reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
mam dzis dobry humorek kupiłam sobie dzis 2 pierścionki srebrne,po znajomosci kobietka sprzedaje mi srebro za 5zł za 1g czyli za 2 pierścionki i srebny łańcuszek zapłaciłam niecałe 70zł.
e no tos sie obkupila:tak::tak::tak:
Agnes ja mam masc jakąs na recepte wykupiona Elocom jakos tak ........to jest na ugryzienia i swedzenie ale pomaga tylko na chwile , zreszta tak jak amol tez tylko na chwile działa ale fenistilu jeszcze nie próbowalam :no::no::no:i moczenie nóg w zimnej wodzie z 10min to przynajmniej z godzine pospie dopuki znów mnie swedzenie nie obudzi , ale lekarz mnie oswiecil dzisiaj ze takie moczenie nóg w zimnej wodzie i zimne prysznice w moim wypadku moga tylko przyspieszyc poród bo to wywołuje skurcze i dlatego ja je tak odczuwam :eek::eek::eek:nie wiedziałam i zdziwiłam sie jak mi to powiedział:eek::eek::eek::eek:bo w niedziele to 3 razy byłam pod zimnym prysznicem:eek::eek::eek::eek:

A nogi mi puchna :confused::confused:od 4 miesiaca , takie mam komórki w organizmie ze przy ciazy sie ta:confused:k zachowuja ze zatrzymuja cala wode w organizmie i najbardziej to sie odbija na nogach, teraz jak jezdze na masaze codziennie to jest troche lepiej bo woda schodzi cos a tak to bym juz pewnie miala popekane nogi i duze ranki by mi sie porobiły , tak miałam przy maksiu, i lezałam w 8 mc juz w szpitalu ze wszgledu na opuch;lizne :tak::tak::tak::tak:
ty to sie masz z tymi nogami:no::no:
masakra
oby szybko zelzalo:tak::tak:
Hej dziewczyny
Ja tylko na sekundę. Wczoraj byłam w przedszkolu jednym i drugim i w końcu przyjęli Witusię. Byłam u pani dyrektor, długo rozmawiałyśmy aż w końcu z litości, hehe, wcisnęła nas na listę. POwiedziała, że Panie przedszkolanki jak się dowiedzą, że nikt ni ezrezygnował a jest juz kolejna osoba ponad stan to ja zabiją i we wrześniu jej nie będzie, ale mam się nie martwić , bo będą listy:-D. Cieszę się przeogromnie , jestem z nią umówiona na dziś na 8 żeby wypełnić kartę, tak, żeby nikt nic nie wiedział. Musze za niedługo jakoś dobudzić mojego małego przedszkolaka hehe.

A wczoraj był dzień otwarty dla nowo przyjętych i młoda bawiła się świetnie, była grzeczna, na mnie nawet uwagi nie zwracała, czesto znikałam, żeby sprawdzić, czy nie będzie szukać, płakać, ale gdzie tam-nie miała czasu:-D:-D:-D.
A dziś jest kolejny dzień popołudniu dla nich, jakiś festiwal sportowy, też pójdziemy.
Dobra, bo się zasiedzęi nie daj Boziu spóźnie.
super ze dyrektorka taka fajna:tak::tak::tak:
gratki przedszkola i walecznosci:-D

witam sie z ranka
mlody juz sie wyiskal, juz czwarty dzien bez pampersa:tak::tak::tak:
wogole ich nie uzywamy :no::no::no:
za to nocnik z nami jezdzi:-D
za chwile musze wybyc do miasta siuski zawiezc
i sie do gina zapisac
nie wiem czy wam juz pisalam ze do gina mialam na 8.06 a usralam sobie ze na 15:sorry2:
i dzis sie musze zapisac
ale za to jak m bedzie to przynajmiej z mlodym na usg beda:tak::tak::tak:

Medeuska a masz instrukcje jak go zlozyc:-D:-D:-DTrzeba bylo brac z Kubusiem Puchatkiem:cool2: A fontanne sobie kup co tam 20kg:-D:-D:-D

MH cos powaznego?

