reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
RedMayka ty to wogóle kobieto masz cudnie   Głowe do pisania prac , męża cud , miód..... Kurcze kiedy mi ktoś przyniesie śniadanie do łóżka   

A tak poza tym to jak ty się wyrabiasz przy miesięcznym dziecku ??   Matko , jak ja sobie przypomnę to ledwo żyłam   
Hmmm....mezus (jeszcze nie, ale moze w lipcu...) dobrze przez mamusie wytrenowany, w koncu od 8 roku zycia pomagal mamci w wychowaniu mlodszego brata, to teraz wie jakie sa obowiazki w domciu. A dzidzia, dzieki hodowli niekonwencjonalnej (patrz: temat o karmieniu niemowlat) spi po 3-4 godziny potem je, zmieniam pieluche i znow idzie spac, Wieczorkiem, kolo 18 mecze Go przez godzinke lezeniem na brzuszku, cwiczeniami nozek itp. meczacymi zajeciami. Potem na pol godzinki do wanny poplywac sobie, jedzonko i...7-8 godzin spania bez przerwy. No..oczywiscie w ciagu dnia spacerek, tak kolo 1,5 godzinki.
I swiety spokuj w domciu, dzidzia jest, a jakby jej nie bylo. To i jest czas zeby popracowac.

Kurcze czasem mi się uda wkleić zdjecie a czasem nie. nauczcie mnie tak z tymi nawiasami bo ja prze opcje dodatkowe wklejam i czasem się nie uda ::) ::) ::)

Cześć babeczki Noe na spacerku z dziadkiem mam dwie godzinki dla siebie :).
Lady-bird nie tak wiele sie zmieniło przez te trzy lata...no moze tylko te dredy :( ...
MaMałgosia ja Cię nie pociesze..niestety...jak nie był wysypany to zarażał :-[ choć może już nie..miejmy nadzieje

U mnie śliczna pogoda,słoneczko jak na wiosne...mhhhyy znowu się rozmarzam.
Czy wasze Bąble też tak ciężko wam było odbijać ? dziś w nocy chodziłam z nim 30 min,odkładałam podnosiłam i dupa blada :mad:
położyłam spać a o 4.30 obudził się biedak z bulem brzusia i marudzeniem potem z ulewankiem...jak odbić tego malutkiego człowieka żeby potem nie cierpiał...a jakie bąkale znowu sadzi

ja czekam z 15 min a potem na boczku kłade bo jak uśnie to nie ma sznas żeby jej sie odbiło.
A dzis w nocy nosek jej przytkało i zaczęła się złościc to jej herbatka do buzi sie cofnęła ti takiedziwne dzwięki zaczęła wydawac jak sie obudziłam to nwet nie wiem jak popedziłam do łóżeczka żeby ja podnieść. Nic nie myslałam tylko leciałm to chyba instynkt taki bo dopiero potem zastanawiałam się co jej sie działao.
L4dY-birD fajny styl lubie takie babki z charakterem ::) ;D

redMayka jak ty to robisz że mały przesypia Ci 7-8 godzin w nocy :-[ mój Noe to raczej aniołek ale w nocy budzi sie co 2,30 h na jedzonko. Kąpie go o 22.00 potem jedzonko i spanie to tak o 2.00-2.30 pierwsze budzonko a potem tak o 5.30.
No i się zgodze że masz wdomku skarb nie faceta :)

Z tego co widze po zdjęciach,, mamy siędzące w domach,, to młode mamuśki :)

reklama
Do góry