reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
ANABUBA
Fajnie ze znalazlas buta:tak::tak::tak:

Jak moje mialy goraczke onad 40 st to lekarka kazala mi dawac przeciwgoraczkowe nawet co pol godziny dopoki goraczka nie spadnie:tak::tak::tak:

Ja moim mierze zawsze pod pacha:tak:Jakos nigdy nie moglam sie przmoc do zmierzenia temp w pupie:no::no::no:Mam tez termometr do ucha ale jest on strasznie czuly i pokazuje mi rozne temp bo moje maja strasznie male uszka

Czyli mogę dawać na zmianę Nurofen i paracetamol tak???? nic się nie stanie?

tak,bo jak bedziesz dawałam co 3godz tylko nurofen(w ulotce jest co 6-8 godzin zazwyczaj) to mozesz przedawkowac.a jak co 3godziny inny to bedzie dobrze.

dowikla a co powiesz jak moja Weronika ostatnio co była chora to o 22.00 miała 38,2 i dostała czopek nurofenu,potem o 1 w nocy miała juz 39,2 i dostała czopek paracetamolu i przezd 2 miała 40stopni? dałam jej pół czopka pyralginy ale zanim on zaczął działac to najpierw pomogły okładu zmieniane co pare minut.

ja tez mierzez pod pachą-w pupie nierealne:rofl2:

reklama
ANABUBA
Na moje oklady nie dzialaja:no::no::no:Moje dzieci maja to za mna:no:Jak ja bylam mlodsza to jak mialam goraczke to rodzice za kazdym razem musieli wzywac pogotowie i dostawalam zastrzyk bo nic innego na mnie niedzialalo

Ja tak mialam ostatnio z Wiktoria-miala goraczke 39,3 dalam Jej 2,5 nurofenu to nic jej nie spadla i miala 39,7 pozniej dalam jej znowu nurofen i nic po 3 godz fodz dostala 1/3 czopku pyralgina i nic:no:U lekarza (bo wtedy przyjmowala popoludniu)dostala zastrzyk a i tak mialam jej dac jeszcze w domu panadol:tak:Tak jak jej spadla ta goraczka tak juz nie wrocila

Do góry