Natalineczka czekamy na wiesci :) moze da sie podgladnac ;-)

Dowikla poszlam w Twoje slady dzis pierwszy dzien cwiczylam.Moj chlop sie patrzal na mnie i sie smial ze przy tym tyle wzdycham.A ja zdalam sobie sporawe z tego jaka licha mam kondyche a raczej ze jej nie mam i jak mam zastane cialo :/
hehe ja tez cwiczylam, ale jakos nie codziennie bo zawsze cos wyskakiwało aż przestałam:eek:

gdybym wiedziala to bym brała inny:-D wiekszosc mi ten radziła:rofl:
no ale nikt nie wieedzial ze bedzie sie spooooooooooro roznil od tego ze zdjęcia:eek:
a poza tym doszlam do wnosku ze wogole nie potrzebuje namiotu:eek:myslalam ze to bedzie mniejsze- a z takim wielkim parawanem to ja sie nie bede na basenie rozwalac, bo kolo wody to nie ma szans zebym znalazła miejsce na niego:-D

poza rtym obok brodzila jest trawa i drzewa więc bedzie cien;-)

dobrze ze mi kase odda;-)
hej
pojawiam sie i ja

podczytuje ale jakos weny brak wszytsko mnie denerwuje jakas marudna sie zrobiłam
w sobote mielismy grila i nie dosc ze moje biedne nogi opuchniete to mnie komary zeżarły normalnie na jednej nodze mam 20 bąbli i smaruje czym sie da a to cholera swedzi jak szlak dwie nocki juz nie przespane bo non stop mocze nogi w zimnej wodzie bo mi przynosi ulge na godzinke najwiecej ugryzien mam własnie na stopach zrobiłabym fotke ale obawiam sie ze sie wystraszycie :eek::eek::eek:

w niedziele mielismy piknik rodzinny ale bylismy tylko chwile bo

mnie wszystko swedzialo i chciałam pod zimny prysznic jak najszybciej wiec zaraz po wystepach dzieci pojechalismy do domu, na kolacje tez załapalismy sie na grilla ale ja juz uciekłam do domu nie siedzialam na polu bo komary znów zaczeły atakowac no i w nocy jeszcze skurcze miałam i brzuszek troche bolał:tak:

AAle dzisiaj byłam u gina powiedzialam wszystko ale jak zobaczył nogi to sie zdziwił myslal ze beda w lepszym stanie:-D:-D:-Dno ale gdyby nie masaze to juz by pekały , ale jutro mam isc do szpitala na zapis KTG musi sprawdzic te moje skurcze:-D:-D:-D wiec troche poslucham bicia serduszka mojej perelki no i cos wspomnial USG ale nie wie czy da rade jutro zrobic wiec zobaczymy jak to bedzie

Medea jak zobaczyłam ten namiot to zastanawialam sie co to jest bo mi to namiotu nie przypomina i ty dalas za niego 60 zł to te w biedronce byly lepsze :-D:-D:-D
jej ale Ci zazdroszcze.. pamietam jak sie rozczulałam na usg i jak slyszalam serducho maksa(wtedy Zuzi):rofl:

witam sie niewyspana.osttanio to standard u mnie.dzis znowu pobudka o 5.30,juz mam serdecznie dosyc takieo wstawania.nie mam juz siły.:no::no::no::no:
no co ty?:-D

Witam,

u mnie dzisiaj piękne słoneczko :-) Ma być ponad 20 stopni wiec ciepełko :tak:

Babcia w szpitalu ma zmiany na płucach i jeszcze na żołądku :-(
ojjjj a ile ma lat?

