reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja moim nie biore nic na przebranie:no:Siedzimy na placu jakis 50 m od domu:tak::-D

Kurcze najchetniej juz bym z nimi wyszla ale biegaja jeszcze w gaciach a ja sie dze p w pizamie:-D
No ale mysle ze do 11 uda nam sie wyjsc

reklama
my też koło 11 planujemy wyjście na plac zabaw antek zje po 10 i ubieramy się i wychodzimy obiadek zrobie jak wrócimy tzn ziemniaczki mam obrane a karowka na steki musi się rozmrozić:tak:suróweczke zrobie z pekinki i będzie ok:tak::tak::tak:a po obiadku pewnie znów spacerek i plac zabaw bo jula ma tam koleżanki więc w domku już nie chce siedzieć:no:
ja podzielam zdanie dowikly co do pampersów adam oduczył się zimą w styczniu jak był mały i nigdy nie zakładałam mu pieluchy na spacer zakupy itp i wpadek nie było :no:jula oduczyła się też zimą i było podobnie wiosną pod krzaczek i było ok:tak:myślę że dzieciaczek sfiksuje jak raz będzie mógł sikać w pieluche a innym razem pokrzyczymy jak posika się w majtki takie jest moje zdanie:happy:

Witam się i ja z ranka.:-D:-D
Znów zaplanowałam sobie szalony dzień,a co wyjdzie to się okaże.:-D:-D:-D

W ddtvn-- atopowe zapalenie skory i autyzm

A przy okazji, mam paskudna wode twarda w kranie. jaki krem bylby dobry do buzi małej, bo po myciu ma sucha skore?
szkoda ,nie oglądałam,ale zaraz odszukam tego fragmentu na necie.Jak mi się uda to wkleję.

ja myłam okna w ciazy ale w tepie 3 razy wolniejszym niz zawsze no i nie wyciagalm rak do gory tylko wlazilam na stolek:-)
ale firanek nie wieszalam:no:

szkoda ze nie mam tego programu.a jkim kremem jej teraz smarrujesz?mozesz kupic masc cholesterolowa lub witaminowa.kosztuje 2-3zł:-)
też polecam te kremy ,albo droższe z Balneum lub oilatum.

a julia używa żelu do ciała lawendowego i balsamu też właśnie johnsona i jestem zadowolona używam tego prawie 5 lat lubie ten zapach julka nie ma uczulenia:no::sorry::sorry:zresztą tej oliwki w żelu zielonej chyba aloesowej ja też długo używałam i teraz też pewnie kupie bo jak po prysznicu wtarłam ją w mokrą skórę to było super nawilżona i przypomniałam to sobie ostatnio jak pisałyśmy o balsamach i dlatego kupuję:eek::eek::eek::eek::eek::eek:zresztą jedne kosmetyki ktoś może używać inny nie :tak:mój adam od noworodka jest na johnsony uczulony i on jest wierny kosmetykom nivea:happy:

My włoski myjemy Nivea.
Odradzam produkty Joansons. Znajomy pracował w tej firmie i mówił, że jak żadna fałszują daty ważności. Często mają skargi, że dziecku dzieje się to i tamto po użyciu ich produktu. Mięłi juz sporo spraw sądowych, bo po kontrolach okazało się, że duża część na magazynie nie nadaje się już do niczego a czekała na wysyłkę do sklepów, co w konsekwencji bardzo szkodziło dzieciom. Opowiadał o 2 dzieci ze Ślaskiego, które mało nie zmarły na skutek uduszenia przez oliwki w zelu i zwyklej.
Z reszta dużo opowiadał i mówi, że nigdy własnym dzieciom nie dauzywac, choc mogl miec za darmo
Kubuś po oliwce w żelu też się dusił.Na szczęście szybko była reakcja bo miałam w domu wziewy i mu te wziewy pozwoliły przetrwać.Lekarz przyjechała i podała jeszcze Hydrokortyzon domięsniowo dla zupełnej równowagi.
Po oliwce dla dzieci uczulonych puchnie gardło(obrzęk głośni chyba ) blokując prześwit do płuc.
Od tamtej pory jesteśmy na Nivea baby.
Kubuś był już wtedy duży i chciałam mu zmienić na coś normalnego i podkusiło mnie na tą oliwkę :no::wściekła/y:gdyby był mały to nie wiem czy dalibyśmy radę go uratować.Kurcze on puchł w oczach normalnie.

Witajcie :-)

U nas nocka też taka sobie,Oliwka obudziła się ok 1.00 w nocy i nie spała z godzinkę,coś nie mogła usnąć,ale jak juz usnęła to spała do rana.

PO świętach jak będzie ciepło to wybieramy się do zoo.Bo teraz troche nie ma czasu.Ale po świętach to zrobimy sobie całodzienny wypadzik do zwierzątek,Oliwka się będzie cieszyć.
Ależ Wam dobrze.U Was jest cudowne ZOO.
Warszawa się chowa.:tak:

Mnie lekarz wczoraj uswiadomil ze dzieci od 8mz powinne przesypiac cale noce bez butelki:szok:a ja dawalam dosc czesto Laurze jak poplakiwala:-D
Podobno potem w 2rz dzieci maj juz pruchnice
A tu jak wyrocznia kumpela mi gada ze od jej znajomej mala miala w marcu 2 latka i ma pruchnice
:baffled:
Klaudia jadła w nocy i próchnicę miała w wieku niespełna 2 lat w zębach trzonowych.
Ten rodzaj próchnicy to próchnica butelkowa.
Kubuś z piersi przeszedł od razu na łyżeczkę .Do tej pory ma tylko 2 ząbki leczone.
W nocy powinno podawać się tylko czystą wodę do picia.

Boje sie ze jak bede jej zakladala na takie podroze czy na dlugi spacer pieluche to nie bedzie wiedziala o co chodzi i sfiksuje:baffled:
A z ta prochnica to roznie mowia:eek:Mysle ze jak dba sie o zabki to nie bedzie problemu:happy:Przeciez jak sie da mleko o 5 rano a dziecko wstaje o 8 to sie chyba nic nie stanie jak umyje dopiero wtedy zabki:sorry:
przez 3 godziny to już mleko skwaśnieje i już psuje zęby.
Ja pieluchę małej zakładałam na spacery ,bo mieszkaliśmy w Warszawie i tam nie było gdzie wysadzić.Nigdy nie miała problemów z rozróżnieniem kiedy ma robić a kiedy nie.
Klaudia robiła na nocnik jak miała rok a Kubuś dopiero w wieku 3 lat.

hej dziewczyny. Ja wczoraj robiłam generalne porządki. Poukładałam w szafkach, okna umyte firanki wyprane i różne inne takie. a dzisiaj idziemy na długi spacerek

Ja okna u siebie i u mlodego tez juz pomylam:tak::tak::tak:
Reszte moze pomyje w wekend:rofl2:Sprzatac to ja sprzatam w sumie co dzien:tak:Po lozeczkami rowniez:-)Tak raz w tyg za komodami i pod i za moim lozkiem.Musze u mlodego wystawic wszyskie zabawki i tam posprzatac ale to tez moze w weekend;-):-)
A sobie musze wkoncu kupic firanki i karnisz ktory M mi zlamal

reklama
Do góry