reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Natalineczka suwaczki sie znalazły :-D

no doprawidzialm jako tako chałkę do porżadku jeszcze tylko ugotuje jakąs zupkę na rosole i git a jutro zmierzam zrobic tortile bo kupilam tylko farsza musz wymyslic :tak:
znalazly sie:-D:-D:-D
a ty chyba mi w myslach czytasz wlasnie bylam na na mamowych przepisac i czytalam przepis na tortille:-D:-D:-D
jeszcze mus sie do sklepu wybrac i zakupic troszku jarzynek:tak::tak::tak:

czesc mamuski!!!:-)
witam sie w ten pogodny dzien.noc miałam straszna,alan goraczkował a mikolaj dostal katar i budził mi sie co 30 min.myslałam że juz wyjde z siebie:wściekła/y::wściekła/y:.teraz dzieci spia a ja mam chwilke by spokojnie kawke wypic.obiad mam zrobiony,pranie sie krenci,posprzatane tylko mi podloga do umycia została ale to jak skacze kawe pic to sie nia zajme.:tak:
nie mam pojecia czego alan mi goraczkóje?nie kaszle,katarku nie ma?dzwoniłam do lekarza i powiedzial zeby go opserwowac, bo goraczka moze byc od ząbkowania albo to bedzie trzydniówka.zobaczymy!!!
mamuski a na katar dobra jest ta masc majerankowa?bo nidy jej nie:no: próbowałam.

dorotka-moj drugi blizniak ma na imie mkolaj;-) i to prawda z nim mam mniej kłopotów.alan jest bardziej chorowity.:-(

malinka-co za palant z tego faceta!!!!!!:no::wściekła/y:
szkoda nerwów na takiego debila.
zdrówka wam życze i daj znac jak bedziece juz po wizycie.:tak:

anaconda-biedna oliwka.:-(ostatnio mam cos pecha.
bardzo obdarła te raczki?

patrysia-duzo zdrówka dla synka-oby jak najszybciej wyzdrowiał.

anabuda-kochana jak tam po komuni?
mam nadzieje że wszystko sie udalo tak jak sobie zaplanowalas.:tak:

czesc mamuski!!!:-)
witam sie w ten pogodny dzien.noc miałam straszna,alan goraczkował a mikolaj dostal katar i budził mi sie co 30 min.myslałam że juz wyjde z siebie:wściekła/y::wściekła/y:.teraz dzieci spia a ja mam chwilke by spokojnie kawke wypic.obiad mam zrobiony,pranie sie krenci,posprzatane tylko mi podloga do umycia została ale to jak skacze kawe pic to sie nia zajme.:tak:
nie mam pojecia czego alan mi goraczkóje?nie kaszle,katarku nie ma?dzwoniłam do lekarza i powiedzial zeby go opserwowac, bo goraczka moze byc od ząbkowania albo to bedzie trzydniówka.zobaczymy!!!
mamuski a na katar dobra jest ta masc majerankowa?bo nidy jej nie:no: próbowałam.

anabuda-kochana jak tam po komuni?
mam nadzieje że wszystko sie udalo tak jak sobie zaplanowalas.:tak:

współczuję nocki:no:
ale może to rzeczywiscie trzydniowka lub ząbki:tak::tak::tak:

bubka masz nowa ksywke:-D:-D
sorki liduś:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale tak sie uśmiałam:-D:-D:-D:-D

