reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam :tak:

Po szaleństwach działkowych jestem jeszcze padnięta :szok: Helena źle spała w nocy bo przezywała :sorry:
Ale było fajnie od 9 do 17 na świeżym powietrzu :tak: Pierwsza opaleniznę już zaliczyłam :tak::-D

anka26,07 było i ognisko i grill. Ognisko to raczej w ramach wiosennych pożądków, a jedzonko było z grilla :tak:
Nieźle poszalałaś na zakupach :-D

agnes gratilacje dla Oliwki

No i muszę już kończyć :baffled: Miłego dnia :tak:

reklama
Co powiedzie na to:::::::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Amerykanin Thomas Beatie, który w czerwcu urodził córkę, znów zaszedł w ciążę. Beatie poinformował o tym w wywiadzie dla telewizyjnego ABC News.

Beatie sprecyzował w telewizji ABC, że pierwsze dziecko urodziło się już na początku czerwca tego roku. Powiedział, że i on, i jego córka czują się bardzo dobrze. - Wciąż chodzimy na kontrole poziomu hormonalnego i wszystko idzie właściwym torem – opowiadał.

34-letni dziś Thomas Beatie urodził się na Hawajach jako Tracy Lagondino - kobieta. W wieku 24 lat przeszedł chirurgiczną zmianę płci i od pięciu lat jest w związku małżeńskim z kobietą o imieniu Nancy. Thomas mógł zajść w ciążę, ponieważ przy zmianie płci zachował żeńskie organy rozrodcze. Przeszedł za to rekonstrukcję klatki piersiowej i terapię testosteronową. Nasienie Thomas i Nancy kupili od anonimowego dawcy.
:szok: Haha nieźle!!:rofl2:

Świetne ciuszki, to zaszalałaś!! :tak:

Słuchajcie miałam dziś jechać na craft.
Wściekłam się na mojego D,bo nie mógł mnie zawieźć.
I całe szczęście,że nie pojechałam.Ze 2 godziny temu Kubusia ugryzł pies.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tej pory skakałam koło małego.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Już sytuacja opanowana.Będzie dobrze,ale strasznie bidulek się przestraszył.:no::baffled:
Dodatkowo się wkurzyłam ,bo na otwartą ranę polali wodę utlenioną.
A to przecież nie dość ,że go bolało od ugryzienia to jeszcze i piekło od wody utlenionej.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj, biedny Kubuś,
a z ta wodą utlenioną to przesada....:baffled: tylko namałe ranki mozna polac:baffled:

Malinka woda utleniona ma to do siebie,że szczypie to po pierwsze.
Po drugie gdyby to było poważniejsze to już w przypadku polania wodą utlenioną nie można było by zszyć rany,bo już by się nie zrosło.
Zauważ ,że przy każdym wypadku nigdy ratownicy nie używają wody utlenionej tylko jałowych gazików.
Do czyszczenia wszelkich ran dochodzi dopiero w szpitalu już po oględzinach.
Ja osobiście uważam,że jest dużo lepszych środków i wcale nie drażniących ani piekących przy okazji niż woda utleniona.
Mam złe doświadczenia z tą wodą i może dlatego jestem przeczulona.
Kiedyś stanełam na słoik rozbity w wodzie nad jeziorkiem i właśnie od razu polali mi to wodą utlenioną i do szpitala.
Rozwalona stopa na 10 cm. i szyć nie można było,a ścięgna i mięśnie było normalnie widać.Rana się rozkładała na pół do kości. :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Spędziłam całe wakacje z nogą w górze zawiniętą w bandaże.:no::angry::angry::angry:
Od tamtej pory unikam wody jak mogę.
1000 x lepszy jest Abacil a przy infekcjach powierzchownych dodatkowo stosuję Tribiotik .
Po przemyciu i zabezpieczeniu opatrunek z Rivanolu i po sprawie.
Jak rana sącząca to tylko posypuję Dermatolem i zakładam jałowy gazik .Lekko przywijam bandażem i już gotowe.
Goi się jak na przysłowiowym psie.
Jak już krew nie leci ,albo zrobi się pierwszy strupek to wtedy Akutol i zabezpieczone na 3 dni.
Tak u mnie w domu wygląda pierwsza pomoc.:-D:-D:-D
bieedna....

Agnes123 świetne foteczki:tak::tak:

Ja dziewczyny wczoraj umierałam cały dzień....

