reklama
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
ja zmykam popatrezc na film i tez ide spac.dobranoc
anka26_x_07
Mama Laury :)
Dobranoc kobietki ja sie smieje do kompa na kretynie
Moj film zdybal wiec zainteresowany na maxa

As a ja nie wiem moze mnie oswiecicie z ta dietka![]()
Każdy produkt w przypadku dzieci alergicznych wprowadza się następująco.
dajesz pół łyżeczki 1 dnia i obserwujesz
dajesz łyżeczkę 2 dnia i znów obserwujesz
3 dnia dajesz 2 łyżeczki i obserwujesz przez 7 dni nie wprowadzając w tym czasie nic innego.
Jeśli nic się nie dzieje tzn ,że jest oki i podajesz już normalną ilośc i obserujesz jeszcze 2 dni.
I to ostatni etap ,te 2 dni są decydujące.Jeśli nic nie ma tzn,że produkt nie uczula w 99% a jeśli coś się pojawi to odstawiasz na 3 miesiące.Po 3 miesiącach znów taki test.
Po 2 próbie uczuleniowej negatywnej masz pewnośc 100%,że dany produkt uczula.
Jeśli ten pierwszy nie uczulił to następnego dnia można wprowadzić nowy produkt i znów robimy test od początku.
Jeśli cokolwiek uczule to od momentu pojawienia się oznaków uczulenie czekamy aż do pewnego ustąpienia objawów.Dla pewności trzeba poczekać jeszcze 2 dni i można wchodzić z kolejnym produktem.
Najlepiej jest wogóle zapisywac co dziecko i w jakiej ilości dostało danego dnia,żeby potem miec jakiś punkt odniesienia.
Przy takim postępowaniu nie trzeba podawać leków przeciwalergicznych.
Przy pojawieniu się objawów natychmiast blokuję się histaminę i podaje leki przeciwświądowe.Zmiany trzeba natłuszczać.
To chyba na tyle.Jak jeszcze coś -to piszcie.Jak będe wiedziała to wyjaśnię.

anka26_x_07
Mama Laury :)
Każdy produkt w przypadku dzieci alergicznych wprowadza się następująco.
dajesz pół łyżeczki 1 dnia i obserwujesz
dajesz łyżeczkę 2 dnia i znów obserwujesz
3 dnia dajesz 2 łyżeczki i obserwujesz przez 7 dni nie wprowadzając w tym czasie nic innego.
Jeśli nic się nie dzieje tzn ,że jest oki i podajesz już normalną ilośc i obserujesz jeszcze 2 dni.
I to ostatni etap ,te 2 dni są decydujące.Jeśli nic nie ma tzn,że produkt nie uczula w 99% a jeśli coś się pojawi to odstawiasz na 3 miesiące.Po 3 miesiącach znów taki test.
Po 2 próbie uczuleniowej negatywnej masz pewnośc 100%,że dany produkt uczula.
Jeśli ten pierwszy nie uczulił to następnego dnia można wprowadzić nowy produkt i znów robimy test od początku.
Jeśli cokolwiek uczule to od momentu pojawienia się oznaków uczulenie czekamy aż do pewnego ustąpienia objawów.Dla pewności trzeba poczekać jeszcze 2 dni i można wchodzić z kolejnym produktem.
Najlepiej jest wogóle zapisywac co dziecko i w jakiej ilości dostało danego dnia,żeby potem miec jakiś punkt odniesienia.
Przy takim postępowaniu nie trzeba podawać leków przeciwalergicznych.
Przy pojawieniu się objawów natychmiast blokuję się histaminę i podaje leki przeciwświądowe.Zmiany trzeba natłuszczać.
To chyba na tyle.Jak jeszcze coś -to piszcie.Jak będe wiedziała to wyjaśnię.![]()
No to mnie troche uswiadomilas ale to znaczy ze mam teraz dawac Laurze tylko mleko

Sory moze komus sie to wyda smieszne ale nie mam w rodzinie nikogo z alergia dlatego pytam

Reszta jutro ide spac
Dobrej nocki zycze
Ostatnia edycja:
Joanna73
uzależniona od BB
Witam Widzę AS że nocny Marek z Ciebie a z drugiej strony patrząc Ranny ptaszek 

Ja w takim sobie nastroju pogoda na razie nieciekawa wybieram sie na 11 do kosciola
obiadek mam Mama mnie mile wczoraj zaskoczyła i przyniosla mi mięsko mielone z kurczaka żebym zrobila pulpety bo zawsze kupiuje w jednym miejscu i miesko świezutkie i pyszne a ze Gabi na diecie bogatoreszkowej to zeby swieze miala miesko Ja ze wzgledu na duża ilośc naczyń do mycia robię jedno danie ale zrobie dzis wyjątek Wczoraj Wojtek stwierdził że nie bedzie jadl rosołu i nie jadl i caly czas przychodził do kuchni i podjadał
Jak wrócę z kościoła zrobię pomidorową i pulpety Mąż ma oskrobać ziemniaczków ogólnie to mi sie nie chce gotowac
Miłej niedzieli ;-):-)

Mama Helenki
i Aniki :D
Witam :-)
nocne marki z was
Jakos wczoraj czasu nie miałam żeby zajrzeć
dzisiaj tez pisze z rana zanim teściowa wpadnie, bo potem to na pewno czasu nie znajdę 
Moja spala dzisiaj ładnie tyle, że wstała o 6
będę dzisiaj cały dzień ziewać.
Jak ja nie lubię spać u kogoś
A jaki niewygodny narożnik ma moja mama
A chciałam sobie kupić podobny, nie ma szans 
Moje dziecię wola o śniadanie...
nocne marki z was

Jakos wczoraj czasu nie miałam żeby zajrzeć

Moja spala dzisiaj ładnie tyle, że wstała o 6

Jak ja nie lubię spać u kogoś

Moje dziecię wola o śniadanie...
reklama