reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No my pół godziny temu wróciłyśmy z Oliwką ze spaceru.Oliwka jeździła na rowerze,wybiegała się.teraz je kanapkę i ogląda wieczorynkę.:-)

fajnie sie teraz cieplutko zrobiło,szkoda że jest teraz cieplej niż przez cały dzień :baffled:

Anabubka super że Paulinie idzie tak dobrze w szkole :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny ma któraś z Was sciągnięty film"Dlaczego Nie"?????

bo strasznie mi się spodobał i chciałabym go mieć a ten co jest na sieci to jest beznadziejna kopia :tak::tak::tak::tak::tak:

byłabym wdzięczna gdyby któras mi podesłała:tak::tak::tak::tak::-)

reklama
hej kobitki.
wczoraj zaczelam nadrabiac zaleglosci i ucieli mi neta:baffled::baffled:
ale widze ze nie mam duzo nadrabiania i o tej porze nikogo nie buylo
dzis oczywiscie bylam u mamy,potem zrobilysmy sobie z dziewczynami wycieczjke rowerowa do prababci i ciotek.jakas godzine temu wrocilysmy bo zaczelo sie mocno chmurzyc.
przez tych gosci Weronika dzis nie spala wiec ewnie jeszcze z godzine i poloze ja spac.narazie ogladaja "barbie przedstawia calineczke"
moj wybyl do sasiada na ryby,a ja zajadam caicho i popijam capucinko:-)

zapomnialam wam napisac ze Paulina mimo swojej specyfiki ukonczyla 1 klase normlanym programem i normalnie oceniana jak kazda inne dziecko;)))) i ma wiekszosc dobrych "ocen":-D:-D:-D:-D
ide poczytac
gratulacje dla paulinki bystra dziewczynka:tak::tak::tak::tak:
powiem tyle-jestescie malpy!!!!!!!!!!!!
znow jak sie pojawilam to sie pusto zrobilo:-:)-:)-(
nikt nawet nie zauwaaza ze bylam........

roziwazanei zagadki-NAKRYCIE NA PIASKOWNICE;)

Mlenka odpisala na smsa,ze jej m dostal urlop i wyjechali,teraz sa u jej mammy a potaem nad jezioro maja jechac.
teraz sobie przypomnialam ze pisala ze maja wyjechac:baffled::baffled::baffled::baffled:
a to nakrycie jest:-D:-D:-D:-Dto nie zgadłam:no::no:a jaka była nagroda:confused::-):-):-)
pisze poki pamietam.
tu jest o rodzinnym jakby co ustawa

Ustawa o świadczeniach rodzinnych --[Problemy Osób Niepełnosprawnych]--

a od 1 listopada maja podniesc rodzinne!:-)
i okres zasilkowy sie przedluza do 31pzadziernika
i na zasilek na dzieco niepelnosprawne bedzie mogla isc np.babcia opiekujaca sie dzieckiem a nie tylko rodzice(nie wiem jak to jest z dochodami)
oświeć mnie tzn że teraz wniosku nie trzeba składać do końca sierpnia???ani o rodzinne ani o wychowawczy????a już wiadomo o ile podniosą???zaraz to odczytam może coś pojmę z urzędowego na nasz;-)
No my pół godziny temu wróciłyśmy z Oliwką ze spaceru.Oliwka jeździła na rowerze,wybiegała się.teraz je kanapkę i ogląda wieczorynkę.:-)

fajnie sie teraz cieplutko zrobiło,szkoda że jest teraz cieplej niż przez cały dzień :baffled:

Anabubka super że Paulinie idzie tak dobrze w szkole :tak::tak::tak::tak:

dziewczyny ma któraś z Was sciągnięty film"Dlaczego Nie"?????

bo strasznie mi się spodobał i chciałabym go mieć a ten co jest na sieci to jest beznadziejna kopia :tak::tak::tak::tak::tak:

byłabym wdzięczna gdyby któras mi podesłała:tak::tak::tak::tak::-)
kochana nie widziałam tego filmu a fajny ? jaki to gatunek?polski?

