rano posiedzielismy z ggodzinke na balkonie bo dluzej sie nie dalo:no:A pozniej wzielam sie za mega sprzatanie i w ten oto sposob mam wysprzatana prawie cala chate:szok::szok::szok:Zostala mi tylko kuchnia:tak::tak::tak:Ale to na bank nie dzisiaj;-)Jedno pranie sie pierze a drugie juz czeka w kolejce;-):-)
Bylam wczoraj wieczorkiem na chwilke u mamy i juz lepiej wyglada:tak:Zaczyna kojarzyc niektore fakty i juz nei wszystko co mowi jest bez sensu:tak:No ale na tym oddziale polezy jeszcze minimum tydzien a pozniej to pewnie przeniosa Ja na inny.Tyle trwa leczenie tyli lekami ktore dostaje
no to dobrze ze z mama widac jakies postepy:tak::tak::tak::tak:
hej laski

Wybaczcie ze mnie ostatnio małao ale czasu mi brak podczytuje was tutaj ale ciągle cos mnie ostatnio goni , wczorajszy dzien byl cieżki dla mnie bo od rna do wieczora na nogach latałam i wszystko zalatwiałam no ale opłaciło sie , dzisiaj zreszta to samo rano do miasta bo musialam zas tesciowej po tablety i pampersy pozałatwiac ijeszcze zlecenie na taka laske do chodzenia dla tesciowej bo zaczyna sie przewracac i z tym zleceniem jeszcze musze pojechac do Rzeszowa do NFZ , masakra no i zakupy zrobic , teraz siedze przed wiatraczkiem z laptopem i tez tylko w staniku i majtkach:-D:-D:-D bo gorąco no i na 16 umówiłam sie jeszcze z dyrektorką tego osrodka co tam bedzie tesciu wiec musze jeszcze tam pojechac , dobrze ze mama ugotuje obiadek przynajmniej ja juz nie musze stac przy kuchni , no i dzisiaj umyła mi okna :tak::tak::tak:jak byłam w miescie dobra jest :-D:-D:-Dja na zaku:-Dpach a ta mi trach firanki posciagała i okna 4 umyła:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
no to juz wszystko prawie zalatwione:tak::tak::tak::tak::tak:
super ze jednak nie bedziesz musiala miec dodatkowych obowiazkow:tak::tak:
a co szwagierka na to?
powiedziala chociaz dziekuje:sorry2:
Kochane chłop w domu równa się dezorganizacja planów :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pati dużo zdrówka i oby to nie pęknięta torbiel :no::no:
Dowikluś normalnie pracuś z ciebie :szok::szok::szok:u nas też upały i tym sposobem siedzimy w domu:sorry2:ale jak strych sprzątnięty no glanc pomada :-D:-D:-D:-D:-D
Liduś kochana to nie aż tak daleko wpadaj zapraszam :tak::tak::tak::tak::tak:to która chętna na piwko no nawet wódeczkę z malinką??????:-D:-D:-D
Iwcik kochanaa macie z Anią mamę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:normalnie złota kobieta :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: taka mama to skarb :tak::tak::tak::tak:super że z teściem udało ci się wszystko załatwić pomijam fakt że akurat nie ty to powinnas załatwiać ale trudno zawsze tk jest że doradców tysiąc ale jak trzeba coś zrobić konkretnie to się każdy rakiem wycofa :angry: patrzą na twój suwaczek i oczom nie wierzę :szok:kochana ty niedługo zaczynasz 36 tydzień czyli już bardzo bezpieczny dla ciebie i Lenki ale super :tak::tak::tak::tak::tak:byłas może kochana w netto???mają śliczniusie kocyki dla dzidzilów ale takie cieplejsza za 19.99 ale śliczne na allegro są po 39.99 a naprawdę jakościowo super :tak::tak::tak::tak:
lunka ja myślałam że to wykładanie towaru to wiesz tak na codzień bo u nas w ccc widzę że są dziewczyny codziennie co układają towar wykładają z magazynku przecieraja półeczki pomagają klientom myślałam że u was też kogos takiego potrzebują:tak: moja znajoma dostała pracę w aptece takiej koło Juliny i Adama szkoły i normalnie mnie zazdrość wzięła że to nie ja :rofl2::-D:-D:-Dcodziennie od godziny 18.30 do 21 a w weekendy od 12 do 16 w sobote i jedna niedziela w m-cu od 10-15 układanie leków segregowanie zamówień i sprzątanie i wiecie ile na rękę ?????1300 zł :szok:jak dla mnie bajka :tak:ona tez ma maluszka i to takiego malutkiego bo 4m-ce i tak z ciekawości w aptece zapytała o pracę z myślą na potem a babka jej to zaproponowała :tak::tak::tak:pracuje tam już 1.5 m-ca i jest zachwycona :tak::tak::tak::tak:nic muszę i ja w aptekach pytać a nuż cos się trafi:baffled::tak:
no to super ta praca:tak::tak::tak::tak:
trafilo jej sie
wiec wyruszaj w rejs po aptekach:tak::tak::tak:
i powodzenia zycze:tak::tak::tak:
w takim razie 100 Latek dla malej:tak::-)

az wspolczuje wczorajszego dnia:baffled:

tu zdjecia akwarium
Zobacz załącznik 267376Zobacz załącznik 267375

co do tatoo to od razu mowie ze to przykry :)wka innego tatuazu ,i sa male przeswity, i bedzie jeszcze poprawiany troche (kolory odswierzane) ale ogolnie to wyglada tak ,
ps zapomnialam dopisac jak dumnie pozowal wiedzac ze to na bb idzie hihihihih
Zobacz załącznik 267378Zobacz załącznik 267377Zobacz załącznik 267379Zobacz załącznik 267380
pencil.png
mi tez bardziej sie podobaja czarne
ale koncepcja fajna tego smoka
a to co mialo byc przykryte to te gandzie???
hahaha tatoo super podoba mi sie strasznie a co do rybek to też mam w planach kupno akwarium bo seba przepada za rybkami :))

ja tez mam pełno tego robactwa w domu.... dzis nawet szarańcza mi wlazła.... ja jej nie tknęłam na szczeście mój tata był w pobliżu i mi ja wywalił na trawę :/// błłłłłłeeee nie nawidze robactwa :///////////
szarancza:baffled::baffled::baffled::baffled:
u nas za to konikow polnych od zatrzesienia:tak::tak:
i to jakichs mutantow:baffled::baffled::baffled:
No i jesteśmy z powrotem. Przedpokój w połowie zrobiony, jutro dokończymy, bo teściowa na cmentarz musiała lecieć. Zjaedliśmy obiad i do domku. Planowałyśy z Wicią plac zabaw, ale 35 w cieniu-nie da rady-zero wiatru. A tak siedzimy sobie w chłodzie w pokoju, przy big wiatraku i jakoś się żyje. Ale co wyjde na balkon to aż dech zapiera taka duchota, powietrze nagrzane. U tesciowej jak na nagrzanym balkonie stanęłam gołą stopą, to skakałam jak po żarach! Młoda maial ubaw:rofl2::rofl2::rofl2:

Kurcze, kochana, może Ty w ciąży jesteś???:-D:-D:-D
A tak poważnie-leżeć-leżeć-leżeć!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
dzieki poprawilas mi humor:-D:-D:-D
a co ty znow na tym przedpokoju robisz?
Witam po pracy.
Jestem padnięta.
Wyobraźcie sobie,że ja w ten upał (u nas 36 w cieniu) oprowadzałam dziś przez 5 godzin dzieciaki na koniku.
21 osób czyli 21 km na piechotkę + przyprowadzenie i odprowadzenie konia do stajni to jakieś 3 km.:szok::szok::szok::-D:-D:-D
Powiem szczerze PADAM na pysk.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Byłam dziś u przyjaciółki zobaczyć jej synka.
Słodziak niesamowity.
Urodził się 16 lipca z wagą 4 kg i dł.58 cm.,przynajmniej jest co na ręce wziąć.:tak::-D:-D
Lekarze musieli źle wyliczyć termin porodu ,bo urodziła go w 44 tygodniu ciąży.:szok::szok::tak::tak::baffled::baffled:
Na szczęście wszystko w porządku i już w niedzielę wyszli do domku.:tak::-):-)

Dziewczyny zapomniałam Wam napisać,że miałam dziś mały wypadek.
Koń w stajni mi nadepnął na nogę ,a byłam w sandałach.:-:)crazy::crazy::crazy:.
Skóry na dużym palcu przy paznokciu nie mam prawie wcale i paznokieć naruszony.
Boli jak cholera.:crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled::baffled:

Tak Lidka moja Klauduśka ma dziś 14 urodzinki.
Dzięki za pamięć.

Teraz jej nie ma,ale jak wróci to zrobimy wspólną imprezkę,bo ja 17 miałam imieniny i ich nie wyprawiałam.
Będzie podwójna okazja.:tak::-D:-D:-D

Przejrzałam z grubsza posty,bo tylko tyle czasu mam.

Kamcia fajne Akwa.
Ja też mam ,ale tak samo jak Luna inny biotop.
Zdecydowanie mniej kolorowe.:tak::-):-)

lunka fajnie spędziliście dzionek.
pracę na pewno znajdziesz,tylko cierpliwości.

Patrycja zdrowia życzę.

Malinka gdyby nie ta praca w weekend to miałabyś raj na ziemi.:tak::-):-)
:-)
Co do tatuażu to ja się nie wypowiadam,bo ja nie lubię :no:

Ania dobrze ,że impreza udana.
Uciekam dziewczynki,bo sprzątanie i prasowanie czeka.
Tylko jak ja będę robić z tą rozwaloną nogą?:crazy::crazy::crazy::baffled::baffled::baffled:
44 tygodniu:szok::szok::szok:
wspolczuje nogi:baffled:

no i jestem i ja
teraz ino z ranka jam m spi lub jest w pracy
dzis ma wolne ale ja jakos sie po 7 obudzilam i spac nie moglam wiec wpadlam:tak::tak::tak::tak:
dzis ma przyjechac babka na szkolenie z tymi kokardkami
ma jeszcze zadzwonic i sie umowic
mam nadzieje ze niedlugo zadzwoni:tak::tak:
u nas od rana deszcz i burza, chociaz musiala byc wczesniej bo jak wstalam to ino dwa razy gruchnelo i na tym sie skonczylo:tak::tak::tak:

reklama
hej laski wpadłam sie tylko przywitać ...... zaraz moja siostra mi przyjedzie do dzieci a ja ide na to USG i jeszcze na poczte załatwić jednego listonosza który zostawil mi awizo mimo to że bylam w domu ://// czuje sie okropnie zaczełam dość mocno w nocy krwawić i w sumie juz niewiem czy to okres czy nie :/// brzucho boli strasznie no ale dziś juz sie wszystkiego dowiem :)

Do góry