Rano jak wstałam tood razu do kibelka i wymioty...:baffled:
Myślałam że może poranne mdłości mnie napadły ciążowe, mimo ze nie miałam, ale kicha..,. zaczął nawalac żołądek i już koniec, zjadłam śniadanie, i znów kibelek, w koncu nic nie jadłam cały dzien,, spałam, obudzilam sie jak poczułam jak M smaży mięso na speghetti ikoniec, znow kibelek:eek::eek: i potem znow zwijanie s\ie z bólu żołądka:baffled:
po poludniu ból przeszedl, wiec zjadłam suchą bułke, nie minęło pół godziny znów kibelek:eek::eek::eek:

Jeszcze zaczal mnie bolec kregoslup, potem mnie wziela goraczka, glowa zaczela bolec, polknelam Apap-Kibelek:-D:-D:-D

No to doszłam do wsniosku ze nic nie moge zjesc, polozylam sie spac, i tak kurde caly dzien, cala noc, pol sen, pol zwijaie sie z bólu.... przed 5 zasnęłam normalnie, i w miare normalnie spałam, budziłam sie tylko z bólu kręgosłupa.. który zresztą do teraz mnie boli...:no:

Ale t i tak nic wq porównaniu do wczorajszego dnia..:baffled::baffled::baffled:

Dzisiaj jeszcze Beata przyjeżdża odwiedzic Patryka:wściekła/y::wściekła/y: to nic, że pisałam jej, że jest na podwórku i przyjdzie po 12 na obaid, żeby przyjechała później to ona już sie tu wybiera bo ma prośbe do mnie:baffled::baffled::baffled::eek:

Wr jak ja nie znosze jej obecnosci w tym domu:wściekła/y:

medeuska widzę że ciąża cie dopadła :sorry:

No ale jest jeden pozytyw już się nie musisz martwić o wagę :sorry: ;-)

Mi czasami pomagało ssanie mietusków, albo kawałek suchej buły :tak:

Trzymaj się :sorry:

medeuska widzę że ciąża cie dopadła :sorry:

No ale jest jeden pozytyw już się nie musisz martwić o wagę :sorry: ;-)

Mi czasami pomagało ssanie mietusków, albo kawałek suchej buły :tak:

Trzymaj się :sorry:
Wydaje mi sie że to nie od ciąży.. może sie strułam czymś , bo dziwne żeby tak pod koniec 1 trymestru nagle mnie wzięło na mdłości i do tego bół żołądka i gorączka :no:

Też jadłam suchą bułe, myślałam że pomoże, ale po prostu nic w żołądku nie mogłam miec.... dopóki nie wymiotowaam żółcią to mogłam tak w kółko....:no::no:

Ale dzisiaj jest ok, tylko kręgosłup mnie boli:sorry:

Witam i ja sie niuedzielnie.Medeuska strasznie przykry miałaś wczoraj dzień bidulko ,ale cię dopoadło,oby już dziś było dobrze ,a kręgosłup może boleć ,tak jak mówiła Mama Helenki,ale dzisiaj też powinnaś się oszczędzac i odpoczywać głównie.:tak:My jeszcze się wylegujemy,a właściwie mójM z kotem jeszcze w łóżeczku ,a ja przed kompem ,ma się rozumieć:happy:,ale trzeba się zebrać M wygonić na strych po palme,bo Klaudię wysyłamy do kościoła,jakieś śniadanko skonstrułować....niedziela rozpoczęta.Muszę uczesać Klaudię ,bo przyszła do mnie z gumkami i szczotką:-D

Witam sie i ja:-)
Zaraz zmykam na sniadanko:tak:
Nocka u mnie do dupy-mlode sie kilka razy budzily to na siku to tak bez powodu:no:Jestem niewyspana:no:
Jak zjemy to zmykamy nad Malte na obiecany gofry-zeby tylko nie zaczelo padac

Milej niedzieli cioteczki:-)

reklama
Witam i ja sie niuedzielnie.Medeuska strasznie przykry miałaś wczoraj dzień bidulko ,ale cię dopoadło,oby już dziś było dobrze ,a kręgosłup może boleć ,tak jak mówiła Mama Helenki,ale dzisiaj też powinnaś się oszczędzac i odpoczywać głównie.:tak:My jeszcze się wylegujemy,a właściwie mójM z kotem jeszcze w łóżeczku ,a ja przed kompem ,ma się rozumieć:happy:,ale trzeba się zebrać M wygonić na strych po palme,bo Klaudię wysyłamy do kościoła,jakieś śniadanko skonstrułować....niedziela rozpoczęta.Muszę uczesać Klaudię ,bo przyszła do mnie z gumkami i szczotką:-D
taaaaa odpoczywac... wczoraj oczywiscie jak ja leżałam w łózku to teraz w domu sajgon, nawet prania nikt nie tknął które naszykowałam i trzeba było tylko wlączyc, M oczywiscie fochy robi jak mu każe pozmywac naczynia ktorych też wczoraj nie tknął,tylko narobił pełno mycia.... już mam kolejny spieprzony dzień, ale co tam:eek::eek:

Do góry