Laura zjadla kolaczyka i sie byczy w poscieli a ja jutro jade z nia do ZOO wkoncu :)) juz stronke przegladnelam wiec super Laura bedzie zadowolona

Agnes niestety nie posiadam tegoi filmu
Anabuba Ty to masz z tym netem:baffled:

no antoni zaraz dostnie mleczko i lulu ale ja to lubię:tak::tak::tak:ja dzisiaj też pewnie prysznic i lulku bo jakoś słaba jestem przy tej @:-:)-:)-( a i zjadłabym coś słodkiego chyba dzieciaki mają nutellę w szafce zaraz poszperam bo mnie nosi za słodkim zawsze tak mam przy @:tak:

Moja siostra przywiozła teraz swoją córę,moją chrześnicę i zostaje u nas do 1.07 bo nie mają co z nią zrobić bo szkoła sie już skończyła a urlop siostra ma dopiero własnie pierwszego.więc Oliwka będzie miec towarzystwo a ja podwójne sprzątanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no antoni zaraz dostnie mleczko i lulu ale ja to lubię:tak::tak::tak:ja dzisiaj też pewnie prysznic i lulku bo jakoś słaba jestem przy tej @:-:)-:)-( a i zjadłabym coś słodkiego chyba dzieciaki mają nutellę w szafce zaraz poszperam bo mnie nosi za słodkim zawsze tak mam przy @:tak:
ja czasami tez ma takie napady na slodkie:-)
Moja siostra przywiozła teraz swoją córę,moją chrześnicę i zostaje u nas do 1.07 bo nie mają co z nią zrobić bo szkoła sie już skończyła a urlop siostra ma dopiero własnie pierwszego.więc Oliwka będzie miec towarzystwo a ja podwójne sprzątanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no to bedziesz miala rece pelne roboty :) ale jest plus Olikcia bedzie miala towarzystwo a we dwojke zawsze razniej:happy2:

Ja zaparzylam sobie zupke chinska z Vifonu mniammmm uwielbniam je:-)
Laura muci kotleta zaraz myje jej zeby i klade ja spac

no to dziewczyny graja teraz sobie w kręgle i szaleją na maksa :tak::tak::tak::tak: coś czuję ze Oliwka późno pójdzie mi spać bo za bardzo sie rozbawiła :tak::tak::tak:
daje im jeszcze 10min i zabieram ja do mycia bo inaczej to by wariowały w nieskończoność:-)

Malinka ja tez tak mam i nie tylko przy @ :tak:
Ania ja lubie zupki Amino ;-) i nawet myslalm sobie zrobic :tak:
ja juz dlużej z moim Wojtkiem nie wytrzymam jest straszny jutro bedziemy zalatwiac rozne sprawy to zapisze go do psychologa bo juz nie da sie wytrzymac znowu fisiuje troche bylo spokoju i teraz z powrotem to samo :-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok: a Zuzia chciala chodzic na switelice Pod aniolem przy kosciele musze zapytac czy w wakacje moze przychodzic musz jakos zapelnic im czas bo zwarjuje i znowu nie zdam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja chyba nie nadaje sie na matke czasmi mysle i wie moze grzesze bo mowie "Boze dzieci mi dales ale sily zabrales":zawstydzona/y::-(dzis tez mowie im macie taki fajny parking skladany i dużo samochodow zlozcie pobawcie sie z Gabi to jak sie zaczeli kłocic to musialam rozgonic a Gabi zamiast z nimi sie bawic łaziła po fotelu a Wojtek z Zuzka coraz glosnie jsie przekrzykiwali az mnie glowa rozbolał ide umyje sie i położe sie Musze cos wymyslic bo ta pogoda sprawai ze dzieci sie nudza Wojtek czasami jak zacznie mowic to trudno go rozumiec o co mu chodzi nie chce nic czytac Zuzia ma wiekszy zasob slownictwa a ide juz nie narzekam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
dotarłam i ja,choc raz wczesnije:-)
mała usnela pzed 20,stary tez juz spi a Paulina sie myje:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

oświeć mnie tzn że teraz wniosku nie trzeba składać do końca sierpnia???ani o rodzinne ani o wychowawczy????a już wiadomo o ile podniosą???zaraz to odczytam może coś pojmę z urzędowego na nasz;-)

z tego co pamietam to automatycznie sa przedluzane zasilki do konca padzeiernika.
jezeli dobrze pamietam to wzrosnie rodzinne o jakies niecale 30zł do kazdego dziecka i jeszcze cos.ale wychowawczy bez zmian.
ze w tym roku podwojne bedzie za rozpoczecie roku szkolnego i wniosek mozna zlozyc jakos pozniej niz do konca wrzesnia ,ale ze jakos za rok nie bedzie.a bo teraz dadza na jesein a potem na wiosne a dopiero za rok na wiosne kolejny.
pokrecilam penie cos:-)

tu masz cos na ten temat
Zmiany w zasiłkach rodzinnych - Rzeczpospolita

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/316878,zasilki_rodzinne_wzrosna_o_ponad_40_proc.html,3

ja mam tak samo

wspolczuje:cool2:

Do góry