Luna gratuluję przyjeciA Wikusi:-)

hej laski ja z rana bo znów cały dzien poza domem ,po 9 ma przyjechac sasiadka po mnie i zawiezie mnie na masaże a po masazach do szpitala na KTG wiec sie troche naczeka :baffled: ale uprzedziłam ja wiec wie :-)

Medea no to super zuzie masz ciekawe czy moja Lenka nie przerobi sie na jakiego drugiego maksia :-D:-D:-Da wtedy bedzie chodził w sukienkach:-D:-D:-D

Luna super ze udało sie z przedszkolem no i ze mala tak szybko sie zaklimatyzowała ze nie szukała mamusi:tak::tak::tak:

Agnes dzisiaj sobie kupie bo znów w nocy sie drapalam jak szlak jeszcze na brzuchu mam nawet ugryzienia :baffled::baffled::baffled:

MH a u mnie zimno moze i to lepiej dla mnie :tak::tak:

Natali no to lepiej z nocnikiem jezdzic niz ciagle kupowac pampki:tak::tak::tak:

dobra spadam sie szykować

miłego dnia:-):-):-)

witam i ja

Cześć mamusie siedzące w domu!!
Dawno do Was nie zaglądałam. De facto miałam sporo roboty i przeżyłam od marca 2 przeprowadzki :szok:. Teraz udało nam się wynająć przytulne mieszkanko na rok. Mam jeszcze trochę załatwiania spraw i mieszkając 2tygodnie na "nowym" dalej się rozpakowuje :zawstydzona/y:. Normalnie aż wstyd... Chciałam się pochwalić, że jestem na etapie rzucania palenia więc 3majcie kciuki! Pozdrawiam Wszystkie mamuśki:tak:!!!!!!!!!!!!!!!!

witamy

meduska nie otwiera mi sie:no::no::no::no:

ja juz jestem badan mi nie zrobili powiedzieli ze mam jutro z rana przywiezc:dry:
i bede jezdzic tak w ta i z powrotem:dry:
mlody zaraz do spania, a ja za porzdki i obiad sie zabieram
choc nie pwoeim zebym sie jakos specjalnie do tego palila:sorry:
kupilam sobie kg truskaweczek dzis juz po 4,50 sa:tak::tak:
i nawet dobre:tak::tak:

u nas po 4 zl kupilam
a mlode ziemniaki po 3 ciagle:baffled::baffled::baffled:
a na zupe starych dostac ie moglam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

s
a no i nie mowilam dzis bylam w pup i proponowali mi prace nawet mieli 4 propozycje :szok::szok:
i nawet ciekawe ale powiedzialam ze ja w cizazy jestem wiec babka powiedziala mi ze zajma sie mna dopiero w marcu:tak::tak:
no i jutro do gina poprosze go zeby mi usg zrobil wiec moze jutro sie dwiemy co w brzuchu skacze:-D:-D:-D

to nie widzieli ze Ty z brzuchem?:-)

Przeczytalam tylko ze zaczelas cwiczyc:tak::tak::tak:Gratuluje:tak::tak::tak:
Ja tez na poczatku tak wzdychalam i bylam czerwona jak burak:szok::-D:-D:-DTeraz jeszcze planuje se kupic hula-hop i bede sie dodatkowo hula-hopowala;-):-)

AGNES
Super ze Oliwka dostala sie do przedszkola:tak::tak::tak:[/B]

ja ostatnio Pauliny hula hopem tylko 2 kolka zdazylam zakrecic
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Iwcik a czym sobie smarujesz te ugryzienia,te bomble>kup sobie fenistil w żelu,jest rewelacyjny.
Oliwke jak teraz pogryzło to po tym jej wszystko poschodziło ładnie.ja zawsze też tego uzywam.

