reklama
na mnie ketonal działał tak samo jak apap wiem że to silny lek moja mama nie może go brać dostawała na bóle kręgosłupa ale strasznie po nim zwracała ale dobrze jak był w domu bo jak ząb bolał albo głowa to był jak znalazł;-);-);-);-);-);-) ale ten twój ząb to faktycznie coś nie halo skoro tyle czasu boli
wiktoria12
Mama i żona :)
Malinka1 a to dziecku sie coś kupuje jak ma pierwszego ząbka a może to i prawda bo córka chyba nic nie dostała jak jej wyszedł pierwszy ząbek no i szybko sie zepsóły no to dobrze że powiedziałaś
Patrysia Agnes dobranoc
Patrysia Agnes dobranoc
wiktoria12
A no to znaczy że dostane prezencik musze powiedzieć mężowi jak przyjedzieWIKTORIA
Z tego co aj wiem to za zeba kupuje sie prezent temu kto go znajdzie
Malinka1 a to dziecku sie coś kupuje jak ma pierwszego ząbka a może to i prawda bo córka chyba nic nie dostała jak jej wyszedł pierwszy ząbek no i szybko sie zepsóły no to dobrze że powiedziałaś
Patrysia Agnes dobranoc
u nas jest taki zwyczaj że ten co znajdzie czyli mama albo tata tzn jak znajdzie mama to tata jej kupuje coś albo daje kaskę za ząbek a mama jako ta co znalazła kupuje drobiazg dzidzi za pierwszego ząbka nie wiem ile w tym prawdy a ile zabobonu ale u nas tak się robi u julki ja znalazłam ząbka i u adasia też a teraz z P co chwile zaglądamy jak wariaci antkowi do paszczy bo karzdy chce być tym pierwszym który znajdzie a i w pierwszego ząbka który się wybije trzeba delikatnie zastukać łyżeczką ale ze mnie zaboboniara wychodzi a co tam ze wsi pochodzę i się tego nie wstydzę u nas takie tradycje są i już
reklama
wiktoria12
No w ząbka już stukałam bo chciałam sie upewnic czy napewno sie przebiłu nas jest taki zwyczaj że ten co znajdzie czyli mama albo tata tzn jak znajdzie mama to tata jej kupuje coś albo daje kaskę za ząbek a mama jako ta co znalazła kupuje drobiazg dzidzi za pierwszego ząbka nie wiem ile w tym prawdy a ile zabobonu ale u nas tak się robi u julki ja znalazłam ząbka i u adasia też a teraz z P co chwile zaglądamy jak wariaci antkowi do paszczy bo karzdy chce być tym pierwszym który znajdzie a i w pierwszego ząbka który się wybije trzeba delikatnie zastukać łyżeczką ale ze mnie zaboboniara wychodzi a co tam ze wsi pochodzę i się tego nie wstydzę u nas takie tradycje są i już
Podziel się: