reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

powiedz mu,że na obiad ma gry a na kolację to już mu tylko komputer do skonsumowania zostanie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D
Ukatrupiła bym gada gołymi rękoma,jakby mi takie pytanie zadał a nic nie robił kompletnie w domu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D dobre dobre

Parowki sobie zagrzal.

na łatwizne poszedl

Ja mam 27 a m. 29.
A czemu pytasz?
to mamy tyle samo ,ja tez 27 :tak::tak::tak::-):-):-):-)

a więc bilans dwulatka jakoś przezyliśmy.
A było koszmarnie :no::no::no::no::no::no::no::no:
Oliwka dała popis ze masakra,ile ja się natłumaczyłam az nerwa na nią dostałam,inne dzieci nic a ta histeria nie dała się dotknąć ,co ja mówię tylko do gabinetu weszła i syrenę załączyła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak panicznie boi sięlekarzy nie wiem ajk mam ja przekonać aby się nie bała :no::no::no::no::no:

z wysiłkiem uprosiłam zeby stanęła na wadze ,wazy 14kg
a z mierzeniem to w ogóle katastrofa niby zmierzyła ja że 90cm ale juz z 2 mies temu mierzyła 92 lub 93cm a teraz ryczała i miała ugięte nogi w kolanach więc na pewno ma więcej niz 90cm a le tak jej wpisała.

a tak poza tym wszystko w porządku poza tym ze wstydu się najadłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wyszliśmyz przychodni ,przytuliła lalkę i od razu usnęła mi w wózku chyba z tych nerwów i krzyku :tak::tak::tak::tak::tak::tak: i spi jeszcze,postawiłąm ja an dworze na podwórkui spi na świerzym powietrzu juz spi 1h15min,dam jej pospac jeszzce z 30min i budze a co :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to nie pora na spanie:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Agnes123 to widzę że twoja córa tak samo reaguje na lekarzy jak moja, u mnie do tej pory jest płacz i uciekanie (chociaż ostatnio jakoś daje sobie trochę wytłumaczyć i zaczyna płakać dopiero jak lekarka coś przy niej robi). Nie wiem jak u ciebie ale ja to sobie tłumaczę to tym że Maja bardzo rzadko bywała u lekarzy i nie jest po prostu przyzwyczajona (niezłe tłumaczenie prawda:-p:-p:-p)

Agnes123 to widzę że twoja córa tak samo reaguje na lekarzy jak moja, u mnie do tej pory jest płacz i uciekanie (chociaż ostatnio jakoś daje sobie trochę wytłumaczyć i zaczyna płakać dopiero jak lekarka coś przy niej robi). Nie wiem jak u ciebie ale ja to sobie tłumaczę to tym że Maja bardzo rzadko bywała u lekarzy i nie jest po prostu przyzwyczajona (niezłe tłumaczenie prawda:-p:-p:-p)
u nas jest tak że Oliwka praktycznie nam od małego nie choruje,nie mamy z tym żadnego kłopotu jak na razie,pare malych przeziebień i tyle.i chodziliśmy zawsze tylko do lekarza na szczepienienia i mi się zdaje ze ona sobie lekarza kojarzy z kłuciem i bólem i dlatego tak reaguje.

ja jej już od 3 dni tłumaczyłam i mówiłam że idziemy do Pani doktor i opowiadąłm ze Pani tylko zwazy,zmierzy itp,mówiłam dokładnie co bedzie się tam działo.zawsze mówiła ze nie chce.a dziś cała droge do lekarza mówiła mamusiu nie chce i miała taki głosik już z płaczem.

na łatwizne poszedl

Oliwka dała popis ze masakra,ile ja się natłumaczyłam az nerwa na nią dostałam,inne dzieci nic a ta histeria nie dała się dotknąć ,co ja mówię tylko do gabinetu weszła i syrenę załączyła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak panicznie boi sięlekarzy nie wiem ajk mam ja przekonać aby się nie bała :no::no::no::no::no:

a z mierzeniem to w ogóle katastrofa niby zmierzyła ja że 90cm ale juz z 2 mies temu mierzyła 92 lub 93cm a teraz ryczała i miała ugięte nogi w kolanach więc na pewno ma więcej niz 90cm a le tak jej wpisała.

a tak poza tym wszystko w porządku poza tym ze wstydu się najadłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wyszliśmyz przychodni ,przytuliła lalkę i od razu usnęła mi w wózku chyba z tych nerwów i krzyku :tak::tak::tak::tak::tak::tak: i spi jeszcze,postawiłąm ja an dworze na podwórkui spi na świerzym powietrzu juz spi 1h15min,dam jej pospac jeszzce z 30min i budze a co :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D to nie pora na spanie:tak::tak::tak::tak::tak:
Agnes nie ma co się wstydzić.To tylko dziecko.
Ważne,że to co miałaś załatwic jakimś cudem zostało załatwione.
Wbrew pozorom duzo dzieci nie lubi lekarzy,przecież nie jesteś codziennie pod gabinetem i nie obserwujesz innych dzieci.
A miała byś na co popatrzeć.:tak:;-);-):-)
Gratulacje dla dzielnej dwulatki i mamusi o stoickim spokoju.:-D:-D

Witam popołudniowo :tak:

Widzę Agnes, ze nie tylko moje dziecko odstawia sceny w przychodni :no: Ale twoja przynajmniej nie nasikała na środku gabinetu :sorry:

Helena mega marudna dzisiaj :wściekła/y: Mimo iz przed południem byłyśmy w parku i się wyszalała :confused2:
a Anika za to spi jak aniolek.