ja tez uzywam fenistilu w zelu i na pogryzienia i na uczulebie od slonca ,nawet ostatnio uzywalam
a i kupila jakis czas temu Bross na komary w sprayu i w plynie ale jakos nie wierzylam w ich dzialanie
az w kocnu przetestowalam w sobote i to faktycznie dziala:tak::tak::tak::tak:
jaksi sporadycznie mnie ukasil gdzie sie nie psiknelam ale moglam do nocy w kkrotkich spodenkach chodzic:tak::tak::tak::tak:
no i jest tanszy niz Off

witam kochane :happy2:
wpadłam tylko napisać że mam teściową i narazie na bb mnie nie będzie bo nie bardzo mam jak :dry: jutro jedziemy z nia do kardiologa .
Buziaczki dla wszystkich niedługo znów zawitam na stałe :-D:-D:-D:-D

czekamy z nieceirpliowscia

Agnes ja mam masc jakąs na recepte wykupiona Elocom jakos tak ........to jest na ugryzienia i swedzenie ale pomaga tylko na chwile , zreszta tak jak amol tez tylko na chwile działa ale fenistilu jeszcze nie próbowalam :no::no::no:i moczenie nóg w zimnej wodzie z 10min to przynajmniej z godzine pospie dopuki znów mnie swedzenie nie obudzi , ale lekarz mnie oswiecil dzisiaj ze takie moczenie nóg w zimnej wodzie i zimne prysznice w moim wypadku moga tylko przyspieszyc poród bo to wywołuje skurcze i dlatego ja je tak odczuwam :eek::eek::eek:nie wiedziałam i zdziwiłam sie jak mi to powiedział:eek::eek::eek::eek:bo w niedziele to 3 razy byłam pod zimnym prysznicem:eek::eek::eek::eek:

A nogi mi puchna :confused::confused:od 4 miesiaca , takie mam komórki w organizmie ze przy ciazy sie ta:confused:k zachowuja ze zatrzymuja cala wode w organizmie i najbardziej to sie odbija na nogach, teraz jak jezdze na masaze codziennie to jest troche lepiej bo woda schodzi cos a tak to bym juz pewnie miala popekane nogi i duze ranki by mi sie porobiły , tak miałam przy maksiu, i lezałam w 8 mc juz w szpitalu ze wszgledu na opuch;lizne :tak::tak::tak::tak:

kochana jezeli ta masc to Elocom to natychmiast ja odstawiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kto ci ja przepisal?
to jest steryd!!!!!!!!!!!
nie wolno ich w ciazy uzywac,a poza tym tej masci uzywa sie na duze zmiany alergiczne co po niczym innym nie chca zejsc
lepiej kup sobie fenistil:tak::tak::tak::tak:

a ze zimne prysznice moga pwoodowac skurcze to nie wiedzialam:no::no::no::no::no:
wspolczuje puchniecia nog.
ja pod koniec iazy bralam Detralex na puchniecie nog i zylaki i bole nog

to era ja
dzis mnie w koncu @ dopadla,w sumie w nocy....dobrze ze juz lek zaczal dzialac ale musze isc na zakupy bo wizelam ostatni:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
i mi nie starczy:no::no::no::no::no::no:
wczoraj caly dzien padalo,dzis pieke sloneczko i zapowiadaja 20topni wiec przyjemnie,szczegolnie przy @
dobrze ze w te upaly nie ialam:-)

mala dzis dala popis w nocy
od 2 do 4 cos poplakiwala ,nie chciala ni siku ani pic no nic.tylko dziwnie ciagala nosem,czyzby katar sie przyaletal?moze dklatego tak marudzila
w kazdym razie jestem niewyspana przez to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ona o 7 zjadla kasze i spi
a ja dzis pranie,sprztanaie i do szkoly
obiadu nie robie bo wczorj caly gar zupy nagotowalam i to taki duzy ze starczy i na dzis
oza tym przy moim samopoczuciu to wytsraczy

wczoraj jeszcze cos mi w bok wlazlao-tak jakby korzonki tyko dokladnie w lewym boku ale jak widze przeszlo dzis:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Paulina wczoraj byla bardzo niegrzeczna w szkole,dostala uwage,dostala 1 z wiersza bo swteirzdial ze nie umie mimo ze umie i 1 bo nie wziela albumu ktory robila:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nosz na sam koniec rou takei akcje
do szalu mnie juz dorowadza
wiecei co to juz te 5 lat gdy nic nie mowial tak mnie nie wkurzala jak teraz
na wszytsko najlepsze odpwoeidzi to-nie wiem,nie umiem,nie pamietam!
i do tego klamie non stop:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
na kazdym kroku,nawet o byle glupote
rece juz mi do niej opadaja:-:)-:)-(

