reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam!
Oznajmiam, że jestem :-) Wczoraj wrócił mój m, więc w dzień sprzątaliśmy z Piotrusiem, coby mi nie powiedział, że przez całe jego szkolenie siedziałam na BB :-p No a wieczorem...:-p A dziś od rana m jest na zajęciach, ja na szczęście w ten weekend nie mam zjazdu, więc mogliśmy od rana z Piotruniem skorzystać z pięknej pogody i pójść na dwugodzinny spacerek :-) Cudownie dziś jest - prawdziwy pierwszy dzień wiosny :tak:
A teraz idę ponadrabiać zaległości, bo widzę, że mam 10 czterdziesto-postowych stron :szok::-D

reklama
My juz po spacerku i stwierdzam ze pogoda jest fatalna:no:mlodzi mi zmarzli jak niewiem ,zreszta mi tez bylo strasznie zimno i do tego ten cholerny wiatr brrr:no:

Dziewczynki juz mi marudza ze sa spiace wiec zrobie Im cos cieplego do picia i sprobuje Je polozyc

witam sobotnie:-)
u nas też pogoda b ajeczna słonko 9 stopni na plusie bajka my już po spacerku:-)
ogarnełam mieszkanie pranie się kręci:-)
ja mam na mojego P dalej nerwa nie odzywam się do niego i już:no: mieliśmy wczoraj pogadać to zbierał się kręcił miotał a ja twardo ja go o tą rozmowe prosiła nie będe nie to nie odczuje to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i pojechał o 11 do kumpla robić kompa ma się rozumieć bez antka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: podobno ma być o 15 mam to w nosie zła jestem na niego i już:angry::angry::angry:
no a zebyn to ja wiedziała że wy wczoraj na bb jesteście............... a tak wlałam się po łóżku biłam z myślaami a tak to bym sobie z wami poklikała:tak::tak:

MALINKA
To bylo do przewidzenia ze pojedzie bez Antka;-)Tacy sa faceci
No a na BB trzeba bylo wczoraj chociaz zajrzec:tak::tak::tak:

Moje mlode spia,Dominik sie bawi a ja cos tam probuje sprzatac:-D
I czekam az M wroci do domu bo chce juz jechac do tej ikei

My juz po spacerku i zakupach,Oliwka zjadła już zupkę i jest w łóżeczku ale nie wiem kiedy zaśnie :-D:-D:-D:-D

Byliśmy dziś 2 h na dworze.fajnie było ,spotkałam znajomą,między naszymi dziećmi jest pół roku różnicy fajnie się bawiły razem dziewczyny.Wyszalały sie na placu zabaw.Wreszcie cieplej się zrobiło i słońce juz mocno świeci,jest juz +7C.Oby tak dalej.
Powoli coraz więcej dzieci widać na dworze,już się nie mogę doczekać że znowu będziemy się z dziewczynami spotykać na spacerkach.Oliwka będzie miała wreszcie kontakt z rówieśnikami.

A mnie cos na spanie łapie :tak: jak Oliwka usnie to chyba się zdrzemnę :-)

dowikla As wszystkiego najlepszego dla waszych dziewczynek :tak::tak::tak::tak:

Długo było, no ale dobrnęłam do końca :-)

a ja coś bez humorku dzisiaj:no: na P z rana nakrzyczałam płakac mi sie chce robić mi się nic nie chce smutno mi i jakos tak dziwnie:-:)-( deprecha jakaś czy cuś:confused::confused::confused:
Malinka1 nie depresjuj się :-( Jak ci coś na wątróbce leży to przychodź do nas się wygadać! :tak: Głowa do góry! Będzie lepiej, wiosna idzie ;-)
...
sytuacja sprzed chwili:
kłocę się z młodym,żeby się ubrał .
Jest dość napięta atmosfera
nie wytrzymuję i dość solidnie tdo nie go przemawiam.
A ten drań do mnie z tekstem
DUPKIEM JESTES !!!!
ja -a co to znaczy???:confused:
Kubuś -nie wiem ,ale fajnie brzmi. :szok::szok::szok::szok:

Po chwili.
Kuba ubierz się ,bo w końcu dostaniesz w dupęeęęę !!!
rezolutny synek -dupa jest i pokazuje palcem.
Tylko szybko bij ,bo nie mam czasu ...:-D:-D:szok::szok::-D:-D
Jaa z nim dziś wymiękam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niezły Kubuś, niezły :-D:-D:-D:-D Ale jak mądrze odpowiedział :-D
Tak naprawdę to nie powinniśmy jeść nic kupowanego w sklepie... Każdy kto pracuje przy produkcji czegokolwiek do jedzenia opowiada straszne historie...:sorry2:
Oj tak :tak: A moja koleżanka pracowała kiedyś w masarni i od tamtej pory nie je kaszanki. ;-)
... a ja to w domu co siedzę i nic nie robie???!!!! aże mi już plecy od noszenia antka pekają to pikus że wiecznie trzeba cos zrobić to nie no ja siedzę w domu:angry::angry::angry: niby nigdy mi piotr tego nie powiedział ale ja tak czuje i juz!!!!!!...
Wydaje mi się, że każda z nas ma takie dni, kiedy się właśnie tak czuje :baffled: Mnie też się zdarza. Mi bardzo pomagają te lekcje prywatne, na które chodzę prawie codziennie - dzięki temu wychodzę do ludzi i odrywam się trochę od domu. Każda kobitka siedząca w domu powinna chociaż raz na jakiś czas się gdzieś wyrwać, bo bez tego można zwariować. No i dodatkowym plusem takiego wychodzenia jest to, że dzieci w tym czasie łapią dobry kontakt z tatusiem. Mój m ma świetne układy z Piotrusiem, aż miło popatrzeć jak się razem wygłupiają :-)
A to nasze fotki z dzisiejszego spacerku:
Byliśmy nawet na huśtawkach :tak::tak::tak::tak:

Cudna Oliwka! :tak:Spacerki to chyba to co tygryski lubią najbardziej :-D:-D:-D
Witajcie...

Ale ja miałam dzis przeżycia: wylałam na siebie wrzącą zupę ogórkową, którą pieczołowicie od rana przygotowywałam dla siebie...:szok:.
W szpitalu nałozyli mi opatrunek, a teraz łykam środki przeciwbólowe...
Jak nie urok, to...:rofl2::crazy:...

I tak sobie siedzę i myślę... i wymyślić nic nie mogę:no:...jak pozbierać się do "kupy" :eek:
Współczuję :no: Mam nadzieję, że szybko się zagoi :sorry:
ANABUBA TO CHYBA NIE TYLKO PIOTRKI POPROSTU FACECI SĄ TACY:tak::tak::tak::tak: A MÓJ IDEALNY HA HA HA IDEAŁY TO SA W AMERYKAŃSKICH FILMACH:-D:-D:-D:-D TAM SĄ DZIECI KTÓRE NIE STWARZAJA PROBLEMÓW KOBIETY Z SUPER FIGURAM KTÓRE Z ŁÓZEK WSTAJA W NIENAGANNYM MAKIJAZU I FACECI KTÓRZY ZARABIAJA MILIONY A MAJA CZSA NA DOM I RODZINE:-D:-D:-D:-D:-D A MY TO POLSKA SZARA RZECZYWISTOŚC NIC NIE MAJACA WSPÓLNEGO Z AMERYKAŃSKIM FILMEM:-D:-D:-D:-D:-D:-D
MÓJ ADAM TEŻ MÓWI O MNIE HETERA BO INNE MAMY TO DZIECIOM POZWALAJA NA SUFITACH WISIEĆ I NIE MAJĄ OBOWIĄZKÓW TYLKO ON JEDEN TAKI BIEDNY:rofl2::rofl2:
A KAWAŁY POCZYTAŁAM:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dobre :-D:-D:-D:-D No ale taka prawda! :-D:-D:-D A tego biednego Adasia to strasznie mi szkoda, że taką heterę matkę ma! ;-):-D:-D:-D:-D
A nikt nie zauważył,zmieniłam sygnaturkę :zawstydzona/y: :-)
Ja zauważyłam :tak: Tylko zabrałaś moje ulubione zdjęcie Oliwki - te gdzie była na czerwonym bujaku i coś jadła - boskie było!
dowikla ale żeś sobie podpis szczeliła :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Niezły, niezły :-D:-D Ja też muszę chyba coś pozmieniać, bo widzę, że wy poszalałyście :-D
:-D:-D:-D:-D
Ale sie zachowuje jak małpa:tak::tak::tak::-DZreszta cała trojka to ajkby Ich z buszu wypuscili:-D
:szok::szok::-D:-D:-D
Witam wszystkie mamy dzisiaj dołaczyłam do Waszej społeczności dzięki mojej siostrze która poleciła mi to forum:-)
Bardzo się cieszę bo już mi odbija od tego siedzenia semj w domu z dziećmi od rana do wieczora sama i nie ma dokogo buzi otworzyć niedługo zacznę gaworzyć albo rozmawiać ze ścianą;-)
Witaj! :-) Z nami na pewno nie będziesz się nudzić :tak: Co więcej - niedługo zabraknie ci czasu na zwykłe domowe prace :-D:-D:-D
więc po zamęczam Was drogie forumowiczki :-D:-D:-D
a co do czasu to zaczęłam w końcu stosować metodę ,że wieczorem tatus też może coś zrobić przy małej
Tatusiowie też są rodzicami swoich dzieci, więc jak najbardziej powinni się nimi zajmować :tak:;-)
Bo padne
Mowie do Klaudi i mowie a Ona nie reaguje:szok:Wiec podeszlam do Niej a Ona ma uszy zatkane ta piaskolina:szok::szok::szok::-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D Oj Dowikla, niesamowite są te twoje dzieciaki! :-D:-D:-D
Oliwka nie była ze mną tylko przez te 6 godzin bo urodziłam o 5.05 po 12h porodu.Ale żadnej matce nie dawali od razu dziecka.do 7.00 bylismy razem na poporodowej i potem ją zabrali i oddali mi juz ją po 13.00 i każdą noc była ze mną.Niektóre matki wiem że oddawały na noc ale ja chciałam ją mieć przy sobie.:tak::tak::tak::tak::tak:
Ja miałam cc, więc Piotrusia zabrali od razu. Byłam znieczulona i mnie zszywali, więc nie mogłam go nawet przytulić tylko położna mi go podsunęła do pocałowania no i później to dopiero po 6 godzinach mi go przynieśli. :-(
Cześć, w życiu Was nie doczytam do końca:baffled::baffled::baffled: tyle produkujecie, że to jest po prostu niemożliwe:rofl2::rofl2::rofl2:
zauważyłam nowe mamusie:tak: witam:-D
nie jestem w temacie, sorry:zawstydzona/y:
Agunia, fajnie, że zajrzałaś! A jakiś nowy awatarek dojrzałam, a gdzie Misia?
po remoncie wygląda tak:

