reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ewon i jak po wizycie u lekarza jak wyniki?????
ale mamy dzisiaj piękną pogode a ja muszę w domu siedzieć bo julka ma 38.2 temperatute:no::no:
ewon my musimy się kiedyś na spacerek umówić bo obie jesteśmy ze szczecina a ja ponieważ mieszkam tu dopiero nie cały rok to nie mam tu nikogo i chętnie poznam taką przyjazną dusze co ty na to??????

reklama
trochę Was poczytam, ale wszystkiego pewnie nie dam rady:-( produkujecie ostatnio tyle, że masakra jakaś:szok::szok::szok::szok:
wirtam nowe mamusie;-);-);-);-)ruch się tu ostatnio zrobił, fajnie

malinka1 z miła checia:) ja tu mieszkam od 3lat ale tu sami starsi ludzie mieszkaja ,wiec tez nie ma z kim posiedziec.a kolezanki pozajmowane swoim zyciem i a samej to nudno na spacerku:D wiec zawsze mozemy sie wybrac na spacer:)) gg 8271929
a co do lekarza to ta babka jakaas do kitu ta dermatolog.sama nie wiedziala co kuba moze jesc i wogole.musze pojsc do babki co kube wyslala do szpitala ale ona prywatnie przyjmuje 70zl wizyta a narazie kasy nie mam.sprobuje do niej zadzwonic i poprosic aby na fundusz mnie wziela.
a wyniki mnie zalamaly: uczulony na:trawe,brzoze,bylice,plesnie mokre i suche,kot,pies,kon,jajka,mleko,kazeina,wolowina,ryz,soja,orzechy,ziemniaki,jablko i jest tu pelno łacinskich nazw,ktorych ta lekarka mi nie wytlumaczyla(platala sie sama) i tu sa cyferki(na jedne mocno uczulony a na inne leciutko)wiec nie wiadomo,czy calkiem z diety to mam wyrzucic czy jak.wiecej nie wiem po tej wizycie niz przed.porazka.i co mu dawac do jedzenia? najgorsze,ze ma diete i znowu jest lekko wysypany ale tylko na twarzy:((( sczzerze mowic juz mam dosyc tego wszystkiego juz.

dzien doberek:)

widze,ze dziewczyny nie dosc,ze chodzicie pozno spac to jeszcze z WAs ranne ptaszki:)
ja to godz 21 juz leze w łozeczku:D dzis obudzil Damian mnie po 5,ale na szczescie moj nie spal wiec go popilnoal:d a ja sobie drzemalam:) i o 7 wstalam:)

medeuska mi mowili ze nic nie wolno,bo wszystko przenika do plodu..najlepiej pic herbate z cytryna i miodem.syrop z cebuli.a jak pojdziesz do apteki moze dadza i homeopatyczne jakies.
No niestety domowe sposoby nigdy na mnie nie działaly.. ani syrop z cebuli ani z czosnku ani herbatka nic takiego, a babcia zdxiadkiem cale zycie tylko takie rzeczyna przeziebienie..:-(

Ja w ciązy łam. Moja prowadząca powiedziała,że lepiej brać niż się męczyć,ale nie wolno było tabletek tylko lekimiejscowe.
Dominik siedzi ze mną w piżamie,ja piję kawę a on je od rana ciastka.Bez pieluchy,rano ładnie mi sika, ale później albo nie ma nas w domu,albo on nie chce i płacze. A rano taki jest zadowolony,brawo bije i wylewamy z nocnika razem do kibelka.
Vanessa jeszcze śpi,a to u nas dopiero po 7.00,muszę ją budzić. Mój wczoraj znowu mecz i syf zostawił w kuchni i w salonie,że hoho. Nawet odkurzacz mizostawił na środku pokoju i zła jestem że nie wiem co. Wcale nie sprzątał:wściekła/y:
Pójde do apteki dziś i powiem żeby mi coś dała co moge.. wiem ze flegamine można, ale kaszlu nie mam, raczej tylko podstawowe objawy przeziebienia- katar i wczoraj stan podgoraczkowy..:baffled:

witam piątkowo:happy2::happy2:
nocka w miarę ok tylko 3 razy się antoś budził:tak:więc ok wyspana jestem zdaje egzamin późniejsze kładzenie spać i karmienie antka:tak:
my już po śniadanku adam ma do szkoły dziś na 13.30 więc od rana słyszę mama on mnie bije jula nie gryź,no dobra nie lubie cię,ide do mamy,julka jesteś złośliwa,adam ty gorylu.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! głowa mi pęka od ich marudzenia więc oby do 13:tak::tak::tak:a że ma dzisiaj dodatkowe zajęcia artystyczne po lekcjach to w domu będzie o 19.30 zbiore siły na weekend:-D
wszystkich nas rozkłada przeziębienie ,kichamy,smarczymy,piotrek poszedł do pracy z mega bólem gardła.......na szczęście antkowi katarek przeszedł adam jak zwykle zdrowy tylko jula piotrek i ja cisik się łamiemy:tak:
meduska tantum werde możesz brać i leki na bazie paracetamolu:tak:a najlepiej jak będziesz u gina to poproś o liste leków które możesz brać bo wiem że niektórych leków na alergie też nie powinno się brać w ciąży:tak:
nooo tak bede musiala zrobic, ale dopiero 26 mam wizyte u gina...:dry:

Cześć dziewczyny
Zasiadłam o 7 rano do kompa i doczytac Was niemogę, a to dzidzia, a to pranie, a to Brzydula, czy sniadanie, no i tyle napisąłyście, że szok.

<EffOrt> Pomagałem ostatnio przy wypadku drogowym, poważna sprawa, masa krwi
<EffOrt> Dość mocno się przy tym w tej krwi ubabrałem
<EffOrt> Jak po tym wszystkim spojrzałem na siebie, to postanowiłem zrobić sobie jajca
<EffOrt> Wpadłem do apteki i na oczach wszystkich zawołałem do aptekarza "Moja dziewczyna potrzebuje tamponów"!
Świetne, mało się nie posikałam!!!

oj mi po plastrach to włosy garściami wychodziły.
Zrezygnowałam po miesiącu ,bo są mega mocne.
Jestem już na tabletkach ponad 10 lat i nigdy mi nic nie było,a po plastrach to chyba wszystko na raz.Teraz mam YAZ i to jest to :-)

luna to miało byc śmieszne:confused::-D:-D:-D:-D
Nic nie poradzę na to,że na ogół przed północą zasiadam do kompa :-D:-D:-D

A ja właśnie niedawno miałam kolejną akcję ratunkową.:szok:
Mały jadł parówkę i usnął z kawałkiem w buzi.
Chciał widocznie połknąć i wpadł ten kawałek parówki do tchawicy.
Kuba zaczął się dusić :szok::szok::szok:
Sytuacja już na szczeście opanowana i parówka zjedzona do końca.:tak::-):-)
As-czy to tabletki refundowane i ile kosztują?
Tak, to miało być śmieszne. Bo takiej nocnej Marki to ja innej nie znam, po za soba sprzed 2 lat
No i znów dałaś radę. Matko, Ciebie mieć pod ręką to łaska od Boga

As ja biore Belara takie pigulki sa boski nie maja skutkow ubocznych wszystko w porzadeczku :)
I to samo pytanie, po ile one?
Kurcze, no nie wiem co zacząć brać, a bardzo się boję spadku libido ( no chyba bym sie pocięła) i tycia, no ni epo to teraz sie pilnuje, zeby tyc bez jedzenia

ja to zawsze mialam problem z pamietaniem zeby wziac:-D:-D:-Dna szcescie nigdydluzszego sponienia nz 12godzin nie bylo:-)
Dlatego ja byłam wdzięczna, że w telefonie są przypomnienia, bo ja tez z pamięcią mam kiepsko

moja WEronika jak znjadzie cos malego to przychodzi i mi pokazuje.daje mi do reki i czeka na potwierdzenie czy moze wziac i nie placze jak jej zabiore:-):-):-):-) w zime to mi 2 razy po 10grprzyniosla z dywanu bo komus wypadlo:szok::szok::szok:
Moja tez tak ma, wszystkie śmieci i nie śmieci mi znosi, ale widzę, że już zaczyna do buzi ładować, posmakuje i wypluwa.

mój adam jak połknoł uwaga 5 ZŁ nie wiem jak to zrobił i kiedy bo znalazłam w kupie tzn robił kupe siedział na nocniku stękał a ja mu czytałam bajkę w końcu zrobił patrzę i szok:szok::szok:miał już 3 lata i był strasznie zdiwiony że u babci brał to do buzi a w pokoju do nocnika pupą wypadło:szok::-D:-D
Dobre!!!
Czary...

powiem wam więcej 3 lata temu umierała mama mojej koleżanki z pracy tzn mama siedziała przy stole i nagle zsuneła się z krzesła na podłogę była otyła rąbneła z całej siły koleżanka zadzwoniła po pogotowie a potem do swojej cioci mojej sąsiadki bo ona dentystka no ale zawsze to lekarz ale nie było jej w domu tylko jej mama wpadła do nas z prośbą zbym z nią pojechała bo umiem reanimować po drodze dzwoniłyśmy do naszego doktorka co by pomógł zanim pogotowie nadjedzie t 30 km od pogotowia zimno ślizgawica zajeżdżamy kobieta sina ledwo oddycha robiłam z jej córką masaż serca sztuczne oddychanie wkońcu przyjechali strażacy a tam chłopaki też po kursie pierwsze pomocy no to na zmiane robimy masaż trochę ją rozpinamy otwieramy oknno i co wkońcu nadjechał nasz doktorek bez torby ierwszej pomocy bo nie tym autem podjechał a jak nie ma ustnika to on sztucznego oddychania nie zrobi:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kobieta miała zawał popuściła co jest normalne poza zmierzeniem pulsu nic nie zrobił bo się ***** mać brzydził:wściekła/y::wściekła/y:zanim przyjechało pogotowie kobieta zmarła próbowali pobudzić ją prądem ale już było za późno bo to był rozległy zawał:-:)-(i to ma być lekarz:wściekła/y::wściekła/y:

malinka1 z miła checia:) ja tu mieszkam od 3lat ale tu sami starsi ludzie mieszkaja ,wiec tez nie ma z kim posiedziec.a kolezanki pozajmowane swoim zyciem i a samej to nudno na spacerku:D wiec zawsze mozemy sie wybrac na spacer:)) gg 8271929
a co do lekarza to ta babka jakaas do kitu ta dermatolog.sama nie wiedziala co kuba moze jesc i wogole.musze pojsc do babki co kube wyslala do szpitala ale ona prywatnie przyjmuje 70zl wizyta a narazie kasy nie mam.sprobuje do niej zadzwonic i poprosic aby na fundusz mnie wziela.
a wyniki mnie zalamaly: uczulony na:trawe,brzoze,bylice,plesnie mokre i suche,kot,pies,kon,jajka,mleko,kazeina,wolowina,ryz,soja,orzechy,ziemniaki,jablko i jest tu pelno łacinskich nazw,ktorych ta lekarka mi nie wytlumaczyla(platala sie sama) i tu sa cyferki(na jedne mocno uczulony a na inne leciutko)wiec nie wiadomo,czy calkiem z diety to mam wyrzucic czy jak.wiecej nie wiem po tej wizycie niz przed.porazka.i co mu dawac do jedzenia? najgorsze,ze ma diete i znowu jest lekko wysypany ale tylko na twarzy:((( sczzerze mowic juz mam dosyc tego wszystkiego juz.
No to rzeczywiscie nieciekawie..:baffled:

Witam i ja :tak:

Wczoraj polecieliśmy z M jeszcze do sklepu :tak: Wróciłam do domu padnięta przed 22 a i tak nie mogłam usnąć :baffled::angry: A potem budziłam się ze sto razy :angry: jak ja tego nie lubie...

Miła być dzisiaj piękna pogoda a jest ponuro :baffled: Myślałam ze posiedzimy z mała w parku, ale teraz to sama nie wiem...

Mała marudzi przy śniadaniu:dry: na nią pogoda chyba też ma niekorzystny wpływ :baffled:

Kupiłam jej wczoraj zestaw talerzyki ze sztućcami, myślałam ze może zachęci marudę, niestety nic z tego :no:

Madeuśka, w ciąży na przeziębienie to wit C tantum verde i apap. A jak bedzie gożej to sie muszisz gina zapytac. A co do leków na alergie to nie mam doświadczenia.

Anabuba, poprosimy o fotki jak Julka zdmu****e świeczki :tak::tak::tak:

Wiki
, co z tym twoim, pogodziliscie sie??

Chciałam cs jeszcze napisać, ale zapomniałam, za dużo tego :-D

Kurcze mam swiatło w lodówce a nie chce mi się d ruszyć do sklepu...

Ewon,Ja mieszkałam w Szczecinie całe życie a teraz do Anglii mnie wywiało. Moja sąsiadka chwaliła sobie dr Nagay,ma gabinet naprzeciwko gł.bramy cmentarnej,ale nie zrażaj się tym. Ponoć świetna alergolog,ale też prywatna. Ja z moim Dominikiem to chodziłam wszędzie i d...
Byłam ze sobą w Zdrojach w szpitalnej poradni oraz na Pomorzanach ,gdzie mieszkałam,w PAMie i nie chwalę sobie żadnej. Może w PAMie ciut lepiej. Na Powstańców Wlkp niedaleko PAMu na Pomorzanach jest w przychodni dość dobra poradnia alergologiczna w ramach NFZ,wchodzi się na Ip,mają takie zielone logo,ale nazwy nie pamiętam

reklama
witam sie i ja.mala jeszcze spi,ale juz sie kreci.
noc spokojna.pogoda nieciekawa-chmutry,ale nie wieje i jest dosccieplo.
Paulina tez ma jakis lekki katar ale tio chyba z alergii.zafundowalam jej zyrtec na noc i przez kilka kolejnych dni jej dam izobaczymy.ja tez kicham aleto nie katar bo jak mammiec katar to czuje w gardle i wszedzie

