reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Beata ale chyba już niedługo się przeprowadzicie? własny kąt to super sprawa:tak::tak:

a ja znów sama w domu siedzę, Misia dzisiaj nocowała u mojej mamy bo m nie mógły jej do przedszkola zawieźć na czas, i tak w każdy wtorek będzie nocować dopóki ja nie będę na chodzie:baffled: w przedszkolu naopowiadała, ze mamusia spadła ze schodów i się połamała:szok::szok::szok:ale ja wcześniej dzwoniłam do dyrektorki i powiedziałam jaka sprawa i że babcia będzie ja teraz codziennie odbierać, najgorzej, ze na dzień matki nie pójdę:-:)-:)-:)-(bo przedstawienia są na pierwszym piętrze a schody dość strome i nie dam rady się wdrapać ale wyślę moją mamę z aparatem to chociaż na zdjęcia popatrzę:sorry2:
a dzisiaj dałam Misi dla dzieciaków po opakowaniu tic-taców:-Dz okazji imienin, zamiast cukierków każdy dostanie po paczuszce:tak::tak::tak:m mi tu przyniósł kilka zgrzewek pomarańczowych to się przydało:-D

reklama
MH a na czym ją się montuje???? bardziej o to mi chodziło czy będzie gdzie ją zamontowac,bo kazdy wózek inny;-)

Hmm, pewnie musiała byc przymierzyć najpierw w sklepie jakąś :sorry2:

Beata, niema miejsca na parasolkę... to jaki ty masz wózek?

Agunia, fajny pomyśł z tymi Tktakami :tak::-D

Sto lat dla Dominika, w dniu imienin :tak:

Coś mi się obrazek niechce wrzucić :/
Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Natalineczka a co Ty masz takiego lenia dzisiaj?:-D:-D

a ja wczoraj za długo grzebałam w kompie i coś mi się poprzestawiało, że jak dzisiaj go włączyłam to nie miałam zdjęć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:programu do księgowości:szok::szok::szok: i mnóstwa innych programów z których dość często korzystam, ale się wnerwiłam najbardziej to na te zdjęcia i program księgowy:angry::angry: ale chyba muszę być genialna z natury:-D:-D:-D:-Dbo wszystko odzyskałam:szok:nie wiem wprawdzie jak ale znów trochę poszperałam i juz mam co chciałam:happy:

zrobiłam sobie wczoraj pierwsze szczepienie na zółtaczkę:baffled:lekarz mi kazał tak na wszelki wypadek gdyby jednak ta operacja okazała się niezbędna
ano jakis mnie taki zlapal ale troche puscil bo kuchnia juz ogarnieta i tu w pokoiku pozbierane zabaweczki i inne dyrdymały :tak::tak:
ziemniaki wstawione a miesko no cóż jakoś mi dziwnie kuchnia śmierdziała i jak powąchałam to mięso to uuuuu:baffled::baffled::baffled::baffled:
ale dzwonilam do m kazal zostawic bo w koncu nie jestem pewna czy to mieso czy moje ciazowe fanaberie mi smierdza:sorry2:
wiec lezy w lodowce szczelnie zawiniete miesko
dzis na obiadek wiec mielone kotleciki:tak::tak::tak::tak:
Witam. Słoneczko świeci ale jakiś wiatr jest :sorry2: po południu na miasto na zakupy trza iść bo mleko się kończy, pampki, chusteczki :sorry2: wszystko co najdroższe :dry: a mi wczoraj samochód kompletnie padł :wściekła/y: akumulator się rozładował już w poniedziałek ale podładowaliśmy go u szwagra i działał, do wczoraj. Jeszcze w połowie drogi do domu w lesie staliśmy z pół godziny i czekaliśmy na kolegę aż nas pociągnie do żar :crazy: no masakra jakaś, jeszcze się wczoraj ładował do 1 w nocy i się chyba wcale nie naładował :no: no szlak mnie trafi z tym samochodem, znowu wydatek :wściekła/y: mam ochotę wziąć kij jakiś i rozwalić go na kawałki :wściekła/y: coś mi ten tydzień do d** się zaczął, od poniedziałku chodzę jakaś wkurzona :wściekła/y: jeszcze dzisiaj Kuba marudzi na całego i już mi nerwy puszczają. Dobrze że idzie spać bo bym chyba nie wytrzymała :no: jeszcze muszę głowę umyć, obiad zrobić i podłogę zmyć bo wczoraj jeszcze do tego babcia zbiła butelkę Kuby :crazy: no mam dosyć tego tygodnia od poniedziałku :no:
Natalia przepraszam że wczoraj nie dałam fotek wózka ale wróciłam do domu po 20 i zaraz myłam Kubę jeść i spać :dry: dzisiaj jak będę szła na spacer to zrobię i potem wrzucę :tak: a teraz uciekam bo już 12 ;-) miłego dnia :-)
studnia bez dna skad ja to znam:sorry2::tak::tak:
Beata ale chyba już niedługo się przeprowadzicie? własny kąt to super sprawa:tak::tak:

a ja znów sama w domu siedzę, Misia dzisiaj nocowała u mojej mamy bo m nie mógły jej do przedszkola zawieźć na czas, i tak w każdy wtorek będzie nocować dopóki ja nie będę na chodzie:baffled: w przedszkolu naopowiadała, ze mamusia spadła ze schodów i się połamała:szok::szok::szok:ale ja wcześniej dzwoniłam do dyrektorki i powiedziałam jaka sprawa i że babcia będzie ja teraz codziennie odbierać, najgorzej, ze na dzień matki nie pójdę:-:)-:)-:)-(bo przedstawienia są na pierwszym piętrze a schody dość strome i nie dam rady się wdrapać ale wyślę moją mamę z aparatem to chociaż na zdjęcia popatrzę:sorry2:
a dzisiaj dałam Misi dla dzieciaków po opakowaniu tic-taców:-Dz okazji imienin, zamiast cukierków każdy dostanie po paczuszce:tak::tak::tak:m mi tu przyniósł kilka zgrzewek pomarańczowych to się przydało:-D
szkoda tego dnia matki no ale nic nie poradzisz:no:

wszystkiego najlepszego z okazji imienin dla naszych najmlodszych solenizantów;-);-)

a ja oświadczam że zyję;-)
Odsprzedaję część ciuszków po Michale które i tak będą mi zbędne nawet jak drugi facet będzie no i tak siedze na tym kompiei siedze:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Ale moze cos grosza wpadnie chociaż.
Małemu wychodzą dwie górne czwórki:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
i to są już na wyjściu:tak:Posmarowałam mu dentinoxem i czuc już pod palcem zęba, na szczęście mały zasnął ale i tak jest grzeczny:tak:
sorki, że tako mnie..moze wieczorkiem poczytam bo jeszcze obiad no i jak mały wstanie to sajgon:dry:

Dla Dominiczki córeczki Aguni
I dla Dominika synka Dowikli
Z okazji imienin życzę Wam:
- marzeń (żeby się spełniały)
- przyjaciół (żeby pamiętali)
- życia (żeby było kolorowe)
- miłości (żeby przyszła)
- szczęścia (żeby nie opuszczało)
- okularów (żeby były różowe)
- wakacji (by mogły trwać wiecznie)​

No to dotarlismy do domku:tak::tak:Pogoda sie spierniczyla i pewnie bedzie burza:szok::szok::szok:
W imieniu Dominika dziekuje wszystkim za zyczonka:tak::tak::tak:
Dla Dominika nie wymyslilysmy nic bo w sumie chcialam z Nimi jechac na taki plac zabaw ale ze pogoda dupna to odpada:no::no::no:W nocy przylatuje M wiec jutro cos wymyslimy:tak::tak::tak:

AGUNIA
Dla Dominiki rowniez wszystkiego najlepszego:tak::tak::tak:
Ja mlodemu dalam koszyk zozoli bo te cukierki to dzieciaki uwielbiaja:tak:I jeszcze przyniosl do domu te co zostaly:szok:
Dziewczyny dostaly po jednym i nie za bardzo wiedzialy jak sie za nei zabrac bo w sumie to nigdy nie jadly cukierkow:tak::tak::tak:I wiecej nie dostana