As, twoj paln dnia jest porazajacy :szok::sorry:

Madziula, dobre postanowienie :tak: Ja tez ostatnio stwierdziła, że pora zając się sobą :tak: Nie odchudzam się jeszcze bo karmie, ale zato poszalałam na zakupach :-D

Tyle spamiętałam :-p

Widzę Agnes, ze nie tylko moje dziecko odstawia sceny w przychodni :no: Ale twoja przynajmniej nie nasikała na środku gabinetu :sorry:

nasikac to nie nasikała ale jak tylko wchodziliśmy do gabenetu,pani powiedziała zapraszam Oliwię to ta w ryk i krzyczy mamusiu siusiu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D myslała że jej się upiecze że z nia pójde do toalety i nie będzie musiała wchodzić cwaniara jedna :-D:-D:-D:-D:-D
ale wiedziałam ze blefuje bo sikała przed wejściem do przychodni :tak::tak::tak::tak::tak:

A ja jeszcze do biedronki musiałam wyskoczyć bo zapomniałam małżowi kupić kawę a on za to pojechał odebrać mój telefon, ciekawe czy mi naprawili

No i po Brzyduli:tak::tak::tak:Ja mialam sprzatac ale po obiedzie wlazlam do wyrka i sobie troszke poczytalam:szok::szok::szok:Mlodzi marudza i szaleja ale nie jest az tak zle:-);-)

AGNES
No to ładnie wazy i mierzy Oliwia:-):tak:A to ze nie lubi lekarzy to chyba norma:no:Moi tez nie przepadaja za Nimi:no:;-)Tym bardziej ze wszyscy od malego stale latali od lekarza do lekarza a to na szczepienie ,a to na jakies usg czy pobieranie krwi:no::no:Jednak teraz juz dziewczynki daja sie badac bez problemu.W domu mowie Im gdzie i jak bede badane i ze beda mierzone i wazone wiec jak idziemy do lekarza to juz wiedza co maja robic

AS
Widze ze kolejny zalatany dzien mialas

reklama
Jestem na chwilke ale zaraz sie kładę bo boli:-(
Aleś mnie nastraszyła z tym półpaściem:szok:Przy kompie się rozbierałam, ale nic nie mam na nogach. Tylko komary mnie pożarły:sorry:

Nie chcialam cie straszyc, ale u mnie tak to sie zaczynalo i to nie jest nic strasznego, to jak ospa u dzieci (tylko ze boli), kropki wyszly duzo pozniej niz bol byl

Chce któraś gruszek? Mamy tyle na działce że szok :szok: dzisiaj z mamą prawie 6kg do domu przytargałyśmy :tak: nie wiem co z tym zrobimy, albo w occie albo kompot :tak: tyle że znowu ja będę musiała odwalic najgorszą robotę :no:

u nas drzewko z gruszkami cale obsypane i nie ma kto tego zbierac, ja sie nie zblizam bo tam szerszenie lubia latac i osy, fee

DZIEWCZYNY RAZ BYŁAM Z BOLĄCYM ZĘBEM U DENTYSTY I DZIĘKUJĘ BARDZO- MYŚLAŁAM ŻE SIE POSRA NA TYM FOTELU- TERAZ PEWNIE BYM URODZIŁA Z BÓLU NA TYM FOTELU JAKBY MI MIAŁA WYRWAC:no::no::no::no::no::no:

DZISIAJ MNIE BOLI CAŁY DZIEN- ALE JUZ TROSZEEEEEŃKE MNIEJ- JAKOS NA SIŁĘ DAJE RADE- ALE DO DENTYSTY NIE POJDE NA PEWNO:no::no::no::no::no:

DOPIERO PO PORODZIE.... I TO PÓJDE WYRWAC WSZYSTKIE ZEBY NA RAZ POD NARKOZĄ BO I NACZEJ TEGO NIE PRZETRWAM:no::no::no::no::no::no::no::no:

IDE DALEJ LEZEC BO ZNÓW ZACZYNA NAWALAC:wściekła/y:

Ja podejrzewam ze teraz by ci go strula, bo raczej nie wyrywaja zebow w ciazy, struje i zostawi na po porodzie, wiec moze lepiej idz

Parowki sobie zagrzal.

na łatwizne poszedl

No ta ja jednak mloda jestem :) Jescze nie skonczylam 25 :p

To moje dziecko jest dziwne, jak siedzimy w przychodni w poczekalni to sie tak rozgaduje ze szok, a potem lezy usmiechniety, z lekarzem "pogada" usmiecha sie jak mu igle wbijaja.

Nie wiem o czym tkwi problem w wychowaniu czy w nim samym poprostu gdy sie pytam czemu tak sie zachowuje to on ze ja zrzędze.

moj maz wiecznie mowi jak go o cos pytam: "nie marudz"

Ja dzisiaj mega zmeczona, po mega spacerze. Obiad zrobiony i zjedzony (dobrze ze bog wymyslil "pomysł na..."):-):-):-):-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry