reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
My juz po spacerku,Oliwka się wybiegała,robiła babki z piasku-nie daje już sobie zabierac zabawek,wyrywa i broni swego-zuch dziewczyna :-D:-D:-D:-D
a jak chłopiec jej zabrał to krzyczała daj daj :-D:-D:-D
a jak szalała na zjeżdżalni ho ho ,teraz dopiero widzę ajk ten czas szybko zleciał i jaka ona duża i samodzielna się robi :tak::tak::tak:
Bylismy ponad 2godz,zasnęłą dosłownie w 5min,taka była padnięta.jak się obudzi,zje obiadek to znów ruszamy w teren :-D:-D:-D a co trzeba korzystać ze świetnej pogody :tak::tak::tak:

Jeśli to uczulenie od czegoś z jedzenia to po jakimś czasie znów ją wysypie i musisz być na to przygotowana.
Jeśli to uczulenie kontaktowe to raczej nie powróci.
Ja bym natłuszczała ,ale nie koniecznie alantanem.
Problem polega na tym,że takie zmiany skórne u dzieci świadczą o zachodzących nieprawidłowych zmianach w skórze.Naruszona została naturalna bariera skóry jaką jest tzw. płaszcz lipidowy i doszło do podrażnienia.
Teraz jest zaleczone ,bo było smarowane i został utworzony sztuczny płaszcz ochronny.
Jak przestaniesz smarować ,to może byc różnie,bo nie wiadomo co ją uczuliło.

As w takim razie co radzisz?????? czym mam jej natłuszczać policzki skoro mówisz ze już nie alantanem????? poradź coś :tak::tak::tak:

Biedna Oliwcia! Jak się dziś czuje? Piotruś też nie lubi szczepień i zawsze się drze jak opętany, a jak ostatnio się nie darł to się pani pielęgniarka zdziwiła :-D:-D

Oliwka dziś się czuje wspaniale i o szczepieniu dawno zapomniała.Nocka też była spokojna więc jest ok.

Byłam z mała u lekarza, mamy sierowanie na mocz :baffled: będę miała jutro z ran zabawę :baffled: Jak myslicie jak wypaże nocnik, a potem przeleje do pojemniczka to sie chyba nic nie stanie:confused: Jescze nie miałyśmy okazji pobczu :sorry:

wiem że są w aptece takie specjalne woreczki na mocz ale Helenka to chyba raczej za duża.ja kiedys gdzieś wyczytałąm że można dokładnie wyparzyć nocnik i spokojnie zawartość przelać do pojemniczka.A nie nasika Ci bezpośrednio do pojemniczka????

my dzis znowu szalejemy z aparatem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC02124.jpg
    DSC02124.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 23
  • DSC02119.jpg
    DSC02119.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 37
smakowało antkowi i to bardzo:tak::tak::tak::tak:
mama helenki ja właśnie w taki sposób pobierałam julce mocz do badania najpierw nocnik wymyłam potem potraktowałam wrzątkiem a potem siuski do pojemniczka:tak::tak::tak:

To ja tez tak zrobię :tak:

Stara chałupa na końcu świata, biedne małżeństwo, wychowujące sporą gromadkę dzieci. Pewnego wieczora chłop, pouczony przez lekarza, zakłada prezerwatywę. Małzonka oburzona podnosi lament:
-Jasiek, czyś ty zgłupioł do reszty? Dzieciska butów na zimę ni mają, a ty se ptaka stroisz?!

:-D:-D:-D

Lalunia śpi :tak:

reklama
Do góry