Witam po przerwie:-)
Wczoraj taki był nudny dzień, nic mi się nie chciało, pogoda do bani. Była wystawa psów, pojechalismy żeby Michał sobie poogladał to wróciliśmy cali mokrzy:dry: Wieczorkiem miałąm mega lenia to M zabrał Mime na spacerek a mi nazrywał wiiiilgachny bukiet bzu:-):-):-) a ja tak uwielbiam bez:-):-) W nagrode dałąm buziaka:-p
Kupiłam dziś glukoze i w środę od rana katowanie:crazy:
Aaaa i pochwale się bo zarobiłam 60zł:tak::tak: Sprzedałam laktator aventu, dzis właśnie wysłałam:tak::tak::tak: Super, będę mieć na badania:-) Szkoda tylko, że za darmoche..kupiłam za 60euro a opyliłam za 60zł:sorry2::sorry2::sorry2:
Agnes współczuję Ci sajgonu:no::no::no::no: to koszmar jakis!!1:szok::szok::szok: Jak Ty to wytrzymujesz....a może jakos na jej złe zachowanie reagujecie, że Olwice się to podoba i specjalnie tak robi żeby Was sprawdzic co jeszcze musi zrobić żeby mama zrobiła taka minę czy się rozzłościła..może w ten sposób..ale serio załamka:dry::dry::dry:
As gratulacje maturki:-):-)
Malinka ale tragedia!!!:szok::szok::szok::szok::szok::-:)-:)-:)-:)-(
Co do gościa w sklepie to nie mam słow:angry::angry::angry:
Lidka zdrówka dla maluszka:tak:
Więcej nie pamietam a przeczytałąm tak szybciutko bo siedziałabym do kolacji;-)

Witajcie dziewczynki .
Oznajmiam ,że żyję.
Nie miałam czasu do Was zajrzeć.
Wczoraj poszłam na luzaka do szkoły ,bo mieliśmy nowelkę na lekcji czytać a tu niespodzianka.
Komisja i piszemy wtorkową maturę z POLSKIEGO :szok::szok::szok::szok::szok:
Szok normalnie ,ochłonęłam nieco ,rozdali nam arkusze a my jak na skazaniu.
Nikt nie zajrzał newet do internetu jakie tematu były a tu pisać trzeba bez przygotowania.:szok::szok::angry::baffled::baffled::baffled:
Na szczęście pisaliśmy tylko pierwszą częśc czyli czytanie ze zrozumieniem i odpowiedzi na pytania do tego tekstu.

Wydawało mi się,że napisałam na jakieś 60-65 % ,ale nerwy mną nerwy równo szarpały na naszą polonistkę.

Dziś przyszła i od razu mówi,że sprawdziła i z zadowoleniem,że nawet ma kogo pochwalić.

Zwraca się do mnie z tekstem 18 na 20 pani Aneto :-D:-D:-D:-D:-D
A mnie zamurowało :szok::szok::szok::szok::szok:

Napisałam połowę matury bez przygotowania prawie na max punktów .
W zasadzie nie zrobiłam żadnego błędu ,tylko mi czasu na 1 odpowiedź nie starczyło.:baffled::baffled::baffled:,bo bym miała max.

Wczoraj byłam zła na nią,a dziś jej dziękuję.
Wiem już ,że matura z Polskiego to czysta przyjemność ,i że dam radę.:tak::-D:-D:-D:-D
Normalnie jestem z siebie dumna.
:tak::-):-):zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D

Takie nic ,a cieszy.

