reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam,
Helenka w przedszkolu, Niki usnęła :-) trochę wolnego :rofl2:

Dorobiłam się zakwasów od skakania po drabinie :szok::sorry2:

Moja Helena tez daje do wiwatu, no ale tydzień w domu przez chorobę więc wcale jej sie niedziwie :sorry2: Przy jedzeniu też się buntuje, ale ja nie wmuszam porostu jak nie je toi ma wyjść z kuchni i iść sie bawić. No i oczywiście szlaban na cokolwiek do jedzenia do następnego posiłku, do picia woda, albo mało słodzona herbata, to potem wszystko jest zmiecione talerza :-D

reklama
Przy jedzeniu też się buntuje, ale ja nie wmuszam porostu jak nie je toi ma wyjść z kuchni i iść sie bawić. No i oczywiście szlaban na cokolwiek do jedzenia do następnego posiłku, do picia woda, albo mało słodzona herbata, to potem wszystko jest zmiecione talerza :-D
też tak robie. Mnie gobnili po pokoju z łyżką , siedziałam godzinami nad miską, i tak więcej nie zjadłam, bo pamiętam do dzis jak mi jedzenie w ustach rozło. Nie umarłam zgłodu, wyglądałam całkiem zdrowo, i głodna nie chodziłam. W koncu uratował mnie sąsiad, taki duuuuuużo starszy kolega. Jeść chciałam tylko od niego, ale tylko z wielkiej do niego sympatii, więc przychodził mnie karmić, a jak już miałąm dość, nawet po kilku łżkach, to sam zjadał, hehe. Wilk syty( mama) i owca cała( ja). Dlatego nigdy nie denerwuje sie jak mała nie jje nie wmuszam. Zje jak bedzie głodna, ale bedzie trezba poczekac do nastepnego posiłku. I nawet herbatnika czy biszkopta nie dostanie.

Witam kochane po weekendowo w deszczowy poranek wcale nie wiosenny.....
Ja weekend miałam mega pracowity oj mega mega ale przeżyłam :happy2:na koniec wczoraj pożarłam się mega z jednym z kierowników casto :-(darł sie na mnie nie wiem o co to taki cholernie wyniosły typ .....ja do niego grZecznie on do mnie z mordą wnerwił mnie na maxa tym bardziej że nie miał racji..ide z tym dziś do dyrektora naczelnego niec go ustawi nie wiem da mu naganę mam to w nosie nie zostawię tak tego:no::no: w jednej chwili poczułam się jak nic nie warty śmieć:-:)-( a ludzie patrzyli na to :-:)-:)-:)-( a szkoda słów zryczałam sie wczoraj jak głupia i w efekcie wstałam z bólem głowy i zapuchniętymi oczami :-:)-:)-:)-(
Adam tez daje popalić bije Julię wyzywa buntuje się przeciwko wszystkim i wszystkiemu :-:)-:)-:)-(czasami mam wrażenie że ktoś mi dziecko podmienił :-:)-:)-(ale aplanowaliśmy na dzis z Piotrem wieczorem rozmowę i burzę mózgów musimy jakoś zaradzić......
Julka z Antkiem kaszlą nadal ja też :-(więc dzis na 13 jesteśmy umówieni do lekarza :sorry2:
rano musiałam dzieci zostawić na chwile same i myk do przychodni i do sklepu a że miałam w portfelu 30 zł to zakupy ...przemyślane co by starczyło na zakupy obiadowo kanapkowe bo dopiero dziś dostanę teoretycznie pensję (choć w to nie wierzę :sorry2:) no i alimenty więc będzie jakas kasa bo cieńko w portfelu a tu już rchunek za wodę wisi na 126 zł ..ech życie,,,,,
Agnes ale was Oliwka ćwiczy o mamo ,,,,,trzymaj się kochana dacie radę a dzieci oj potrafią nas trenować,,,choc i tak wam powiem że wydaje mi się że wychowanie dziewczynek jest łatwiejsze..w moim mniemaniu oczywiście może to dlatego że Adam zawsze był krnąbrny??????????Dacie radę Agnes Oliwka to mądra dziewczynka wy kochający rodzice macie jeszcze poprcie bliskich szybko ją nauczycie co można a co nie :tak::tak::tak::tak:
Dowikluś jak przeczytałam słowa dominika " bo cię kocham mamusiu" to normalnie oczy mi się spociły:zawstydzona/y:ślicznie kochanay synus :tak::tak::tak: a szczypiory jak szczypiory genialne są :-D:-D:-D:-D a super niania to i u mnie by chyba mogła wpaść ale chyba najpierw wychować nas rodziców a potem całaą resztę :-D:-D:-D
Natalineczka gratki za wychowaniemężusie oby tak dalej :tak::tak::tak::tak:a na pytanie czy dałybyśmy 12 tys za poród moja odpowiedź NIE bo nie mam takich pieniędzy :-D:-D:-D:-Da nawet gdtbym miała to bym nie dałą bo niby dlaczego???????
As gratuluję zdania próbnej matury z tak świetnym wynikiem :tak::tak::tak::tak::tak: a kochana znajdź chwilunie i wpadnij do nas choć napisac że żyjesz :tak::tak:
Anabubka jak po komuni????????????????????
A kiedy Justa ma komunie i Joasia??????????????????????????????
Lidka być mamą bliźniaków to nie lada wyzwanie więc po raz kolejny chylę przed multi mamami czoła :tak::tak::tak::tak:
Dorotko a czemu noc byle jaka jak nie przez Oliwkę to co się dzieje???????????? jak Oli się czuje??????????????? a co do Oliwek to coś w tym jest :-D:-D:-Dbo nasza sąsiadka 3 latka Oliwka to też kawał cholery :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dale taka słodzizna że nic tylko schrupać :tak::tak::tak::tak:
MH jak dziewczyny????????????
o i tyle zapamiętałam :zawstydzona/y:
a jeszcze chciałam napisać że po weekendzie zakochałam się w 2 wózkach tzn w 2 markach maklaren i cybex:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D więc muszę wygrac szybko w totka bo mi dziecko dorośnie i wózka nie będzie potrzebowało:-D:-D

