reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka współczuję weekendu, co sa menda z tego faceta, jak ma coś do podwładnych to takie rzeczy załatwia sie na zapleczu w cztery oczy a nie przy klientach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:cham i prostak

reklama
witam
wybaczcie dziewczyny ze Was nie nadrobie
ale wczoraj jak chcialam to jak na zlosc net mi tak szwankowal... :wściekła/y:
a dzis to nie wiem czy bede miala czas....
ale postaram sie potem zajrzec....

wogole to Sewi juz po wizycie u lekarza...
byl z m
i ma tak zapchane drogi oddechowe ze musial dostac zastrzyk
poza tym diphergan, herbapect junior, groprinosin, sinecod i jakis klarid klacid... nie umiem sie doczytac...
m pojechal wykupic recepte ale czesc lekow juz Sewek dostal bo mam w domu...
tyle dobrze ze mam juz groprinosin bo to jest drogie cholerstwo...
a wogole to jeszcze Sewek zwymiotywal u lekarza jak mu wsadzil patyka do buzi to zaczal kaszlec i poszloooooooo cala parowka jaka zjadl na sniadanie :-)

ok ide dalej sprzatac... bo syf troche...
mala sie bawi na macie wiec jest spokoj

ok dziewczyny to po lekszu co z dzisiaj :-D
do potem:tak:

a powiedz mi, takie skakanie po tym i siedzenie na tym przeżyje? Bo ona najpierw tak sprawdza, czy warto się tym pobawić:baffled::szok::szok::-D
Ale tak myśłlę, że moja cos takiego kupimy:tak:

Malinuś nosz kurde, co za palant. Idź isę nie oglądaj. Niech wie, że ludzi to ludzi ea nie popychadła!!!!!
Współczuję i zdrówka przesyłam. Z wózkiem rzeczywiście szybko kombinuj, hehe. No i przeczytaj w koncu pw!kochana.

Przeleciało parę razy przez pokój i spadło z komody i działa :-D

Pati, zdrówka dla małego, ale dał popis u lekarza :-p

Nikusia wstała, koniec laby :sorry2:

Agunia ale masz pomocnice jak miło :tak::tak::tak::tak::tak:
MH może to faktycznie alergiczne a tego świństwa to w powietrzu nie brakuje :no:
Słuchajcie w szczecinie w żlobku wydarzyła się ostatnio tragedia zmarło 18 m-czne dziecko zresztą dam wam linka to przeczytajcie Dziecko zmarło w szczecińskim żłobku podczas snu jedna z naszych kasjerek ma dziecko w tym żłobku :-(mówi że jest w głębokim szoku tym bardziej że wbrew temu co pisza na necie opiekunki s tam naprawdę fajne dużo serducha dzieciom dają :-( to takie straszne :-:)-:)-(dlatego jak o tym rozmawialismy z Piotrkiem to stwierdzilismy że staniemy na uszach ale naszego Tońka przy jego bezdechach do żłoba nie puścimy :no:trudno biedniej będzie ale pójdzie dopiero do przedszkola (o ile się dostanie bo kryteria w szczecinie sa straszne i śmieszne zarazem)

Słuchajcie w szczecinie w żlobku wydarzyła się ostatnio tragedia zmarło 18 m-czne dziecko zresztą dam wam linka to przeczytajcie Dziecko zmarło w szczecińskim żłobku podczas snu jedna z naszych kasjerek ma dziecko w tym żłobku :-(mówi że jest w głębokim szoku tym bardziej że wbrew temu co pisza na necie opiekunki s tam naprawdę fajne dużo serducha dzieciom dają :-( to takie straszne :-:)-:)-(dlatego jak o tym rozmawialismy z Piotrkiem to stwierdzilismy że staniemy na uszach ale naszego Tońka przy jego bezdechach do żłoba nie puścimy :no:trudno biedniej będzie ale pójdzie dopiero do przedszkola (o ile się dostanie bo kryteria w szczecinie sa straszne i śmieszne zarazem)
mój Boziu...

Zobaczcie, znalazłam coś takiego, dla Julki- WIELOFUNKCYJNA UKŁADANKA EDUKACYJNA ____NOWOŚĆ (1032269052) - Aukcje internetowe Allegro

A dla naszej małej coś z tego- ZWIERZAKI_elektroniczna gra edukacyjna dla malucha (1034579063) - Aukcje internetowe Allegro
ENCYKLOPEDIA SKOJARZEŃ DLA PRZEDSZKOLAKA .....HIT (1033397689) - Aukcje internetowe Allegro
no niestety nie stać mnie na obie. Która byłaby lepsza?

