reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam nową mamusię:happy2:

ja julce obciełam włoski taka długość że w kitkę a raczej 2 się zwiąże a ma lżej na głowie:tak:chociaż ja całe życie nieomal nosiłam włosy do pupy i jakoś żyłam zawsze nosiłam latem podpięte:confused:

właśnie miałam o to pytać:tak::tak:

witam nową mamusię:happy2:

a u nas zagrzmiało a teraz leje...przynajmniej jest czym oddychać bo na dworze było 32 w cieniu a w mieszkaniu mam 29:szok:jak antoś zasnoł po obiadku to rozebrałam go do pampersa i w łóżeczku przykryłam tylko flanelową pieluszką a na łóżeczku powiesiłam zmoczoną pieluszkę co by mu się lepiej oddychało i tym sposobem spał mi 2.5 godziny co mu się zdarzyło po raz pierwszy od x czasu:tak::tak::tak:
apetytu u mnie też nikt nie ma :no:julia zjadła jogurt banana i miseczkę zupy pieczarkowej przez cły dzień ja ranno jogurt potem zupkę antoni mleczko zupkę i biszkopty piotrek rano śniadanie w pracy i w domku małą miskę zupy za to pijemy jak szaleni julka sama wypiła 2 litry soku antoni non top wodę i herbatki ja zrobiłam już 3 dzbanek wody z cytryną i miodem i wsystko osuszamy:szok:
dziewczyny w co mam ubierać na noc antoszkę jak jest tak duszno:confused::confused::confused:bo normalnie to on śpi w takich pajacykach ale jk jest tak duszno to nie wiem czy to nie za ciepłe:confused::confused:
u mnie spały w samym body w taki upał.:tak::-)
Ja picia ile u nas idzie to nawet nie licze.
:szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
lunka w sprawie krzesełka nie pomogę bo używam dla antoszki po juli takie drewniane co można rozłożyć potem na krzesełko i stolik:tak:
dziewczynki czyli mogę antoszkę na noc położyć w samym body i pampersie tak?????a skarpeteczki mu zakładać???

Malinka, a sobie bys skarpecie założyła? jak jest upał, to daj spokuj, niech mu nóżka odpoczywa
Moja spi przy otartym oknie, w samych bodziakch, tyle ze na krótki rekaw, bez skarpetek i pod kocykiem, nie kołderką, no ale ona to chyba zachartowana, samam musisz wyczuc swoje malenstwo

Witam Mamusie-chociaż tu jest z kim pogadać:-):-):-)
U nas gorączka taka,że szkoda gadać -strach wyjść na spacer:baffled:
Mama Helenki jak na wcześniaczka to i tak duża laska ;-) Moja Zuzka tylko 1580 ważyła ale apetyt ma nawet w taki dzień jak dziś:szok:

Witam, duża :tak: Całę szczęście :tak:

No moja w samej koszulince na ramiączkach i pampersie, bo masakra jak gorąco

Moja Niki też już rozebrana do bodziaka :tak: A jeszcze tydzień temu musiałam ją w pięciu kocach trzymać :cool2:

Ja farbowałam włosy w obydwoch ciazach:tak::tak::tak:Nawet pytałam sie lekarki i powiedziala ze nie ma zadnych przeciwskazan
No to nie wiem moze w Pl lekarze zadych przeciwskazan nie widza moje bratowe tez farbowaly ale tutaj kazdy lekarz ci powie ze nie wolno w ciazy farbowac ja tez myslalam ze tylko w pierwszym trymescie i zapytalam sie ginekologa potem jeszcze raz i powiedzial mi ze przez cala ciaze lepiej nie farbowac dodal oczywiscie zrobie jak chce ale on by mi nie radzil:no::no::no:
Jest taki upał ze za długo nie szło wysiedziec na tym balkonie:tak:No ale dzieciaki mialy frajde:tak::tak::tak::-)
Teraz dziewczynki juz spia a ja czekam za siora bo ma do mnie przyjsc:tak::tak::tak:
suuuuuper fotki

A ja farbowała i w jednej i w drugiej ciąży :sorry2:

Napiszę wam tylko, że Niki przybrała na wadze 29 dkg :tak::tak::tak:
Ostatnio miała 3122 a dzisiaj 3410 :tak:

Goraco jak w piekle :zawstydzona/y:
super

my bylismy na specerku na dworze taki upal i duchota ze cos okropnego a w domu to samo siedzi sie w domu i sie czlowiek normalnie potem zalewa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w nocy tez spalam przy otwartym oknie odkryta w koszulce tylko i nie moglam spac tak bylo cieplo i duszno :baffled::baffled::baffled:

MY jestesmy własnie po wypadzie na plac zabaw:tak:
Teraz zaszło słopnce ale i tak jest strasznie goraco.
Ledwo wrocilismy to mlodzi spowrotem wskoczyli do basenu i tam tak siedza:tak::tak::tak:Tylko picie wołaja co chwile:-):tak:

MAMA HELENKI
Super ze mala przybiera :tak::tak::tak:I całkiem duzo jak na tydzien:tak::tak::tak:MOim szlo to o wiele wolniej a tez sa wczesniaczkami tylko ze urodzily sie o duuzo mniejsze;-):-)

ANABUBKA
Oni nie znosza czapek:no:Co Im zakladalam to i tak ladowały obok,wiec zmaczałam Im głowki woda,a bez czapek to chodza prawie caly rok

Dzieciaki na chwilę na podwórko wypuściłam bo się trochę chłodniej zrobiło a ja przeciągi na górze robię żeby jakoś dało się spać, zaraz kolację zrobię, dzieciaki pokąpać i potem zajrzę

Malinka moje dzieci w samych majtkach a Maciej w bodziaku bez skarpet...i nawet przykrywać się nie chcą

Luna ja mam krzesełko drewniane już zabytkowe...15 lat ma i nie oddam:no::-D

pozdrawiam, bedę póżniej:tak:

MALINKUS
Jasne ze mozesz klasc mlodego spac w samym bodziaku i bez skarpetek:tak::tak::tak:
Moje spaly w samym body na naramkach w swoje pierwsze lato a byly wtedy naprawde malutkie:-);-)

reklama
ok dziewuszki to dzisiaj kładę antoszkę w bodziaku:tak::tak::tak:niby spadł deszcz i pogrzmiało a na termometrze na dworze 28 w domu 29 :szok:a okna pootwierałam co by się w domku ochłodziło:tak:

Do góry