reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a mój Antocha jeszcze śpi on odsypia nocke a ja chodze jak neptyk:szok::szok::szok:zaraz sobie 2 kawe zrobie to może zaczne jakoś funkcjonować a potem plac zabaw to już napewno się dobudze:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

dzień doberek moje dzieci maja dzis wolne od zajec szkonych :wściekła/y: a ja jednak wolę jak sa w szkole :crazy: ja pomyłam wczoraj okna afiranki zawiesialm z rana dziś zaslonki sie suszą na balkonie ale jeszcze nie jest dośc ciepło zeby wyjsc :baffled: slonko świeci ale chłodno na spacerek wyjdziemy pózniej obiadek mam także moge pospacerowac nie myslac ze musze wracac gotować :eek: jakas tak jestem "przetrącona " :baffled: wszystkim zycze milego dnia i udanych spacerkow :-)

dzień doberek moje dzieci maja dzis wolne od zajec szkonych :wściekła/y: a ja jednak wolę jak sa w szkole :crazy: ja pomyłam wczoraj okna afiranki zawiesialm z rana dziś zaslonki sie suszą na balkonie ale jeszcze nie jest dośc ciepło zeby wyjsc :baffled: slonko świeci ale chłodno na spacerek wyjdziemy pózniej obiadek mam także moge pospacerowac nie myslac ze musze wracac gotować :eek: jakas tak jestem "przetrącona " :baffled: wszystkim zycze milego dnia i udanych spacerkow :-)
joanna podpisuje się pod tym obiema rękami ja też wole jak mój adam jest w szkole:tak::tak::tak::tak:właśnie tłuką się z julką a antocha nie wzruszony niczym śpi dalej:szok::szok:

Klaudia właśnie wróciła z testu szóstoklasisty.
Mówi,że test był bardzo trudny i to nie są jej słowa.
Tak powiedziały panie nauczycielki.
Zobaczymy jak będzie z wynikami.:tak::eek:

PO świętach jak będzie ciepło to wybieramy się do zoo.Bo teraz troche nie ma czasu.Ale po świętach to zrobimy sobie całodzienny wypadzik do zwierzątek,Oliwka się będzie cieszyć.
Oj jak ja Ci tego zoo zazdroszczę. Tutaj w pobliżu nic nie ma, ale jak mala bedzie starsza, to tez sie w Twoje strony wybierzemy
Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelki:szok:a ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala
Czyli co? Przemeczyć się i dawać wodę? cięzko to widzę. To straszny glodomor jest, nawet w nocy.Teraz budzi sie juz tylko raz na mleko( chyba ze jest oszukane, to co chwilke) .

Mała zasnęła mi na kolanach, nawet niewiemkiedy. zaniosłam ją do łóżeczka i zasnęła bez butli. Dziwne. Zwykle zaczynałam ją kłaść po 12 i koniecznie z butlą mleka z kaszką i mniejszą z herbatką. No to teraz chwila dla debila:-D

