reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej to będziesz dziś cały dzień podsypiać, chyba, że się prześpisz w dzień troszkę:-D

Aha może trochę głupie pyt. Jak się wkleja kilka cytatów na jeden wątek?:sorry2:
na dole po prawej stronie masz w okienku taki plusik.
On zaznacza wybrane przez Ciebie posty i potem jak klikniesz odpisz to wszystkoo się pojawi w oknie odpowiedzi.

reklama
makunga nie bardzo dzisiaj mam duzo zalatwiania musze poplacic, odebrac towar, zrobic jeszcze male zakupy :wściekła/y: a maly chory :dry: nie wiem trudno wyjde z nim na cjwile na szybko...

1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie

Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.

ewentualnie taka:
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól

pieprz

kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe

Smacznego

Ja też na pewno spróbuję :-):-)Mniam uwielbiam sałatki :-) I kocham KOPEREK :-)

Pati to współczuję. Ja jak czasem usypiam małych to też się chwilkę położę:tak:
A co do dziecka to rzeczywiście jeśli nie ma wysokiej gorączki to możesz wziąć ze sobą:tak:

As 76 śliczna rodzinka.:tak: Gratuluję :-)Właśnie obejrzałam galerię na blogu :-)

Ostatnia edycja:
helo helo:-)
jestem.
pracowity dzien dzis mailaam.jak wypadlam do szkoly,to potem obiad,galeretke indycza zrobilam,opielilamkwaitki i nne bratki,dziewczyny juz spia od godziny.bo mala jak wstala 9.30 to wcale jej niekaldlam spac po poludniu,taka wredna jestem.
no i korzystajac z tego jzu jestem wykapana:-)
ap nadal na nogach:szok::shocked2:
dobra ide poczytac
a tam wredna mi jak Laura wstaje o 9:30 tez nie klade jej w poludnie:no: Wytrzymuje do 21:szok: wiec jakbym ja polozyla w poludnie szalala by do polnocy:baffled:
no a ja musze sie isc kapac....
maly dostal leki ale nie pil mleka bo nie chcial, lekko go umylam bo dalej goraczka, na noc dostal pyralgin... ciekawe o ktorej sie obudzi bo mleka nie pil i pewnie glod go dopadnie :-D:-D
ja juz zjadlam wodzionke mniam... a teraz mam zgage :baffled::baffled::baffled:
ide do wanienki :tak:
wodzionke:dry:poamietam jak moj dziadek ja robil ale nigdy nie probowalam:baffled:
tylko 2 straony od rana?????????:szok::szok::szok::szok::szok:

Malinka ale to z Franiem wyaplailo jak naarzie tak?
a czemu za maj tylko rodzinne masz?czemu bez wychowawczego?

Pati hmmmmm....jednak mialam racje z gardlem...niestety....
jakbys tak szybko nie uciekal to bys wiedziala ze nie ma po co icsc na szczepienie:happy2:
wiesz,my tu ciotki klotki i kazda cos tam wie,wiec czasami leie zapytac:-)
dobrze ze madry lekarz i nie zaszczepil bo kolezance dziecko 2 dni po chorobie z goraczke babka szczepila:wściekła/y:

narzekaj narzekaj:tak::tak::tak:
komus trzeba:-D

a to fajne takei zakupy:-)
ja ostatnio wymienilam pralke b ta,ta po 8 latach sie popsiula,i odkurzacz tez

to fajnie-nie napracujesz sie a kaska sie przyda.to ylko 4 godziny a w domu zdazysz zrobic ale tez zawsze to 4 godziny odpoczynku od domu idziecka:-)
tez bym tak chciala

no wlasnie/??????????????:-)

no a potem laza Ci do polnocy:cool2:
dlatego moja jak tak do 9 wstanie to ok.14-15 idzie spac na ok 1,5godz,a potem tak po 21 z reguly spi,najpozniej 22

szkoda,ze chory.mi lekarka kazala dawac 1/3 czopka pyralginy ale ja dawalam pol.a nurofen dawalam caly ale co 6 godzina ,czaami mniej,ale to z reguly w dzien,bo w nocy jak miala mala goraczke to tylko pyralgina dawala spokojna noc

abo na pobocze

a ja dzis mialam z mala wojne-bo chciala sama jesc rosol.no tylko ciekawe ile by zjadla:confused:
wiadomo gesta zupe to bez problemu bierzez na lyzke a z rosolem gorzej iec wyla i machala glowa ale w koncu wygralam:-):-):-):-):-)
dala sie nakarmic,przestala sie bronic i plakac
bedzie mi tu gowniarz rzadzil:happy2:

