reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

:-D:-D:-Dagunia wszystkie czasami łapiemy bezmózga:-D:-D:-D
tyle mam dzisiaj do zrobienia a mam takiego lenia...........
dziewczyny dzisiaj trzyamy kciuki za aleksje pamiętajcie:tak::tak:

reklama
ide bo ręczniki mi się wypraly i musze powiesic :tak: i moze jakies jedno pranie nastwie obiad trzeba jakis wymyslic i w miedzy czasie poczytam bo mnie bardzo Kossakowska wciagnęla Wczoraj bylam zła troche bo mąz nie dal poczytac tylko "misiowanie " mu bylo w glowie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:chyba jeszcze jedna kawke musze wypic bo cos nie moge sie rozkrecic :-pMILEGO DNIA zagladne pozniej :-D:-D:-D

malinka bede bardzo wdzieczna:) masz gg?mozemy popisac jak cos:) no szkoda,ze nie mieszkamy blizej siebie:) ale gumience nie sa az tak daleko: choc wolalam jak jed\zdzil tam autobus za 8.a kolo czego mieszkasz bo nic mi nie mowi twoja ul:/
ewon gg to ja sobie chyba sama dzisiaj zainstaluje bo moego to się nie doprsze o to:no::no:
hmmmmm koło czego ja mieszkam .......plac zabaw:-Da tak serio to blisko hrubieszowskiej od pętli 8 mam 400-500 metrów jak się umówimy to ci to wytłumacze bo ja typowa baba i drogi tłumaczyć nie umiem:-Dblisko mam do CH STER reala castoramy:tak:

malinka trzymama kciuki ale nie wiem o czym pamietac:D
zainstaluj jak chcesz ci pomoge:) masz skypa? moj mnie troche pouczyl:D bo on to kompa zna prawie jak swoja kieszen hehehe

:-):-) cze ja też siedzim sobie w domciu :tak:
witam nowa mamusie :tak:
witajcie kochane gadułki
witaj u nas :tak:
Nic dziołchy
Idem spac,mój zawlókł się do sypialni, trza za nim gnać.
Dobranoc
nie pisz teraz takich rzeczy no bo wiesz :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
jestesm na glodzie :-D:-D:-D
noramlnie zrobilabym w sobote ale z Paulina ten numer nie przechodzi poki co.maja byc 7 i tyle:-):-):-):-)
<Caramba> ... moja matka przecież w rzeźni robi
<Ruby> że co *****?
<Caramba> w szpitalu w czeladzi
<Caramba> pamiętam jak kiedyś mi opowiadała, jak przychodzi facet i mówi, że ma jakąś narośl między pośladkami, czy coś w tym stylu
<Caramba> no to jakaś tam lekarka wyszła z tego pokoju co to jest na każdym oddziale i w nim zawsze wszyscy siedzą, palą i się opierdalają
<Caramba> polazła z facetem do zabiegowego...
<Caramba> Wraca za minute, cała popłakana, rozmazana itd
<Caramba> wszyscy się pytają "Co się stało, co się stało? "
<Caramba> a ona mówi, że wlazła z tym gościem do pokoju, ten zdjął portki, rozchylił pośladki, wymacał coś tam i wskazując palcem powiedział "Ooo, tutaj"
<Caramba> diagnoza była prosta i brzmiała miej więcej tak: "panie, pan se dupę umyję, bo to żadna narośl tylko ***** panu przyschło"
o ja cie sune ale mnie to rozbawilo :-D:-D:-D:-D
mnie wcięło na allegro ale już jestem:-)
a co kupujesz :confused::confused::confused::confused:
A ja właśnie niedawno miałam kolejną akcję ratunkową.:szok:
Mały jadł parówkę i usnął z kawałkiem w buzi.
Chciał widocznie połknąć i wpadł ten kawałek parówki do tchawicy.
Kuba zaczął się dusić :szok::szok::szok:
Sytuacja już na szczeście opanowana i parówka zjedzona do końca.:tak::-):-)
dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo :tak:
anabuba kochana jesteś to wklej na T potem poglądam:tak::tak:
jak imprezka jak prezenty??????
a u mnie wszyscy smarczą nawet antoś:wściekła/y:natarci wikiem zaaplikowani domową apteczką i czosnliem śpią to znaczy prawie wszyscy bo piotrek jakiś boks ogląda ale oooooo głowa mu już opada ale tardo ogląda:-D:-D
witam noew mamusie:tak:
byłam dzisiaj na zakupach sama bez dzieci i było milusio boziu jak to fajnie chodzić po sklepie i się nie spieszyć:tak:gdybym tak jeszcze listy nie zapomniała to już by było superaście:-Dno ale prawie wszystko kupiłam zapomniałam tylko oliwy z oliwek z przypraw:cool2::cool2:
któraś pytała o szparagi....nie pamiętam która:zawstydzona/y:ja kupuje zielone bo mi najbardziej pasują gotuje na parze bo gara do szparagw się jeszcze nie dorobiłam dosyć krótko bo 15-20 mnut a potem albo beszamel albo oliwa cytryna ciutka soli pieprzu i są jami :tak::tak:moja bratowa robiła białe ale mi nie chce się bawić w obieranie a pozatym jak kupie zielone to czasami zjem na surowo zanim ugotuje:cool2:
ja tez uwielbiam zielone szparagi :tak: jeszcze podsmazane potem w bulce tartej mniam chyba dzis na obiad zrobie :sorry2:
patrzę na iotrka śpi w najlepsze to podchodzę do niego biore pilota myśle wyłącze to pudło o co ma grać on nagle obudzony zostaw oglądam:-D:-D:-Dtaaaaaa tylko walka się 10 minut temu skończyła:-D:-D:-Dno wyje z niego:-D:-D
moj m tez tak robi
super prezenty,no i kaska już niezła :-D:-D

No dobrze,że tak,ale znów się nakasłał za wsze czasy.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Długo go trzymało.
Ja też miałam niezłą jazdę z Kubusiem jakiś czas temu apropos niespodzianek.
Ja odkurzałam a mały plątał się koło mnie .
Nagle słyszę łup
Odwracam się ,patrzę,a mały się siny robi,piana z buzi ,wiotki,bez oddechu.
Sprawdzam go dokładniej a on już szczekościsk ma.
Dawaj na siłe palce między ostatnie zeby i rozwarłam jakoś buzię.
Palce do gardła no i coś czuję ,ale wyciągnać nie mogę.
Złapałam go wtedy i o ścianę plecami bo klepanie i trząchanie do góry nogami nic nie dawało.
Po dłuzszej chwili szok,nic ,zupełnie nic.
Zerto kontaktu ,normalnie trup ,miałam wrażenie,że temp traci.
Jeszcze raz palce do gardła i zaczepiłam gdzieś o jakis wolny kawałek zabawki.
Wyciągnełam coś jakby grzybka właśnie z kinder niespodzianki.
Parę razy usta-usta i załapał.
Oj wtedy to już w nerwach na maxa byłam.
Od razu do lekarza ,bo krew się lała z gardła.
Nasza lekarz obejrzała i powiedziała,,ze nie wie jak ja to zrobiłam ,bo widoczne ślady ciała obcego są aż w przełyku bardzo głeboko.W zasadzie nie do wyjęcia .
pochwaliła mnie za rozsądek ale zjechała za brak rękawiczek.
A ja nawet o tym nie myślałam wtedy.
Efekt był taki,że mały miał kilka ran w gardle i przełyku ,pocharatane całe gardło moimi paznokciami ,ale przeżył.
dostał antybiotyk i osłonowe.
Po tygodniu śladu nie było.
Wiecie co?
Od tamtej pory pochowałam dywany i przy nim niczego już nie odkurzam:-:)-(
masakra... :szok::szok::szok:
ale wiecie co UWAGA: moja tesciowa do mnie ostatnio Patrycja Asia dala mi takie zabawki dla Seweryna juz je wyparzylam wiec moze sie nimi bawic- zabawki z kinder niespodzianek same takie male co moglby polknac :szok::szok::szok::szok: a ja do niej ze napewno tego nie wezme ze moze juz wywalic do smietnika bo ja takich malych dupereli mu nie daje :no::no::no: i potem se mysle a czemu Oli tego nie da a mlodemu tak :confused::confused::confused:
BO MY NOCNE ZMORY I WYPŁOSZYŁYŚMY:-D:-D
anabuba wszystko mi się podoba i to bardzo daj namiary jak ci przesłać kasę i ile za wysyłkę mój adres jest w namiarach na T:tak::tak::tak:dzięki wielkie:happy2::happy2::happy2:
mój adam jak połknoł uwaga 5 ZŁ nie wiem jak to zrobił i kiedy bo znalazłam w kupie tzn robił kupe siedział na nocniku stękał a ja mu czytałam bajkę w końcu zrobił patrzę i szok:szok::szok:miał już 3 lata i był strasznie zdiwiony że u babci brał to do buzi a w pokoju do nocnika pupą wypadło:szok::-D:-D
5 zl... heh no to zdziwienie :-)
a kto w takim momencie myśli o rękawiczkch......
powiem wam więcej 3 lata temu umierała mama mojej koleżanki z pracy tzn mama siedziała przy stole i nagle zsuneła się z krzesła na podłogę była otyła rąbneła z całej siły koleżanka zadzwoniła po pogotowie a potem do swojej cioci mojej sąsiadki bo ona dentystka no ale zawsze to lekarz ale nie było jej w domu tylko jej mama wpadła do nas z prośbą zbym z nią pojechała bo umiem reanimować po drodze dzwoniłyśmy do naszego doktorka co by pomógł zanim pogotowie nadjedzie t 30 km od pogotowia zimno ślizgawica zajeżdżamy kobieta sina ledwo oddycha robiłam z jej córką masaż serca sztuczne oddychanie wkońcu przyjechali strażacy a tam chłopaki też po kursie pierwsze pomocy no to na zmiane robimy masaż trochę ją rozpinamy otwieramy oknno i co wkońcu nadjechał nasz doktorek bez torby ierwszej pomocy bo nie tym autem podjechał a jak nie ma ustnika to on sztucznego oddychania nie zrobi:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kobieta miała zawał popuściła co jest normalne poza zmierzeniem pulsu nic nie zrobił bo się ***** mać brzydził:wściekła/y::wściekła/y:zanim przyjechało pogotowie kobieta zmarła próbowali pobudzić ją prądem ale już było za późno bo to był rozległy zawał:-:)-(i to ma być lekarz:wściekła/y::wściekła/y:
masakra normalnie udusic tego lekarza... nie wyobrazam siobie ze jeszcze tacy ludzie sie znajduja:no::no::no:
Witam z rana nadrobiłam troche ide kawusie zrobić i troche posprzątać bo strasznie brudno pranie wyprac bo pełny kosz.:szok::szok:A później do Dętysty więdz dzisiaj schudne bo po powrocie od detysty nie będe jadła dzisiaj będzie mi robic pare zębów Ale sie boje:szok::shocked2:Miłego dnia
powodzenia :tak:
Moge dzisiaj przyjechac? po poludniu? czy masz jakies plany?:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: bo nie chce misie z M w domu siedzxiec bo pewnie drynkniety przyjedzie z roboty bo mu nie chciałam kluczyków z auta dac i pojechał autobusem:-D
jasne ze mozessz moze pojedziemy na zakupy bo mam echo w lodowce :szok::szok::szok: nawet dzis na obiad nic nie mam nie wiem cos trza wykombinowac :dry::sorry2:

malinka no to tak daleko nie mamy w sumie:D ja czesto po prad jezdze:) ale czesciej bez dzieci.ale na spacer zawsze moge sie wybrac,bo ja to powsinoga:D

witam piątkowo.
Nie popiszę teraz z Wami,bo odrabiamy środę w przedszkolu.
U nas w środę padało i zajęcia z koników przedszkole przełożyło na dziś.
Za godzinkę wychodze do przedszkola.
Jak na razie to wyprawiłam chłopaków jednego do pracy a drugiegi do przedszkola,poprasowałam nieco,wstawiłam pranie i powiesiłam poprzednie.
Teraz jeszcze trzeba iść wybiegać psa i zwierzęce towarzystwo nakarmić :tak::-D:-D
Będę pewnie po południu .
Miłego dnia :-):-)

gangrena mi padła na rękach to biegne szybko warzywa obrać na zupkę ale jestem z doskoku:tak::tak::tak:
ewon kciuki trzymamy za aleksje bo dzisiaj o 11.30 ma operacje biodra:tak:
skeypa nie mam bo moje kochanie to zapalony komuterowiec tylko nie ma czasu mnie nauczyć więc sama się ucze metodą prób i błędów:tak:

A my wlasnie jemy sniadanko i czekamy za moja siora:tak::tak::tak:Dzisiaj Ona przyjezdza do mnie bo idzie z mlodym do szczepienia:tak::tak::tak:
A na obiadek robie podsmazana piersc z indyka(pokrojona w kawalki) w sosie slodko-kwasnym(łowicz) i ryz:-);-)

reklama
Ptrysiu, janie o tym, ja też bym sięnan niego rzuciła, ale on padnięty po 11h w robocie.

Oczywiście pamiętam o operacji, kciuki zacisnę aż mi kłykcie zbieleją. A poważnie, daj jej Boziu zdrowie, nich się uda.

ja piorę, mała co chwilke wysadzam a ta łobuziara i tak w majciochy się ssiusiala.

Do góry