reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No to mlode juz nie spia:no:I chyba szykuja sie na dwor:szok::szok::szok::-D

Ja mam plac po drugiej stronie ulicy:tak::tak::tak:Ale taki byle jaki
Na takie lepsze to musze isc spacerkiem troszke

Ale w niedziele planuje rodzinny wypad nad jeziorko malta i tam posiedzimy pewnie dobre pol dnia

MEDEUSKA
My mamy tele za gaz bo mamy ogrzewanie gazowe
Aha bo juz yslalam ze tyle gotujesz na gazie, ewentuaknie tyle sie kapiecie, bo ja mam tez ogrzewanie wody na gaz:-D:-D

Jak same szybki przeleciałaś to ci nic nie będzie :tak:

Mycie okien to ogólnie rzecz biorąc ciężka praca z rękami w górze, a takie prace mogą spowodować nawet poronienie:no: Podkreślam, mogą nie muszą :sorry:
Wrr.... to co wogle można:-D jakbym miala faceta ktory za mnie zrobi to bym to wykorzystywala, ale jak ja nie zrobie to bedzie wszystko brudne:-D:-D
Teraz bede w pokoju myc podloge wiec jakis czas nie wejde na bb:tak:

A podobno nie można na kolanach, bo wtedy macica jest jakoś nienaturalnie wygięta i może to spowodować przedwczesne skurcze. Tak przynajmniej ktoś mi powiedział.
A ten Photoscape to można darmowo z neta ściągnąć?
dokładnie ktoś Ci dobrze powiedział.

Stara chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące sporą gromadkę dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada prezerwatywę. Małzonka oburzona podnosi lament:
-Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? Dzieciska butów na zimę ni mają, a ty se ptaka stroisz?!

Małżeństwo siedzi przy obiedzie. Żona do męża:
- Wiesz Zenek, kiedy pomyślę, że nasze małżeństwo trwa juz 25 lat,
to ciepło mi sie robi przy sercu...
Mąż odpowiada:
- Daj spokój Jadźka, po prostu cycek wpadł Ci do zupy.
:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D

As w takim razie co radzisz?????? czym mam jej natłuszczać policzki skoro mówisz ze już nie alantanem????? poradź coś :tak::tak::tak:
Trzeba je smarować jakimś dobrym lekkim kremem,takim ,żeby oddychał i nie zatykał porów.
Jak będziesz smarowała buzię alantanem non stop to szybka skóra się przyzwyczai i przestanie na niego reagować.
Powinno być coś na zmianę po prostu.
My cały czas smarujemy emolientami ,ale Kubuś ma mocną wysypkę po każdym alergenie.
Wczoraj dziadek kupił mu chipsy a dziś mały ma policzki w kropki całe :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I znów Elidel poszedł w ruch.
Ja czesto kupuję zwykłą maść cholesterolową jak nie mam tej od alergologa.
Ta maść to sam tłuszcz.Pięknie nawilża,mało kosztuje i nie uczula.

my dzis znowu szalejemy z aparatem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Sliczne focie.Oliwka zafascynanowana zabawą.:tak::tak:

Do pewnej rodziny przyjechali goście. Wszyscy siedzą przy stole, a
tu wchodzi Jasio i na cały głos mówi:
- Mamo, a mi się chce sikać!
- To idź się wysikaj, ale na drugi raz mów, że ci się chce gwizdać.
Przychodzi później:
- Mamo, mi się chce gwizdać!
- To idź sobie pogwizdać.
W nocy synek śpi z dziadkiem, który o niczym nie wie. Dziecko budzi
się w środku nocy i mówi:
- Dziadku, mi się chce gwizdać!
- Nie wolno teraz gwizdać, bo jest noc.
- Ale mi się naprawdę chce gwizdać!
- Nie wolno, bo wszystkich pobudzisz.
- Ale ja już nie mogę!
- To zagwizdaj mi tak po cichutku do ucha.
:szok::szok::szok::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D

