Ja z nocnym karmieniem nie miałąm i nie mam problemu żadnegliwka sama odrzuciła jedzenie nocne juz chyba w 7mies czy 8 jesli dobrze pamietam-ale nie dam sobie głowy urwać i od tamtej pory nic.Nie dostaje ani jeść ani pić w nocy.I nie domaga się.Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelkia ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala
Podobno potem w 2rz dzieci maj juz pruchnice
A tu jak wyrocznia kumpela mi gada ze od jej znajomej mala miala w marcu 2 latka i ma pruchnice
reklama
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelkia ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala
A tu jak wyrocznia kumpela mi gada ze od jej znajomej mala miala w marcu 2 latka i ma pruchnice
ale jak to zrobic jak dziecko glodne w nocy
Paulina jak miala mniej niz rok to spala od 21 do 6-7 bez jedzeniea,a Weroika do niedawna jadla nawet o 3 rano,nie pomagalo picie ani nic,darla sie w nieboglosy,to jej robilam bardzo oszukane mleko-1-2 miarki na butle wody:-) no ale o 6 juz normalna kasza
teraz od wieczora wytrzymuje do 6-7-zalezy od dnia.no i na noc zjada juz tylko 250 z nie 500ml kaszy:-)
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
co dziecko to inne zwyczaje:-)
dobra ide sie brac za robote.wpadne do was pozniej.milego dnia
dobra ide sie brac za robote.wpadne do was pozniej.milego dnia
antośko w nocy już nie je tylko ewentualnie pije a dzisiaj to szedł na rekord z tym budzeniem i sama niewiem dlaczego pokój wywietrzony jak zawsze temp 19 stopni jak zawsze choroba wie o co chodziwróciliśmy przed 19 z placu zabaw pobawił się z tatą na podłodze zjadł o 20.30 mlenio i lulu a od 24.20 regularnie co godzine się budził marudził napił się smok i lulu i za godzinę powtórkai tak do 7,2oa ja naiwna powiedziałam P zeby poszedł spać do dzieci i się wyspał bo mają dzisiaj w pracy ciężki dzień i sama wstawałam a niech mi to będzie za dobry uczynek policzone
my dla dzieci używamy szamponu nivea i jestem z niego zadowolona
anka26_x_07
Mama Laury :)
no i super!!Ja z nocnym karmieniem nie miałąm i nie mam problemu żadnegliwka sama odrzuciła jedzenie nocne juz chyba w 7mies czy 8 jesli dobrze pamietam-ale nie dam sobie głowy urwać i od tamtej pory nic.Nie dostaje ani jeść ani pić w nocy.I nie domaga się.
ale jak to zrobic jak dziecko glodne w nocy
Paulina jak miala mniej niz rok to spala od 21 do 6-7 bez jedzeniea,a Weroika do niedawna jadla nawet o 3 rano,nie pomagalo picie ani nic,darla sie w nieboglosy,to jej robilam bardzo oszukane mleko-1-2 miarki na butle wody:-) no ale o 6 juz normalna kasza
teraz od wieczora wytrzymuje do 6-7-zalezy od dnia.no i na noc zjada juz tylko 250 z nie 500ml kaszy:-)
Kochana jak Laura mi niedojadla za dnia to nawet jak miala 1,5 roku to dawalam jej kasze w nocy
Wole miec nakarmione dziecko i spokojna noc niz wstawac co 20 minut bo dziecko z glodu mi placze a lekarz mowi ze nie powinno sie karmic
Najl-peij jak by sie dal dziecku jesc a potem obudzilo bo trzeba umyc zeby
Teraz daje Laurze mleko przed snem ale kiedys dawlam jej na snie i wcale nie czuje sie winna
anka26_x_07
antośko w nocy już nie je tylko ewentualnie pije a dzisiaj to szedł na rekord z tym budzeniem i sama niewiem dlaczego pokój wywietrzony jak zawsze temp 19 stopni jak zawsze choroba wie o co chodziwróciliśmy przed 19 z placu zabaw pobawił się z tatą na podłodze zjadł o 20.30 mlenio i lulu a od 24.20 regularnie co godzine się budził marudził napił się smok i lulu i za godzinę powtórkai tak do 7,2oa ja naiwna powiedziałam P zeby poszedł spać do dzieci i się wyspał bo mają dzisiaj w pracy ciężki dzień i sama wstawałam a niech mi to będzie za dobry uczynek policzone
czasami jak dziecko ma za duzo wrazen w ciagu dnia to tak odreagowuje w nocy
Mama Helenki
i Aniki :D
Dzis mam gotowac grochowke i za bardzo nie wiem jak sie za nia wziasc
Obiecalam mojemu ze mu zrobie ale ja jeszcze nie robilam nigdy bo sama tego nie jem
Laura juz siedzi w szafie i wyciaga mi torebki
A ja mam pytanie dop dziewczyn ktore oduczaja od pampersa.
Jak sobie radzicie na miescie jak nie ma gdzie dziecka wysiusiacJa mialam tak Wczoraj na szczescie byl pampers ale laura mi zawolala i kompletnie czulam sie bezradna bo nie bylo gdzie nawet krzeczka brak
Na dłuższy spacer zakładam pieluchę jeszcze za zimno na wystawianie pupy...
Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelkia ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala
Mojej zdaza sie do tej pory zawołać o mleko A próchnicy odpukać niema
anka26_x_07
Na dłuższy spacer zakładam pieluchę jeszcze za zimno na wystawianie pupy...
Mojej zdaza sie do tej pory zawołać o mleko A próchnicy odpukać niema
Boje sie ze jak bede jej zakladala na takie podroze czy na dlugi spacer pieluche to nie bedzie wiedziala o co chodzi i sfiksuje
A z ta prochnica to roznie mowiaMysle ze jak dba sie o zabki to nie bedzie problemuPrzeciez jak sie da mleko o 5 rano a dziecko wstaje o 8 to sie chyba nic nie stanie jak umyje dopiero wtedy zabki
Witam sie i ja:-)
Pogoda znowu super wiec pewnie caly dzien bedziemy na dworze;-)Wczoraj podsmazylam sobie udka z kurczaka wiec obiadek juz w sumie mam
ANKA
Ja nie zakladam mlodym pampersow na spaceryJest tak cieplutko na dworze ze spokojnie moga siusiac pod krzaczki i tez tak robia;-)Zreszta wszystkie dzieci z naszego placu tak robia:-)Dla mnie to byloby bez sensu zakladac Im pieluchy na dwor skoro w taka pogode wiekszosc czasu jestemy wlasnie na dworzeTo czyli prawie caly dzien bylyby w pieluchach a nie po to Je oduczałam
Pogoda znowu super wiec pewnie caly dzien bedziemy na dworze;-)Wczoraj podsmazylam sobie udka z kurczaka wiec obiadek juz w sumie mam
ANKA
Ja nie zakladam mlodym pampersow na spaceryJest tak cieplutko na dworze ze spokojnie moga siusiac pod krzaczki i tez tak robia;-)Zreszta wszystkie dzieci z naszego placu tak robia:-)Dla mnie to byloby bez sensu zakladac Im pieluchy na dwor skoro w taka pogode wiekszosc czasu jestemy wlasnie na dworzeTo czyli prawie caly dzien bylyby w pieluchach a nie po to Je oduczałam
reklama
anka26_x_07
Witam sie i ja:-)
ANKA
:-) widze zdania podzielone odnosnie spacerow i pampersow
no zaczekam jeszce na inne opinie bo w sumie ile tych ciuchow na zmiane brac do torby w razie wpadki
A jak bedzie kupa
Podziel się: