reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moja siostra przywiozła teraz swoją córę,moją chrześnicę i zostaje u nas do 1.07 bo nie mają co z nią zrobić bo szkoła sie już skończyła a urlop siostra ma dopiero własnie pierwszego.więc Oliwka będzie miec towarzystwo a ja podwójne sprzątanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
zawsze to jakaś rozrywka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Malinka ja tez tak mam i nie tylko przy @ :tak:
Ania ja lubie zupki Amino ;-) i nawet myslalm sobie zrobic :tak:
ja juz dlużej z moim Wojtkiem nie wytrzymam jest straszny jutro bedziemy zalatwiac rozne sprawy to zapisze go do psychologa bo juz nie da sie wytrzymac znowu fisiuje troche bylo spokoju i teraz z powrotem to samo :-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok: a Zuzia chciala chodzic na switelice Pod aniolem przy kosciele musze zapytac czy w wakacje moze przychodzic musz jakos zapelnic im czas bo zwarjuje i znowu nie zdam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja chyba nie nadaje sie na matke czasmi mysle i wie moze grzesze bo mowie "Boze dzieci mi dales ale sily zabrales":zawstydzona/y::-(dzis tez mowie im macie taki fajny parking skladany i dużo samochodow zlozcie pobawcie sie z Gabi to jak sie zaczeli kłocic to musialam rozgonic a Gabi zamiast z nimi sie bawic łaziła po fotelu a Wojtek z Zuzka coraz glosnie jsie przekrzykiwali az mnie glowa rozbolał ide umyje sie i położe sie Musze cos wymyslic bo ta pogoda sprawai ze dzieci sie nudza Wojtek czasami jak zacznie mowic to trudno go rozumiec o co mu chodzi nie chce nic czytac Zuzia ma wiekszy zasob slownictwa a ide juz nie narzekam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
joasiu nie ty jedna tak myślisz ja też mam takie chwile że mówię no porozstrzelam ich za zbrodnie w afekcie dużo nie dostanę:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mój adam też dostaje na głowę momentami na szczęście lubi czytać i dzisiaj z okzji rozpoczęcia wakacji kupiłam mu kaczora donalda 486 stron więc na kilka dni mu starczy prócz tego odwiedzimy bibliotekę więc jakoś się czas zapełni piotrek dostał z casto 8 biletów do multikina to się z adamem wybiorę jak będzie pogoda to nad wodę prócz tego plac zabaw komputer bajki ostatnio gramy z uwielbieniem w babingtona lub chińczyka jakoś ten czas zleci może z julią i tatusiem pojadą na tydzień do babci (mojej ex teściowej) w następny weekend adam jedzie z tatą po julie do pobierowa jakoś muszą te wakacje minąć:tak::tak::tak: a zabawki to u adama też leżą czasami czymś się pobawi ale bez entuzjazmu jedynie to jak julia będzie to pewnie będą bawili się klockami bo to lubią wspólnie i mają dywan w drogi i lubią się bawić autami na podłodze ale to ich musi najść:tak::tak::tak:

reklama
zawsze to jakaś rozrywka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

joasiu nie ty jedna tak myślisz ja też mam takie chwile że mówię no porozstrzelam ich za zbrodnie w afekcie dużo nie dostanę:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mój adam też dostaje na głowę momentami na szczęście lubi czytać i dzisiaj z okzji rozpoczęcia wakacji kupiłam mu kaczora donalda 486 stron więc na kilka dni mu starczy prócz tego odwiedzimy bibliotekę więc jakoś się czas zapełni piotrek dostał z casto 8 biletów do multikina to się z adamem wybiorę jak będzie pogoda to nad wodę prócz tego plac zabaw komputer bajki ostatnio gramy z uwielbieniem w babingtona lub chińczyka jakoś ten czas zleci może z julią i tatusiem pojadą na tydzień do babci (mojej ex teściowej) w następny weekend adam jedzie z tatą po julie do pobierowa jakoś muszą te wakacje minąć:tak::tak::tak: a zabawki to u adama też leżą czasami czymś się pobawi ale bez entuzjazmu jedynie to jak julia będzie to pewnie będą bawili się klockami bo to lubią wspólnie i mają dywan w drogi i lubią się bawić autami na podłodze ale to ich musi najść:tak::tak::tak:

malina jeszcze tu dokaldnie znalalzlam
CD4 - Zmiany w zasiłkach

ja tez juz planuje gdzie bede jezdzic rowerem bo zglupijeje w tej chalupie.kiedy przyjdzie terapeutka to przyjdzie a potem ja sie bede meczyc
u nas ma jutro padac caly dzien(juz zaczelo),ale ogladalam na tvn pogode i do konca tyg ma byc cieplej ze blizej niedzieli 30stopni upal:-D:-D:-D:-D:-D:-D
w koncu sie opale!!!!!!!!!!!
mialalm jutro kosisc trawe ale ma padac,wiec jak juz sie pogoda poprawi to chetnie pokosze-szybciej slonce wezmie:-)

