reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dobrze ten twój Piotrek gada, skoro ty nie chcesz byc z nimi bo beda pic, a chcesz jechac nad jezioro, to w czym problem :confused::confused::confused:
przynajmniej sobie odpoczniesz:tak::tak::tak:

Luna jasne jedz sama a chlopem sie nie przejmuj.
moj pewnie jutro tez zapiwkuje ale oby chalupy nie rozwalil to przezyje.ja tez nie zamierzam siedziec o suchym pysku:-):-):-):-)

Ja też parasolki nie używałam, strasznie to upierdliwe :-p

Z resztą moskitiery też nie, bo mi się wydaję, że pod nią duszno...

ja uzywlaam parasolke bo dostalam.przydala sie bo troche slonca w tamtym roku bylo.teraz nie uzywam.
a co do moskitiery-nie mialam i nie mam.ale jak Weronika w tamtym roku spala na dworzu a u nas sporo robactwa to jej zarzucalam na wozek poprostu sredniej gestosci firanke:-)
i starczylo

MAMITA
A jaka duza jest juz Twoja Zuzia i co juz potrafi:confused:Sorki jesli to pisalas na wczesniakach a ja nie doczytałam:zawstydzona/y:A i jeszcze jedno ile wazylą po urodzeniu:confused:

Ja baldachimu nie uzywałam i nie mialam zamiaru uzywac bo to jest jedno wielkie zbiorowisko kurzu:no::no::no:Łozeczka kupowałam z tych zwyklejszych za 130zł jedno i mateace gryczano-kokosowe chyba za 80zł jeden
A posciel razem z ochraniaczem ktora mi sie bardzo podobala i kosztowała 130 zl:tak::tak::tak:

no wlasnie-Weronika ma materac po Paulinie gabkowy i zamierzac wymienic.bo Paulina spala w lozeczku 4 lata a ta juz tez praiwqe 2.i pewnie jeszcze troche pospi bo szerokie.i takmysle czy zwykly gabkowy czy ten piankowo0grykowy:baffled:

Rehabilitantka mówi że rozwój jest na poziomie 6-miesięcznego dziecka:baffled:

ja ze swoja jezdzilam na poczatku co 2tyg do rehabilitantki tak przez pierwsze 4mieisace,pozniej co 3-4tyg.ale moja miala zwikeszone napiecie 4konczynowe ale nie az tak duze.no i nieforemn glowe i asymetrie ulozeniowa.
nie miala zadnych wylewow nic.ale do rehabilitantki jedzilam na kontrole i po teo zeby pokazala co cwiczyc.i sama z nia cwiczylam w domu 4-5razy dziennie i zaczela raczkowac jak miala 10misiecy a samachodzic jak miala 14.ale wczesniej atala przy meblach.zanim zaczela raczkowac a juz siedziala to zaczela przekrzywiac glowe na prawe(ale nie dziwne jak duza glowa to ciezka;) wiec rehabilitantka powiedziala zeby pod zadnym pozorem nie stawiac jej na nozki i nie pokazywac ze mozna chodzi bo ma raczkowac i koniec!wiec duzo czasu spedzala na podlodze:-)
no i zaczela raczkowac i kregoslup jej sie nap[rostowal,miesnie sie wzmocnily itd.

musisz z Zuzia cwiczyc duzo w domu i do reh jedzic co 2-3tyg

witam k... znowu mnie nerwy zjadły :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: znowu na placu ale mam juz samochodzik to oswoje sie moze bedzie lepiiej :-:)-:)-(

ojoj.Asiu kochana tak bywa.za duzo nerwow za duza presja i tak juz jest.
dasz rade

Pochwale Wam sie ze dzis dostalismy prezent slubny od Agnieszki Davida i Emily.Lepiej trafic z prezentem nie mogli:tak:, strasznie sie ciesze ze dostalismy taki prezencik a nie inny:-):tak::-)

..mam gosci

no wiesz,nawet sie nie pochwalilas co za prezent

co tu takie pustki :confused::confused::confused::confused:

a już wiem pewnie wszystkim męzowie z pracy powracali i świętują początki weekendu ;-);-);-)

fajnie macie, ja dopiero w środe moją drugą połówkę odzyskam :-:)-:)-:)-(

ale jak już odzyskam to wycisne jak cytrynę :tak::tak::tak::-D:-D:-D

dobrej i owocnej nocki życzę ;-);-);-)
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Natalineczko

z okazji urodzin,które są raz w roku
niechaj będą szczęśliwe i pełne uroku
Więc składam Tobie szczere życzenia,
Aby się spełniły najskrytsze marzenia.

bukiet.jpeg

ja rowniez dolaczam sie do zyczen:-)

reklama
Witajcie !!!
bardzo przepraszam za moja nie obecnosc ale teraz mam sporo rzeczy na glowie...
moi rodzice wyjezdzaja dzisiaj wieczorem na wakacje a ja bede mieszkala teraz u nich na 2 tyg i te pakowanie ... :szok::szok: tyle siatek sie nazbieralo a to tylko 2 tyg :sorry2::sorry2:
jeszcze ostatnie zalupy do lodowki - bo cos tam nam zostawili... ale nie na dlugo :blink:
a wczoraj w nocy to obudzilam sie kolo1 z takim bolem brzucha ze myslalam ze lzy mi grochem poleca... zwijalam sie na tym lozku - zaraz przy pomnial mi sie bol przy porodzie brrrr az mi ciarki przeszly... potem sie uspokoilo i znow...... a potem kolo 2 dostalam biegunki - mysle ze czyms sie zatrulam :sorry2:
juz wszystko jest ok
no a 28 lipca mam wizyte u gina - juz sie nie moge doczekac :-D:-D:-D

ok ide dalej sie pakowac :cool2:

to niedobrze.jagodki,lacidofil do tego;)

Witam porannie
Po pierwsze jade

A nie ma któraś na zbyciu niebieskiej parasolki, albo pasującej do niebieskiego wózka? Zawsze taniej może niż nówka, a co to się zniszczy...

no ja mam granatowa;))) na zbyci.tam gdzies jedna zatyczka uciekla i wystaje drucik i trzebaby jakos to naprawiac ale nie wiem jak.no i ze ja dostalam uzywana to jest lekko wyblaknieta na zalamaniach.

Widze ze ostro rozmawialyscie o wozkach lozeczkach i calej reszcie.Ja mam w piwnicy Mikado Ox-ford czerwony:sorry2: ciekawe co z nim zrobie. Za niedlugo dolaczy tam lozeczko:-p
Parasolke uzywalam jak bylo monce sloneczko wiec bardzos ie przydala bo i ja duzo chodzilam z wozeczkiem kilogramy tak tracilam:-DA jak wiecie bylo ich sporo:-D:-D

Pochwale Wam sie ze dzis dostalismy prezent slubny od Agnieszki Davida i Emily.Lepiej trafic z prezentem nie mogli:tak:, strasznie sie ciesze ze dostalismy taki prezencik a nie inny:-):tak::-)

..mam gosci
No to ja sie ciesze razem z toba ze trafilam z prezentem:-D:-D:-D:-D widze ze wszystkie bardzo ciekawe prezentu wiec ja wam napisze co kupilam bo widze ze Ani jeszcze nie bylo:tak::tak::tak:
Tak wiec kupilismy jej maszyne do kawy ktora robi Cappuccino, LatteMacchiato Cafe Latte no i oczywiscie normalna kawe z pianka mam tez taka tylko bez tych dodatkowych funkcji czyli LatteMacchiato np nie moge sobie zrobic ale kawa z tej maszyny jest naprawde pyszna :tak::tak:

Załączniki

• 8710103363859.jpg
    8710103363859.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 20
Wiec teraz sie przywitam
NATALINECZKO wszystkiego naj naj na:tak::tak::tak:
U mnie nad ranem ok 4 dzwoni domofon najpier myslalam ze mi sie przysnilo ale potem juz tak dluugo dzwonil ze sie zerwalam obudzilam mojego on poszedl otworzyc a to sasiadka po 80 babcina w koszuli nocnej nie mam pojecia co ona tam robila po 4 nad ranem i nie wiem czemu okurat do nas dzwonila bo akurat tylko my maamy dziecko a cala reszta jest bezdzieci wiec czemu tam nie dzwonila jak szalona dzwi jej sie zamknely i nie miala jak wejsc ale to dla mnie dziwne zeby taka babcinka tak wczesnie rano w koszuli szukala nie wiadomo czego straszy ja chyba:szok: a i jeszcze jak m jej otworzyl to przeszla obojetnie kolo niego i nic nie powiedziala nawet dziekuje m sie wkurwil bo go ze snu wyrwala i jek jeb...l dzwiami to az sie szyby zatrzesly:-D:-D:-D

reklama
Do góry