Ostatnia edycja:
dowikla to nasze dziewczyny powinny sobie ręce podac bo tez sie tak samo zachowuje.nic na nią nie działa.dzis prawie cały dzień ryczała o wszystko dosłownie.

u mnie Super Niania tez powinna sie pojawic bo ja nerwowo już nie wytrzymuje.

teściowa zawsze broni Oliwki ale dziś już powiedziała ze trzeba cos z tym robić bo zachowuje się skandalicznie az wstyd z nią gdzies iść bo co chwile chisteria i to bicie,agresja się u niej straszna włancza.momentami jetsem bezsilna:no::no::no::no:
Dobrze ze moje nie sa az takie agresywne:no:bo juz wogole bym zwariowala:no:
One naprawde potrafia byc kochane ale dopoki cos Im nie odbije:tak:Bo wtedy to juz jest meksyk

hej mamuski!!!:happy:
witam sie i ja w ten niedzielny wieczór.dzieciaki spia wiec ja mam czas na bb.;-) niedziela minela nam zle.....pogoda beznadziejna,padalo,grzmialo i zimno bylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec musielismy w domu siedziec.dzieciaki marudy i jeszcze alan teraz na wieczor mi zagoraczkował 38,2 kreski,:-(nie:no: wiem czy jakies chorubsko sie kluje czy na zęby goraczkuje(nie kaszle i katarku tez nie ma)oby już jutro bylo wszystko ok.

dowikla-tak kochana wysłałas m zdiecie tego wozka.

agnes-oliwka na prawde daje wam nie zle popalic.
życze wam dużo cierpliwosci.:tak:
Zdrowka dla mlodego:-)Oby to nie bylo zadne chorobsko
lidka oj daje popalic i to bardzo.nie wiem chyba ktos mi dziecko podmienił.
nic nie działa,ani kąt,ani klaps ani zakaz bajek nawet ,przez 3 dni nie ogladała i nic to dla niej nie robi.wszystko musi byc tak jak ona chce a jak każe jej zrobic inaczej to jest cyrk i awantura.

dziś to odpoczełam jak spała przez 2h a tak od rana do wieczora co chwile ryczała i wymuszała.
wymiekam normalnie.

a własnie juz niedługo dzień dziecka ,macie pomysły jakies na prezenty??????
Na moje to kary na jakis czas dzialaja,ale pozniej z powrotem jest to samo:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tez mam juz dosyc:no:

jesli chodzi o prezenty na dzien dziecka to ja nie mam pojecia:no:Myslalam juz o tym ale jakos nic nie wymyslilam;-):-)
Moze w ramach prezentu gdzies sie wybierzemy a pozniej dostana jakis pierdulek tylko-jeszcze sie zobaczy:tak::tak::tak:
Witam z rana :-):-):-)
Ja już od godziny na nogach bo musiałam dziecię wyprawić :tak::tak: Przy okazji zapomniałam dać jej piżamkę na leżakowanie i teraz mąż będzie musiał jeszcze raz iść :-p:-p
Wczoraj byliśmy w lesie na konwaliach i dzisiaj jak tylko się obudziłam to poczułam ten śliczny zapach konwalii :tak::tak::tak:

Tez uwielbiam ten zapach:tak::tak::tak:
A Majeczka mocno sobie pozdzierala te raczki?

LUNKA
Oj ja nie mam pomyslu dla poltorarocznego dziecka:no::no::no:Tym bardziej jak piszesz ze wszystko rozwala od razu:rofl2:
Moze sprobuj z tym co MH dala linka:tak::tak::tak:

A to jest link rowerka
TRZYKOLOWY ROWEREK DLA DZIEWCZYNKI (1030751699) - Aukcje internetowe Allegro

Mam jeszcze jeden jakby co ,ale nie jest juz taki ladniusi;-)delikatniejszy roz i ta raczka do pchania sie rusza,ale bylo juz tak od nowosci:tak::tak::tak:

MALINUS
No co za palant:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wspolczuje przezyc:wściekła/y::no::no::no:
No i zycze szybciutkiej wygranej w totka lub w cokolwiek zebys kupila tego maclarena:tak::tak::tak:
A ten drugi wozeczek to nie wiem jaki to :zawstydzona/y::no:

