reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oliwka nie była ze mną tylko przez te 6 godzin bo urodziłam o 5.05 po 12h porodu.Ale żadnej matce nie dawali od razu dziecka.do 7.00 bylismy razem na poporodowej i potem ją zabrali i oddali mi juz ją po 13.00 i każdą noc była ze mną.Niektóre matki wiem że oddawały na noc ale ja chciałam ją mieć przy sobie.:tak::tak::tak::tak::tak:

No walsnie nie rozumie matek co oddaja dzieci na noc a tu w szpitalu kazda oddawala ja tam wolalam ja miec ze soba jeszcze polozylam ja sobie kolo siebie i wachalam bo cudnie pachniala:tak:

reklama
ja za poród rodzinny nie płaciłam,salę jednoosobową miałam za darmo.Bo w tym szpitalu co byłam to była tylko 1 sala do porodów rodzinnych i ten kto miał farta to tam rodził.jak mnie przywieźli to akurat była pusta więc się załapałam.A gdyby była zajęta to musiałabym rodzic na zwykłej sali z innimi kobietami-na szczęście tak się nie stało.

mi po urodzeniu małą pokazali na parę sekund i zabrali nawet jej nie obejrzałam dobrze okropność :angry:
więc jak ją zabierali do myscia ważenia etc. to krzyknęłam na mojego M żeby leciał tam i pilnował naszego dziecka
żle wspominam poród drugiej córci pierwszą po urodzeniu mogłam długo tulić potem delikatnie ją zabrali a drugą to niemal po wyjęciu ze mnie od razu porwali:confused:
przez to na początku nie czułam takiej więzi cały czas w szoku dopytywałam się czy to na pewno moje dziecko..

oddaj swój głos na Lenkę:
rosniemyrazem.pl

:szok::szok::szok:

Tutaj mialabys je przy sobie Widzialam wlasnie noworodka ktory sie urodzil przed terminem i lezal pod lampami i sie wygrzewal mamusia byla z nim non stop
Postrzelone:-D:-D:-D
ja też przy swoim siedziałam non stop przez 8 dni

no coś Ty wiktoria :-p fajnie pod prysznicem :tak::tak::tak::-D:-D:-D

Ja jak rodziłam to dziecko jest ważone i mierzone obok i 2 godziny byłam z Oliwką w sali poporodowej.Potem zabierają dziecko a kobieta zawożą na salę.I dopiero po 6h przewożą dziecko.Niby mówią że kobieta musi odpocząć po porodzie,ja spałam jak zabita a potem juz cały czas byłam z Oliwką na sali.leżałam na dwuosobówce o tyle dobrze.

Oliwka już najedzona,ząbki umyte i leży w łóżeczku.
dokładnie tak miałam z Kubusiem,ale jak zaczeło się z ustającą akcją serca to przenieśli go na noworodki.Mnie salę obok ,żebym miała blisko.
Chodziłam do sali tylko ,żeby się przespać.Na noworodkach każda mama mogła siedzieć choćby 24 h.

Powaznie jakoś światło mnie rozprasza oczywiscie Mężowi nie przeszkadza ale mi bardzo ale on o tym wie i zawsze gasi:-D:-D:-Doczywiscie jakas tam gra wstepna może być przy zapalonym swiatelku.Niewiem może to przez to że mi sie nie podba moje ciało.:-(
prawda .Grunt to siebie zaakceptować.:tak::tak::tak:

No gorzej będzie jak lustro pęknie:-D:-D:-D

Wiktoria może Cię pocieszę ja po porodzie mam ten sam problem przytyłamprzed ciążą 10 kg przez hormony które musiałam brac by zajść w ciąży kolejne 20 kg :dry:
więc ze zgrabnej seksownej kobietki zrobił się potwór :baffled:
teraz mam problem z seksem rozbieraniem się przy moim M i w ogóle z patrzeniem na siebie w lustro koszmar ale zyję nadzieją że schudnę w końcu ..

url%5D

oddaj głos na Lenkę:

rosniemyrazem.pl

Viburcol to czopki- na bolesne zabkowanie.My tez je stosujemy nieraz kiedyś częściej.Są świetne,warto je mieć.Kup je sobie,zobaczysz mały się po nich uspokoi.

ja za poród rodzinny nie płaciłam,salę jednoosobową miałam za darmo.Bo w tym szpitalu co byłam to była tylko 1 sala do porodów rodzinnych i ten kto miał farta to tam rodził.jak mnie przywieźli to akurat była pusta więc się załapałam.A gdyby była zajęta to musiałabym rodzic na zwykłej sali z innimi kobietami-na szczęście tak się nie stało.
Za porod rodzinny sie placi-ale porod rodzinny to jest taki przy ktorym oprocz ojca dziecka jest jeszcze ktos lub nawet kilka osob:szok:
A za porod przy ktorym jest tylko ojciec dziecka sie nie płaci-tak mi to wytłumaczyła moja lekarka

Za porod rodzinny sie placi-ale porod rodzinny to jest taki przy ktorym oprocz ojca dziecka jest jeszcze ktos lub nawet kilka osob:szok:
A za porod przy ktorym jest tylko ojciec dziecka sie nie płaci-tak mi to wytłumaczyła moja lekarka

ciekawe od nas za salę jednoosobową do porodu plus obecność ojca zarządali 400 zł :crazy:

url%5D

oddaj swój głos na Lenkę:

rosniemyrazem.pl

reklama

jakos nie widze sie przy porodzie z taesciowa, mama, bratem czy siostra i z mezem:-D:-D:-D Ojciec dziecka wystarcza:rofl2:

Do góry