hej, pragnę donieść, ze jeszcze żyję:-D:-D:-Djuż dwa tygodnie zagipsowana i niedługo całkiem zeświruję:baffled::baffled::baffled:

As no wielkie gratki, Ty jesteś zdolna babka i widzę, ze dla Ciebie matura to pryszcz:tak:a kiedy piszesz prawdziwą? w przyszłym roku?

Anaconda aż Ci zazdroszczę tego spacerku po lesie i jeszcze zapach konwalii, uwielbiam:tak::tak::tak:

Agnes to to rzeczywiście Oliwka Ci daje nieźle popalić:tak:ale nie martw się to minie ja też to przerabiałam, pójdzie do przedszkola i zobaczysz różnicę w jej zachowaniu, chociaż może nie od razu. Moja na początku dostała jekiejś głupawki, w przedszkolu anioł, panie ją chwaliły a jak tylko przekroczyła próg domu totalnia zmiana, płacz, krzyk, dzika histeria nie wiadomo o co chodzi. Ja wtedy zostawiałam ją samą w pokoju na wyciszenie i miała się zastanowić o co jej chodzi, oj ciężko było więc doskonale Cię rozumiem i do tego wtrącała się babcia bo Mika długo tak potrafiła siedzieć i wyć. Ale ja z nią długo i często rozmawiałam, zawsze brałam ją na bok i odbywałyśmy rozmowę (czasem gadałam sama do siebie bo niezawsze chciała mnie słuchać:baffled:) ale to naprawdę przyniosło efekt. Teraz mam grzeczne dziecko:tak::tak::tak:chociaż czasami potafi też dać popalić jak każde dziecko. Zwłaszcza teraz bardzo mi pomaga, przynosi mi wszystko o co ją poproszę, zapala światło w łazience, podlewa kwiaty, układa mi poduszkę pod nogą:tak:ostatnio weszła za mną do łazienki, otworzyła muszlę wzieła papier i mówi " to Ty mamusiu rób siku a ja Ci podam papier":szok: i czeka:baffled::baffled::baffled:

coś jeszcze chciałam napisać ale zgubiłam wątek:baffled::baffled::baffled:

Malinka współczuje przejść w pracy. A moje dziewczyny jeszcze zasmarkane, ale to chyba alergicznie, bo reszta do normy wróciła, a katar już ponad tydzień :baffled: Powiadasz, że się zakochałaś w wózeczku :-D ja tez :-D a najgorsze, że mam kasę bo jeden sprzedałam więc pewnie zaraz coś wyknuję :-D:rofl2: Zdrówka dla ciebie i dzieciaczków :tak:

A ja zeżarłam sniadanko przed kompem, ichyba pora ruszyć d i cos ogarnąc :sorry2:

Agunia oj serce się raduje jak się ma taką małą pomocnicę w domu :tak::tak::tak:
Malinka a co to za dupka masz w pracy,że tak powiem, pewnie ze idź na niego naskarż, niech się nie szarogęsi :crazy::crazy:

reklama
Lunka, moja Helna ma takie auto i jestem bardzo zadowolona :tak:
DLA MAJSTERKOWICZA AUTO DO ROZKRECANIA + NARZEDZIA (1019866163) - Aukcje internetowe Allegro

Nie wiem od jakiego wieku, ale młodsze dziecko może ciągnąć najpierw na sznurku, można włączyć to samo jeździ i gra, no i można skręcać, wykręcać wkładać wyjmować :tak: Moje jeszcze nie rozwaliły a bawią się obie :-D:rofl2:
a powiedz mi, takie skakanie po tym i siedzenie na tym przeżyje? Bo ona najpierw tak sprawdza, czy warto się tym pobawić:baffled::szok::szok::-D
Ale tak myśłlę, że moja cos takiego kupimy:tak:

Malinuś nosz kurde, co za palant. Idź isę nie oglądaj. Niech wie, że ludzi to ludzi ea nie popychadła!!!!!
Współczuję i zdrówka przesyłam. Z wózkiem rzeczywiście szybko kombinuj, hehe. No i przeczytaj w koncu pw!kochana.

Do góry