reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej kobitki.Faktycznie za 200 złotych to sama bym pojechała...my na święta jednak zostajemy w domu bo samochód domaga sie wymiany częśći różnych....W sumie i fajnie ,święta w domu też są dobre zrobimy sobie grilla ,będziegit ,Wielkanoc to zdecydowanie mniejszy wydatek niż B.N.Po południu idę na zebranie do Klaudii,pochwaliła mi się że z testu zakąńczającego 2 część ksziążek dostała 32\40 punktów:-D ,a to już wyżej średniej,strasznie się cieszę ,bo z reguły oscylowała w geranicy 20 punktów:tak:.Muszę wziąść sie za sprzątanie ,rozpalić w kominku ,bo zimno,ale dzisiaj będę kołować blisko kompa:happy:

reklama
Hej kobitki.Faktycznie za 200 złotych to sama bym pojechała...my na święta jednak zostajemy w domu bo samochód domaga sie wymiany częśći różnych....W sumie i fajnie ,święta w domu też są dobre zrobimy sobie grilla ,będziegit ,Wielkanoc to zdecydowanie mniejszy wydatek niż B.N.Po południu idę na zebranie do Klaudii,pochwaliła mi się że z testu zakąńczającego 2 część ksziążek dostała 32\40 punktów:-D ,a to już wyżej średniej,strasznie się cieszę ,bo z reguły oscylowała w geranicy 20 punktów:tak:.Muszę wziąść sie za sprzątanie ,rozpalić w kominku ,bo zimno,ale dzisiaj będę kołować blisko kompa:happy:

Gratulacje dla Klaudi super ze jej tak dobrze poszlo.Napewno na zebraniu Pani ja pochwali:tak:
Swieta Swieta i po Swietach a pieniazki trzeba wydac.
My napewno pojedziemy do Polski tylko jeszcze nie wiem czy jechac z moim do jego mamuski :baffled: czy jednak pojade odwiedzic tatusia na wies:sorry2:Zobaczymy co z tego wyjdzie:cool2:

Mlode juz ubrane i wlasnie wcinaja płatki wiec pewnie troszke im to zajmie:-);-)

ANKA
Gratulacje dla Laury:tak::tak::tak:No i duuuzo zdrowka

My swieta spedzimy raczej w domu i sami:tak:Po ostatnim swiatecznem wypadzie do siostry Patyczak mam juz dosyc:no:

*MALINKA*
Rzeczywiscie taniocha:tak:Tez bym pojechala
My w zeszlym roku pojechalismy do Skokow na tydzien i za domek placilismy 30zl za osobe.Bylo fajnie srodek lasu,blisko jeziorko,cisza,spokoj

MADZIULANATASZA
Gratulacje dla Klaudi:tak:Na zebraniu to mamuska bedzie dumna jak nic;-):-)

Cześć dziewczyny!
Coś się obrobić ostatnio nie mogę. ;-) Podczytuję was cały czas, ale jakoś brakuje mi czasu na pisanie. Wczoraj wieczorem miałam wpaść, no ale jak wróciłam to najpierw You can dance obejrzałam, później jakiś śmieszny polski film leciał no i w końcu trochę sobie poczytałam, ale już mi sił zabrakło na odpisanie.
Z tego co pamiętam to:
Witam nową mamusię! :tak:
Pisałyście o reformie edukacji, więc ja się też wypowiem - nie popieram, ale nie dlatego, że koncepcja zła, bo może to i dobrze - społeczeństwo się starzeje, później dzieci się będą długo uczyły i nie będzie miał kto na nasze emerytury pracować ;-) Jestem przeciwna, bo ani szkoły ani nauczyciele nie będą za bardzo przygotowani do prowadzenia zajęć z 6-latkami. Długo pracowałam z dziećmi i naprawdę niewielu 6-latków jest w stanie wytrzymać 45 minut skupiając się na jednym temacie - zajęcia dla takich maluchów powinny być zróżnicowane no i tempo zajęć powinno być inne niż ze starszymi dziećmi. To się wymądrzyłam :-p
Te panie, które biją rekordy w rodzeniu dzieci :baffled: Ciekawa jestem, czy będą w stanie dobrze się nimi zająć.
No a ta kobieta, co urodziła i porzuciła dziecko w samolocie :wściekła/y::angry: Takie rzeczy to mi się po prostu w głowie nie mieszczą.
Co do kary śmierci to mam mieszane uczucia. Z jednej strony Agnes masz rację - jak ktoś matce dziecko zabije to ona też na pewno chciałaby śmierci dla tego człowieka, tylko, że to chyba nie złagodzi bólu, który i tak do końca życia zostanie.

Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać :confused:

U nas słoneczko pięknie świeci i jak Pe wstanie to pomkniemy na spacerek, a teraz muszę się chyba zebrać i trochę ogarnąć, bo dziś znajomi mają do nas wpaść wieczorkiem.
Zastanawiam się co by tu im podać. Macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasta takie bez pieczenia? Aż wstyd się przyznać, ale nigdy, przenigdy nie udało mi się upiec ciasta bez zakalca :zawstydzona/y:Ostatnio znalazłam w necie jakiś przepis z tytułem: "Ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje". Mnie się nie udało :zawstydzona/y::-D Nie wiem co robię nie tak, no ale nie potrafię i już.
A moja znajoma niedawno upiekła torcik urodzinowy dla swojego synka. Ponieważ mały jest fanem strażaka Sama to tort miał kształt wozu strażackiego. Po prostu niesamowity był! :szok::-)

A ja już wróciłam zdążyłam nawet się wyrobić na ten sam autobus ale umordowalam sie bo Gabi nie chciala iśc wózka nie mamy i tak mi sie wydaje że Gabi była troche zszokowana cała sytuacją bo nie jezdzimy autobusami często ja zazwyczaj załatwiam wszystkie sprawy bez dzieci no i oczywiscie inne osiedle ciekawa ludzi i tak co chwile Gabi no chodz chodz a Gabi stanela i stoi i na wystawuy patrzy i na ludzi nie wie ze to nie spacer :szok::baffled: terza dopiero naszykowalam śniadanko dla siebie i kawe Gabi odpoczywa w łożeczku Gabi nosi jeszcze pieluchy bo zimno ciągnie od podłogi ale woła na kibelek bo nocnik za maly na jej dupkę najwygodniej jej na sedesie :tak::sorry2:także pielucha pelni u nas rolę ociplacza i zawsze jest sucha :tak:

reklama
Hej mnie nie było jak o karze śmierci rozmawioałyście ,ale ja jestem za ,bo uważam ,ze mordercom i zwyrodnialcom przysługują prawa na które nie zasłużyli jeżeli oni odbierają prawo ludziom dożycia dlaczego społeczenstwo ma dbac by oni mieli przepisowe ileś tam metrów na osobe dwudaniowy obiad deser i telewizjeitd,możecie sobie mówićco chcecie ,ale ja uważam że są zbrodnie które powinny być tak karanei kropka.Po śmierci dziecka bólu nic nie zmaże wiadomo,ale zasłużona kara dla tego kto zabił moim zdaniem to ulga dla rodzica .Ludzie powinni MYŚLEĆ I BRAĆ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA SWOJE CZYNY.pAŃSTWO POWINNO MYŚLEC O PRAWIE I DOBRU SPOŁECZEŃSTWA ,A NIE O RELIGII I NIE WKŁADAĆ BOGA W PRAWO CYWILNE.Troche się przejełam i nagadałam ,ale takie jest mój stosunek do tej sprawy.

Do góry