reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka1 wracaj szybko my tu czekamu na Ciebie.Odpoczywaj:tak:
Medeuska pewnie ze jestem mam tam mame :tak:Jezdze pare razy w roku do Polski:-)
Greti zazdroszcze takiej akwiarni tu nie ma takiej
Anabuba to korzystaj z wolnego

To musimy sie spotkac jak bedzie w PL:tak::tak:

medeuska co robisz popoludniu :confused:
Popołudniu... chyba nic...:-D tylko.. ja nie trafie tam do Ciebie:-D:-D:-D:-D pogadamy jak wróce z gotowym ciastem do pierogów:-D:-D

reklama
ja do pierogów daje make,jajko,odrobine soli i letnia wode-nie zimna.i trzeba je gniesc kawalek .bo jak za krotko wyrabiasz to bedzie twarde,a zeby sparwdzic czy jest dobre to wciksam palec w ciasto i wraca to wcisniete spowrotem to jest dobre.
cierplowiosci:-)
było twarde i same grudki nie dalo sie wyrobic.. nie wiem co robie zle.. moe teraz podejrze jak babcia bedzie mi robic... nerwy mam wrrr

medeuska spróbuj zrobić według tego przepisu.
Mnie się zawsze udają:
2 szklanki mąki
1 żółtko
trochę wrzątku
1 łyżeczka oleju
1 płaska łyżeczka soli

Wysypać mąkę, zrobić w środku dołek, do którego wrzucasz żółtko, olej, sól i trochę to zagniatasz. Potem dolewasz wrzątku w małych ilościach tak długo jak nie wybierzesz całej mąki. Jeśli ciasto będzie zbyt paciowate, to dodajesz trochę mąki i wyrabiasz. Ciasto powinno być spójne i odklejać się od ręki.
Ja na początku wyrabiam ciasto w cienkich rękawiczkach, bo gorąca woda może poparzyć.

Powodzienia!!!!!

ja uzwyam letniej wody,ale faktycznie zapomnialam napisac o oleju.
medeuska to jak masz grudki to pewnie za mlao wody.dolej troche i dalej rozrabiaj.zeby cos dobrze robic trzeba cwiczyc niestety:-)

To musimy sie spotkac jak bedzie w PL:tak::tak:

Popołudniu... chyba nic...:-D tylko.. ja nie trafie tam do Ciebie:-D:-D:-D:-D pogadamy jak wróce z gotowym ciastem do pierogów:-D:-D
to ja bede na gg jak co jak wrocisz to sie odezwij :-D
G! G! G! G! wiedziałam że mi nie wyjdzie!!! normalka..grudki mi sie porobily i klejąca twarda jak skała papa wrrrrrrrrrrrrrrr nie wiem jak wy to robicie ale ja sie chyabnigdy w życiu nie naucze robic pierogów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ide kupic mąke i do babci:dry:
ja nie robilam jeszzce wiec jakbym Ci doradzila to pewnie wyszly by takie same :sorry2:

Witajcie,
mój Tymek choruje na azs. Właściwa dieta i codzienna pielęgnacja uzupełniają się jak dwie połówki jabłka. Dermatolog (chorujący zresztą na azs) polecił nam produkty Emolium. Cała seria czyli żel do mycia, emulsja do kapieli, szampon i krem Emolium pozwalają na kompleksową pielegnację mojego dziecka. Dla niego są idealne - łagodzą podrażnienia i swędzenie. Znakomicie nawilżają suchą skórę. Polecam gorąco. Wypróbujcie. Pozdrawiam.

Witajcie,
mój Tymek choruje na azs. Właściwa dieta i codzienna pielęgnacja uzupełniają się jak dwie połówki jabłka. Dermatolog (chorujący zresztą na azs) polecił nam produkty Emolium. Cała seria czyli żel do mycia, emulsja do kapieli, szampon i krem Emolium pozwalają na kompleksową pielegnację mojego dziecka. Dla niego są idealne - łagodzą podrażnienia i swędzenie. Znakomicie nawilżają suchą skórę. Polecam gorąco. Wypróbujcie. Pozdrawiam.
Witam nową mame.
A ja teraz chwile posiedzie z wami okno umyłam kuchnie posprzątałam i firanki wyprałam teraz są w łudze puźniej tylko wywiruje i będe prasować.Kamilek spi a Martynka sie bawi z Agusią znaczy ze swoją kuzynką ide poczytać co tam napisałyście:tak:

Witajcie,

wiem.ja narzie uzywam Oilatum bo takie kupiłam.u mnie w aptece niesty Emolium nie ma ale mm próbke kremu od alergologa i tez jest dobry

a skoro o tym mowa wyszła teraz nowa seria firmy Oceanic robiacej kosmetyki z serii AA - i ta nowa seria Emolientów własnie dla alergiów,AZS iwrazliwych skór - Oillan .kupiła Weronice ostatnio mydełko i zamierzam wypróbowac.za to mydło Oillan zapłaciłam 8.50 za kostek a za Oilatum az 20.50 za kostke:szok::szok:

reklama
Witajcie,

wiem.ja narzie uzywam Oilatum bo takie kupiłam.u mnie w aptece niesty Emolium nie ma ale mm próbke kremu od alergologa i tez jest dobry

a skoro o tym mowa wyszła teraz nowa seria firmy Oceanic robiacej kosmetyki z serii AA - i ta nowa seria Emolientów własnie dla alergiów,AZS iwrazliwych skór - Oillan .kupiła Weronice ostatnio mydełko i zamierzam wypróbowac.za to mydło Oillan zapłaciłam 8.50 za kostek a za Oilatum az 20.50 za kostke:szok::szok:

Linia emolientów Oillan - Onet.pl Uroda

tu macie link do tej serii

Do góry