Musiałam się z Wami podzielić tą wiadomością.:-D:-D:-D:-D

Uciekam kochane śniadanko zjeść.:-D:-D:-D:-D
no to gratulację z polaka :tak::-D
Witam wieczorkiem
Do poludnia bylam z tesciowa u tej ciotki na urodzinach:-)nawet nie bylo tak zle:tak::tak::tak:
Pozniej poszlysmy na zakupki:tak::tak::tak:Znowu obkupilam dzieciaki oczywiscie;-)
No i na obiadek do domku:tak::tak::tak:jak zjedlismy to poszlam po tesciowa i siedzialymsy na dworze i pilysmy sobie redsika:tak::tak::tak:Dopiero wrocilismy do domu i chyba zaraz bede myla mlodych bo klaudia znowu mi wyje:no:
Ta mala gowniara nauczyla sie ze jak tylko zawyje to zaarz jest to co Ona chce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no ale juz czas sie tego oduczyc i dlatego stale wyje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie mam pojecia kiedy Jej to minie bo na nic zdaja sie moje prosby i grozby:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I jeszcze beszczelnie mi pyskuje na maksa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No jak nic u mnie w domu przydalaby sie Super Niania
Mój Kuba tak samo robi :sorry2: płaczem i krzykiem wymusza :dry: tylko ja już na to nie reaguje :tak: oduczy się :tak:
(...)
No włąśnie macie jakieś pomysły na prezenty??? Dla naszej to pół biedy, ale dla małej chrześniaczki mam problem. Jakie zabawki by nie dostała, to zaraz są w rozsypce. Znacie coś dla półtora roznej dziewczynki, czego zaraz nie zapsuje??? Lubi majstrować, grzebać, skupiać się nad czyms i chyba w tym kierunku bym poszła...

A u nas weekend udany, chyba, zależy jak spojrzeć.
W sbote P zawiózł mnie z mała do mamy, poszłyśmy sobei we 3 na plac zabaw taki mega wypasiony. babcia z Wiki ganiały się po śłizgawkach. no szok, 60-cio letnia babcia lata po ślizgawkach, hehe. Później bawiła się z dziewczynką i nawet pamiętałą żeby wołąc siusiu.
Wieczorem Piciu odebrał mnie, a małą została u babci. My o 4 rano pojechaliśmy na rybki. No niestety tak jescze nie było, żeby nawet nie tryknęło. Zero połowu, hehe, ale gadaliśmy sobie tak jaka ja to lubie, no fajnie było. Później wróciliśmy do domku, pospaliśmy jeszcze, zamówiliśmy obiad, bo nikomu nie chciało isę ziemniaków obierac, a w Kasi i Tomku właśnie robili i zajadali się taką pyszniutka. No nam 2 razy nie podpowiadac:-D:-D:-D. Ni o o 18 pojechaliśy do prababci odebrać babcię i córcię, odwieźliśmy babcie i do domciu. P wykąpał Wiki, ja isę jeszcze pobyczyłam, no i spac. I wstałam, obudził mnie hałas. Ci z góry juz ponad 2 lata remont robią, no ile można!?

A dziś już mają być wyniki poboru do przedszkola. Aż się boję :-p:-p:-pAle jestem dobrej myśli. Mma nadzieję że Wasze kciuki nam pomogą!
No to weekend muszę przyznać że bardzo miałaś udany :tak::-D super :tak: trzymam kciuki za przedszkole :tak:
Lunka, moja Helna ma takie auto i jestem bardzo zadowolona :tak:
DLA MAJSTERKOWICZA AUTO DO ROZKRECANIA + NARZEDZIA (1019866163) - Aukcje internetowe Allegro

Nie wiem od jakiego wieku, ale młodsze dziecko może ciągnąć najpierw na sznurku, można włączyć to samo jeździ i gra, no i można skręcać, wykręcać wkładać wyjmować :tak: Moje jeszcze nie rozwaliły a bawią się obie :-D:rofl2:
super ten samochodzik :tak: bym musiała takie coś Kubie kupić bo on tylko samochodami się bawi a ostatnio to sobie z nich pociągi robi :tak:
witam
wybaczcie dziewczyny ze Was nie nadrobie
ale wczoraj jak chcialam to jak na zlosc net mi tak szwankowal... :wściekła/y:
a dzis to nie wiem czy bede miala czas....
ale postaram sie potem zajrzec....

