reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A warszawaka wcale nie zimowa tylko deszczowa,pochmurna i smutna :p
Moje maleństwo ma dziś dzień pod wezwaniem ,,wielkiej kupy,,
Najpierw trzy dni nie robił a teraz jedna za drugą...nie miałam kiedyś pojęcia że będe się cieszyć z kupki :laugh:
Mnie teraz w wolnym czasie nauka szydełkowania pochłoneła,szukam zastępstwa dla mojej ukochanej ceamiki ale mam nadzieje że niedługo do niej wróce :)

Dziś miałam wychodne do ginekologa na kontrole,czy po prodzie wszystko wraca do normy...ale traumatyczne przezycie :-[ ale się bałam pierwszego badania po porodzie az mi sie gorąco zrobiło...no i miło też ni było...długo wracałyście do siebie (w głowie)?
Na dodatek dostałam skierowanie na usg bo ,,coś,, ją zaniepokoiło... mam nadzieje że nic nie zaniepokoi mnie po tym usg ???

jus20sto oj jak ja bym zapaliła w piecu...ale nie mam :( ...w zastępstwie zapale świeczki,zaparze dobrej kawuni i połasze się na jedno ciasteczko...bo co innego w deszczowe dni porabiać

reklama
...ja sie chciałam przypomniec .....żyje :p

Mąz dzisiaj w domu ...wiec do kompa mnie dopuszcza jak ...idzie zapalić ::) ...albo jak siłą go zwale z fotela ;) :p
U mnie dzisiaj strasznie leniwy dzień , nic mi sie niechce .Obiad naszczescie maż zrobił ...bigosik ze słodkiej kapustki i ziemnieczki ;D ;D
jasiek ma dzisiaj tez ciezki dzionek ..marudny jakiś takiś ...

Kalinka a to ciasto co wczoraj piekłam to pyyyyyyycha .Od dzisija postanowiłam załozyć zeszycik z przepisami bo niechce mi sie biegac raz po raz do kompa i zerkac co miałam tam dosypac ::) :p

co ja jeszcze chciałam napisac ....hmmm....

jus20sto u mnie też w piecyko-kominku sie pali i cieplutko jest bardzo
....a mi sie marzy tak wrócić do swojego hobby sprzed ciazy .......rysowanie ...malowanie.....tworzenie czegoś ......ah......aż łezka sie w oku kreci

chlip chlip ....

<jak zrobiłam byki ...to wybaczcie ..bo ja dysortografiko-leń jestem ;D ::)

Męzuś sobie zrobił wychodne, dziecko lezy w łóżeczku i gada do misiów a ja mam chwilę wolnego.
Wózek złożyłam bo jak ostatnio byłam na spacerze to jakiś cymbał wjechał w kałuże że nie tylko mnie ochlapał ale jeszcze połowę kałuzy wylądowało w wozku na Macku, dobrze ze było to blisko domu.Gdy mi się to przypomni to nadal złosc się we mnie gotuje >:D

Jutro sprzedaję malucha babci i idę załatwiać sprawy.

Spadam na razie bo mojemu maluszkowi sie znudziła zabawa

A moje dzidzi już śpi słodko,a mnie jakaś depresja dopadła :mad: nic mi się już nie chcę tylko bym coś jadła słodkiego szczególnie to poszłam do sklepu i nakupiłam sobie słodkości a co :p może mi się lepiej zrobi

OOOO fryteczki to ja tezbardzo lubie ale samych to meżulek nie przełknie, oj nie a co do fryteczek proponujecie?

Kalinka poczytac muszę bo lubie bardzo ale zwykle jak zaczne to Mała wstaje i poczytaniu jest :( :( :(

Ja tez czytam etapami...kawałek , po godzinie znów kawałek...
teraz spi juz na nocna zmianę, to poczytam dalej Dicka...najpierw sprawdzę nowe wątki.
;)

Hej dziewczyny ;D Jak ja sie zjawiam , to tylko dlatego, ze mały spi :laugh: Mam nadzieję, ze jeszcze się przebudzi , bo wczorajszą noc miałam przerąbaną. Usnęłam dopiero o 3, bo coś mi sie chyba poprzestawiało, a mały do 5 zdarzył się wysapć i tyle było mojego spania :mad: Dzisiaj zamierzam go przetrzymać a nawet i do 24 , zobaczymy może się tak szybko nie wyśpi >:D ;)
Mnie i małego przed wczoraj jakiś jełob ochlapał :mad: Myślałam , ze zaraz ocipieje taka byłam wściekła. A jak zobaczyłam moje wyjące w niebo głosy dziecko z buziulka ufajdaną brudną wodą to aż sie zagotowałam. Widziałam jak siermięga jechała, ale nie wierzyłam , ze tak sie wtoczy z duma w ta ogromniastą kałurzę :mad: :mad: Widzę, ze nie tylko ja natrafiam na takich imbecyli.... Dobrze, ze zapamiętałam numery >:D Niech ja go spotkam >:D

Ja jak narazie jestem na etapie czytania miesięczników, Mamo to ja, Mam dziecko itp ::) Małły sie nabawił jakiejś alergii i bawię się w śledczego.... jestem na tropie alergizujacego składnika ;D

Jus20sto ty juz jedną nogą na porodówce jesteś ;) A tak z ciekawości to jak wspominasz swój pierwszy poród ?

reklama
jsorbek pisze:
Moja myszka nie spi jeszcze całą noc ale od 20-21 do 4 dospi, zje i do rana. Mam nadzieje że jak juz kaszke jadła bedzie to dospi do rana. Babeczki nie wiecie od kiedy mozna dzidzi zagęszczać jedzonko i czym , bo moja mała by chyba zjadła więcej niz powinna, a gdybym mogła dac jej takie gęstsze to by sie najadała???
Idziemy dzis na badania z malutką i pewnie krewke jej pobiorą BUUUUUUUUUUUUUUU :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
jsobrek ja zagęszczałam małemu MOJE mleko kaszką kukurydzianą od 6-go miesiąca. Ona jest od 5-go. Jeżeli karmiesz malutka swoim mlekiem to wg mnie śpi rewelacyjnie długo i napewno sie najada ;)

Do góry