medeuska
październikowa mama'09
jak robisz kapuśniaczek,kurczę to ja jeszce nigdy nie robiłam.Podaj przepis
ja w sumie robiłam drugi raz w zyćiu ale napraaawde pycha i to wszystkich słowa którzy jedli
Ja robie po babci...
Wedzone kości gotuje z liściem laurowym, zielem anbgielskim, pipeprzem w ziarnach i włoszczyzną, tak zgodzinkę, a jak mam wiecej czasu to dłużej, jest lepsza, w miedzyczasie juz sobie zawsze pokroje ziemniaczki w kosteczke i ugotuje.
Potem wyciągam kostki czy tam mięsko wedzone,lisc laurowy pieprz i ziele zeby nie plywalo mi w zupie, wloszczyzne zalezy, jak daje mrożoną w kawałeczkach to zostawiam, jak całą to wyjmuje, daje kapuste oczywiscie kiszoną, jak ni ejest za bardzo kwasna to razem z wodą, jak za bardzo(co rzadko sie zdarz to plucze-ja wole kwąsniejsza zupe- taką jak kwaśnica troche, nie wiem czy kiedyś jadłyście w górach;-), gotuje bulion z kapustą, , jak kapusta jest miękka dodaje ziemniaczki ugotowane doprawiam maggi, majerankiem(dużo majeranku daje) i pieprzem mielonym,
Obieram mięsko i dodaje do zupki
Smacznego
Przebrnelam:-)
fajnie ze dzieciatko moglo samo dokonac wyboru a rowerek bardzo mi sie podoba:-)
nie przesadzaj z tymi kiolgramamiaz tyle to ich spacerem nie zbijeszjedz do woli potem bedziesz chudla jak urodzisz
o ludu 6 rano
pewnie zmeczony, przesilenie
...
Popoludniu nie bylo mnie w domu a wrocilysmy z Laura o 19
Nie no ja tam sie nie odchudxam, raczej jem na co mam ochote, czasem tylko wole nie przesadzac, a spacerki sie przydadza, jak sie nie ruszalam wogole to strasznei tyłam, zobaczymy co bedzie, jutro ide do gina, to sie zwaze i zobacze czy przytylam przez te 2 tyg...hej dziewczyny. Ja wczoraj robiłam generalne porządki. Poukładałam w szafkach, okna umyte firanki wyprane i różne inne takie. a dzisiaj idziemy na długi spacerek
Ja okna u siebie i u mlodego tez juz pomylam
Reszte moze pomyje w wekendSprzatac to ja sprzatam w sumie co dzienPo lozeczkami rowniez:-)Tak raz w tyg za komodami i pod i za moim lozkiem.Musze u mlodego wystawic wszyskie zabawki i tam posprzatac ale to tez moze w weekend;-):-)
A sobie musze wkoncu kupic firanki i karnisz ktory M mi zlamal
Klaudia właśnie wróciła z testu szóstoklasisty.
Mówi,że test był bardzo trudny i to nie są jej słowa.
Tak powiedziały panie nauczycielki.
Zobaczymy jak będzie z wynikami.
Szalejecie dziewczyny z tymi porządkami
Moja kolezanka, ta u której byłam w szpitalu, co ma, znaczy miała wrzoda, nie chciałą narkozy, na żywca miała zabieg myślałam że ją udusze jak mi powiedziała ja w życiu, ja nawet najchetniej do dentysty pod narkoza bym sie udala na wyrywanie czy inne jakies zabiegi
Zrobiłam sobie włoski, ładne wyszły, tylko jak zwykle przy długich odrostach, teraz nie umie sie przyzwyczaic do takiej jasnej głowy
Taka ładna pogoda dzisiaj, a ja musze siedziec w pracy
Ale jutro znów wolne i weekend też cały