potemjak pielilam na podworku t lazila i mala.uparla sie zalozyc kalosze(juz sie zaczyna).no dobra,zalozyla ale po jakims czasie walnela policzkiem w paiskownice bo sie potknela o deske i teraz ma niezla sliwe.bedzie fajnie wygladac na zakonczenie roku szkolnego:confused:

no jutro ostatni dzien.Paulina godzine wczesniej konczy,jak ja sie wyrobie?????????:cool2::cool2::-D

przypomnijcie mi ze jutro mam wam zadac zagadke:-)
bo to zdjeciowa zagdka:-D
dziecieaczki potrafia sie upierac:baffled:
Dawaj te zagadke:tak:
Ha... dziisaj przglądalam stare fotki i znalazłam kilka w czarnych włosach to Wam pokaże:tak: Nie che msi ie łądowac na stronke wiec daje tu a nie tam gdzi emiejsce fotek:-p
W jasno zielomej bluzce- ponad 3 lata temu-same poczatki z m... z m to w londynie w październiku 2006, potem w tej w paski przy aucie to chyba w kwietniu 2007:-D:-D:-D:-D
jak dla mnie w obu wloskach Ci pieknie:tak:
jak damy radę to następną niedzielę spędzę u siebie:-D:-D:-D:-Dzostało to co najgorsze do przewiezienia, ciężkie meble i ciuchy (a sporo tego bo ja nawet jak w czymś nie chodzę to trzymam, a nóż się kiedyś przyda;-)) i muszę przejrzeć wszystkie pawlacze, na pewno coś tam jeszcze swojego znajdę:szok::szok::szok::szok:
Misia chwilowo nie będzie miała swojego pokoju, bo wzrobiliśmy tylko dół, kredyt się wyszerpał:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:zamieszkamy w salonie ale to i tak lepiej niż teraz:-D

super ze juz na swoim bedziecie i powoli wszystko bedziecie urzadzac wazne ze jest gdzie spac i sie umyc reszta niewazna:-)

A teraz sie witam:happy2:
Ja zaraz ide umyc wloski i trzeba sie wybrac na zakupki tzn po prezent:happy2:
Pranko mam do rozwieszenia, Laura przed tv oglada swoja ulubiona bajke

narazie nie ma wysokiej goraczki....
zobaczymy za chwile
ale maruda jak nie wiem wyje mi co chwile :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
weznie mnie cos zaraz ..........:no:
Oj współczuję znów , ale teraz musisz i Ty się szczególnie oszczędzać, więc lepiej się nie denerwuj;-) Włącz sobie ;-)fajną muzyczkę, czy coś , troszkę się zrelaksuj:-)

Oj współczuję znów , ale teraz musisz i Ty się szczególnie oszczędzać, więc lepiej się nie denerwuj;-) Włącz sobie ;-)fajną muzyczkę, czy coś , troszkę się zrelaksuj:-)
heh moja muzyczka to teraz nic innego jak wycie Sewiego :sorry2:
teraz odziwo lezy bo jest slaby nawet jesc bardzo nie chce za to pije za dwoch - i dobrze... moze dam mu serka zaraz jak zglodnieje :tak:

o wlansie jak to sie mowi "nie chwal dnia przed zachodem slonca" - zaczyna sie :dry:

reklama
Ja się wcale nie gniewam,ale jak widzisz to i tak najtaniej.
Dlatego się tak długo zastanawiam nad tym allegro,bo ciężko coś sprzedać.
Coraz więcej osób wystawia a ceny nadal stoją tak samo.
Ja Cię doskonale rozumiem i zdaję sobie sprawę,że cena jest wysoka ,ale jak ktoś siedzi i godzinami dłubie przy tych obrazkach to i tak zawsze wydaje mu się,że za mało się zarobiło.
Dla nas każdy obrazek to bezcenna część siebie samego :-D:-D:-D i każdy jest jak dziecko,z którym ciężko się rozstać;-);-);-)
dokładnie moja mama mówi to samo....że swojej pracy godzin i serca w to włożonego nie umie wycenić....ale wiem że jak kiedyś jak jeszcze chodziłam do technikum i mama miała kiesko z kasą to ciocia która prcowała w niemczech sprzedawała tam jej serwety i obrusy wyszywane haftem richelie w polsce by nigdy nikt jej tyle za to nie zapłacił a tam bardzo cenią rękodzieło no i obraz moja mama papieża wyszyła i sprzedała oraz był w rozmiarze 100 na 150 więc duży plus rama i wzieła za niego 2500 zł co i tak jak się potem dowiedziała wcale nie jest dużo....zresztą same materiałay też są drogie nici kanwa oprawienie no i ten czas i serce:tak::tak:

Do góry