reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelki:szok:a ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala:-D
Podobno potem w 2rz dzieci maj juz pruchnice
A tu jak wyrocznia kumpela mi gada ze od jej znajomej mala miala w marcu 2 latka i ma pruchnice
:baffled:
Ja z nocnym karmieniem nie miałąm i nie mam problemu żadnego_Oliwka sama odrzuciła jedzenie nocne juz chyba w 7mies czy 8 jesli dobrze pamietam-ale nie dam sobie głowy urwać :-D:-D:-D:-D i od tamtej pory nic.Nie dostaje ani jeść ani pić w nocy.I nie domaga się.

reklama
Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelki:szok:a ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala:-D
A tu jak wyrocznia kumpela mi gada ze od jej znajomej mala miala w marcu 2 latka i ma pruchnice

ale jak to zrobic jak dziecko glodne w nocy:eek:
Paulina jak miala mniej niz rok to spala od 21 do 6-7 bez jedzeniea,a Weroika do niedawna jadla nawet o 3 rano,nie pomagalo picie ani nic,darla sie w nieboglosy,to jej robilam bardzo oszukane mleko-1-2 miarki na butle wody:-) no ale o 6 juz normalna kasza:baffled:
teraz od wieczora wytrzymuje do 6-7-zalezy od dnia.no i na noc zjada juz tylko 250 z nie 500ml kaszy:-)

antośko w nocy już nie je tylko ewentualnie pije a dzisiaj to szedł na rekord z tym budzeniem i sama niewiem dlaczego pokój wywietrzony jak zawsze temp 19 stopni jak zawsze choroba wie o co chodzi:baffled:wróciliśmy przed 19 z placu zabaw pobawił się z tatą na podłodze zjadł o 20.30 mlenio i lulu a od 24.20 regularnie co godzine się budził marudził napił się smok i lulu i za godzinę powtórka:szok:i tak do 7,2o:tak:a ja naiwna powiedziałam P zeby poszedł spać do dzieci i się wyspał bo mają dzisiaj w pracy ciężki dzień i sama wstawałam a niech mi to będzie za dobry uczynek policzone:rofl2::-D
my dla dzieci używamy szamponu nivea i jestem z niego zadowolona:tak:

Ja z nocnym karmieniem nie miałąm i nie mam problemu żadnego_Oliwka sama odrzuciła jedzenie nocne juz chyba w 7mies czy 8 jesli dobrze pamietam-ale nie dam sobie głowy urwać :-D:-D:-D:-D i od tamtej pory nic.Nie dostaje ani jeść ani pić w nocy.I nie domaga się.
no i super!!
ale jak to zrobic jak dziecko glodne w nocy:eek:
Paulina jak miala mniej niz rok to spala od 21 do 6-7 bez jedzeniea,a Weroika do niedawna jadla nawet o 3 rano,nie pomagalo picie ani nic,darla sie w nieboglosy,to jej robilam bardzo oszukane mleko-1-2 miarki na butle wody:-) no ale o 6 juz normalna kasza:baffled:
teraz od wieczora wytrzymuje do 6-7-zalezy od dnia.no i na noc zjada juz tylko 250 z nie 500ml kaszy:-)

Kochana jak Laura mi niedojadla za dnia to nawet jak miala 1,5 roku to dawalam jej kasze w nocy:happy:
Wole miec nakarmione dziecko i spokojna noc niz wstawac co 20 minut bo dziecko z glodu mi placze a lekarz mowi ze nie powinno sie karmic:sorry:
Najl-peij jak by sie dal dziecku jesc a potem obudzilo bo trzeba umyc zeby:-D

Teraz daje Laurze mleko przed snem ale kiedys dawlam jej na snie i wcale nie czuje sie winna:happy:

antośko w nocy już nie je tylko ewentualnie pije a dzisiaj to szedł na rekord z tym budzeniem i sama niewiem dlaczego pokój wywietrzony jak zawsze temp 19 stopni jak zawsze choroba wie o co chodzi:baffled:wróciliśmy przed 19 z placu zabaw pobawił się z tatą na podłodze zjadł o 20.30 mlenio i lulu a od 24.20 regularnie co godzine się budził marudził napił się smok i lulu i za godzinę powtórka:szok:i tak do 7,2o:tak:a ja naiwna powiedziałam P zeby poszedł spać do dzieci i się wyspał bo mają dzisiaj w pracy ciężki dzień i sama wstawałam a niech mi to będzie za dobry uczynek policzone:rofl2::-D
my dla dzieci używamy szamponu nivea i jestem z niego zadowolona:tak:

czasami jak dziecko ma za duzo wrazen w ciagu dnia to tak odreagowuje w nocy

Dzis mam gotowac grochowke i za bardzo nie wiem jak sie za nia wziasc:baffled:
Obiecalam mojemu ze mu zrobie ale ja jeszcze nie robilam nigdy bo sama tego nie jem:eek:
Laura juz siedzi w szafie i wyciaga mi torebki:happy::laugh2:

A ja mam pytanie dop dziewczyn ktore oduczaja od pampersa.
Jak sobie radzicie na miescie jak nie ma gdzie dziecka wysiusiac:baffled:Ja mialam tak Wczoraj na szczescie byl pampers ale laura mi zawolala i kompletnie czulam sie bezradna bo nie bylo gdzie nawet krzeczka brak:baffled::eek:

Na dłuższy spacer zakładam pieluchę :tak: jeszcze za zimno na wystawianie pupy...

Mojej zdaza sie do tej pory zawołać o mleko :szok: A próchnicy odpukać niema :tak:

Na dłuższy spacer zakładam pieluchę :tak: jeszcze za zimno na wystawianie pupy...

Mojej zdaza sie do tej pory zawołać o mleko :szok: A próchnicy odpukać niema :tak:

Boje sie ze jak bede jej zakladala na takie podroze czy na dlugi spacer pieluche to nie bedzie wiedziala o co chodzi i sfiksuje:baffled:
A z ta prochnica to roznie mowia:eek:Mysle ze jak dba sie o zabki to nie bedzie problemu:happy:Przeciez jak sie da mleko o 5 rano a dziecko wstaje o 8 to sie chyba nic nie stanie jak umyje dopiero wtedy zabki:sorry:

Witam sie i ja:-)
Pogoda znowu super wiec pewnie caly dzien bedziemy na dworze;-)Wczoraj podsmazylam sobie udka z kurczaka wiec obiadek juz w sumie mam:tak::tak::tak:

ANKA
Ja nie zakladam mlodym pampersow na spacery:no:Jest tak cieplutko na dworze ze spokojnie moga siusiac pod krzaczki i tez tak robia;-)Zreszta wszystkie dzieci z naszego placu tak robia:-)Dla mnie to byloby bez sensu zakladac Im pieluchy na dwor skoro w taka pogode wiekszosc czasu jestemy wlasnie na dworze:-DTo czyli prawie caly dzien bylyby w pieluchach a nie po to Je oduczałam

reklama
Witam sie i ja:-)
Pogoda znowu super wiec pewnie caly dzien bedziemy na dworze;-)Wczoraj podsmazylam sobie udka z kurczaka wiec obiadek juz w sumie mam:tak::tak::tak:

ANKA
Ja nie zakladam mlodym pampersow na spacery:no:Jest tak cieplutko na dworze ze spokojnie moga siusiac pod krzaczki i tez tak robia;-)Zreszta wszystkie dzieci z naszego placu tak robia:-)Dla mnie to byloby bez sensu zakladac Im pieluchy na dwor skoro w taka pogode wiekszosc czasu jestemy wlasnie na dworze:-DTo czyli prawie caly dzien bylyby w pieluchach a nie po to Je oduczałam

:-) widze zdania podzielone odnosnie spacerow i pampersow:baffled:
no zaczekam jeszce na inne opinie bo w sumie ile tych ciuchow na zmiane brac do torby w razie wpadki:baffled:
A jak bedzie kupa:szok:

Do góry