reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
dziewczyny ....
na poczatek dzieki za troske - kochane jestescie ;-)
pozlam do lekarza i powiedzialm mu ze wczoraj mi goraczkowal i ze mial 38,5 stopni to on mi powiedzial ze po co z malym przyszlam skoro on wczoraj goraczke mial.... o a skad to ja kur**a mam wiedziec jak ta pierd***a opieka nic nie powie.... :sorry2: ale dobra powiedzialam mu swoje...
zbadal go i plucka czyste ale ma wirusowe zapalenie gardla - a jeszcze wczoraj bylo gardlo czyste :dry: przepisal rutinoscorbin, groprinosin i calcium :tak: no i od razu odwolal szczepienie.... kazal przyjsc za tydzien - znowu go zbada i powie czy nie ma przeciwskazan :tak:

witam

My bezpiecznie i szczesliwie dotarlismy do domku:-)
Podroz byla spokojna i jechalismy 10h:sorry:
W Polsce wszystko podopinane na moj przyjazd
Jutro czeka mnie sprzatnko i prasowanie ale napeno tu zagladne z ranca:-D tzn jak wstane:-D
Fajnie ze znow bede tutaj z Wami:rofl2:
Oczywiscie musze troche nadrobic zeby byc w temacie ale luzik podczytaywalam z teloefonu wiec nie jest zle:laugh2:
witaj :-D
pati na jakie szczepienie idziecie?????to trzymam kciuki aby Sewi zniósł je dobrze i był dzielny :tak::tak::tak::tak::tak:
no czeka nas jeszcze chyba ostatnie szczepienie...
PRZEPIS NA SAŁATKĘ TORTELLINI
prosty:tak:
kupujesz makaron tortellini z szynką lub mięsem mielonym-jaki wolisz
gotujesz:cool2:
do paczki makaronu ja zawsze kupuje 2-3 ogórki
3-4 pomidory
i jeśli chcesz mozesz dac do tego szynke- ja daje tylko jak robie dla gości- do domu spokojnie mi wystarcza bez szynki:tak:
Wszystko (oprócz makaronu:-D) kroisz w kostkę większą do tego wyciskam duuuuuuuuuuuuuuuużo czosnku świeżego-ale jak kt woli-mniejwiecej wg uznania-sól,pieprz
i do tego śmietana-też wg uznania-ja czasem daję samą śmietanę, a czasem troszeczkę do tego mieszam majonezu-np na małą śmietanę daje 1-1,5 łyżki majonezu:tak::tak:

SMACZNEGO:tak::tak:
a patrzalam dzis na ten makaron ... :-D
Pati on mial wczoraj wysoka gorcazke i Ty z nim na szczepienie????????
nie rob tego!
nie szczepi sie dziecka zaraz po chorobie bo jszcze jest oslabiony.
Medeuska wez pusc Pati smska zeby nie szla dzis.niech poczeka z tydzien.mi ostatnio pielegniarka od szczepien powiedzial zeby np.po antybiotyku poczekac 3tyg ze szczepiniem, a Sewi mial wczoraj wysoka goraczke.zeby potem nie zalowala:no::no::no:
dzieki kochana za troske buziak :*
nie wiedzialam ze to jest przeciwskazaniem do szczepienia ale teraz juz wiem :tak:
Anabuba wysłałam pati sms-ka żeby nie szczepiła Sewka :tak::tak::tak::tak::tak::tak:mam nadzieję że go odczyta :happy:
dziekuje odczytalam po wyjsciu od lekarza ;-)
patrysia idzie z sewim na szczepienie??????czegoś nie doczytałam:sorry:niech nie szczepi dziecka po gorączce:no:u nas po antybiotyku pani doktor przekłada szczepienie o miesiąc a po przeziębieniu gorączkowaniu o 10 dni mówi że to dla bezpieczeńbstwa dziecka:tak:
nie szczepilam ;-)
wszystkiego najlepszego w dniu imienin dla laury mleny córki
czerwone_mysz.gif
Wszystkiego naj naj naj :-D:-D:-D:-D:-D
totalny dom wariatów :wściekła/y:Wojtek jest nieznosny nudzi sie Gabi mi gorączkowala jedna nocke mmialma z glowy dzis znowu beczy nie wiadomo o co jej chodzi tzn ja wiem o co chodzi to wina Wojtka bo sie z nia drazni:wściekła/y::wściekła/y: Bardzo zsypane Gabi na buzi musze pilnowac zeby sie nie drapala z jedzeniem tez nie najlepiej widomo ale mysle ze juz ok piatku powinno byc lepiej Jak mnie nie zamkna u czubków to bedzie cud boski :-(
wytrzymasz dasz rade dzielna kobita z Ciebie ;-)
bylam w szpitalu w poniedzialek wieczorem bo cos mi sie dzialo maz poszedl ze mna tracilam świadomosc i lewa strona byla jak sparalizowana robili mi EKg mialma ponoc kiedys stan przedzawalowy :szok: lekarz mi dla na wzmocnienie jakies leki i kazal odpoczywac a najlepiej zeby ktos inny zajal sie dzicmi a ja zmezem powinnam jechac na wczasy Taki smieszny lekarz kroplowe dostalam i przyszlam do domu Tem stan przedzawałowy mnie robroił całkowicie powiem Wam ze patrzylam na lekarza jak na wariata ale mowi ze to moaliwe jak sam jestem z dziecmi i jak u mnei w rodzinie byli sercowce niezle co ?
Asnia bo Ci zleje tylek :-p:-p:-p uwazaj kochana na siebie co nie narobisz czego :tak:
A kto powiedział,że wszystkie sałatki muszą do siebie pasować?
Sałatka to sałatka.
Jeden lubi rybę a drugi kurczaka,przecież nie jesz sałatki z mięsem jako pełne danie .

może spróbuj tę:
1/2 paczki makaronu ryżowego Primo gusto lub drobne gwiazki
30 dag szynki
1-2 ogórki zielone w zależności od wielkości
sól
pieprz
koperek czym więcej tym lepiej
2-3 łyżki dość ostrego majonezu
ewentualnie czosnek jak lubicie

Makaron ugotować w osolonej wodzie
szynkę pokroić na zapałki
ogórka zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i odcisnąć lub zostawić na sitku
koperek posiekać dość drobno,ale bez przesady
połaczyć wszystko i wymieszać.
Doprawić przyprawami do smaku.
Smacznego.

ewentualnie taka:
30 dag kurczaka lub indyka wędzonego
puszka kukurydzy
puszka ananasa
puszka czerwonej fasolki
majonez
sól

pieprz

kurczaka i ananasa pokroić w kostkę
dodać kukurydzę i przepłukaną i odcedzoną czerwoną fasolkę
zaprawić 1 łyżką majonezu (ja daję majonez babuni)
Doprawić do smaku i gotowe

Smacznego

a u mnie się przejaśnia nieco :tak::tak:
pewnie cos zrobie :tak:

patrysia zdrówka dla sewcia:tak:
as ja robię tą sałatkę z ananasem jest pycha:tak:
a ja wszystko ogarnełam obiadek podszykowany teraz czekamy z antosiem na frania:tak:

reklama
Do góry