my mamy w pobliżu 3 place zabaw ten najbliżej nas ok 50 metrów fajny jest tylko trzeba trawe zawsze sprawdzić bo szkła się zdażają:szok::szok:ale fajne mamy i babcie przychodzą i dzieci się zgodnie bawią:tak:
drugi plac jakieś 100 metrów od domu fajny ładane zabawki fajna piaskownica ale takie mamuśki przychodzą że wiecznie tyłek obrabiaja wszystkim a poza tym mówią że to ich plac czytaj mam z bloków i mamy z domków nie mogą przychodzić:no::wściekła/y::szok::wściekła/y:
trzeci plac jakieś 400 metrów ale to raczej plac dla takich dzieci jak mój adam chłopcy jeżdżą na rolkach deskorolkach skaczą grają w piłkę i maluchy się tam czują zagubione i wystraszone no ale adam go uwielbia:tak:
słowem każdy coś dla siebie znajdzie :tak::-)

A my do najbliższego placu zabaw mamy około kilometra :-( Jest u nas za blokiem coś co na upartego można by placem zabaw nazwać, no ale nikt tu nie przychodzi i wcale się nie dziwię - odrapane te drabinki jak nie wiem, huśtawka wygląda jakby miała się za chwilę urwać, a w piaskownicy często przesiadują gimnazjaliści i piją tam piwo, plują, wymiotują, sikają.... bleeeeee :baffled::baffled::baffled::baffled:
:no::szok::baffled:

na nasz plac autem podjeżdża jedna mama która ma 200 metrów drogi:szok::szok::szok::szok:mi by się auta nie chciało wyprowadzać a ona mówi że nie lubi chodzić:-D:-D:-D:-D
Mój Darek na drugą stronę ulicy też jeździ samochodem.
A wiecie dlaczego?
Bo nie lubi stać na pasach.:-D:-D:-D

tak byle jak umyłam, bo juz nic nie było przez nie widac, 2 miechy nie były myte...:baffled: a m sie za to nie złapie..:sorry: w sumie to same szyby ram mi sie nie chcialo poza tym czasu nie mam:-D

a co mi moze byc od mycia okien:confused:
Trzymasz ręce w górze a to powoduje skurcze.

A ja dziś jak na razie to tylko obiad zrobiłam.
Dziś na obiadek u nas żołądki drobiowe w sosie koperkowo-chrzanowym z ziemniakami i sałatą ze śmietaną.
Mniam ...
Z resztą jestem jeszcze w lesie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Do tej pory gości miałam i zagadałyśmy się trochę;-)
Teraz muszę wyjść na godzinkę.W drodze powrotnej muszę małego odebrać z przedszkola.
Potem mam zamiar kolejne 2-3 okna umyć i chciałam jeszcze taras sprzątnąć.
Zajrzę do Was pewnie jak wrócę.

a ja miałam u dzieci pięknie okno umyte podkreślam MIAŁAM bo moja panna bawiła sie w panienke z okienka siedziała na biurku i mazała śliną i palcami po szybie jak to zobaczyłam to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a moja jula ze spokojem MAMUŚ BEZ IRYTACJI WEŹMIESZ PŁYN PAPIER I RAZ DWA PRZELECISZ TO OKIENKO I WSZYSCY BĘDĄ HAPPY:happy::szok::szok::szok::szok::szok::szok:no więc dziewczyny relaks dzieci wiedzą najlepiej:rofl2:

a ja miałam u dzieci pięknie okno umyte podkreślam MIAŁAM bo moja panna bawiła sie w panienke z okienka siedziała na biurku i mazała śliną i palcami po szybie jak to zobaczyłam to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a moja jula ze spokojem MAMUŚ BEZ IRYTACJI WEŹMIESZ PŁYN PAPIER I RAZ DWA PRZELECISZ TO OKIENKO I WSZYSCY BĘDĄ HAPPY:happy::szok::szok::szok::szok::szok::szok:no więc dziewczyny relaks dzieci wiedzą najlepiej:rofl2:
Niezła jest:-D:-D Masz wesoło:-D

Podłogi umyte, kapuśniaczek zjedzony, M wymienia mi fleczki a jak skonczy to lece do tego szpitala do kolezanki:tak:

Nie mieszczę się już w żaden stanik :wściekła/y::no::angry: Dzisiaj wyciągnęłam największy, kupiłam go na początku karmienia, kiedy piersi są największe. A teraz jest na styk... co będzie dalej :szok:

reklama
Do góry