Witam!
Coś mały ruch tu wczoraj był :eek: W dzień to rozumiem - wszystkie na spacerach, ale, że wieczorem tak szybko popadałyście! No ale Anabuby nie było :-D:-D:-D
a ja miałam u dzieci pięknie okno umyte podkreślam MIAŁAM bo moja panna bawiła sie w panienke z okienka siedziała na biurku i mazała śliną i palcami po szybie jak to zobaczyłam to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a moja jula ze spokojem MAMUŚ BEZ IRYTACJI WEŹMIESZ PŁYN PAPIER I RAZ DWA PRZELECISZ TO OKIENKO I WSZYSCY BĘDĄ HAPPY:happy::szok::szok::szok::szok::szok::szok:no więc dziewczyny relaks dzieci wiedzą najlepiej:rofl2:
No dokładnie Malinka, raz dwa i już! :-D:-D:-D:-D Wiem, że się powtarzam, ale Jula jest po prostu niesamowita! :-)
my po spacerku i pierwszej milosci ale nie wiem czy nie bedziemy musieli isc jeszcze raz bo zostawilam tel u mamy a bez niego to jak bez reki a nie ma go kto przyniesc
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
potem poodpisuje bo musze isc po ten fon bo nikt mi go przyniesc nie chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Masz rację - jak bez ręki. Nie wyobrażam już sobie życia bez komórki i zupełnie nie pamiętam jak kiedyś bez niej funkcjonowałam. Zresztą my nawet zrezygnowaliśmy z telefonu stacjonarnego i używamy tylko komórek.
...
to nie moj wybor tylko lekarz przepisal:sorry:
Prawda jest ze dzieci powinno sie kapac 2 razy w tygodniu
Ja sam jestem sobie winna bo Laura jest kapana codziennie ale niesttey moja coreczka uwielbia wode a ja staram sie jej nie zbaraniac kontaktu z woda:happy:
Teraz stosuje wszystko co sie da tzn olejek do kapania, kremow z olejkiem do mycia i na koniec balsam z olejkiem do ciala.
Lekarz poprosil mnie dla dobrz dziecka bym ewentualnie kapala ja pod prysznicem.
Kontakt wody z cialem powinien byc krotki gdyz Laura ma delikatna skore i niestety mamy tu strasznie twarda wode stad te krostki:crazy::baffled:...
Z tym kąpaniem to prawda. Piotruś też uwielbia wodę i do tej pory kąpaliśmy go codziennie i też chyba od tego krostek załapał (chociaż pani doktor stwierdziła, że musiał coś zjeść, co go uczuliło) no ale nie był kąpany 2 dni, natłuszczam skórkę Alantanem i jest bardzo duża poprawa! :tak:
Dzis mam gotowac grochowke i za bardzo nie wiem jak sie za nia wziasc:baffled:
Obiecalam mojemu ze mu zrobie ale ja jeszcze nie robilam nigdy bo sama tego nie jem:eek:
Laura juz siedzi w szafie i wyciaga mi torebki:happy::laugh2:

A ja mam pytanie dop dziewczyn ktore oduczaja od pampersa.
Jak sobie radzicie na miescie jak nie ma gdzie dziecka wysiusiac:baffled:Ja mialam tak Wczoraj na szczescie byl pampers ale laura mi zawolala i kompletnie czulam sie bezradna bo nie bylo gdzie nawet krzeczka brak:baffled::eek:
Aniu ja grochówkę zaczynam gotować jak każdą inną zupę, a później dodaję taką w proszku, trochę wędzonego boczku i tyle. Bo normalnie to chyba trzeba dzień wcześniej groch namoczyć a i tak groch się długo gotuje, więc ja nawet nie próbuję takiej oryginalnej robić :zawstydzona/y:
My włoski myjemy Nivea.
Odradzam produkty Joansons. Znajomy pracował w tej firmie i mówił, że jak żadna fałszują daty ważności. Często mają skargi, że dziecku dzieje się to i tamto po użyciu ich produktu. Mięłi juz sporo spraw sądowych, bo po kontrolach okazało się, że duża część na magazynie nie nadaje się już do niczego a czekała na wysyłkę do sklepów, co w konsekwencji bardzo szkodziło dzieciom. Opowiadał o 2 dzieci ze Ślaskiego, które mało nie zmarły na skutek uduszenia przez oliwki w zelu i zwyklej.
Z reszta dużo opowiadał i mówi, że nigdy własnym dzieciom nie dauzywac, choc mogl miec za darmo
My do mycia używaliśmy mydełka Bambino i szamponu Nivea, a ostatnio kupiliśmy taki płyn Nivea do mycia całego ciałka no i nie narzekamy. A jeśli chodzi o produkty Johnson's Baby to nigdy nie używaliśmy, ale pamiętam, że nasza położna nas przestrzegała przed nimi. Mówiła, że często podrażniają skórkę.
a mój Antocha jeszcze śpi on odsypia nocke a ja chodze jak neptyk:szok::szok::szok:zaraz sobie 2 kawe zrobie to może zaczne jakoś funkcjonować a potem plac zabaw to już napewno się dobudze:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Współczuję nocki!
Malinka1, pieczarkowa jest po prostu rewelacyjna! :tak::tak::tak::tak: Na pewno często będę ją robić! :-)

reklama
Mała zasnęła mi na kolanach, nawet niewiemkiedy. zaniosłam ją do łóżeczka i zasnęła bez butli. Dziwne. Zwykle zaczynałam ją kłaść po 12 i koniecznie z butlą mleka z kaszką i mniejszą z herbatką. No to teraz chwila dla debila:-D
:-D Piotruś też padł po spacerku. Poszalał sobie, bo prawie dwie godziny byliśmy! No i po południu też się wybierzemy, bo pogoda jak najbardziej zachęca! :-):-):-)
Ta wiosna dodała mi sporo energii i dobrego nastroju! :-):-):-)

Do góry