No to sie witam
Mlode daly mi pospac do 9;30:tak::tak::tak:Klaudia wstala o 9 ,poszla siusiu,wziela sobie swoj plecaczek i grzecznie siedziala w lozeczku:szok::szok::szok:No nawet jej nie slyszalam:szok::szok::szok::tak::tak::tak:Dopiero jak sie podnioslam to wyszla i przyszla do mnie:tak::tak::tak:No i pozniej obudzila sie Wicia
Pogoda fatalna bo same chmury i od ranca padalo:no::no::no:

Ciekawe jak tam ANABUBKA po komunii

Ostatnia edycja:
Witam. Słoneczko pięknie wyszło więc Kuba wstanie i na dworek idziemy :tak: dzisiaj skończyłam pokoik Kuby :-D M skręcił szafę i stwierdziłam że nie będę brać łóżeczka dla małego, będzie spać na łóżku :tak: najwyżej spadnie :-p a mnie coś głowa boli :no: ta durna pogoda, raz pada raz świeci słońce :dry: zgłupieć idzie :baffled: dzisiaj wpadł znajomy do tej kuchenki i się okazało że to programator się zj**** :crazy: i nie naprawiam bo nowy to około 300zł kosztuje :crazy: więc będę gotować na starej kuchence :wściekła/y: jestem tak wnerwiona że aż płakać mi się chce :-:)crazy: a myślałam że chociaż tą kuchenkę będę miała jakąś :-( jutro facet do pralki przyjeżdża i jak powie że ją bierze to ja chce kasę :tak: no to tyle ode mnie idę się lekko zrelaksować :sorry2: miłego dnia życzę :tak:
kurde jak sie psuje to wszystko na raz:crazy:
współczuję :tak::tak:
Witajcie dziewczynki .
Oznajmiam ,że żyję.
Nie miałam czasu do Was zajrzeć.
Wczoraj poszłam na luzaka do szkoły ,bo mieliśmy nowelkę na lekcji czytać a tu niespodzianka.
Komisja i piszemy wtorkową maturę z POLSKIEGO :szok::szok::szok::szok::szok:
Szok normalnie ,ochłonęłam nieco ,rozdali nam arkusze a my jak na skazaniu.
Nikt nie zajrzał newet do internetu jakie tematu były a tu pisać trzeba bez przygotowania.:szok::szok::angry::baffled::baffled::baffled:
Na szczęście pisaliśmy tylko pierwszą częśc czyli czytanie ze zrozumieniem i odpowiedzi na pytania do tego tekstu.

Wydawało mi się,że napisałam na jakieś 60-65 % ,ale nerwy mną nerwy równo szarpały na naszą polonistkę.

Dziś przyszła i od razu mówi,że sprawdziła i z zadowoleniem,że nawet ma kogo pochwalić.

Zwraca się do mnie z tekstem 18 na 20 pani Aneto :-D:-D:-D:-D:-D
A mnie zamurowało :szok::szok::szok::szok::szok:

Napisałam połowę matury bez przygotowania prawie na max punktów .
W zasadzie nie zrobiłam żadnego błędu ,tylko mi czasu na 1 odpowiedź nie starczyło.:baffled::baffled::baffled:,bo bym miała max.

Wczoraj byłam zła na nią,a dziś jej dziękuję.
Wiem już ,że matura z Polskiego to czysta przyjemność ,i że dam radę.:tak::-D:-D:-D:-D
Normalnie jestem z siebie dumna.
:tak::-):-):zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Takie nic ,a cieszy.

Musiałam się z Wami podzielić tą wiadomością.:-D:-D:-D:-D

Uciekam kochane śniadanko zjeść.:-D:-D:-D:-D
gratuluję kochana maturki;-);-);-)
jak to mi mama mówiła "Tico ambitny typ";-):tak::-D:-D
bylismy u teściów tak jak pisałam,ale było okropnie ze ze względu nazachowanie Olwki,była dzis okropna,nie do zniesienia.nawet raz uderzyła M i teściową,rzuciła nocnikiem o ziemię,masakra jakaś.dzis prawie nic nie zjadła,foch na amksa,zaczęło się od samego rana zjadła tylko pół paróweczki naśnaidanie potem pół bananka na drugie i u teściów pół jabłuszka.obiadu nie tknęła ,histeria na całego ani zupy anhi drugiego dania,poszła na głodniaka spać.spała 2h to myślałąm ze będzie miec dobry humor i będzie git gdzie tam co chwilę coś w końcu zjadła jedna kanapeczkę z wielkim płaczem.