Ja zrobilam sobie kawke mrozona,mlode zaraz zjedza banana i niech ida sie polozyc

MH
Fajne te parasolki:tak::tak::tak:

KERNUS
Daj jakiegos linka do tych ubranek

Ostatnia edycja:
MH właśnie mi sie wydaje że u mni etez sie nie da zamontowac parasolki tak jak mówi Beata, bo jakos nie wide miejsca na to:eek: no nic bede musiala do jakiegos sklepu podjechac i sprawdzic:-D

Beata wspolczuje przejsc:eek: ja mojemu szukałam okularów ale wszystkie ma jeszcze a duże, poza tym pewnie by sobie ściagał, tak jak w ostatni czasie ciągle ściąga sobie czapkę:eek:

a ja na obiad dzisiaj kombinacje, bow domu mam tylko szpinak boczek szynkę jogurt i mrożone brokuły to robie

spaghetti "carbonarobrokułeiros" :-D
czyt. spaghetti ugotować, boczek podsmayc dodać czosnek, brokuły, podusić do miękkości dodać jogurt pogotować aż zgęstnieje dodać pieprz i gotowe:rofl2:

mi smakowało... patryk dopiero teraz bedzie jadł:-D

Ostatnia edycja:
jestem i ja :tak::tak:

przed chwila dzwonila siostra dostala wiadomosc ze woda u nas jest skazona bakteria koli:baffled::baffled::baffled::baffled:
wiec czeka nas wyprawa po wode:sorry2::sorry2:
no ale lepiej wiedziec niz sie zarazic myslalam czy wyrzucic ziemniaki bo sie gotuja na tej wodzie ale wyczytalam ze bakteria gine przy ogrzewaniu 20 min w temp 60* a ziemniaki gotuja sie juz godzine wiec nie wyrzucam;-)

czarek ma kromke chlebka pokrojona co by do obiadku wytrwal bo obiadek jak m przyjedzie a to jeszcze godzina:tak::tak::tak:
pozniej na dzialke do rodzicow sie wybieramy bo Darek ma tacie pomoc wanny przenosic moze dziadka spotkamy ale zaczynam juz watpic zebym miala jakakolwiek kiedykolwiek dzialke:dry::dry::dry::dry:

a ja wczoraj za długo grzebałam w kompie i coś mi się poprzestawiało, że jak dzisiaj go włączyłam to nie miałam zdjęć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:programu do księgowości:szok::szok::szok: i mnóstwa innych programów z których dość często korzystam, ale się wnerwiłam najbardziej to na te zdjęcia i program księgowy:angry::angry: ale chyba muszę być genialna z natury:-D:-D:-D:-Dbo wszystko odzyskałam:szok:nie wiem wprawdzie jak ale znów trochę poszperałam i juz mam co chciałam:happy:
no to gratuluje kochana, ja bym straciła zapewne na amen, hehe.

Wszystkiego najlepszego dla Dominików!!!!!!!!!!!!!!!

Burza! Ale fajnie, a u mnie chyba już z 5 razy zapowiadali i nic :sorry2:

Witam. Słoneczko świeci ale jakiś wiatr jest :sorry2: po południu na miasto na zakupy trza iść bo mleko się kończy, pampki, chusteczki :sorry2: wszystko co najdroższe :dry: a mi wczoraj samochód kompletnie padł :wściekła/y:
Burza , ja tez uwielbiam burze, miała być wczoraj, ale im nie wyszło, hehe. za to dziś rano słońce i duszno, później wiatrzysko i duszno, w końcu pada i nadal duszno, wiec chyba jednak cos do mnie idzie, hihi.
u mnie tez pampki i chusteczki na wykończeniu. ech...

Agunia, kurcze, szkoda tego przedstawienia na dzień matki, oj szkoda. A tik taki świetny pomysł!

Kerna gratuluje kolejnych zeboli!

No i jestem i zdaję sprawozdanie. Byłam u dyrektorki w przedszkolu. Nie załatwiłam nic. Twierdzi, ze miała przyjąć tylko 25 dzieci, a i tak na wlasną odpowiedzialnośc jest 31. Pierwszenstwo mają matki samotnie wychowujace dzieci. No juz wierze, że jest ich z tak małej okolicy az 30!. Zapisali mnie na liste rezerwową. I tyu kolejny ŻART. Listy były wywieszone koło południa wczoraj, tj-11.05. A na liście rezerwowych zapisy już z 10.05. Dziwne , prawda? Kobietka bardzo miła, ale mam wrażenie, że gdybym zaproponowała kasiorę to miejsce by sie znalazło. Jednak póki nie odezwie się Kierownik Piotrka z odpowiedzią z przedszkola nie mam co wyjeżdzać z takimi tekstami, bo jeszcze sie pani obrazi:baffled:.

No nic, ręce mi opadły. Mówiła, że we wszytskich publicznych był przesiew, bo za mało miejsc. l mam poszukac w tych malutkich prywatnych. No sa takie 2 do których jeszcze nie dzwoniłam, bo na końcu miasta, a jak ja tam zimą dotre, to nie iwem! a jak juz na prawde zaczne pracowac, to chyba jej szofera bym musiała zatrudnić.

No to tyle, ide małą wykąpać co by włosy obciąć. B już ma za długie, no i trzeba by jakos ładnie pocieniiować...

Ostatnia edycja:
reklama
Wreszcie znalazłam trochę czasu żeby usiąść i poczytać :tak::tak:
Wizyta u gina w porządku tylko znowu jestem szczuplejsza w portfelu o 100zł :crazy::crazy:

no kamien z serca Wojtek niezle wyjdzie na koniec roku a to proponowane oceny tam gdzie jest 3/4 to znaczy ze ma duze szanse na tą lepsza ocenapowiem szczerze ze jestem mile zaskoczona :szok:

Masz być z czego dumna mamusiu, a tak się złościłaś ze się nie chce uczyć i okazuje się że zupełnie niepotrzebnie :tak::tak::tak:

U mnie w domu masakra.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja uszy i Kubuś od godziny też uszy.
Młody ma to samo co ja.
Mnie nie bolą,a on wyje :szok::angry::angry::angry::baffled::baffled::baffled::baffled:
Szlag by to....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dużo zdrówka dla was i oby uszka przestały tak bardzo dokuczać Kubusiowi :tak::tak:

Witam wieczorkiem
My niedawno wrocilismy do domku i juz nie mam sily:no:Dziewczynki nie spaly w dzien ale nie sa na szczescie jakos specjalnie marudne:tak::tak::tak:
Jeszcze troszke i mlodzi beda sie myli i niech zmykaja spac,a ja zasiade przed moimi serialami:tak::tak::tak:

Tak czytam że twoje dziewczynki w dzień nie spały i sobie myślę kurcze że wytrzymały takie maluszki a dopiero po czasie zajarzyłam że one to już maluszkami nie są i mają prawie 3 latka :szok::szok::szok:

a u mnie teraz jest burza ,strasznie nie lubie burzy :no::no::no::no:
mogłaby sie już skończyć :tak::tak::tak::tak:

Ja jak sama siedzę to się boję burzy ale jak ktoś w domu jest oprócz mnie to może walić i błyskać się ile wejdzie :-D:-D

Helenka w przedszkolu, a ja znowu wróciłam cała mokra :szok: to przez te parszywe chodniki, nie wiem czy jeszcze w jakimś miejscu w wawie jest taka zapomniana ulica :szok::sorry2:,

A ty nadal tak rano wstajesz jak Helenka do przedszkola idzie czy już ci przeszło?
Patrysia dla was też dużo zdrówka i trzymam kciuki za rozkręcenie interesu :tak::tak:
Anabuba super że komunia tak sprawnie poszła a co do rodziców tego chorego chłopaczka to nieodpowiedzialni i tyle :no::no:
Beata współczuję popsutego auta i trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Do góry