reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć dziewczynki:-D:-D:-D
Zaraz może dam rade trochę poczytać ale zawalili mnie robotą i nie bardzo mam jak siedzieć na bb:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: podrzucają mi ci agle nowe kosztorysy a ja tego nie lubię, nuuuuuuuuuuuuda straszna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzisiaj moja Mika ma wycieczkę do botanika ale nie wiem czy wypali bo pogoda u nas do niczego, ciemno, chłodno i wilgotno, pewnie będzie padać:wściekła/y:

Wczoraj odezwała się do mnie Aeksia, tęski za nami i jest ciekawa co u nas, mam nadzieję, że już niedługo tu zajrzy:tak::tak::tak:

reklama
A widzisz zagapiłam się na Brzydule i już zapomniałąm, cpo maiłam robić-Novynette, lece czytać póki reklama
A ja jż wczoraj oglądałam .
Agnes to imiona dla ciebie.
OLIWIA
Opis:imię o niejasnej etymologii. Według jednej teorii jest pochodzenia normandzkiego i stanowi żeńską formę imienia Oliwier (od zniekształconego słowa Alfihar, które oznacza "armia elfów"). Inne źródła podają, iż pochodzi z języka łacińskiego od słowa oliva, oznaczającego "drzewo oliwne". Określałoby wówczas osobę, która hoduje oliwki albo człowieka miłującego pokój (gałązka oliwna jest międzynarodowym symbolem pokoju). Kolejna hipoteza podaje, iż zostało ono wymyślone przez Williama Szekspira na potrzeby komedii Wieczór Trzech Króli.Zdrobnienia:Oliwka, OliwciaCharakterystyka:kapryśna i czasami zbyt despotyczna wobec najbliższych oraz przyjaciół. Lubi być w centrum zainteresowania, chociaż w niektórych sytuacjach nieśmiałość potrafi ją dosłownie sparaliżować. Panicznie boi się starości.Patroni i święta:5 III (św. Oliwia z Brescii)Szczęśliwa liczba:6Szczęśliwy kamień:nefrytSzczęśliwy kolor:niebieskiImieniny obchodzi:05.03, 15.06, 25.12
AGNIESZKA
Opis:imię pochodzenia greckiego. Wywodzi się od słowa hagne, które oznacza: "czysta, nieskalana, dziewicza". W łacinie uzyskało brzmienie Agnes i poprzez Czechy dotarło do Polski.Zdrobnienia:Agniesia, Agusia, Agnisia, AgaCharakterystyka:uczciwa, lojalna i bardzo samodzielna. Niełatwo skłonić ją do zmiany zdania. Lubi "grać pierwsze skrzypce" w towarzystwie. Na ogół bardzo dyskretna, czasem jednak potrafi porządnie oplotkować znajomych.Patroni i święta:21 I (św. Agnieszka Rzymianka), 6 III (św. Agnieszka Przemyślidka), 20 IV (św. Agnieszka z Montepulciano), 16 XI (św. Agnieszka z Asyżu)Szczęśliwa liczba:3Szczęśliwy kamień:ametystSzczęśliwy kolor:liliowyImieniny obchodzi:21.01, 28.02, 20.04, 13.05, 16.11

śliczne
Ja bralam Noynette i bardzozle sie czulam po nich a potem po badaniach okazalo sie ze jestem na tabletki anty uczulona i jaike bym nie wziela to bedzie zle :tak:
No a powiedzcie mi tak jak ja bym chciała brac tabletki a tak jak M przyjeżdza co jakiś czas to musiałam bym je brac codziennie czy tylko jak M by był no wiadomo dlaczego:-D

Dowikla to imiona dla ciebie
WIKTORIA
Opis:imię pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa victoria, które oznacza: "zwycięstwo".Zdrobnienia:Wiktorka, Wika, Wikta, WikciaCharakterystyka:rozsądna i poukładana. Potrafi nie tylko sama wydajnie pracować, ale i zachęcić innych do pracy. Uważnie obserwuje siebie oraz swoje otoczenie, aby zawsze wszystko "było w porządku". Nie lubi nagłych zmian ani zamieszania.Patroni i święta:23 XII (św. Wiktoria z Sabiny)Szczęśliwa liczba:7Szczęśliwy kamień:diamentSzczęśliwy kolor:złotyImieniny obchodzi:01.11, 23.12
DOMINIK
Opis:imię pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa dominicus, które oznacza: "Pański" (od Pana) albo "należący do Pana".Zdrobnienia:Domik, Domek, Dominek, Dominiczek, NikCharakterystyka:stateczny i cierpliwy. Bardzo rzadko podnosi głos, ale za to często się uśmiecha. Nie znosi pustosłowia. Od swojego rozmówcy wymaga logiki myślenia oraz zwięzłości wymowy. Fascynuje go sport.Patroni i święta:22 I (św. Dominik z Sora), 9 III (św. Dominik Savio), 8 VIII (św. Dominik Guzman), 14 X (św. Dominik Opancerzony)Szczęśliwa liczba:3Szczęśliwy kamień:oliwinSzczęśliwy kolor:bursztynowyImieniny obchodzi:09.03, 12.05, 04.08, 14.10, 20.12

reklama
ja mam pralke która nie ma filtra,już nie raz szukaliśmy.... BArdzo prosze Wiktoria o Magdalenę ,Krzysztofa ,Klaudię i Ksawiera,da się ????A co do Anny to szczera prawda!!!:-D:-D
Aha..:-D nie spotkałam sie z taką:confused:
Witam sie dopiero teraz
Jestem mega padnieta teraz siedze i popijam piwko z sokiem malinowym:-)
Wczesniej nie mialam kiedy zagladnac bo caly dzien bylam poza domem.Spedzilsymy go z Laura na zakupkach w Monchengladbach.Myslalam ze bedzie masakra z siusianiem Laury ale dalysmy rade Szybkie kierowanie sie do WC mam juz opanowane:-D:-D:-DTym bardziej ze trzeba go bylo szukac:-D
Kupilam Laurze majteczki, spodnie dresowe, bluzeczke a sobie jak zwykle nic ale sporo sie namierzylam
Stwiedzam ze mi najbardziej pasuja proste, skromnie uszyte ciuchy

poczytam co sie tu dzialo u Was za dnia;-)
ale mi ztobiłas smaka na piwko z sokiem mniamm:tak:

chyba zostalam sama
znalazlam ladne buciki na slub co myslicie o nich
śliczne:tak::tak:
śliczne

No a powiedzcie mi tak jak ja bym chciała brac tabletki a tak jak M przyjeżdza co jakiś czas to musiałam bym je brac codziennie czy tylko jak M by był no wiadomo dlaczego:-D
Hahahah codziennie:-p:-p:-p

Ale jest taka wkładka -pierścien dopochwowa którą wkładasz sbie sama, działa jak tabletki, to jesttaka gumowa, ją sie zgniata w pół i wklada"TAM" :-p:-p:-p:-p

Do góry