teraz jestesmy w domku to też zaliczyła juz 2 histerię bo dzwonił tele ,M rozmawia a ona koniecznie chce zabrać mu ten tel i porozmawiać na nic zdają się tłumaczenia ze jak tato skończy to jej da :no::no::no::no:

potem M idzie posprzątać schody bierze szczotkę tylko zobaczyła i cyrk wyrywanie szcziotki bo ona wtej chwili chce zamiatć.normalnie mówię Wam diś to amm nerwy zszarpane:sorry2::sorry2::sorry2:

dziś to mi głowa pęka,niech ten dzień się już skończy :tak::tak::tak::tak:
współczuje, bunt na całego widze:no::no::no:
moze jak wpada w histerie odwroc sie i niech nikt z ws nie wazy sie do niej odezwac:no::no:
poprostu nie zwracajcie na nia uwagi dopiero jak sie uspokoi:tak::tak::tak:
moja mama miala fajny sposob z moja siostra wymyslila ze jak siostra jest niegrzeczna to siadala i mowila do samej siebie nie do niej, mowila "gdzie moja marcelinka, przyszło nico i ja zabrało" i na poczatku siostra sie smiala ale jak juz dluzej tak mama zawodzila i marcela widziala ze nie zwraca na nia uwagi wtedy jej przechodzilo i nawet przychodzila i przepraszala:tak::tak::tak::tak:
ja jak czarek mi takie sceny odwala to sie odwracam i czekam az sie uspokoi:tak::tak::tak:
i ani slowem sie nie odzywam, ani slowem:tak::tak::tak::tak:
tylko moj m ma z tym problem:dry::dry:
i zawsze mi mowi ze on dziecka nie bedzie ignorowal:sorry2::sorry2:
to dobrze ze on z nim nie zostaje bo by czarek calkiem rozbestwiony chodzil:sorry2::tak::tak::tak:
hej mamuski!!!:happy:
witam sie i ja w ten niedzielny wieczór.dzieciaki spia wiec ja mam czas na bb.;-) niedziela minela nam zle.....pogoda beznadziejna,padalo,grzmialo i zimno bylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec musielismy w domu siedziec.dzieciaki marudy i jeszcze alan teraz na wieczor mi zagoraczkował 38,2 kreski,:-(nie:no: wiem czy jakies chorubsko sie kluje czy na zęby goraczkuje(nie kaszle i katarku tez nie ma)oby już jutro bylo wszystko ok.

dowikla-tak kochana wysłałas m zdiecie tego wozka.

agnes-oliwka na prawde daje wam nie zle popalic.
życze wam dużo cierpliwosci.:tak:
zdrówka :tak::tak::tak:
a własnie juz niedługo dzień dziecka ,macie pomysły jakies na prezenty??????
ja myslalam zeby moich maluchow poprostu zabrac gdzies do zoo:tak::tak:
taka wycieczka na caly dzien:tak::tak:
a czarek zwierzatka bardzo lubi wiec by byl zadowolony podejrzewam ze wiktor tez:tak::tak::tak:
ale nie bedzie chyba naszych chlopow wiec nici z tego bo z m chcialam jechac:sorry2::sorry2:
też tak robie. Mnie gobnili po pokoju z łyżką , siedziałam godzinami nad miską, i tak więcej nie zjadłam, bo pamiętam do dzis jak mi jedzenie w ustach rozło. Nie umarłam zgłodu, wyglądałam całkiem zdrowo, i głodna nie chodziłam. W koncu uratował mnie sąsiad, taki duuuuuużo starszy kolega. Jeść chciałam tylko od niego, ale tylko z wielkiej do niego sympatii, więc przychodził mnie karmić, a jak już miałąm dość, nawet po kilku łżkach, to sam zjadał, hehe. Wilk syty( mama) i owca cała( ja). Dlatego nigdy nie denerwuje sie jak mała nie jje nie wmuszam. Zje jak bedzie głodna, ale bedzie trezba poczekac do nastepnego posiłku. I nawet herbatnika czy biszkopta nie dostanie.
mnie tez zawsze na sile karmili bo ja to niejadek bylam straszny:tak::tak:
i pamietam mame jak mi wciskala i jak mi roslo w gardle:tak::tak:
Witam kochane po weekendowo w deszczowy poranek wcale nie wiosenny.....
Ja weekend miałam mega pracowity oj mega mega ale przeżyłam :happy2:na koniec wczoraj pożarłam się mega z jednym z kierowników casto :-(darł sie na mnie nie wiem o co to taki cholernie wyniosły typ .....ja do niego grZecznie on do mnie z mordą wnerwił mnie na maxa tym bardziej że nie miał racji..ide z tym dziś do dyrektora naczelnego niec go ustawi nie wiem da mu naganę mam to w nosie nie zostawię tak tego:no::no: w jednej chwili poczułam się jak nic nie warty śmieć:-:)-( a ludzie patrzyli na to :-:)-:)-:)-( a szkoda słów zryczałam sie wczoraj jak głupia i w efekcie wstałam z bólem głowy i zapuchniętymi oczami :-:)-:)-:)-(