wogole to Sewi juz po wizycie u lekarza...
byl z m
i ma tak zapchane drogi oddechowe ze musial dostac zastrzyk
poza tym diphergan, herbapect junior, groprinosin, sinecod i jakis klarid klacid... nie umiem sie doczytac...
m pojechal wykupic recepte ale czesc lekow juz Sewek dostal bo mam w domu...
tyle dobrze ze mam juz groprinosin bo to jest drogie cholerstwo...
a wogole to jeszcze Sewek zwymiotywal u lekarza jak mu wsadzil patyka do buzi to zaczal kaszlec i poszloooooooo cala parowka jaka zjadl na sniadanie :-)

ok ide dalej sprzatac... bo syf troche...
mala sie bawi na macie wiec jest spokoj

ok dziewczyny to po lekszu co z dzisiaj :-D
do potem:tak:
Dobrze że już masz leki dla Małego :tak: a klacid to antybiotyk. Kuba zawsze to bierze jak jest chory albo ma kaszel, działa na sto procent :tak: ale za to nie dobry jak cholera, strasznie gorzki :dry:
Agunia ale masz pomocnice jak miło :tak::tak::tak::tak::tak:
MH może to faktycznie alergiczne a tego świństwa to w powietrzu nie brakuje :no:
Słuchajcie w szczecinie w żlobku wydarzyła się ostatnio tragedia zmarło 18 m-czne dziecko zresztą dam wam linka to przeczytajcie Dziecko zmarło w szczecińskim żłobku podczas snu jedna z naszych kasjerek ma dziecko w tym żłobku :-(mówi że jest w głębokim szoku tym bardziej że wbrew temu co pisza na necie opiekunki s tam naprawdę fajne dużo serducha dzieciom dają :-( to takie straszne :-:)-:)-(dlatego jak o tym rozmawialismy z Piotrkiem to stwierdzilismy że staniemy na uszach ale naszego Tońka przy jego bezdechach do żłoba nie puścimy :no:trudno biedniej będzie ale pójdzie dopiero do przedszkola (o ile się dostanie bo kryteria w szczecinie sa straszne i śmieszne zarazem)
Aż normalnie mnie zamurowało :szok: szok dla rodziców, jeszcze takie małe dziecko 16 miesięcy :no: aż poszłam do Kuby zobaczyć bo akurat zasnął :tak: to aż takie kryteria są? :dry: czego to ludzie nie wymyślą :no:
Moim zdaniem najlepsza to ta pierwsza :tak:

No i witam. Trochę nadrobiłam :tak: Kuba zasnął, pranie się robi, zupka się gotuje :tak: a ja mam chwilę na odpoczynek :tak: dzisiaj poszliśmy z M po laptopa i co ;-) wpuścić babę do sklepu i kuchenkę też sobie wzięłam ;-):-D teraz czekamy na telefon czy na dowód nam dadzą, jak tak to super :-D i miesięcznie tylko 132zł :tak: za oba :tak:i super :tak: tylko żeby mi dali na dowód ;-) no to tyle ode mnie :tak: idę pranie kończyć :tak: miłego dnia ;-)

reklama
No i witam. Trochę nadrobiłam :tak: Kuba zasnął, pranie się robi, zupka się gotuje :tak: a ja mam chwilę na odpoczynek :tak: dzisiaj poszliśmy z M po laptopa i co ;-) wpuścić babę do sklepu i kuchenkę też sobie wzięłam ;-):-D teraz czekamy na telefon czy na dowód nam dadzą, jak tak to super :-D i miesięcznie tylko 132zł :tak: za oba :tak:i super :tak: tylko żeby mi dali na dowód ;-) no to tyle ode mnie :tak: idę pranie kończyć :tak: miłego dnia ;-)
e no to zes sie oblowila;-);-);-)
wrzucaj fotencje;-)
moj m teraz sie zastanawia nad tv na raty ale ja mu to skutecznie mloteczkeim puk puk z glowki wybijam:tak::tak::tak:
dziecko w drodze wyplaty nieciekawe bo na miejscu robi a lozko czarkowi wozek malemu trza kupic :tak::tak:
no i jeszcze auto do naprawy zasrane:dry:
ech faceci:sorry2:

Do góry