Rewelacja! Marzę o takiej kuchni!
dziewczyny macie gg?
3052920 tylko to moje wspólne z mężem, więc czasem można się naciąć ;-):-D Ale on tylko wieczorami siedzi jeśli już. :tak:
I w tym momęcie mam tysiąc postów hura :-D:-D
Brawo! :tak::-)
Witam z rana:-)
U nas noc bez rewelacji:tak:Oprocz tego ze Wiktoria dostala takie rozwolnienie ze wychodzilo Jej spod spiworka nawet:szok::szok::szok:A krzyczala mi po 3 w nocy ze chce kupe a ja myslalam ze to przez sen i kazalam isc Jej spac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A rano sie przeraziłam,mloda ufajdana po pachy z wszystkich stron:no:Od razu wzielam Ja pod prysznic a body i spiworek juz sie piora
Współczuję. :-(
Ja mam dziś przewrócony do góry nogami.
Wczoraj Klaudia miała imieniny i Darek wymyślił,że w ramach prezentu dla Klaudii pojedziemy dziś na mistrzostwa jazdy konnej Word cup 2009 na Torwar.
Moja Klaudia tze miala wczoraj imieninki:tak::tak::tak:I to chyba imieninkowy torcik tak zalatwil Wiktorie
Wszystkiego najlepszego dla obu Klaudii!

No a ja muszę uciekać, bo słyszę, że Piotrunio się budzi! :tak:

jedno co mnie cieszy ostatnio to brak apetytu przy najmniej schudne;-)
agnes ja też się cieszę że cieplej bo maluchy będą na placu zabaw:tak::tak:
AS DOWIKLA NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTEK:happy::happy::happy::happy::happy:

Powiem wam jeszcze, że z kąpielą wczoraj już było ok. Chodziło o to, że Piotrusia zazwyczaj kąpie tata no i ze mną mu się nie podobało:baffled:, a wczoraj tatuś mu nasypał do brodzika piłeczek takich do suchego basenu no i myli te piłeczki prysznicem, a przy tym było dużo pisków i śmiechu :-D:-D:-D

reklama
Do góry