witam wieczornie
moja dziewczyny juz psia od ponad pol godz,zdazylam juz poczytac
dzis zeby nie ketonal to bym chyba padla
i tak mnie cale podbrzusze boli jak chodze:-(coraz gorzej znosze @ przez te malpy
ostatni dzien biealego tygodnia zlaiczony
dobrze ze juz z glowy
do kosciola zawiozl nas tesc i nas odebral bo sie w koncu rozpadalo na donbre,burzy zadnej nie bylo
Weronika dzis w koscile egrzecznie
nie wypuscilam jej z lawki wiec nie tancowala na srodku kosciola jak ostatnio
wspolczuje
doczytalam ze juz lepiej
a czym Ci oblal?
Do tego że wieczorem są komary to ja już się przyzwyczaiłam ale te chamy na beszczela w ciągu dnia latają i gryzą.
A sposób na muchy mam prosty. Zawsze na wiosnę kupuję z Brossa dwuskładnikowy i smaruję nim wszystkie ramy okienne i drzwi. Tam niby jest napisane że działa tylko przez miesiąc ale ja od wiosny do jesieni smaruję nim tylko 2 razy i mam spokój
ja od tamtego roku tez tego uzywam
na opakowaniu pisza ze dziala 1-2mieisace,no chyba ze sie czesciej okna myje
ja zawsze wszytsko wrzucam do pustego spryskiwacza bo plynie na okna i psikam tym futryny i ramy okienne
od zewnatrz cale a od srodka tak do wysokosci klamki
wiele owadzich trupow znjaduje na parapetach i pod okanmi
dziala na muchy,komary,meszki,osy,cmy i inne gady
a to czego bross nie ruszy to raidem dobijam,wlasnie dzis zakupilam
wiem ze jest tez bross taki plyn do kontaktu na komary ale nie wiem czy skuteczny
[B
kakusia-mój krystian jak poszedł pierwszy rok do przedszkola to chorował mi strasznie,tak naprawde to był gosciem w przedszkolu.na szczescie juz teraz jest lepiej i od wrzesnia idzie do zerówki.
a jesli chodzi o komary to mój krystian jest uczulony na nie.jak go ugryzie komar to mu sie robi strasznie duza bąbla a nastepnie z tej babli robi sie cos takiego jak oparzenie,jest pechez z woda jak to peknie to robi sie rana.strasznie to wyglada!!!
anabuda-mnie też przy @ boli strasznie jajnik.
udanej imprezki urodzinowej życze.
a probowalas smarowac fenistilem po ukaszeniu?ocet tez pomaga
zoabczymy czy sie imprezka uda
musze jutro chate ogarnac,balonow troche powiesic
sernik an zimno sie robi,mama moja torta zrobila
zapowiadaja w dzien pogode i mam nadzieje ze bedzie to sie towarysztwo na dworzu pobawi
moze namiot im rozloze
Tak tam jest napisane gdzie się go używa. Myślę że jak poprosisz o dwuskładnik to każdy będę wiedział co to bo to ma taką nazwę na pudełku. Tylko ostrzegam że jak długo świeci na to słońce i okno jest otwarte to potem niezbyt ładnie pachnie. No ale coś za coś. A ja już wolę to niż co kilka dni muchozolem psiukać
Lidka bo ciśnienie dziś strasznie niski i pewnie dlatego ta głowa Cię boli. Oby szybko tabletka pomogła.
smeirrdzi tylko przez pare pierwszych dni,ale sam zapach nie jest trujacy
tylko zeby tego nie dotykac
Iwcik ja dzięki świniobiciom u mamusi to od listopada dopiero niedawno pierwszy kawałek wędlinki kupiłam bo tak to cały czas miałam swojską. A mięso to chyba będziemy jeśc jeszcze z pół roku żeby zamrażarki w końcu były puste.
Ja też się mam dziś wybrać do biedronki bo jutro u nas targ i ludzi potem tyle w sklepie że się ruszyć nie można. W ogóle to powiem Wam że biedronka to nam życie ratuje bo kupując w innym sklepie to byłoby ciężko z jednej wypłaty wyżyć a tak to mimo że wydajemy na raz nawet 3 stówy na zakupy to i tak to jest nic w porównaniu z tym jakie są ceny np w sklepiku niedaleko nas
ja tez w biedronce zawsze ze 300zl wydaje,ale nie kupuje tam wszytsjiego
jezdze z reguly raz na miesiac i mam zawsze pelny wozek
Witam
Ja tylko na chwilke.Melduje ,ze u nas oki
Dominik wczoraj nabil sobie olbrzymiego guza w szkole a poprawil sobie na dworze wywalajac sie na rowerzeJuz myslalam ze bez lekarza sie nie obedzie ale dalismy rade
Normalnie guz byl na pol czola i odstawlam jakies 2 cm
Doczytalam tylko ze LUNCE udalo sie z przedszkolemSuper:-)
AS sie poparzyla-wspolczujeNo,ale jak zwykle sobie poradzilaOby szybko sie zagoilo
ziemniakiem trzeba go bylo potraktowac
Co do ruskich pierogów to ja wczoraj wyjęłam z zamrażalnika i mąż pyta jakie to więc mu mówie że ruskie a potem się okazało że to były z serem i kaszą gryczaną
Ja już z zakupów wróciłam i tak jak Lunka nagotowałam gar zupy grochowej - będzie na 2 dni
As dzięki za wiadomość o tej maści, pójdę do apteki i zapytam czy mi sprzedadzą a jak nie to trzeba będzie się wybrać do pediatry
Kerna trzymam kciuki za odpieluchowanie Michasia
Wiecie co byłam dzisiaj w lumpku i kupiłam Mai zimową różową kurtkę puchową za 5zł, kosztowała tylko tyle bo miała plamy na rękawach i na tyłku ale poza tym wyglądała jak nowa no i te plamy wydawały mi się do sprania, a jeśli by się nie sprały to miałam zamiar tą kurtkę zawieść do teściowej żeby miała na takie podwórkowe biegania, no i właśnie się uprała (nastawiłam pranie na 60* i dodatkowo dodałam vanisha do odplamiania) i wiecie że kurtka wygląda jak nowa, jak wyschnie to wam pokażę bo jest super
to super ze kutrka sie doprala
akurat na zime bedziesz miala
ja dzis robila spagetti
tzn moj maz robil bo ja dzis ledwo zywa
i tak zaliczylam spacer do szkoly i kosciol
wystarczy mi wrazen