reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ewcia chce dzidziusia,w tym miesiacu podejme decyzje :) A watku ja nie zaloze bo tak piszac to ja nie bede pewnie umiala tego wytlumaczyc co i jak,moze ty zaloz:) O nadzerce duzo nie wiem.A po urodzenia Matunia bylas u gina?
Buziaczek piekny brzuszek :)

reklama
Ewcia przede wszystkim sie nie denerwuj. Ja dla przykladu mialam nadzerke przed ciaza. Zaszlam po pierwszej probie ;) i urodzilam, tak wiec nadzerka naprawde nie szkodzi zajciu w ciaze, no chyba, ze umiejscowiona jest nie tam gdzie "trzeba", ja dodatkowo mialam mesniaka, ktory po ciazy poprostu zniknal :)

Buziaczek ja po raz kolejny się powtórzę że wyglądasz pięknie. Nie mogę się napatrzeć:-) A jak ty to zrobiłaś że nogi masz takie zgrabniutkie:confused: Kurcze ja miałam balerony ogromniaste:szok::-D Zresztą brzuszek też miałam duży, ale co się dziwić jak tylko jadłam i spałam w ciąży:tak:

Ewcia ja kiedyś też miałam nadżerkę jak młodziutka byłam. Lekarz po badaniu jak już będzie miał wyniki to będzie mógł stwierdzić który stopień tej nadżerki masz. Jak będzie malutka to leki jakieś a jak większa to robią zamrażanie albo wypalanie z tego co wiem. U mnie na szczęście była malutka więc dostałam jakieś tabletki i tyle.

Egzamin zdałam na 4:-) Ja mam farta, nic się nie uczę a teraz nawet ściąg nie chciało mi się robić:cool2: Koleżanka miała ściągi to sobie od niej pożyczyłam:-D
Ja robię szkołę policealną zaocznie, kierunek technik rachunkowości. Już kończę całe szczęście. Jeszcze tylko egzaminy końcowe i luzik. Bo te co teraz mam to semestralne. Ale zastanawiam się czy tych końcowych nie przełożyć na następny rok bo głupio zdać na 2 i starać się o pracę z takim dyplomem. Myślę intensywnie nad tym. Pouczę się i zobaczę. Mam 19 i 20 czerwca.

Shady mam nadzieję że synek będzie zdrowiutki. Życzymy z całego serduszka dużo dużo zdrówka dla Was.

Ja jakaś senna jestem więc pewnie zaraz się będę żegnać z Wami.

Buziaczek brzuszek śliczny ja podobnie jak Aniab miałam brzuszysko:szok: Nie jestem małą kobietką ale wyglądam jak pająk wieeelki brzuch i kończyny:dry:
Ewcia nie przejmuj się nadżerką ja miałam zaszłam w ciążę z Julką teraz też mam i znów zafasolkowałam:tak: Posłuchaj dżina jesli uzna że wszystko ok i nie będzie chciał nic robić to dobrze a jak zaproponuje wypalanie (zabieg z nazwy tylko strasznie brzmi) to też dobrze. Gdybyś tak zrobiła sondę byłabyś zdziwiona ile kobiet ma/miało nadzerkę i maja normalne rodziny. A dwa m-ce starań o fasolkę to nie jest długo. Chyba Ania138 pisała że o drugie starali sie przez cztery m-ce intensywnie ty natomiast siła rzeczy intensywnie starać się nie możesz;-)
Jeśli chodzi o wizytę u lekarza to jestem zarejestrowana na przyszłą srodę bo tylko wtedy przyjmuje po południu a wcześniej nie miałabym co zrobić z Julką.
A jeśli chodzi o termin porodu to prognozuje że luty/marzec chyba że dzięki złośliwości przedmiotów martwych, zafasolkowaliśmy wcześniej :tak::-D

Shady właśnie doczytałam wątek o Alanku:szok: Shady nie chę zapeszać ale gdześ czytałam że u tak małych dzieci padaczka całkowicie mija Potrzebne jest oczywiście odpowiednie prowadzenie dziecka .( Obym tylko nic nie pokręciła )
Wszyscy tu będziemy trzymać kciuki za Alanka a przy takiej zbiorówce pozytywne fluidy zrobią swoje:tak:
Trzymaj się !

Ewcia nie znam się za dobrze na sprawach gin.ale pamiętam że koleżanka miała nadżerkę(poroniła-ale nie wiem czy przez to:confused:) leczyli ją jakimiś tabletkami i nic poza tym nie robili jej-ustąpiło po jakimś czasie!A i nie mogła współżyć chyba przez pół roku!
)
No kurcze to niedobrze czarna hmm.ale lekarz mi tez oznajmił,ze nie widzi jakis wielkich problemów i tez mam jakieś tabletki...moze zginie wsio...

Ewcia chce dzidziusia,w tym miesiacu podejme decyzje :) A watku ja nie zaloze bo tak piszac to ja nie bede pewnie umiala tego wytlumaczyc co i jak,moze ty zaloz:) )

No to iwonka czekamy na tą decyzję,ty kieydś pisałaś że chciałąbyś drugie jakoś na wiosne,no to czas starań czas rozpocząć,hehe

Shady no to dobrze,ze tak piszesz,ja się naczytałam it eraz niewiem czy więcje pozytywnyc widziałąm opini czy negatywnych...Cioesze się z pozytywu twojego...A umiejscowiona,hmm ja nie wiem nawet,ale niby nie jest źle wogóle i mam sie nie nerwować.

WerEla ja też na buziaczka nie mogę się napatrzec,ż etaka zgrabna.HMm vbuziaczek cot y robisz ze tak wygladasz,daj porady na przyszłość nam??!! Ojej to t yniedługo mas zte egzaminy,a dlaczego chcesz przełożyć,nie mas zjak się cuzyć czy nie maszna to sił?? Jak tego to lepiej odłóż na miesiac dw alub ile ci potrzeba..

Cloe no ty mnie pocieszyłąś kobietko,ach będe to codzień czytała jak załąpie znowu ajkiegos dołacza. Ciesze się ,że masz tak jak ja,tzn przed ciąż też i masz już w drodze drugą dzidzie.Ach dodałąś mi otuchy.Dzięki,,,:-):-);-):tak::tak::happy: No i właśnie ja intensywnie to nie moge,no bo jak iz kim jak męża nie ma przy mnie.Widze,że dobrze mnie rozumiesz,hehe Będziemy czekali na twoją wizyte u lekarza...

Czarna 551- No wlasnie dla mnie jest on wielki strasznie wielki i szczerze to juz sie nie moge doczekac jak bedzie plaski bo to nie wygodnie jest sie poruszac ...spac itp.!!;-)
Iwonka2006- dziekuje:-)
WerEla- Ja tez przytylam duzo w udach ..moze tyle nie przytylam co mam spuchniete od ciezaru ...!! ehhh:-:)szok::eek:gratuluje zdanego egzaminu :happy: masz szczescie :tak:;-)

Ja tez mialam nadzerke mimo ze jestem bardzo mloda naprawde mloda i zaszlam w ciaze bez problemu , mialam drugiego stopnia a sa 4 stopnie ...ale moj lekarz sam mi kazal sobie szukac takiego szpitala w polsce ktory zrobi mi zamrozenie bo nie kady ma w moim miescie-wojwodztwie taki sprzet a ja to tak szczerz troszeczke olalam i nic nie robilam z tym a teraz jak juz zaszlam w ciaze to moja mama mi powiedziala ze ciaza leczy nadzerke bo bardzo duzo hormonow jest w naszym organizmie i to podobno jakos tam ma wplyw nie wiem jak to tam dokladnie jest ksiazkowo :-pale wiem ze cos takiego jest ....hehe !!

buziaczek - śliczny brzuszek!!!

Ewcia - nic się nie martw, jeśli cytologia wyjdzie dobrze to się słuchaj swojego lekarza i nic z tą nadżerką nie rób. Jest duża szansa, że po porodzie Ci zniknie (tak było u mnie). Za to po jej wypaleniu faktycznie mogłabyś mieć problem z zajściem w ciążę, bo wypalanie może uszkodzić gruczoły szyjki macicy i produkują wtedy mniej płodnego śluzu.

reklama
Buziaczek i Leika no ciekawe jakeigo stopnia ja mam?? Czekam na te wyniki,a to dwa tygodnie... No niby ta ciażą,lekarz nic nie kazał mi robić,bo nie widzi nic źle,a jak chcę ciaże to wąłsnie mam czekać,bo te hormony..Właśnie lekarz mowi,że niby znika poc iaży,tzn zagaja sie sama.hmm no to poczekams obie juz z głową bardziej uśmiechnietą. Dobrze,ze jednak cos tu na ten temat anskrobałam id uzo od was wiem,dzieki wszystkim juz mi lepiej...Leiczko właśnie z tym sluzem słyszałam i że można mieć w ciazy problemy też...jeślis ie usunie nadżerke przed ciażą. Wogóle witaj,bo danwo cie neiw idziałąm na BB.

Dobra lec espać,bo pisze i pisze,nie moge odejśc od kompa...narkotyk te BB.
Dobranoc wszystkim.apapa

Do góry