reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej.
Ewcia, WerEla zobaczymy jak to będzie od września na pewno Wam napiszę :tak:nie obiecuję że zaraz po porodzie bo pewnie będzie krucho z czasem ale na pewno na bieżąco.
WerEla Pytasz o spanie to żeby Cię okłamać w ciągu ostatnich 2 i pół miesięcy Maja miała jedną drzemkę 3 godzinną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, myślałam że po dzisiejszej akcji pójdzie spać :no::baffled:, a ona kisiel wytrąbiła i melduje że już się obudziła :wściekła/y::wściekła/y:. Czasami nie mogę wytrzymać, taki mi brakuje tych jej drzemek. A muszę jeszcze dodać że ona gada cały czas bez przerwy:sick:, nawet teraz a siedzi na nocniku u siebie w pokoju i gada do mnie a ja jestem u siebie i tak dzień w dzień :eek:.
czarna551 ja mam w lipcu 25 lat a Majkę urodziłam 8 dni przed 22 urodzinami, więc też dość szybko;-) ale co komu do tego:-).
A ja nie dałam się Mai bo się super niani naoglądałam i teraz jestem "super mama", ale to nie takie łatwe.
O spadam bo małżonek szybciej z pracy wrócił a ja znowu klikam:-p.

reklama
Pycha zdrówka córci zyczymy!
Donatella powodzenia w badaniach i złapania kupki:-)
Ania138 ja jak byłam w ciąży z Mateuszkiem to Madzia też uwielbiała mój brzuszek, malowała po nim kwiatki i rodzinkę z malutką dzidzią i strasznie była przejęta jak przyjechała do nas do szpiatala i zobaczyła swojego braciszka i jak dałam jej go potrzymac chwilę to była w szoku:szok::laugh2::baffled::confused:Ogólnie to dobrze to zniosła i n ie odczuła że poświęcam mu więcej czasu- ja sama z dwójką dzieci bo mąż w pracy w Szwecji i Magda jeszcze wymaga codziennych cwiczeń ale dawaliśmy radę- no i Magda zaczęła mi pomagac przy małym. Jedyny problem jest do teraz z dzieleniem się zabawkami. Ona rozumie że ma coś dla Matiego dac do zabawy ale ma pare swoich ulubionych rzeczy których mu nie chce dac :tak:A on akurat chce zawsze to czym ona akurat się bawi:no: Czasami można oszalec ale jak już mam dosyc to ich zostawiam niech sami rozwiązują swoje problemy:-D a ja czekam aż im minie w drugim pokoju:tak::-)

Weronika śpi a ja mam jakby luzik bo obiadu dzisiaj nie robię:-). Dzisiaj jemy pizzę DrOetkera hawajską. Starłam ser i zaraz wstawię do piekarnika.
Oczywiście przysnęłam na chwilę z moim skarbem, ale ja tak lubię bo zawsze chwilkę odpocznę.
Czarna szkoda że wybrałaś kierunek który ci nie odpowiada. Ale może kiedyś się przyda. Ważne że się uczysz i tylko żebyś nie wpadła na pomysł żeby przerwać naukę;-) A z tym przesunięciem ślubu to dobry pomysł bo Wy będziecie mieli swoje święto a Dawidek swoje. Pewnie już nie możesz się doczekać. Młodziutka jesteś ale pomyśl sobie że jak dziecko odchowasz to nadal będziesz młodziutka. Moja była bratowa miała 17 albo 18 lat jak urodziła i teraz ma syna 13 letniego i każdy myśli że to jej brat albo kolega, ale nie syn:-D Ja jestem troszkę starsza od ciebie.

A ja niedługo mam urodziny bo jestem z czerwca i skończę 27 lat i czujęsętak staro już:tak: Wogóle jak ktośsięmnie pyta o wiek to muszę zawsze pomyślec bo mi się cały czas wydaje że mam 21:-D:szok:A tu już niedługo 30:no:

Ania138 to my chyba ten sam rocznik jesteśmy '81:confused: To współczuję ci bo ja narzekam że Weronika śpi tylko godzinę w dzieńa zdaża się że nie śpi wcale czasami. Syn mojej koleżanki w wieku Weroniki śpi codziennie trzy godziny:szok:
Ale u nas pomaga to że ja się kładę z nią w pokoiku i wtedy zasypia. Może też tak spróbuj. Pewnie to nie jest dobry sposób ale ja bardzo lubię jak się tak poprzytulamy z dziubalkiem moim:-)

Aniab A ja jestem rocznik 78' i tezmnie dobija mysl ze zaraz 30 koncze buuuuuu
Nie mam czasu klikac bo pracuje nad blogami ale na szczescie mam opiekunke do dziecka,tego ptracownika co umarl jego corke :0 Musze sie wziasc za sparztanie bo mam dom do gory nogami.

Aniab190 młodziutka jeszcze jesteś. A najważniejsze jest to jak człowiek się czuje a ty piszesz że wydaje ci się jakbyś miała 21 lat:tak: Oj to imprezka będzie w tym miesiącu:-)
Wszystkie młode jesteśmy dopóki mamy małe dzieci:-D

Moja myszka malutka już się obudziła więc się wyłączam laptopika i zmykam.
Może wieczorkiem Was odwiedzę tylko błagam nie piszcie dużo bo ja nie nadrobię z czytaniem:tak:

Iwonka to skoro Ty wcześniej przez to przejdziesz to podzielisz się ze mną spostrzeżeniami- może lepiej to zniosę:tak::-)
WerEla ja też tak usypiam mojego malucha- fakt może to nie jest dobre rozwiązanie ale skoro sam nie chce iśc sapc to ja nie mam zamiaru się męczyc i jego - wolę łatwe rozwiązania:tak:
No ja się wyrobiłam ze sprzątaniem i praniem idę obiadek zjeśc i może wyjdę na spacer z dziecmi bo widzę że może pogoda się popsuc niedługo:-) Pozdrawiam może później uda mi siętu zajrzec jeszcze - skoro męża nie ma to mam czas wieczorem;-):tak:

reklama
My już po obiadku :-p.
aniab moja metoda na "przepraszam" jest taka jak Twoja tylko karne krzesełko stoi w łazience bo w jak stało w pokoju to ona zaczynała się bawić zanim ja przyszłam :dry:.
A jaka jest różnica między Twoimi dziećmi?
Ania138 to my chyba ten sam rocznik jesteśmy '81:confused: To współczuję ci bo ja narzekam że Weronika śpi tylko godzinę w dzieńa zdaża się że nie śpi wcale czasami. Syn mojej koleżanki w wieku Weroniki śpi codziennie trzy godziny:szok:
Ja jestem `82. A co do jej spania to ja się już z tym pogodziłam ;-), a poza tym ma to też swoje dobre strony bo po bajce Majka juz nie ma często nawet siły na kąpiel :tak:tylko butla i dobranoc, a my z mężem mamy wieczór dla siebie:tak::-).
A my jak jedziemy na zakupy to często mieścimy się w stówce, a w siatkach nawet coś jest.
Do wieczora bo zaraz jedziemy do moich rodziców, muszę z nimi wyjaśnić sprawę wyjazdu na działkę:dry:. Pa pa.

Do góry