reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witajcie
dziewczyny ja tak na szybko....
my juz pobudka maly wstal po 6 i stwierdzil ze juz spac nie pojdzie:confused2:
wypil mleko - choc nie do konca :confused2:
teraz pije kawke bo zaraz zbieramy sie na szczepienie :sorry2:
jestem nie wyspaaaaaaaaaaaaaaaaanaaaaaaaa :no::no::no::no:
Ale przeciez Sewik mial wczoraj goraczke:confused:Nie powinnas isc z Nim do szczepienia:no:Niech Go lekarka porzadnie zbada i jakby co to Go nie szczep
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
Dołaczam sie do zyczen
Buziaki

A ja własnie szykuje sie do pracki:tak::tak:Zjadłam sobie sniadanko i wlaczyłam laptopa:-)
M zaprowadzil Dominika do przedszkola,a dziewczynki jeszcze spia:tak::tak:
Jak nie bedzie padac to przyjada po mnie do pracy i idziemy do media markt kupic pralke:tak::tak::tak:
Pogoda u nas całkiem,całkiem:-):tak:

Ide sie ubierac i zmykam:tak::tak::tak:
Nie piszcie za duzo;-):-)

JOANNA
Strasznie Tobie wspolczuje:no:Kochana uwazaj na siebie:tak::tak::tak:

Milego dnia:-)

Malinka nie pierwszy i nie ostatni podejrzewam Kiedys juz tak mialm w nocy tylko jeszcze gorzej bo wogole zimno mi sie zrobiilo nic nie moglam powiedziec lezalam kolo meza i nawet nie moglam sturchnąc go ze cos sie dziej widzialm siebie ja leze bezradna tak jakbym nad soba byla rozumiesz?czesto mnie lewa reka boli drętwije nic nie moge utrzymac no i tchu czasmi brak a czasmi to serce mi tak wali jak by mialo za chwile wyskoczyc
rozumiem asiu kurcze musisz bardzo na siebie uwarzać....uświadomić to mężowi i dzieciakom że teraz potrzebujesz tego by ci pomagali:tak:

czerwone_mysz.gif
Dolączam sie do życzeń:tak::tak::tak:

oj kochana znam to za dobrze...trzymaj się jakoś i pomyśl sobie że coraz blirzej ich wyzdrowienia:tak::tak::tak::tak:

mi mój synek dziś znów uświadomił że jeszcze 3 dni i wakacje........jakoś mnie to nie cieszy:sorry::sorry::sorry:
a muszę wam pochwalić się adam olimpiade z anglika zaliczył na 3 miejscu na 80 możliwych punktów miał 71:tak:po wakacjach kolejny szczebel go czeka:tak:
no to super, gratulacje:tak:

Anabuba-dopiero teraz przecytalam, raczej już za poźn na sms...:-(
Ale pewnie pielęgniarka nie dała jej szczepienia skoro mial Sewek wczoraj gorączke:tak:

hej;-);-);-)
AGUNIA
A Ty kiedy sie wyprowadzasz???
możliwe, ze w przyszłym tygodniu:-D:-D:-Dja się tak sukcesywnie przeprowadzam, za każdym raze jak jadę na wieś biorę jakieś pudło i szczerze mówiąc zostały tylko meble i ciuchy:szok:

Miałam koszmarne popołudnie. :wściekła/y: Rozkraczył mi się samochód. :wściekła/y: Po prostu stanął na skrzyżowaniu i tyle. Musiałam dzwonić po znajomych, żeby mnie odholowali do mechanika. :zawstydzona/y: A mechanik wstępnie wycenił robotę na 200zł - za części plus robocizna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No kurczę, jakbyśmy za dużo kasy mieli! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jutro rano lecę do tego mechanika i spróbuję coś wytargować. Może się uda! :zawstydzona/y:
Myślałam, że posiedzę trochę z wami, ale po tych przeżyciach nie mam siły, więc zmykam do łóżeczka! :sorry:
Dobrej nocy! :-)
tylko spokój:tak::tak::tak::tak:zdrowie ważniejsze, nie możesz się tak denerwować:no::no::no:

witam

My bezpiecznie i szczesliwie dotarlismy do domku:-)
Podroz byla spokojna i jechalismy 10h:sorry:
hej, jak fajnie, że już jesteś:tak::tak::tak:

PRZEPIS NA SAŁATKĘ TORTELLINI
prosty:tak:
kupujesz makaron tortellini z szynką lub mięsem mielonym-jaki wolisz
gotujesz:cool2:
do paczki makaronu ja zawsze kupuje 2-3 ogórki
3-4 pomidory
i jeśli chcesz mozesz dac do tego szynke- ja daje tylko jak robie dla gości- do domu spokojnie mi wystarcza bez szynki:tak:
Wszystko (oprócz makaronu:-D) kroisz w kostkę większą do tego wyciskam duuuuuuuuuuuuuuuużo czosnku świeżego-ale jak kt woli-mniejwiecej wg uznania-sól,pieprz
i do tego śmietana-też wg uznania-ja czasem daję samą śmietanę, a czasem troszeczkę do tego mieszam majonezu-np na małą śmietanę daje 1-1,5 łyżki majonezu:tak::tak:

SMACZNEGO:tak::tak:
mniam mnian:tak::tak:

czerwone_mysz.gif
ja teżsię dołączę:tak::tak::tak:naj naj najlepszego:-D

a muszę wam pochwalić się adam olimpiade z anglika zaliczył na 3 miejscu na 80 możliwych punktów miał 71:tak:po wakacjach kolejny szczebel go czeka:tak:
super, wielkie gratki:tak::tak::tak::tak:

bylam w szpitalu w poniedzialek wieczorem bo cos mi sie dzialo maz poszedl ze mna tracilam świadomosc i lewa strona byla jak sparalizowana robili mi EKg mialma ponoc kiedys stan przedzawalowy :szok: lekarz mi dla na wzmocnienie jakies leki i kazal odpoczywac a najlepiej zeby ktos inny zajal sie dzicmi a ja zmezem powinnam jechac na wczasy Taki smieszny lekarz kroplowe dostalam i przyszlam do domu Tem stan przedzawałowy mnie robroił całkowicie powiem Wam ze patrzylam na lekarza jak na wariata ale mowi ze to moaliwe jak sam jestem z dziecmi i jak u mnei w rodzinie byli sercowce niezle co ?
dziewczyno zadbaj o siebie,ja wiem że to jest trudne przy trójce dzieci ale nie jest niemożliwe:tak:zresztą ja mam jedno i też na lekarzy brakuje mi czsu a już gin mi się kłania, nie byłam ponad rok:szok::szok::szok::szok:aż wstyd:zawstydzona/y:

dobra poczytalłam i znów muszę znikać, wpadam tu jak po ogień:confused::confused::confused:może dzisiaj wreszcie meble sobie doczyszczę, Mika ma manię na klejania wszystkiego co jej wpadnie w łapki na regale i swoim łóżeczku a potem zrywa i widok jest koszmarny a te meble muszę postawić w przedpokoju:tak::tak::tak:więc zmykam do roboty:-D:-D:-D:-D:-D

aha jeszcze zapomniałam: wczoraj mieli do mnie dzwonić z pracy żeby się na dzisiaj umówić na rozmowę o finansach i nic, głucho:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale mnie wkurzają, jak dzisiaj nikt się nie odezwie to sama tam zadzwonię i zapytam czy to wogóle aktualne:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:niepoważni ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

teraz już naprawdę uciekam, pa pa

reklama
własnie przedchwilą mój mąż w swojej wypowiedzi zasugerował mi, że jak się siedzi w domu z dzieckiem to sie robi "NIC"
- zrobiło mi się bardzo przykro ....

czyli wychowanie dziecka - prowadzenie domu(gotowanie, pranie, sprzatanie, i usługiwanie to naprawde nic nie robienie - a ja myslalam ze cos robię ... )

a najbardziej jest mi przykro, że mąż nie rozumie mego zmęczenia po całym dniu bycia z 7 miesięczną córeczką .... i nie rozumie że mam ochote odskoczyć od tego wszytskiego ...

trudno

czy wasi mężowie też uważają podobnie

a może gdyby sie tak z nimi zamienić to wtedy by nas trochę docenili

<smutna>
hej . Miałam taki sam problem jak Ty i wiem jak się czujesz jest to naprawdę przykre że nie umieją tego zrozumieć ale moim zdaniem wychowywanie dziecka to też praca ale nie 8 godzinna tylko tutaj jesteś potrzebna 24 godziny . I kto pracuje więcej i też masz prawo być zmęczona . Spytaj się czy nie chce się zamienić z Tobą rolami . Pozdrawiam

Do góry