malina jeszcze tu dokaldnie znalalzlam
CD4 - Zmiany w zasiłkach

ja tez juz planuje gdzie bede jezdzic rowerem bo zglupijeje w tej chalupie.kiedy przyjdzie terapeutka to przyjdzie a potem ja sie bede meczyc
u nas ma jutro padac caly dzien(juz zaczelo),ale ogladalam na tvn pogode i do konca tyg ma byc cieplej ze blizej niedzieli 30stopni upal:-D:-D:-D:-D:-D:-D
w koncu sie opale!!!!!!!!!!!
mialalm jutro kosisc trawe ale ma padac,wiec jak juz sie pogoda poprawi to chetnie pokosze-szybciej slonce wezmie:-)
dzięki kochana mogli by jeszcze do wychowawczego dorzucić ze 100 zł chociaż:-p
u mnie narazie nie pada a upały niech się zaczną ale tak po sierodzie bo jak mam @ to w połączeniu z upałem to mało fajnie:no::no::no:
ciekawe kiedy dowikla dotrze do nas:confused::confused:
słuchajci znalazłam ogłoszenia o pracę dwa:
babka chce by pilnować jej dzicka rocznego u opiekunki w domu no to dzwonie babka chce pon-piątek od 7 do 17 sobota 10-14 i wiecie ile może maxymlnie zapłacić 400 zł a i miałabym gotować:szok::szok::szok:
drugie do sprzątania domku(180m) hi hi domek w pon śro piąt od 18-21 soboty 10-17 w sobotę to gruntowne sprzątanie z myciem okien itp w tygodni to tak n bierząco + prasowanie no myślę ok pytam a jaką kwotę pani proponuje? babka no myślę że 300-350 zł :szok::szok::szok:powiedziałam jej że to strasznie mało za tyle pracy a ona no wie pani przecież to tylko sprzątnie bo wie pani ja nie pracuję ale mam 4 dzieci i psy koty to muszę mieć pomoc ale to maxymalna moja kwota:szok::szok::szok:
nie wiem czy to ja mam jakieś duże wymagania ale jak dla mnie to płaca nieadekwatna do pracy:no:

anabubka świetne buciki i wcale nie drogie:tak::tak:może po 10 coś julci zamówie bo potem wszystko na raz to za dużo a musi mieć jakieś buciki do spudniczki np jak musi być na galowo adidaski i jeszcze tenisówki takie do chodzenia w zerówce do tego jeszcze adamowi buty :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:ech dibeł szyje mi dziure na wydatki:-:)-(

Witam,

malina, te kwoty za prace to chyba za tydzień :confused:

anabuba, fajne te butki :tak: A linków które dałaś wyczytałam, że moja rodzina jest zamożna :baffled: Nie wiem czy śmiać się czy płakać...

U mnie w domu istny koszmar się odgrywa, ale napisałam gdzie indziej...

Helena usnęła na siedząco... przynajmniej już nie płacze... nie, jednak znowu płacze...

Ostatnia edycja:
Oliwka usypia,zaraz M wróci z pracy :tak::tak::tak: to przysiadłam na chwilkę,zaraz będę szła spać bo coś zmęczona jestem :tak::tak::tak:

dzięki kochana mogli by jeszcze do wychowawczego dorzucić ze 100 zł chociaż:-p
u mnie narazie nie pada a upały niech się zaczną ale tak po sierodzie bo jak mam @ to w połączeniu z upałem to mało fajnie:no::no::no:
ciekawe kiedy dowikla dotrze do nas:confused::confused:
słuchajci znalazłam ogłoszenia o pracę dwa:
babka chce by pilnować jej dzicka rocznego u opiekunki w domu no to dzwonie babka chce pon-piątek od 7 do 17 sobota 10-14 i wiecie ile może maxymlnie zapłacić 400 zł a i miałabym gotować:szok::szok::szok:
drugie do sprzątania domku(180m) hi hi domek w pon śro piąt od 18-21 soboty 10-17 w sobotę to gruntowne sprzątanie z myciem okien itp w tygodni to tak n bierząco + prasowanie no myślę ok pytam a jaką kwotę pani proponuje? babka no myślę że 300-350 zł :szok::szok::szok:powiedziałam jej że to strasznie mało za tyle pracy a ona no wie pani przecież to tylko sprzątnie bo wie pani ja nie pracuję ale mam 4 dzieci i psy koty to muszę mieć pomoc ale to maxymalna moja kwota:szok::szok::szok:
nie wiem czy to ja mam jakieś duże wymagania ale jak dla mnie to płaca nieadekwatna do pracy:no:

:szok::szok::szok::szok::szok::szok: CI ludzie są jacys niepoważni,najlepiej jakby ktoś za darmoche to robił:no::no::no::no: szkoda słów,ciekawe czy one same pracowałyby za taka kwotę,raczej nie :baffled:

reklama
Do góry