reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A my do najbliższego placu zabaw mamy około kilometra :-( Jest u nas za blokiem coś co na upartego można by placem zabaw nazwać, no ale nikt tu nie przychodzi i wcale się nie dziwię - odrapane te drabinki jak nie wiem, huśtawka wygląda jakby miała się za chwilę urwać, a w piaskownicy często przesiadują gimnazjaliści i piją tam piwo, plują, wymiotują, sikają.... bleeeeee :baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Niezłe te mamuśki :szok:

Ja dzisiaj z Helenka byłam na dalszym palcu zabaw, ale się wyhasała :tak: Tam jest zamek, zjeżdżalnie, trampolina, ale niestety mam tam kawałek drogi, no ale dzisiaj i tak autem wiec podjechałyśmy :tak: Ale po południu to już na tan okoliczny :tak:
na nasz plac autem podjeżdża jedna mama która ma 200 metrów drogi:szok::szok::szok::szok:mi by się auta nie chciało wyprowadzać a ona mówi że nie lubi chodzić:-D:-D:-D:-D

A my do najbliższego placu zabaw mamy około kilometra :-( Jest u nas za blokiem coś co na upartego można by placem zabaw nazwać, no ale nikt tu nie przychodzi i wcale się nie dziwię - odrapane te drabinki jak nie wiem, huśtawka wygląda jakby miała się za chwilę urwać, a w piaskownicy często przesiadują gimnazjaliści i piją tam piwo, plują, wymiotują, sikają.... bleeeeee :baffled::baffled::baffled::baffled:
myszunia trudno to nazwać placem zabaw:szok::szok::szok::szok:

Medeuska, ale ty chyba nie myjesz podłóg na kolanach tyko mopem, co?

Nie na kolanach!! Mopem!:szok::szok::szok:

Szczerze mówiąc na kolanach to ostatnio szorowałam fugi w przedpokoju i kuchni, opowiadałam, 2 albo 3 godziny szczotką każdą fugę:-D

Ale nie wyobrazam sobie dziennie całego mieszkania na kolanach jechac:szok::szok::szok: nie mam dywanów tylko panele i płytki, czasem kąty tylko szmatą myje, albo kafelki jak włosy z psów zostają na sucho pprzecieram żeby zerac, ale zeby szorowac na kolanach dziennie podlogi....:no::no::no::no::no::no::no: tymbardziej ze mam 3 psy w domu.... jak dobrze ze juz niedlugo, i bedzie tyko 1
Ja mialam za prad 350,do tego gaz 1200 i jeszcze dostalismy podwyzszke za mieszkanie i od maja bedziemy placili 1764zl:angry::angry::angry:Masakra jakas:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ale ja jestem glupia:zawstydzona/y:wyzywalam dziewczynki o kubek a poszlam do kuchni i stal na stole-ale mi sie glupio zrobilo na maksa:no:Tylko skad tam sie wzial:baffled::baffled:

Bylam Je zwazyc i obydwie waza po 7,050kg

Od razu zanioslam siry deklaracje do pediatry
gaz 1200? :szok::szok: my za prąd mielismy 500:szok::szok::szok: a teraz bedziemy sie wyprowadzac wiec raty miesieczne nas juz tak nie obchodza:-D:-D:-D

Wróciłam z zakupów, wtwiłam zupke, umyłam okna, jestem w trakcie zamiatania podog, czekam az Patryk zrobi u siebie teraz ide umyc balkon i zaraz reszte mieszkania, m wraca za 30 min, zdąże czy nie:confused::confused::confused::sorry:

myszunia trudno to nazwać placem zabaw:szok::szok::szok::szok:
No trudno, trudno :zawstydzona/y:
...
Wróciłam z zakupów, wtwiłam zupke, umyłam okna, jestem w trakcie zamiatania podog, czekam az Patryk zrobi u siebie teraz ide umyc balkon i zaraz reszte mieszkania, m wraca za 30 min, zdąże czy nie:confused::confused::confused::sorry:
Zdążysz, o ile cię forum nie wciągnie! ;-) Ja dziś wpadłam na chwilkę i skończyć nie mogę. :-) No ale Piotruś już kończy jeść gruszkę, więc zaraz naprawdę uciekam ;-)

Malinka1, pieczarkowa wg twojego przepisu mi w garnku bulgocze. :-) Strasznie jestem ciekawa jak mi wyjdzie. Tylko serków Hochlanda nie dostałam - mam pieczarkowe ale jakiejś innej firmy :sorry:

na nasz plac autem podjeżdża jedna mama która ma 200 metrów drogi:szok::szok::szok::szok:mi by się auta nie chciało wyprowadzać a ona mówi że nie lubi chodzić:-D:-D:-D:-D

Ja mam 2,5 km, ale tez nie wyciągam auta specjalnie z garażu żeby do parku pojechać :-D

...

Umyłaś okna :szok: kobieto nie szlej bo to się może źle skończyć... Wiem że kobitki myją okna w ciąży ale ja nie ryzykowałam...

myszunia byle topiony ja też czasami inny daje tylko hohland mi najbardziej podchodzi:tak::tak::tak:
mama helenki mój tatuś nawet do kiosku ruchu jeździ autem a ma 30 metrów:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmi auta brakuje najbardziej jak muszęduże zakupy zrobić:tak:za to moje dzieci uwielbiają tramwaje i autobusy:szok:

Ja mam 2,5 km, ale tez nie wyciągam auta specjalnie z garażu żeby do parku pojechać :-D

Umyłaś okna :szok: kobieto nie szlej bo to się może źle skończyć... Wiem że kobitki myją okna w ciąży ale ja nie ryzykowałam...
tak byle jak umyłam, bo juz nic nie było przez nie widac, 2 miechy nie były myte...:baffled: a m sie za to nie złapie..:sorry: w sumie to same szyby ram mi sie nie chcialo poza tym czasu nie mam:-D

a co mi moze byc od mycia okien:confused:

reklama
No to mlode juz nie spia:no:I chyba szykuja sie na dwor:szok::szok::szok::-D

Ja mam plac po drugiej stronie ulicy:tak::tak::tak:Ale taki byle jaki
Na takie lepsze to musze isc spacerkiem troszke

Ale w niedziele planuje rodzinny wypad nad jeziorko malta i tam posiedzimy pewnie dobre pol dnia

MEDEUSKA
My mamy tele za gaz bo mamy ogrzewanie gazowe

Do góry