reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

To musisz niezłe wygibasy przy tym karmieniu wyczyniać :laugh2:.

No i jak wcześniej pisałam - gardło boli bardziej :-(. Nic nie pomaga :no:.
Rano bolał mnie lewy migdał, teraz prawie całe gardło, bez prawego migdała. Pewnie jak rano wstanę to już oba migdały będą boleć :-(. Kurcze - zawsze tak mam... No i po co piłam tą zimną colę... Parę razy miałam nauczkę i nadal zimne z lodówki piję :zawstydzona/y:.
Jakie wygibasy, tą ręką co podpieram główke trzymam butle, a drugą pisze. Teraz mała zaczyna pomagać i sama czasami potrzyma:-D

reklama
Winka kilka dni temu też tak miałam i z tego samego powodu. Leki na przeziębienie brałam i gorącą herbatkę oraz mleko z miodem piłam ale nic nie pomagało. Wziełam byka za rogi i przez jeden dzień piłam znów zimne z lodówki i przeszło. Katar się skończył i gardło nie boli:-)
Oczywiście nie zachęcam do tej metody, ale na mnie podziałało
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Ja zawsze jem wtedy lody i pomaga.
Winka napar z majeranku, tego samego co do mięs dajesz:
łyżkę majeranku zalać wrzątkiem, przykryć poczekać 5 minut. Przecedzić, odzczekać aż troszkę ostygnie i dodać łyżeczke miodu. Jest to moje ulubione lekarstwo:-D

ozkane ja kataru nie mam:sorry2:. A w takim klimacie jaki macie, to bym chore gardło miała chyba przez cały rok.
A mam jedno pytanko : Czy to prawda, że herbata po turecku jest napojem narodowym Turków, a nie jak wielu sądzi kawa po turecku ?
No i również dowiedziałam się, że Holandia nie jest prekursorem tulipanów, tylko o dziwo Turcja. Właśnie z Turcji zostały przywiezione pierwsze nasiona tego kwiecia :-). To taka ciekawostka :-).

Oj widzę że się przepisów posypało:szok: Bardzo się cieszę i muszę to uporządkowac:-p Ale potem bo teraz lecę na strych, któraś wolna teraz? Bo nie wiem czy wszystko zdołam teraz podnieśc:baffled:

ozkane ja kataru nie mam:sorry2:. A w takim klimacie jaki macie, to bym chore gardło miała chyba przez cały rok.
A mam jedno pytanko : Czy to prawda, że herbata po turecku jest napojem narodowym Turków, a nie jak wielu sądzi kawa po turecku ?
No i również dowiedziałam się, że Holandia nie jest prekursorem tulipanów, tylko o dziwo Turcja. Właśnie z Turcji zostały przywiezione pierwsze nasiona tego kwiecia :-). To taka ciekawostka :-).
Kawa po turecku, nie jest z Turcji:tak::tak:, ale z kąd to nie wiem. W Turcji uwielbiają pić herbate i bardzo ją słodzą. A co do tulipanów to wiem tylko, że to kwiaty z cieplego klimatu.

sikoreczka ja Ci pomogę

winka masz rację z tą herbatą. Przyznam też, że ja herbaciarą nigdy nie byłam,ale od kiedy mieszkam tu delektuję się herbatą jak jakaś znawczyni. Parzy się ją również w określony sposób i podaje w takich małych szklaneczkach. I jako ciekawostka również. Ta sama herbata podana w kubku nie smakuje już tak dobrze.
A na upał herbata jest również świetna chociaż wydaje sie to absurdem. Ale ja wolę ayran Napój mleczny podobny do kefiru, tylko solony. Gasi pragnienie i szybko chłodzi:-)

sikoreczka ja Ci pomogę

winka masz rację z tą herbatą. Przyznam też, że ja herbaciarą nigdy nie byłam,ale od kiedy mieszkam tu delektuję się herbatą jak jakaś znawczyni. Parzy się ją również w określony sposób i podaje w takich małych szklaneczkach. I jako ciekawostka również. Ta sama herbata podana w kubku nie smakuje już tak dobrze.
A na upał herbata jest również świetna chociaż wydaje sie to absurdem. Ale ja wolę ayran Napój mleczny podobny do kefiru, tylko solony. Gasi pragnienie i szybko chłodzi:-)
Daleko wywendrowałaś. Jak Ci się tam żyje:confused:

wiecie co, normalnie bym sie pod jakąś palemką wyciągnęła i masazu zażądała:dry:;-)może męza poproszę:-p:laugh2:
Special For You :-)
169_481_b.jpg

reklama
Do góry