Hej dziewczyny
Ja tylko na sekundę. Wczoraj byłam w przedszkolu jednym i drugim i w końcu przyjęli Witusię. Byłam u pani dyrektor, długo rozmawiałyśmy aż w końcu z litości, hehe, wcisnęła nas na listę. POwiedziała, że Panie przedszkolanki jak się dowiedzą, że nikt ni ezrezygnował a jest juz kolejna osoba ponad stan to ja zabiją i we wrześniu jej nie będzie, ale mam się nie martwić , bo będą listy:-D. Cieszę się przeogromnie , jestem z nią umówiona na dziś na 8 żeby wypełnić kartę, tak, żeby nikt nic nie wiedział. Musze za niedługo jakoś dobudzić mojego małego przedszkolaka hehe.

A wczoraj był dzień otwarty dla nowo przyjętych i młoda bawiła się świetnie, była grzeczna, na mnie nawet uwagi nie zwracała, czesto znikałam, żeby sprawdzić, czy nie będzie szukać, płakać, ale gdzie tam-nie miała czasu:-D:-D:-D.
A dziś jest kolejny dzień popołudniu dla nich, jakiś festiwal sportowy, też pójdziemy.
Dobra, bo się zasiedzęi nie daj Boziu spóźnie.

jakis chochlik mi sie wkradl
to fanei ze mala sie ladnie bawila
mja jak kiedys bala sie dzieci to teraz lgnie jak szalona;)))

Ostatnia edycja:
u nas po 4 zl kupilam
a mlode ziemniaki po 3 ciagle:baffled::baffled::baffled:
a na zupe starych dostac ie moglam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

to nie widzieli ze Ty z brzuchem?:-)

kochana jezeli ta masc to Elocom to natychmiast ja odstawiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kto ci ja przepisal?
to jest steryd!!!!!!!!!!!
nie wolno ich w ciazy uzywac,a poza tym tej masci uzywa sie na duze zmiany alergiczne co po niczym innym nie chca zejsc
lepiej kup sobie fenistil:tak::tak::tak::tak:
ja dzis mlode kupilam po 2,25:tak:
i nie takie pyrtki tyko normalne takie:tak:
co do brzucha no nie wiedzieli:no:
ale przed komputerem za biurkiem wiec wybaczam:-D:-D:-D:-D

a co do Elocom to czarek to mial jak mu nie moglismy plam po mleku zwalczyc, nadal ma gdzieniedzie takie plamki ale to na dupce wiec juz nie stosuje:no:

no a córcia to Ci w wiek dojrzewania chyba wkracza co:confused:

witam sie juz w domku po badaniu
kupilam mlode ziemniaczki jakies kotlety babuni |(mowia ze dobre :confused:) i kalafiorek no i obowiazkowo truskaweczki;-) a dla m jescze maslanke co by se zrobil truskawki w mikserze:tak::tak:
teraz wcinam chipsy a mlody buszuje po balkonie;-)

reklama
Dzień dobry:-)
Pamietacie mnie?hihi
Troszke mnie nie było ale byłam na małych wakacjach z dziewczynami;-)-tak mnie słonko zjarało,ze szok,hihi
Wczoraj wieczorem wróciłam ale w czwartek po południu znowu wyjazd-szkoda siedzieć w mieście;-)

Pozdrawiam Was:tak:

Do góry