Nadrobiłam, teraz moge się noralnie przywitac:tak::-D

Mnie coś kaar bierze.od wczoraj. tylko nie wiem czy z alergii czy jakies przeziębienie. apropos przeziębienia... co można brac w ciąży?? bo mam w sumie tlko febrisan wdomu a tego akurat nie mozna.. na ulotce pisze :baffled:

A w sumie lepiej sie zabezpieczyc jakby to było przeziębienie czymś, a jak nie zadziała znaczy ze aleria i bede musiala do lekarza, bo tez nei wiem czy te taletki co brałam wczesniej moge w ciazy...:baffled:
Oczy mi łzawią..:dry: jak to zawsze od kataru, a co dopiero od alergiii.:dry::dry::dry:
Trzeba by zajrzec na t..:tak:
niestey wlasciwe nic nie wolno brac.mozesz sobie rutinoscorbi kupic i w razie bolu gardla cholinex-mi tak gin mowil jak bylam w ciazy
pod zadnym pozorem nie bierz polopiryny,aspiryny,zadnych gripexow itp.!

Witam się piątkowo:-D i od razu przepraszam Anabubę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:nie złożyłam wczoraj życzeń Paulince, robię to dzisiaj:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: spóźnione ale szczereWSZYSTKIEGO NAJ... NAJ... NAJLEPSZEGO, DUŻO RADOŚCI, UŚMIECHU I SPEŁNIENIA MARZEŃ !!!!!
dzieki i nie ma za co;)

ewon i jak po wizycie u lekarza jak wyniki?????
ale mamy dzisiaj piękną pogode a ja muszę w domu siedzieć bo julka ma 38.2 temperatute:no::no:
ewon my musimy się kiedyś na spacerek umówić bo obie jesteśmy ze szczecina a ja ponieważ mieszkam tu dopiero nie cały rok to nie mam tu nikogo i chętnie poznam taką przyjazną dusze co ty na to??????
wspolczuje,to te zmiany pogody-najpierw pla potem ziab.zdrowka!

moja mala tezuczulona namleko i wszytsko rto co ma mleko w skladzie,nawet herbatnikow nie moze.ostatnio jej robilam probei zjadla sos z odrobina smietany.no i sa efekty-policzki jak tarka i sie luszcza,za uszami tez jej sie takie zajady zaczely robic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czyli kolejne pol roku z mlekiem mamy z bani.moja pije nutramigencaly czas.jajak narazie moze-przynajmniej nie widze zeadnych efektowubocznych,bo na testy skorne za wczesnie a zaytam alergolog o testy z krwi jak bede na wizycie.

Witam i ja :tak:

Wczoraj polecieliśmy z M jeszcze do sklepu :tak: Wróciłam do domu padnięta przed 22 a i tak nie mogłam usnąć :baffled::angry: A potem budziłam się ze sto razy :angry: jak ja tego nie lubie...

Miła być dzisiaj piękna pogoda a jest ponuro :baffled: Myślałam ze posiedzimy z mała w parku, ale teraz to sama nie wiem...

Mała marudzi przy śniadaniu:dry: na nią pogoda chyba też ma niekorzystny wpływ :baffled:

Kupiłam jej wczoraj zestaw talerzyki ze sztućcami, myślałam ze może zachęci marudę, niestety nic z tego :no:

Madeuśka, w ciąży na przeziębienie to wit C tantum verde i apap. A jak bedzie gożej to sie muszisz gina zapytac. A co do leków na alergie to nie mam doświadczenia.

Anabuba, poprosimy o fotki jak Julka zdmu****e świeczki :tak::tak::tak:

Wiki
, co z tym twoim, pogodziliscie sie??

Chciałam cs jeszcze napisać, ale zapomniałam, za dużo tego :-D

Kurcze mam swiatło w lodówce a nie chce mi się d ruszyć do sklepu...

Mama Helenki-jaka Julka???????????????pomylało Ci sie:cool2::cool2::cool2::cool2:
ale wybaczam;)

Do góry