Natalineczka gratki za wychowaniemężusie oby tak dalej :tak::tak::tak::tak:a na pytanie czy dałybyśmy 12 tys za poród moja odpowiedź NIE bo nie mam takich pieniędzy :-D:-D:-D:-Da nawet gdtbym miała to bym nie dałą bo niby dlaczego???????
ale cham:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
kuzwa tylko mu nakopac w te 4 litery:crazy::crazy:
znam takich ludzi niestety ja tez kiedys mialam takiego szefa co mnie przy klientach potrafil zwyzywac a ja z placzem musialam na barze stac:-(
i nic nie ukrywalam przed klientami jak sie pytali co mi jest mowilam otwarcie ze szef mnie od ..... zwyzywał i cala nasza rozmowe z szefem im opowiadalam :tak::tak:
a pozniej bylo ze szef to lajdak i caly personel dostawal piekne napiwki a na kartkach przy napiwkach pisalo nie dla ...... :-D:-D:-D:-D:-D
wiec jeszcze na tym korzystalismy:tak::tak::tak:
a ile w ten dzien napiwkow na barze zebralam:szok::-D:-D:-D

Teraz mam grzeczne dziecko:tak::tak::tak:chociaż czasami potafi też dać popalić jak każde dziecko. Zwłaszcza teraz bardzo mi pomaga, przynosi mi wszystko o co ją poproszę, zapala światło w łazience, podlewa kwiaty, układa mi poduszkę pod nogą:tak:ostatnio weszła za mną do łazienki, otworzyła muszlę wzieła papier i mówi " to Ty mamusiu rób siku a ja Ci podam papier":szok: i czeka:baffled::baffled::baffled:

coś jeszcze chciałam napisać ale zgubiłam wątek:baffled::baffled::baffled:
fajnie masz nawet swojego toaletowego:-D:-D:-D:-D:-D
w sumie to swoja toaletowa:-D:-D:-D:-D

witam porannie i deszczowo:dry::dry::dry:
ja z synkiem siedzimy sobie on bawi sie pchelkami i strzela po lawie teraz z pionkow uklada komin :sorry2::-D
m w pracy, wroci o 15 obiadek mamy ze wczoraj wiec spokoj mam z gotowaniem i jak przestanie padac to wyjdziemy po m:tak::tak:
wczoraj bylismy na dzialeczce na grilu akurat pogoda dopisala i fajnie bylo m wstapil do biedrony i nakupil miecha ze na dzis jeszcze na obiadek dla niego zostalo:-D:-D:-D
pozniej przyjechalismy m wykapal mlodego i polozyl go spac :tak::tak:
a ja sie byczylam:-p
pozniej obejrzelismy film ciacho i pozniej jeszce inny:tak:
ide obrac jabluszko czarkowi zaraz wracam;-);-)

Agunia ale masz pomocnice jak miło :tak::tak::tak::tak::tak:
MH może to faktycznie alergiczne a tego świństwa to w powietrzu nie brakuje :no:
:szok::szok::szok::szok:
matko ale tragdia:no::no::no:
a z ktorych mamy wybierac?
mi najbardziej podoba sie te pierwsze klocuszki cos takiego wlasnie chcialam dla czarka kupic:tak::tak::tak:

reklama
Przeczytalam to o tym zlobku i jestem w szoku:szok::szok::szok::no::no::no::no:
Az sie wierzyc nie chce:no:Jaka to jest tragedia dla rodzicow:-(

Z tych zabawek LUNKA jak dla mnie najlepsza jest ta pierwsza:tak::tak:Bardzo mi sie to podoba:tak::tak::tak:

My juz po sniadanku i teraz ide szukac Wiktorii plecaczka bo tez chce swoj sobie zalozyc:rofl2:

Do góry