reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jest taki upał ze za długo nie szło wysiedziec na tym balkonie:tak:No ale dzieciaki mialy frajde:tak::tak::tak::-)
Teraz dziewczynki juz spia a ja czekam za siora bo ma do mnie przyjsc:tak::tak::tak:
fotki fajne,ale główki gołe .Od wody bardziej ściąga.

oj agenciary:-D:-D:-D:-Dja to żeby się opalić to musiałabym otworzyć okno w kuchni tak w południe i się na podłodze położyć:-D:-D:-Dbo balkonu brak niestety:no:
każdy sposób jest dobry

słodkie te Twoje dzieciaki :tak::tak::tak::tak: jakie zadowolone :tak::tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jesli chodzi o farbowanie to mój gin powiedział że nie można w pierwszym trymestrze bo w tedy wszystko się kształtuje w tedy może zaszkodzić choc nie musi.później już można.ja farbowałam po połowie ciąży dopiero :tak::tak::tak::tak: i przed porodem również :-)

byłam dzis w domu kultury u nas i od poniedziałku zapisałam Oliwke na fajne zajęcia.bedą trwały przez tydzień.Oliwka będzi chodzić ze swoja koleżanką żeby było im raźniej.Zahęcia będą trwały codziennie 1,5 godz w godz 9.30-11.00.będzie je prowadzić Pani z rytmiki.już nie ma wolnych miejsc,także tłok jest.60zł za to zapłaciłam.fajnie będzie Oliwka się rozerwie,będzie muzyka,tańce,gra na instrumentach jakieś zabawy będzie Pani wymyslać.i rodzice też mają brać udział,także będzie bardzo wesoło :tak::tak::tak::tak::tak:
cieszę się już na samą mysl tych zajęć.

Oliwka wstała,kurczę przez tą duchotę spać nie może,spała tylko 40min :no::no::no::no::no: i jest cała spocona,jakby wyszła prosto z kąpieli:tak::tak::tak::tak:

a upał u mnie dziś nieziemski,nagle się tak robiło.jest 30C :tak::tak::tak::tak:,istny żar.
zajęcia zawowiadają się świetne

A ja farbowała i w jednej i w drugiej ciąży :sorry2:

Napiszę wam tylko, że Niki przybrała na wadze 29 dkg :tak::tak::tak:
Ostatnio miała 3122 a dzisiaj 3410 :tak:

Goraco jak w piekle :zawstydzona/y:
pięknie przybrała.:-)

Agatulka ty też tu?;-) to ja się dołącze jeśli Mamy pozwolą:-)

U nas burza na zmianę z tropikiem...zwariować można.

Idę troszkę poczytać, żebym była w temacie:tak:

Pozdrawiam!!!
witam

sporo spadłooo
ale dobrze ze nabieraaa i często piszesz ze przybywa wiec to plusikkkk
a mleczko mamusiowe czy się nie udało???

u nas po obiadku podziubali w taki upał nikomu sie jeść nie chce
wezmę im banany na dwór może to dziubną
i chodź upierałam się nad obcięciem włosków córci bo ma takie długie piękne ale kurcze ma taką nadpotliwość i może jej lżej będzie choć do karku by 2 kitki muc zobic ale to musze strawić
U mnie też Kuba jeść nie chce.
Ja bym nie ścinała jak ma ładne włoski.
Zbierz gumką tak by nie leżały na szyi i karku i to samo.
Upały szybko miną a włosków szkoda.
Moja dama ma włosy za pas i żyje .
Co gorsze o każdy 1 cm ścięty wojnę mi robi.:szok::-D:-D:-D:-D

reklama
Witam Mamusie-chociaż tu jest z kim pogadać:-):-):-)
U nas gorączka taka,że szkoda gadać -strach wyjść na spacer:baffled:
Mama Helenki jak na wcześniaczka to i tak duża laska ;-) Moja Zuzka tylko 1580 ważyła ale apetyt ma nawet w taki dzień jak dziś:szok:

Mama Helenki jak na wcześniaczka to i tak duża laska ;-) Moja Zuzka tylko 1580 ważyła ale apetyt ma nawet w taki dzień jak dziś:szok:
witaj mamita.
Mój też wcześniak z 35 tyg.Urodził się 3350 ,ale jeść od początku nie chce.
Też były cyrki z ważeniem codziennym ,potem co tygodniowym potem comiesięcznym.
Jakoś poszło,ale cięzko było.
Teraz chłop ma już 6,5 roku ,więc nawet jak nie zje to mu nic nie będzie.:-D:-D:-D

Mamo Helenki-ładnie do przodu idzie.

Dziewczyny, potrzebuje krzesełko do karmienia, nie mam któraś już nieużywanego na sprzedaż???

reklama
Agatulka ty też tu?;-) to ja się dołącze jeśli Mamy pozwolą:-)

U nas burza na zmianę z tropikiem...zwariować można.

Idę troszkę poczytać, żebym była w temacie:tak:

Pozdrawiam!!!
witam nową mamusię:happy2:
sporo spadłooo
ale dobrze ze nabieraaa i często piszesz ze przybywa wiec to plusikkkk
a mleczko mamusiowe czy się nie udało???

u nas po obiadku podziubali w taki upał nikomu sie jeść nie chce
wezmę im banany na dwór może to dziubną
i chodź upierałam się nad obcięciem włosków córci bo ma takie długie piękne ale kurcze ma taką nadpotliwość i może jej lżej będzie choć do karku by 2 kitki muc zobic ale to musze strawić
ja julce obciełam włoski taka długość że w kitkę a raczej 2 się zwiąże a ma lżej na głowie:tak:chociaż ja całe życie nieomal nosiłam włosy do pupy i jakoś żyłam zawsze nosiłam latem podpięte:confused:
a gdzie Myszunia i Mlena??????????????????
czyzby Mlena jeszcze nie wrocila?
właśnie miałam o to pytać:tak::tak:
witam nową mamusię:happy2:

a u nas zagrzmiało a teraz leje...przynajmniej jest czym oddychać bo na dworze było 32 w cieniu a w mieszkaniu mam 29:szok:jak antoś zasnoł po obiadku to rozebrałam go do pampersa i w łóżeczku przykryłam tylko flanelową pieluszką a na łóżeczku powiesiłam zmoczoną pieluszkę co by mu się lepiej oddychało i tym sposobem spał mi 2.5 godziny co mu się zdarzyło po raz pierwszy od x czasu:tak::tak::tak:
apetytu u mnie też nikt nie ma :no:julia zjadła jogurt banana i miseczkę zupy pieczarkowej przez cły dzień ja ranno jogurt potem zupkę antoni mleczko zupkę i biszkopty piotrek rano śniadanie w pracy i w domku małą miskę zupy za to pijemy jak szaleni julka sama wypiła 2 litry soku antoni non top wodę i herbatki ja zrobiłam już 3 dzbanek wody z cytryną i miodem i wsystko osuszamy:szok:
dziewczyny w co mam ubierać na noc antoszkę jak jest tak duszno:confused::confused::confused:bo normalnie to on śpi w takich pajacykach ale jk jest tak duszno to nie wiem czy to nie za ciepłe:confused::confused:

Do góry