reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej, siedzę tu już z godzinę i czytam tak po łebkach bo tyle tego naprodukowałyscie że szok:szok::szok::szok::szok: a cytatów znów nie mam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lidka zdrówka dla Alanka:tak:
Patrysia zdrówka dla Was i trzochę ciepełka bo chyba tam marzniecie:tak::tak:
Medea dobrze, ze z dziadkiem już lepiej, oby tak zostało
Malinka ale macie ten rachunek wysoki:szok::szok::szok:ja mam kuchnie na prąd i piekarnik i nie mam takich wysokich:no:jakiś u Was ten prąd drogi:szok:
Kerna powodzenia w nocnikowaniu, teraz zrobi się ciepło to najlepszy moment na taką naukę:tak:
As ale Ty masz jakiś pechowy tydzień:confused:poparzenie? mam nadzieję, ze szybko sie zagoi
Anka witaj w domu:-):-)
Iwcik lody i hod-dog?????????? niezłe masz zachcianki:-D:-D:-D
Kokusia witaj na forum:tak::tak:pytałaś o program ksiegowy, ja od dwóch lat korzystam z "Małej Księgowości" Rzeczpospolitej, jest darmowy, płytka jest co roku w gazecieale chyba mozna go też ściagnać z netu, fajny prosty i szybko go opanujesz:tak:

i tyle pamietam

ja dzisiaj wypełniałam dokumenty do kredytu na firmę dla m,kredyt już dostalismy:-D tylko papiery nie wypełnione:eek: bo to jakaś czarna magia z paranoją:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w połowie nie wiem o co im chodzi, nie prowadzę takiej ewidencji jakiej oni wymagają więc nie będę wpisywać danych z kosmosu, zresztą kredyt już nam dali wiec niech sie nie czepiają:-p:-p:-p:-pmusieliśmy wziąć na wykup samochodu z leasingu:wściekła/y:a mieliśmy we frankach i popłyneliśmy 2,5 tyś wiecej niż było planowane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:biednemu to zawsze wiatr w oczy:-:)-:)-(

pogoda straszna, rano było tak ciemno, że nie wiedziałam czy to już pora wstawać :szok:burza z piorunami i ciagle leje, babcia nie moze przywieźć Misi do domu bo jak wracały z przedszkola to okropnie zmokły i teraz czekają aż m skończy pracę i małą odbierze, a ja się stęskniłam:-(
i pochwale się Wam, ze kupiłam Misi prezent na dzień dziecka (zwykle z braku kasy kupuję jej ubrania na różne okazje ale juz mi jej szkoda bo dziecko zawsze bardziej cieszy sei z zabawki) przyszalałam troche ale moi rodzice się dorzucą:tak:
Kuchnia elektroniczna TEFAL CHEFTRONIC Smoby (1030253276) - Aukcje internetowe Allegro
teraz muszę sie położyć i nogę wysoko wyciągnąć:-pbo mnie boli chyba na tą pogodę:no:

reklama
czesc,witajcie popołudniowo.:-)
ja sie czuje troszke lepiej,głowa juz mnie tak nie boli.dzieciaki spia a ja wlasnie obiad zjadlam i musze sie wziasc za prasowanie.
pogoda sie troszke poprawiła,już nie pada i słoneczko nawet swieci.

anaconda-ale Ci sie udal zakup:tak:super!!!!
koniecznie sie pochwal.

dowikla-matko:szok:to aż taki wielki ten góz.
buziaczki dla niego.

ania-miłych pogaduszek z koleżanką:tak:

kerna-ja na twoim mejscu bym prubowała dalej oduczac malego siusiani do pampersa,wiadomo jest ze od razu sie nie nauczy.
cierpliwosci i wytrwalosci życzę!!!

agunia-in-sliczna ta kuchnia!!!
dominisia bedzie na pewno bardzo zadowolona.

Ostatnia edycja:
Chcę wystawić na allegro ale po prostu nie wiem jak:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Jest tam instrukcja, ale boję się, że zrobiecos źle i stronka bedzie wygladała do dupy:sorry:
Także jakby któraś z Was miała chęci i czas, żeby ze mna to zrobić to byłoby siuper;-);-);-)

Kerna ja jak wystawiam to korzystam z szablonu bo nie umiem robić takich ładnych stronek niestety

witam na forum, sliczne coreczki:-)
Dziękuję:-)

Witam
Ja tylko na chwilke.Melduje ,ze u nas oki:tak::tak::tak:
Dominik wczoraj nabil sobie olbrzymiego guza w szkole a poprawil sobie na dworze wywalajac sie na rowerze:no::no::no:Juz myslalam ze bez lekarza sie nie obedzie ale dalismy rade:tak:
Normalnie guz byl na pol czola i odstawlam jakies 2 cm:no::no::no:

Dowikla do wesela się zagoi;-)

Kerna trzymam kciuki za odpieluchowanie Michasia :tak::tak:
Wiecie co byłam dzisiaj w lumpku i kupiłam Mai zimową różową kurtkę puchową za 5zł, kosztowała tylko tyle bo miała plamy na rękawach i na tyłku ale poza tym wyglądała jak nowa no i te plamy wydawały mi się do sprania, a jeśli by się nie sprały to miałam zamiar tą kurtkę zawieść do teściowej żeby miała na takie podwórkowe biegania, no i właśnie się uprała (nastawiłam pranie na 60* i dodatkowo dodałam vanisha do odplamiania) i wiecie że kurtka wygląda jak nowa, jak wyschnie to wam pokażę bo jest super :tak::tak::tak:
Super Ci się udało z tą kurteczką:tak: U nas niestety nie ma fajnych lumpków zwłaszcza jeśli chodzi o ubranka dziecięce i zawsze kupuje dziewczynkom zestawy na allegro:tak: bo pojedynki niestety się nie opłacają:no:

mi czasami bulki same do domku wchodza ale niestety dzis moj mezus nie mial czasu na wspolne sniadanko:sorry: Paczka tez bym zjadla:-p

No to przeczytalam wszystko
Lali siedzi z ksiazka i cos sobie opowiada
Spodobala jej sie gra na mini mini i teraz by siedziala non stop na kompie:-D:-D
No nic uciekam bo niedlugo kolezanka przyjedzie

Anka udanego spotkanka:tak:

Oj ja zawsze jak kupowałam dziewczynkom co drugi dzień to i sobie przy okazji a potem to płacz bo gruba jestem. A od stycznie nie zjadłam w całości żadnego. Czasem tylko jak już ślinotoku dostaję to skubnę małym kawałek. A pieczywo mi przywozi "pan z chlebkiem" codziennie pod bramę. NIestety w dni parzyste przyjeżdża przed siódmą jak jeszcze śpimy i wtedy teść kupuje a że z nim nie gadam to dziewczynki wtedy nie dostają pączków. Ach skomplikowane to strasznie:sorry2:

Anaconda ale fuks:-):-):-) Koniecznie pokaż kurteczkę:-)
A ja od dziś majtkuję Michała i jestem w szoku:dry:
Wsadzam mu w majtasy tetre i on robi siku i w ogóle nie przeszkadza mu mokro:no: Walnął kupe i zadowolony łaził jakby nigdy nic. Na nocnik nie chce siadać w ogóle..no i głupia jestem..nie wiem czy jest sens to dalej ciagnąć:confused:

Kerna a może on będzie wolał na kibelek robić?
Moja Martyna długo nie chciała słyszeć o nocniku więc odpuszczałam i wstyd się przyznać ale odpieluchowałam ją dopiero jak miała 2,5 roku ale udało mi się to w 3 dni a po miesiącu już nawet do spania nie potrzebowała pieluchy. Natalce tez na razie odpuściłam chociaż pewnie niedługo się zabierzemy bo ona już wie kiedy zrobiła siusiu i przychodzi żeby ją przewinąć

hej, siedzę tu już z godzinę i czytam tak po łebkach bo tyle tego naprodukowałyscie że szok:szok::szok::szok::szok: a cytatów znów nie mam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lidka zdrówka dla Alanka:tak:
Patrysia zdrówka dla Was i trzochę ciepełka bo chyba tam marzniecie:tak::tak:
Medea dobrze, ze z dziadkiem już lepiej, oby tak zostało
Malinka ale macie ten rachunek wysoki:szok::szok::szok:ja mam kuchnie na prąd i piekarnik i nie mam takich wysokich:no:jakiś u Was ten prąd drogi:szok:
Kerna powodzenia w nocnikowaniu, teraz zrobi się ciepło to najlepszy moment na taką naukę:tak:
As ale Ty masz jakiś pechowy tydzień:confused:poparzenie? mam nadzieję, ze szybko sie zagoi
Anka witaj w domu:-):-)
Iwcik lody i hod-dog?????????? niezłe masz zachcianki:-D:-D:-D
Kokusia witaj na forum:tak::tak:pytałaś o program ksiegowy, ja od dwóch lat korzystam z "Małej Księgowości" Rzeczpospolitej, jest darmowy, płytka jest co roku w gazecieale chyba mozna go też ściagnać z netu, fajny prosty i szybko go opanujesz:tak:

i tyle pamietam

ja dzisiaj wypełniałam dokumenty do kredytu na firmę dla m,kredyt już dostalismy:-D tylko papiery nie wypełnione:eek: bo to jakaś czarna magia z paranoją:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:w połowie nie wiem o co im chodzi, nie prowadzę takiej ewidencji jakiej oni wymagają więc nie będę wpisywać danych z kosmosu, zresztą kredyt już nam dali wiec niech sie nie czepiają:-p:-p:-p:-pmusieliśmy wziąć na wykup samochodu z leasingu:wściekła/y:a mieliśmy we frankach i popłyneliśmy 2,5 tyś wiecej niż było planowane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:biednemu to zawsze wiatr w oczy:-:)-:)-(

pogoda straszna, rano było tak ciemno, że nie wiedziałam czy to już pora wstawać :szok:burza z piorunami i ciagle leje, babcia nie moze przywieźć Misi do domu bo jak wracały z przedszkola to okropnie zmokły i teraz czekają aż m skończy pracę i małą odbierze, a ja się stęskniłam:-(
i pochwale się Wam, ze kupiłam Misi prezent na dzień dziecka (zwykle z braku kasy kupuję jej ubrania na różne okazje ale juz mi jej szkoda bo dziecko zawsze bardziej cieszy sei z zabawki) przyszalałam troche ale moi rodzice się dorzucą:tak:
Kuchnia elektroniczna TEFAL CHEFTRONIC Smoby (1030253276) - Aukcje internetowe Allegro
teraz muszę sie położyć i nogę wysoko wyciągnąć:-pbo mnie boli chyba na tą pogodę:no:

Agunia dzięki:tak:
Kuchnia bardzo fajna. Na pewno się małej spodoba. Ja moim dziewczynkom kupiłam kiedyś w biedronce i uwielbiają się nią bawić:tak: A na dzień dziecka tatuś szykuje im zjeżdżalnię na podwórku i mamy zabrać je do parku dinozaurów do Bałtowa:tak:

Witam Was Kochane. Ale pogoda, pada i zimno się zrobiło :dry: Ja tak na chwilę po na Kubę muszę zerkać. Wczoraj żeśmy się umówili z kolegą na picie. Oczywiście M z kolegą pili ja podziękowałam :tak: i dobrze bo M sobie popił :sorry2: poszliśmy na 19.00 a o 19.40 mama do mnie dzwoni czy mogę przyjść. JA już czarne myśli, a Kuba tak nie fortunnie spadł na sam nos :no: cały nos spuchnięty, w 15 minut dobiegłam do domu :sorry2: dobrze ze mnie po drodze pały nie złapały bo na fotoradarze bym miała jakieś 150km/h :-D ale na szczęście nic mu się nie stało :tak: jak przyszliśmy było po 1.00 a o drugiej jak Kuba nie zaczął wymiotować :no: zasnął dopiero koło 3 u nas w łóżku i w taki sposób M z Kubą się wyspali a ja wcale :dry: chodzę dzisiaj jak zoombie :-p do lekarza poszłam i gardełko ma lekko czerwone i pod gorączką. Mam nadzieję że mu szybko przejdzie bo taki apatyczny jest dzisiaj. Teraz śpi razem z M :tak: chorobę najlepiej przespać. Ale coś czuję że tej nocy też spać nie będę :dry: to tyle ode mnie, idę zjeść zimny obiad :sorry2: miłego dnia życzę :tak:

Witam Was Kochane. Ale pogoda, pada i zimno się zrobiło :dry: Ja tak na chwilę po na Kubę muszę zerkać. Wczoraj żeśmy się umówili z kolegą na picie. Oczywiście M z kolegą pili ja podziękowałam :tak: i dobrze bo M sobie popił :sorry2: poszliśmy na 19.00 a o 19.40 mama do mnie dzwoni czy mogę przyjść. JA już czarne myśli, a Kuba tak nie fortunnie spadł na sam nos :no: cały nos spuchnięty, w 15 minut dobiegłam do domu :sorry2: dobrze ze mnie po drodze pały nie złapały bo na fotoradarze bym miała jakieś 150km/h :-D ale na szczęście nic mu się nie stało :tak: jak przyszliśmy było po 1.00 a o drugiej jak Kuba nie zaczął wymiotować :no: zasnął dopiero koło 3 u nas w łóżku i w taki sposób M z Kubą się wyspali a ja wcale :dry: chodzę dzisiaj jak zoombie :-p do lekarza poszłam i gardełko ma lekko czerwone i pod gorączką. Mam nadzieję że mu szybko przejdzie bo taki apatyczny jest dzisiaj. Teraz śpi razem z M :tak: chorobę najlepiej przespać. Ale coś czuję że tej nocy też spać nie będę :dry: to tyle ode mnie, idę zjeść zimny obiad :sorry2: miłego dnia życzę :tak:

Beata oj to niezłą miałaś imprezę. Biedny Kubuś oby mu się żadne poważne choróbsko nie rozwinęło.

Ok dziewczynki ja zmykam na zakupki

U mnie tez zimno sie zrobilo jak cholercia:no::no::no:Bylam z mloymi na dworze i niezle zmarzlam:no:
Zaraz zjemy cieplutki obiadek i bedzie git:tak::tak::tak:

Poszlam sobie dzisija na takie fajne solarium:tak::tak::tak:Stojace ale ta plyta na ktorej sie stoi jest wibrujaca i tak fajnie wytrzesa jak te wszystkie wibrujace na silowni:tak::tak::tak:Super to solarium az mi sie nie chcialo z niego wychodzic:tak::tak::tak:
Od razu poczulam gdzie mam nadmiar tluszczyku;-):-)

KERNUS
Powodzenia w oduczaniu malego od pieluch:-)Dziewczyny maja racje,moze sprobuj od raz na kibelek:tak::tak::tak:

BEATA
Zdrowka dla Kubusia

LIDUS
Super ze juz lepiej sie czujesz:tak:
ja za prasowanie tez bym musiala sie wziasc ale jakos mi sie nie chce

My już w domku a ponieważ pada deszcz to od razu z przedszkola do domu wróciłyśmy, Maja ogląda teraz "Truskawkowe ciastko" więc ja na chwilkę zaglądam :tak::tak::tak:
Beata oj biedny Kubuś, dużo zdrówka dla niego
Kokusia a co to z teściem na ścieżce wojennej jesteś? :sorry2::sorry2:
Dowikla jak tam dzieciaczki? Zadowolone z przylotu taty?

a u mnie teraz sie ciemno zrobilo i zaraz bedzie padac:wściekła/y:
M z pracy wrucił i dziecmi sie zajmuje,a ja poprasowałam i teraz mam czas dla siebie.
mój alan wcale nie ma apetytu,nic nie chc jesc:-(nech mu już rzejdzie bo zwariuje.

beata-buzaczki dla kubusia,biedactwo.
zdrówka życze

reklama
No dzięki dziewczyny za rady. Udało mi się go posadzić i nawet utrzymać dłuzej niż 3 sek:tak: No i zakończyło się sukcesem. Ale potem nie chciał wstać i do tego był ryk bo nie pozwoliłam mu pogrzebać w siuśkach:sorry2::sorry2::sorry2:
Dziewcyzny plis o złote rady:dry::dry: Mały sika częściej niz co pół godz:confused: Wasze maluchy też miały takie początki? czy to jeszcze po prostu za wcześnie:confused: Żeby chociaż jescze wołał, że ma mokro..a on moze tak chodzić cały dzień:wściekła/y:
Dowikla ale Ci fajnie...relaksik mmmmm:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
U mnie znowu cały dzień było lato,wiec doszłam do wniosku, że zrobie big pranie...no i się rozlało:sorry2:
Lidka a co się dzieje, że nie chce jeść..ząbki??

Do góry